Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Waalwijk

Als je overweegt om je huis te verkopen in Waalwijk, is het belangrijk om inzicht te hebben in de lokale huizenmarkt. Deze omvat niet alleen het aantal transacties, maar ook de huidige verkoopprijzen, vraagprijzen en vooral de m2-prijzen in Waalwijk. Het kennen hiervan kan helpen bij het succesvol prijzen van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Waalwijk

De gemiddelde verkoopprijs in Waalwijk is in de laatste 3 maanden € 465.190 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 407.000 euro. Voor inwoners die overwegen om hun huis in Waalwijk te verkopen, is dit een belangrijk gegeven. De woningmarkt is constant in beweging en de prijzen variëren daarom voortdurend. Daarom is het belangrijk om naar de meest recente cijfers te kijken:

Huizenprijzen in Waalwijk

Afgelopen 3 maanden

€ 155.000
€ 335.000
€ 515.000

Als je overweegt jouw huis te verkopen, vergeet dan niet de waarde per vierkante meter in Waalwijk mee te nemen. Dit kan je namelijk een indicatie geven van de mogelijke verkoopopbrengst. Het enige wat je moet doen, is het aantal vierkante meters van jouw huis vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Waalwijk. Hierdoor krijg je een globaal beeld van hoe de verkoop kan verlopen. Kijk nu naar de onderstaande grafiek voor de meest recente informatie:

Huizenprijzen in Waalwijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.300
€ 3.900

Prijsontwikkeling Waalwijk laatste 12 maanden

Om de markt van woningprijzen optimaal te begrijpen, is het zinvol om een actueel beeld te hebben van de huizenprijsontwikkeling in Waalwijk over de laatste 12 maanden. Hierbij is het relevant om te vermelden dat de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand € 465.190 was. Verdere inzichten biedt de volgende grafiek, waarin de evolutie van de woningmarktcijfers visueel wordt gepresenteerd:

Wat is mijn woning in Waalwijk waard?

De woningwaarde in Waalwijk kenmerkt zich door continue fluctuaties door een scala van factoren. Denk aan de algemene staat van de woning, verbouwingen en upgrades, maar ook aan economische omstandigheden en de lokale huizenmarkt. Het is een doorlopend proces van veranderingen, wat de waarde van jouw huis vandaag beïnvloedt, kan volgende maand weer anders zijn.

Om niet in onzekerheid te blijven, is het aan te raden om een duidelijk inzicht te krijgen in de waarde van je woning. Dit helpt je bij het nemen van besluiten, zoals het kopen van een volgende woning of het oversluiten van je hypotheek. Een gratis waardebepaling door een professionele makelaar kan hierbij de perfecte oplossing bieden.

Een dergelijke waardebepaling vindt comfortabel en efficiënt plaats in je eigen woning. Zo krijgt de makelaar een compleet beeld, wat betrouwbare en realistische resultaten oplevert. Bovendien neemt een waardebepaling slechts ongeveer 30 minuten in beslag, waardoor het absoluut tijds- en moeite efficiënt is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt kunnen de cijfers sterk variëren afhankelijk van de plaats. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de huizenprijzen in de gebieden rondom Waalwijk in de ene gemeente hoger liggen dan in de andere.

Het is daarom van grote waarde om ook de huizenprijzen van omliggende gemeenten in ogenschouw te nemen. Door dit marktbeeld in beeld te brengen, krijg je een goed overzicht van de huidige situatie op de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Waalwijk

Wanneer je in Waalwijk een makelaar zoekt voor het verkopen van je huis, zal je snel merken dat niet iedere makelaar dezelfde resultaten behaalt. Dit komt doordat elke makelaar unieke diensten en vaardigheden heeft, zoals de wijze van promoten, onderhandelingstactieken en lokale marktkennis. Het is dus belangrijk een makelaar te kiezen die het beste bij jouw situatie past.

In je zoektocht naar de juiste match kan het vergelijken van verschillende makelaars je behoorlijk op weg helpen. Door de kwaliteiten en kennis van diverse makelaars tegen elkaar af te wegen, kan je een makelaar vinden die niet alleen behoort tot de beste in Waalwijk, maar ook perfect past bij jouw specifieke eisen en wensen. Vanzelfsprekend kan dit bijdragen aan een succesvollere verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Waalwijk Of lees meer over makelaars in Waalwijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Waalwijk

Courtages kunnen nogal verschillen. In Waalwijk ligt het gemiddelde tarief van een makelaar op 1,12%. Dat is omgerekend naar euro's bij de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Waalwijk (€ 465.190), zo'n € 5.210. Deze kosten kunnen hoog lijken, maar bedenk dat goede makelaars je helpen om een hogere prijs voor je woning te bedhalen.

Misschien ben je geneigd om op de kosten te besparen en de goedkoopste makelaar te kiezen. Maar let op: goedkoop kan duurkoop zijn. Het is belangrijker om te kijken naar de prijs/kwaliteit-verhouding. Hoe beter de makelaar, hoe groter de kans dat je jouw huis snel en voor een goede prijs verkoopt. Besteed daarom aandacht aan het selecteren van de juiste makelaar die bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Waalwijk

In Waalwijk vind je een aanzienlijk aantal koopwoningen. Deze worden veelal bewoond door de eigenaren zelf, maar een deel wordt ook gebruikt voor verhuur. Het is echter goed om te realiseren dat slechts een klein percentage van deze woningen op enig moment beschikbaar is voor aankoop of huur. Om precies te zijn: het totaal aantal koopwoningen in Waalwijk bedraagt 9198, maar niet al deze huizen zijn direct beschikbaar voor nieuwe bewoners of huurders. Dit toont wel aan dat de koopwoningmarkt in Waalwijk behoorlijk divers en omvangrijk is.

Aantal verkochte woningen in Waalwijk

In de afgelopen 12 maanden hebben diverse bewoners in Waalwijk na te hebben besloten om een nieuwe stap te zetten, hun woning te koop gezet. Deze huizen zijn vervolgens door geïnteresseerden bekeken en in veel gevallen ook daadwerkelijk van eigenaar veranderd. Het aantal transacties, oftewel daadwerkelijke huisverkopen, staat vermeld als 308 in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Waalwijk te verkopen?

Waar moet je starten als je jouw huis in Waalwijk wilt verkopen? Er zijn tal van zaken waarmee je rekening moet houden. Niet alleen de juiste makelaar selecteren, maar ook zorgen voor een realistische waardebepaling door een makelaar, het correct voorbereiden van je woning voor potentiële kopers en het op orde hebben van alle noodzakelijke documentatie, waaronder het energielabel. Het complexe proces kan soms overweldigend voelen.

Om dit proces soepeler te laten verlopen, kan een goed georganiseerd stappenplan een ware uitkomst bieden. Dit helpt je bij het bijhouden van alle noodzakelijke taken en waarborgt dat je belangrijke punten niet over het hoofd ziet. Denk aan zaken als optimale presentatie van je woning, de juridische aspecten rondom de verkoop en het voeren van onderhandelingen. Alles netjes op een rij om jouw huisverkoop in Waalwijk in goede banen te leiden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt om in de nabije toekomst je woning op de markt te brengen, dan is het verstandig om up-to-date te blijven van de laatste marktcijfers, vooral als je woning zich in Waalwijk bevindt. De marktstatistieken van de woningmarkt in Waalwijk zijn continu in beweging en deze site houdt nauwgezet alle wijzigingen en ontwikkelingen in de gaten. Marktcijfers bieden je een bruikbaar inzicht, ze geven namelijk een betrouwbaar beeld van de huidige woningmarktcondities. Hierdoor kun je gemakkelijker beslissingen maken, zoals de beste tijd om te verkopen en de optimale vraagprijs voor je woning te bepalen.

Handige mogelijkheden van HuisVerkopen.nl

Naast het bijhouden van relevante marktinformatie, biedt HuisVerkopen.nl nog een scala aan bruikbare hulpmiddelen voor huiseigenaren die hun woning willen verkopen. Er is bijvoorbeeld diverse informatie beschikbaar over de kosten verbonden aan het verkopen van je huis. Daarnaast heb je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven of kiest voor een kosteloze waardebepaling van je woning door een locale, ervaren makelaar. Via HuisVerkopen.nl is bovendien eenvoudig na te gaan of je woning over een geldig energielabel beschikt. Ook zijn er talloze handige tips voor de verkoop van je woning te vinden op de site, evenals een interactief stappenplan voor de verkoop van je huis. Bepaalde tips hebben betrekking op het succesvol neerzetten van de hoogste verkoopprijs en het kiezen van de beste makelaar. Zo wordt het verkopen van je woning net een stukje makkelijker gemaakt met HuisVerkopen.nl.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen