Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Kaatsheuvel

Als je overweegt jouw huis te verkopen in Kaatsheuvel, is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over de huidige woningmarkt. De vastgoedcijfers, zoals de ontwikkeling van huizenprijzen, vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen, geven een goed beeld van de lokale vastgoedsituatie. Een helder inzicht in deze statistieken helpt je een slimme verkoopstrategie te bepalen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Kaatsheuvel

De gemiddelde verkoopprijs in Kaatsheuvel is in de laatste 3 maanden € 446.490 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 447.354 euro. Dit zijn slechts gemiddelden; in werkelijkheid zijn de prijzen van woningen in Kaatsheuvel continue aan verandering onderhevig. Om de ontwikkelingen van de plaatselijke huizenmarkt op de voet te volgen, presenteren we hieronder een overzicht van de recente verkoop- en vraagprijzen in Kaatsheuvel:

Huizenprijzen in Kaatsheuvel

Afgelopen 3 maanden

€ 328.000
€ 413.000
€ 497.000

Als je overweegt om je huis in Kaatsheuvel te verkopen, is het niet alleen interessant om te kijken naar de totale vraag- en verkoopprijzen. Wat minstens zo belangrijk is, is de waarde per vierkante meter. Waarom? Omdat de gemiddelde vraagprijs altijd hoger ligt dan de uiteindelijke verkoopprijs. Het geeft je inzicht in hoe jouw woning zich verhoudt tot de gemiddelde verkoopprijs per m2, die momenteel € 3.740 bedraagt. Bekijk ook zeker de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Kaatsheuvel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.600
€ 3.800

Prijsontwikkeling Kaatsheuvel laatste 12 maanden

In Kaatsheuvel bewegen de huizenprijzen constant, net als elke andere vastgoedmarkt. Deze verschuivingen bieden een reflectie van de lokale markttendenzen.

Laat je meevoeren door de onderstaande grafiek, die een jaaroverzicht van de huizenprijzen laat zien. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was: € 446.490:

Wat is mijn woning in Kaatsheuvel waard?

De waarde van jouw huis in Kaatsheuvel is afhankelijk van verschillende factoren. Het type woning, de grootte ervan, de staat waarin het verkeert en de huidige huizenprijzen op de markt zijn allemaal bepalend voor de verkoopprijs. Dit zijn stuk voor stuk factoren die een rol spelen in het bepalen van de waarde van jouw woning.

Is je nieuwsgierigheid gewekt omtrent de waarde van jouw huis in Kaatsheuvel? Het aanvragen van een gratis waardebepaling door een erkende makelaar is dan dé stap die je moet zetten. Dit geeft niet alleen meer duidelijkheid, maar helpt je ook bij het maken van de juiste keuze omtrent het al dan niet verkopen van je woning.

De makelaar zal bij een gratis waardebepaling jouw woning grondig inspecteren. Hij of zij kijkt naar de staat van de woning, de ligging, het type woning en nog veel meer. Dit geeft een accurate schatting van wat jouw huis op dit moment op de markt waard is. En dit alles zonder kosten voor jou.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is gevarieerd en prijzen kunnen sterk fluctueren afhankelijk van locatie. Kaatsheuvel vormt hierop geen uitzondering. Als we Kaatsheuvel als centraal punt nemen, dan zien we dat de huizenprijzen in omliggende gemeenten er soms aanzienlijk van afwijken.

Dit toont aan dat het zinvol is om niet enkel te focussen op lokale cijfers. Door een blik te werpen op de prijsontwikkelingen in naburige gemeenten, krijgt men een beter overzicht van de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Zo kan men vaststellen hoe de prijzen in Kaatsheuvel zich verhouden tot die in vergelijkbare plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Kaatsheuvel

Verkoopmakelaars in Kaatsheuvel verschillen onderling sterk in hun prestaties, en dat is precies waar wij je bewust van willen maken. Als platform houden wij nauwkeurig de prestaties bij van elke betrokken makelaar. We onderzoeken zaken als verkoopsnelheid, behaalde verkoopprijzen en het aantal verkochte woningen om je zo goed mogelijk te adviseren.

Door het kiezen van een geschikte makelaar kan je ervaring met het verkopen van een huis in Kaatsheuvel aanzienlijk verbeteren. Wij stellen je in staat om makelaars te vergelijken op basis van harde cijfers en prestaties. Zo helpt onze dienst je om een makelaar te vinden die aansluit bij jouw persoonlijke wensen en situatie.

Vergelijk makelaars in Kaatsheuvel Of lees meer over makelaars in Kaatsheuvel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Kaatsheuvel

Als je overweegt je woning in Kaatsheuvel te verkopen, is het handig om te weten wat een makelaar daar gemiddeld kost. De courtage tarieven kunnen namelijk flink verschillen per makelaar. In Kaatsheuvel ligt het gemiddelde tarief van een makelaar rond de 1,12% van de verkoopprijs. Dit percentage wordt doorberekend over de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, een goede makelaar verdient zichzelf vaak terug door een hogere verkoopprijs te realiseren.

Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 446.490, betekent een courtage van 1,12% dat je aan makelaarskosten gemiddeld € 5.001 kwijt bent. Het is een goed idee om prijzen en diensten van verschillende makelaars te vergelijken, zodat je niet te veel betaalt. Kijk naast courtage ook naar de andere voorwaarden die makelaars stellen. Elk huis en elke situatie is anders, dus kies een makelaar die bij jouw wensen past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Kaatsheuvel

In Kaatsheuvel vind je een ruim aanbod aan koopwoningen. Deze huizen kunnen zowel dienen als jouw persoonlijke thuis, of als investering om te verhuren aan anderen. Echter, ondanks de sterke aanwezigheid van koopwoningen in Kaatsheuvel met 4699 woningen, is slechts een beperkt deel daarvan op dit moment beschikbaar voor kopen of huren. Het kan dus best een uitdaging zijn om tussen deze huizen jouw droomplek te vinden.

Aantal verkochte woningen in Kaatsheuvel

In de afgelopen 12 maanden heeft zich in Kaatsheuvel een actieve beweging van huizen geregistreerd. Woningen werden zowel aangemeld voor verkoop als verkocht. Het daadwerkelijke aantal verkochte woningen, het aantal transacties, was 139. Let wel, dit toont de tijdspanne tussen aanmelding en transactie niet, die kan langer zijn dan een maand. Hieronder presenteren we je een duidelijke grafiek die dit proces visualiseert:

Ben je van plan jouw huis in Kaatsheuvel te verkopen?

Wanneer je overweegt om je huis in Kaatsheuvel te verkopen, zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Het is in eerste instantie van belang dat je een realistische schatting hebt van de huidige woningwaarde. Daarnaast is het zaak dat je je goed oriënteert op de lokale huizenmarkt, zodat je een concurrerende verkoopprijs kunt bepalen. Vergeet ook zeker niet het energielabel aan te vragen. Dit is een wettelijke verplichting en kan de verkoop van je huis aantrekkelijker maken.

Een gestructureerd stappenplan kan enorm nuttig zijn om de verkoop van je huis in Kaatsheuvel in goede banen te leiden. Zo'n plan helpt je om systematisch te werken, zodat geen enkel cruciaal detail over het hoofd wordt gezien. Plan bijvoorbeeld eerst een kennismakingsgesprek met een goede makelaar, daarna een waardebepaling, vervolgens de benodigde reparaties aan je huis, en ten slotte de feitelijke marketing en verkoop van je huis. Het is een proces dat de nodige voorkennis en inzet vraagt, maar met een solide plan is de verkoop van je huis absoluut een haalbare opgave.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt, en met name in Kaatsheuvel, is er één van constante verandering en fluctuatie. Op HuisVerkopen.nl houden we daarom alle ontwikkelingen en cijfers scherp in het oog. De meest recente marktgegevens worden continu bijgewerkt zodat jij precies weet wat er speelt. Deze cijfers kunnen je goed helpen bij het nemen van beslissingen. Wil je bijvoorbeeld je woning verkopen of juist kopen? De huidige marktcijfers bepaal, mede, het ideale moment van handelen.

De kracht van HuisVerkopen.nl

Natuurlijk biedt HuisVerkopen.nl nog veel meer dan alleen actuele huizenmarktcijfers. Het is dé online plek als je jouw woning wilt verkopen. Je kunt er informatie vinden over de kosten van verkoop, waardoor je goed zicht krijgt op welke financiële stappen je moet zetten. Je kunt zelfs makelaars vergelijken om de best passende service te vinden. Wil je weten wat je woning waard is? Dan kun je een gratis waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar. De aanwezige tips geven je veel kennis over hoe je je woning optimaal kunt verkopen en we hebben zelfs een interactief stappenplan voor je klaar staan. Alles om ervoor te zorgen dat je met succes je woning verkoopt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen