Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Drunen

Je wilt je huis verkopen in Drunen en je vraagt je af hoe de markt er nu uitziet? De woningmarkt in Drunen heeft zich in juni 2024 gekenmerkt door stijgende prijzen en sterke vraag. Denk eraan dat de hypotheekrente ook een belangrijke rol speelt bij deze ontwikkelingen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Drunen

De gemiddelde verkoopprijs in Drunen is in de laatste 3 maanden € 519.662 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 507.552 euro. Het is interessant om te zien hoe deze prijzen zich verhouden tot de landelijke trend in woningverkopen. Realiseer je dat deze cijfers op elk moment kunnen veranderen, omdat de woningmarkt continu in beweging is. Hieronder vind je de grafiek met de actuele data:

Huizenprijzen in Drunen

Afgelopen 3 maanden

€ 363.000
€ 466.000
€ 570.000

Bij het inschatten van de mogelijke opbrengst van de verkoop van je woning, is het handig om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in jouw woongebied, in dit geval Drunen. De waarde van jouw woning wordt grotendeels bepaald door deze marktprijs per vierkante meter. Om een ruwe indicatie te krijgen van wat jouw woning kan opleveren, kan je het aantal vierkante meters van jouw woning vermenigvuldigen met de gemiddelde vierkante meterprijs in Drunen. Neem de onderstaande grafiek als hulpmiddel:

Huizenprijzen in Drunen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.600
€ 3.900

Prijsontwikkeling Drunen laatste 12 maanden

In de loop van de laatste twaalf maanden hebben de woningprijzen in Drunen enige beweging vertoond. Hoewel we ervoor kiezen om geen aannames te maken over de richting die deze prijzen hebben genomen, kunnen we bevestigen dat het een actief jaar is geweest op de woningmarkt.

De gemiddelde verkoopprijs in Drunen van de afgelopen maand was € 519.662 euro. Om een beter inzicht te krijgen in de uitgebreide prijstrends van huizen in Drunen in de afgelopen 12 maanden, presenteer ik de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Drunen waard?

De waarde van woningen in Drunen verandert doorlopend door verschillende omstandigheden. Markttrends, schommelingen in de economie en ontwikkelingen in de buurt hebben een directe invloed op de prijs van jouw woning. Dit continue proces beïnvloedt het juiste tijdstip om je woning te verkopen.

Om optimaal te profiteren van deze voortdurend veranderende prijzen, is het verstandig om inzicht te krijgen in de huidige waarde van je eigendom. Door een onzeker verkoopproces te voorkomen, verhoog je de kans op een succesvolle verkoop. Daarom kan een gratis waardebepaling door een professionele makelaar een nuttige oplossing zijn, om duidelijkheid te scheppen over de potentiële verkoopprijs van jouw woning.

Een gratis waardebepaling is een praktische stap in de verkoopvoorbereiding; de makelaar komt persoonlijk bij je thuis langs. Dit maakt het mogelijk om de unieke kenmerken van jouw woning grondig te beoordelen, wat bijdraagt aan een nauwkeurige schatting van de verkoopwaarde. Met deze eenvoudige en efficiënte stap ligt een succesvolle woningverkoop binnen handbereik.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt zie je, afhankelijk van de plaats, sterke verschillen in huisprijzen. Binnen en rondom Drunen zijn die verschillen ook zichtbaar. Let op, het gaat hier niet enkel om de prijzen in Drunen zelf:

Alsook de huizenprijzen van omringende gemeentes geven een heldere blik op het totale marktbeeld. Door deze marktcijfers met elkaar te vergelijken, krijgen we een reëel beeld van de prijsschommelingen in deze regio:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Drunen

Wanneer je door de verschillende makelaars in Drunen navigeert, zul je snel merken dat niet elke makelaar dezelfde prestaties levert. Wij nemen als platform de taak op ons om woningmarktcijfers en makelaarsstatistieken in Drunen bij te houden. Op basis hiervan kan je zien welke makelaars er sneller een woning verkopen, welke een hogere verkoopprijs realiseren, en hoeveel woningen zij gemiddeld verkopen.

In de wirwar van makelaars kan het maken van een doordachte keuze een wereld van verschil betekenen. Het inzicht dat je krijgt in de prestaties van verschillende makelaars kan je helpen om de juiste keuze te maken en een makelaar te selecteren die het beste aansluit bij jouw specifieke situatie en behoeften. Effectief, efficiënt en geheel naar jouw wens en voorkeur.

Vergelijk makelaars in Drunen Of lees meer over makelaars in Drunen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Drunen

Ben je van plan om jouw woning in Drunen te verkopen? Het verkooptarief, of courtage, dat je betaalt aan een makelaar ligt gemiddeld rond 1,11% van jouw verkoopprijs. Bij de gemiddelde verkoopprijs in Drunen op € 519.662 betekent dit dat je ongeveer € 5.768 aan courtage betaalt. Deze kosten zijn een belangrijke factor om rekening mee te houden in jouw hele verkoopproces.

In aanvulling op de courtage, zijn er ook opstartkosten die de meeste makelaars in rekening brengen. Deze liggen ongeveer rond de € 515. Al deze kosten variëren per makelaar en het is aan te raden om verschillende tarieven naast elkaar te leggen voordat je een keuze maakt. Je kunt op deze pagina zelf eenvoudig tarieven opvragen bij makelaars in Drunen en omgeving. Zo kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw budget en wensen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Drunen

Er zijn 5400 koopwoningen in Drunen, maar een heel klein deel is momenteel beschikbaar voor verkoop. Dit betekent dat de verkoop van jouw eigen woning nu de aandacht zou trekken van veel potentiële kopers. Het is een zeer gunstige tijd om je woning op de markt te brengen en je kunt ervan uitgaan dat je veel bezichtigingsaanvragen krijgt.

Aantal verkochte woningen in Drunen

In de laatste 12 maanden heeft Drunen een flink aantal woningen doorlopen: van aanmelding op de markt tot de afronding van de verkoop. De afgelopen jaar is er voor 172 woningen een nieuwe eigenaar gevonden. Nu volgt de grafiek die de verhouding weergeeft tussen de aangemelde woningen en de werkelijk uitgevoerde transacties in deze periode:

Ben je van plan jouw huis in Drunen te verkopen?

Wanneer je van plan bent je huis in Drunen op de markt te brengen, komt hier heel wat bij kijken. Je moet onder andere nadenken over de vraagprijs, het opstellen van een aantrekkelijke woningpresentatie en het regelen van bezichtigingen. Ook moet er administratief een hoop geregeld worden, zoals het aanvragen van een energielabel en de overdracht bij de notaris. Dit alles vraagt om een gedegen voorbereiding en strategie.

Gelukkig kan een goed stappenplan je enorm op weg helpen bij de verkoop van je woning. Hierin staan alle stappen helder uitgelicht die je moet nemen om soepel en succesvol je huis in Drunen te verkopen. Zo wordt onder andere uitgelegd hoe je een goede makelaar kiest, welke zaken je niet mag vergeten in je woningpresentatie en of het wellicht slim is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een gestructureerde aanpak zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en met een gerust hart je woning kunt verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op Huis Verkopen, jouw platform voor het efficiënt en effectief verkopen van je woning. Op deze pagina vind je met grote precisie verzamelde woninggegevens van Drunen. Deze cijfers geven je inzicht in de huidige woningmarkt en helpen je bij het kiezen van het juiste verkoopmoment voor je huis. We houden deze data up-to-date waardoor je altijd toegang hebt tot de meest recente woningcijfers van Drunen.

Verkoop van je huis vergemakkelijken

Huis Verkopen helpt je niet alleen met actuele woningcijfers, maar ook met allerlei handige tools bij het regelen van je woningverkoop. Zo kun je bijvoorbeeld op onze site eenvoudig een waardebepaling aanvragen of makelaars vergelijken in Drunen. Onze website biedt ook een handig stappenplan zodat je geen enkele stap bij de verkoop van je huis over het hoofd ziet. Deze diensten zijn helemaal gratis en makkelijk te gebruiken, waardoor je op Huis Verkopen eenvoudig en efficiënt je woningverkoop kan regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen