Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Drunen

Ben je van plan je huis te verkopen in Drunen en zoek je een goede makelaar? Op deze pagina kun je eenvoudig verschillende makelaars in Drunen vergelijken, tarieven opvragen en zelfs een waardebepaling aanvragen. Zo vind je snel en gemakkelijk de makelaar die bij je past.

Over makelaars in Drunen

Makelaars in Drunen verschillen behoorlijk op diverse gebieden, een feit waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar de meest geschikte makelaar voor jouw situatie. Denk bijvoorbeeld aan de manier van werken, de afhandeling van de onderhandelingen, de gehanteerde kosten en de behaalde verkoopresultaten. Maar het gaat ook verder, variërend van hun netwerk tot aan de persoonlijke klik die je met de makelaar voelt. Het vergelijken van makelaars in Drunen op basis van deze eigenschappen kan je helpen om uiteindelijk de ideale partner te vinden voor de verkoop van jouw huis. Indien je hier hulp bij nodig hebt, dan kun je terecht op onze pagina voor het vergelijken van makelaars.

Je bent vast benieuwd naar een aantal specifieke zaken. Wat kost de beste makelaar in Drunen eigenlijk en welke resultaten behaalt hij bij de onderhandelingen? En hoeveel kun je nu precies besparen als je de tijd neemt om makelaars met elkaar te vergelijken? We hebben deze en meer gegevens voor je verzameld, dus je hoeft hier niet langer over te speculeren. Hieronder vind je de aantrekkelijke actuele data over de beste makelaars in Drunen:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.476
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.059
Besparing (gem.)
€ 1.258

Actueel

 • Als je van plan bent je huis te verkopen in Drunen, let dan op de gemiddelde courtages van makelaars. Op dit moment ligt dat percentage rond de 1,11% in Drunen. Dit verandert regelmatig, dus het is handig om op de hoogte te blijven.
 • De prijzen op de huizenmarkt kunnen invloed hebben op de verkoopsnelheid en verkoopprijs van jouw huis. Kijk eens naar de huidige huizenprijzen in Drunen. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt op dit moment € 493.332 en de gemiddelde prijs per vierkante meter is € 3.488 (status: april 2024).
 • Denk na over de makelaarstarieven. Deze kunnen verschillen per makelaar maar liggen in Drunen momenteel rond de € 5.476. Het kan erg zinvol zijn om deze tarieven te vergelijken voordat je een beslissing maakt. Verschillen lijken soms klein, maar kunnen een groot effect hebben op de totale verkoopkosten van jouw huis.

Uitgelichte makelaars in Drunen

Als je van plan bent om je woning in Drunen te verkopen, heb je een ruime keuze van makelaars ter beschikking. Wij bieden een handig overzicht aan waarin diverse makelaars in Drunen worden voorgesteld, elk met een eigen typerende beschrijving. Door deze makelaars met elkaar te vergelijken, kun je een beter beeld krijgen van de verschillen tussen de diensten, kosten en aanpak van iedere makelaar.

Logo AMB Makelaars Drunen - Vlijmen - Heusden I Qualis

AMB Makelaars Drunen - Vlijmen - Heusden I Qualis

AMB Makelaars Drunen - Vlijmen - Heusden I Qualis staat gekend om hun expertise in het verkopen van woningen, met een focus op klanttevredenheid. Ze onderscheiden zich door hun voortdurende ontwikkeling in verkooppresentatie en marketing, wat bijdraagt aan snelle verkoop met hoge verkoopprijzen. Als lid van de NVM en Qualis, kun je vertrouwen op hun deskundigheid. Naast Nederlands, kun je er ook terecht in het Engels. Ze bieden diverse diensten aan, van verkoop en aankoop, tot taxaties.
Logo Staete - Drunen

Staete - Drunen

Bij Staete in Drunen staan woonspecialisten klaar om je te ondersteunen bij elke unieke woonsituatie. Of je nu je huis wilt verkopen, je droomhuis zoekt of financiële begeleiding nodig hebt, Staete biedt een totaalpakket. Met persoonlijk advies, gedegen kennis van de lokale markt en een laagdrempelige bereikbaarheid, helpt Staete je zorgeloos naar je nieuwe woning. Als lid van de branchevereniging NVM, garanderen ze betrouwbaarheid en professionaliteit.

Erik Douwes Makelaardij

Bij Erik Douwes Makelaardij kun je terecht voor diverse diensten: verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Dit kleinschalige makelaarskantoor - lid van de NVM en met belangrijke certificeringen - biedt een persoonlijke en betrouwbare service vanaf de Grotestraat 208 in Drunen. Je kunt rekenen op uitstekende beoordelingen en professionele begeleiding. Een goede keuze voor jouw vastgoedbehoeften.

Homi Makelaars

Homi Makelaars is een servicegerichte makelaar, lid van branchevereniging VBO, met een uitstekende beoordeling van 8,6 op Funda. Ze zijn gespecialiseerd in de verkoop, verhuur, aankoop en taxaties van onroerend goed. Vanaf hun locatie aan het Raadhuisplein in Drunen, staan zij klaar om je te begeleiden bij je makelaarsvragen. Met Homi Makelaars ervaar je kundige ondersteuning bij het vinden van de juiste vastgoedoplossing.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Drunen dan de lijst die je net hebt gezien. Wij bij Huis Verkopen nemen alle makelaars in Drunen mee in onze vergelijking. Het kan dus zijn dat de meest geschikte makelaar voor je situatie, woning en voorkeuren er nog niet tussenstaat. Ontdek het door te vergelijken!

Vergelijk makelaars in Drunen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Drunen?

Een verkoopmakelaar in Drunen rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 493.332 in Drunen komt dit neer op € 5.476 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars baseren hun courtage op basis van het type woning en de woonsituatie. Ze houden rekening met de waarde van de woning, zoals de locatie, de grootte en de staat van het onderhoud om hun vergoeding te bepalen.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Drunen 0,51% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.258 door eerst tarieven op te vragen. Het mooie is dat makelaars vergelijken helemaal gratis is en je nergens toe verplicht.

Kosten van makelaars in Drunen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Drunen

Bij het verkopen van een huis in Drunen, moet je rekening houden met verschillende kosten. Een daarvan is de opstartkosten die de meeste makelaars in rekening brengen. Deze kosten zijn van toepassing voorafgaand aan het echte verkoopproces. Ze zijn bedoeld om de initiële werkzaamheden te dekken die de makelaar verricht. Denk hierbij aan zaken zoals het opstellen van een verkoopcontract, het inmeten van de woning en het maken van professionele verkoopfoto's. Beschouw het als jouw eerste investering in de verkoop van je woning.

De hoogte van de opstartkosten kan per makelaar verschillen. Echter, in Drunen variëren deze kosten gemiddeld tussen de € 400 en € 700. Het is dus goed om hier rekening mee te houden in je begroting voor het verkoopsproces. Vaak hangt de hoogte van de kosten af van het type woning dat je wilt verkopen en de hoeveelheid werk die de makelaar hieraan heeft. Dit maakt het van belang om goed op de hoogte te zijn van de werkwijze en kosten van de makelaar, voordat je een keuze maakt.

Intrekkingskosten van makelaars in Drunen

Als je plannen hebt om je woning in Drunen te verkopen, dan is het goed om te weten dat veel makelaars in deze regio intrekkingskosten rekenen. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Stel je voor dat je je woning op de markt brengt en na enkele weken anders besluit, bijvoorbeeld omdat je een complete renovatie overweegt of je je woonplan hebt gewijzigd. Als je in zo'n situatie de verkoopdiensten van je makelaar intrekt, ben je meestal verplicht om intrekkingskosten te betalen.

De gemiddelde intrekkingskosten kunnen uiteenlopen, afhankelijk van de gekozen makelaar. In Drunen ligt de gemiddelde intrekkingskosten op € 500. Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat deze kosten transparant worden gemaakt voordat je met een makelaar in zee gaat. Het loont dus de moeite om vooraf te vragen naar de intrekkingskosten en het beleid van de makelaar hieromtrent, om onvoorziene kosten en verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Drunen met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Drunen die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je precies weet wat je aan kosten kunt verwachten. Geen verrassingen of plotselinge extra kosten. Deze makelaars hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel je voor: je verkoopt je huis voor 200.000 euro en de makelaar vraagt een vast tarief van 3.500 euro. Dat is 1.75% van je verkoopprijs. Maar stel dat je jouw woning verkoopt voor 400.000 euro, dan is dezelfde 3.500 euro nog maar 0.875% van je verkoopprijs. In dat geval had je misschien voordeliger uit kunnen zijn met een makelaar die op courtagebasis werkt.

Tip: Het merendeel van de woningverkopers in Drunen kiest voor een makelaar die op basis van courtage werkt. De mogelijkheid van een hogere verkoopprijs weegt voor hen zwaarder dan de zekerheid van een vast tarief. Dit kan ook voor jou de beste keuze zijn als je waarde hecht aan een potentiële hogere verkoopprijs voor jouw woning.

4 feitjes over makelaars in Drunen

 • De verkoopprijzen die makelaars in Drunen schatten voor woningen variëren sterk, soms tot wel €39.000 verschil. Blijf geïnformeerd door een gratis waardebepaling aan te vragen.
 • Het inschakelen van een makelaar lijkt een positief effect te hebben op de verkoopprijs van huizen in Drunen. Gemiddeld wordt er 9% meer winst gemaakt dan bij een verkoop zonder makelaar.
 • Gemiddeld nodigen woningverkopers in Drunen ongeveer drie verschillende makelaars uit voor een kennismaking voordat ze een definitieve keuze maken. Vergelijk zelf verschillende makelaars door hen uit te nodigen.
 • De kosten voor het inschakelen van een makelaar in Drunen variëren, maar het gemiddelde courtage komt neer op 1,11% van de uiteindelijke verkoopprijs.

Wat levert de beste makelaar in Drunen op?

Hoewel er verschillende makelaars in Drunen zijn, blijkt uit onze gegevens dat sommigen consequent beter presteren dan anderen. Het is alsof een subtiele edge hen scheidt van de rest. De verschillen zijn merkbaar bij een snellere verkoop en in de hogere verkoopprijzen die zij voor hun klanten behalen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Drunen herkent:

 • Verkoopsnelheid: De beste makelaars in Drunen krijgen hun huizen gemiddeld 14 dagen sneller verkocht dan hun concurrenten. Deze makelaars zetten een sterke verkoopstrategie in werking, waardoor de transacties vlotter verlopen.
 • Verkoopprijzen: Tegelijkertijd, wanneer je kijkt naar de verkoopprijzen, trekken deze top makelaars in Drunen de woningen naar gemiddelden die € 14.143 hoger zijn dan de andere makelaars. Dit toont aan dat een goede makelaar zijn waarde duidelijk bewijst.

De beste makelaar in Drunen vinden

Wat vind jij belangrijk aan een makelaar? Misschien vind je het belangrijk dat een makelaar veel kennis heeft van de lokale markt in Drunen, of misschien waardeer je vooral een makelaar die zorgvuldig en transparant communiceert. Makelaars kunnen op heel uiteenlopende vlakken verschillen.

De juiste keuze maken voor een makelaar is enorm belangrijk, want deze keuze beïnvloedt het uiteindelijke resultaat van de verkoop van jouw woning. Ons doel is om je de best mogelijke selectie van makelaars in Drunen te bieden. Maak gebruik van onze vergelijkingstool en vind de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Drunen?

Als je van plan bent je huis in Drunen te verkopen, is het belangrijk een goede makelaar te kiezen. Hier zijn vijf punten waar je op moet letten:

Ervaring en specialisatie

Kies voor een makelaar met ruime ervaring in jouw regio en eentje die is gespecialiseerd in jouw type woning. Dit zorgt voor optimale kennis over de lokale markt.

Verkoopsnelheid

Kijk naar hoe snel de makelaar huizen verkoopt. Je wilt immers niet dat je huis te lang te koop staat. Op deze pagina vind je meer informatie.

Persoonlijke klik

Onderschat de persoonlijke klik niet. Een makelaar die je begrijpt en waar je gemakkelijk mee communiceert, maakt het verkoopproces aangenamer.

Verkoopstrategie

Informeer naar de verkoopstrategie van de makelaar. Deze moet passen bij jouw wensen en de aard van je woning.

Vergoeding

Controleer nauwkeurig de vergoeding van de makelaar. Deze kan variëren en is meestal een percentage van de verkoopprijs.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste branchevereniging in de vastgoedsector. Opgericht in 1898, speelt het een belangrijke rol in het waarborgen van de professionaliteit en integriteit van haar leden.

Door voor een NVM-makelaar in Drunen te kiezen, kies je voor zekerheid. Als lid moeten makelaars voldoen aan strenge opleidingseisen en een gedragscode naleven. Zo weet je zeker dat je goede kwaliteit krijgt voor de verkoop van jouw woning.

Andere makelaarsverenigingen zijn de VBO en VastgoedPRO. Ook zij hebben een belangrijke rol in de vastgoedsector. Hoewel elk hun eigen specificaties en criteria hebben, streven alle drie de organisaties naar het handhaven van hoge normen voor hun leden.

Wanneer het tijd is om jouw huis in Drunen te verkopen, kan het inschakelen van een makelaar die lid is van de NVM, VBO of VastgoedPRO, zorgen voor gemoedsrust. Deze makelaars hebben voldoende ervaring en kennis om je te helpen een succesvolle verkoop te realiseren.

Wat doet een makelaar in Drunen?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van je woning in Drunen. De expertise en kennis die een makelaar meebrengt, vergemakkelijkt het verkoopproces aanzienlijk.

Zo kan een makelaar je adviseren over een gedegen verkoopstrategie en een realistische vraagprijs. Daarnaast kan de makelaar je ondersteunen bij het regelen van alle papieren en het voeren van onderhandelingen.

 • Ondersteuning bij het regelen van de benodigde papieren.
 • Advies over een realistische vraagprijs.
 • Hulp bij het opstellen van een verkoopstrategie.
 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers.
 • Begeleiding tijdens bezichtigingen van je woning.

Waarom een makelaar in Drunen inschakelen?

Als je de verkoop van jouw woning in Drunen wilt regelen, is het inschakelen van een verkoopmakelaar een slimme keuze. Een makelaar werkt namelijk op basis van deskundigheid en ervaring, en onderneemt verschillende stappen om zo snel mogelijk en tegen de beste condities jouw woning te verkopen. Het begint allemaal bij de voorbereiding, gevolgd door het daadwerkelijk in de verkoop zetten van de woning, onderhandelen over de verkoopprijs, het afronden van de verkoop en de uiteindelijke overdracht bij de notaris.

Voorbereiding en woningwaardering

In de voorbereidende fase brengt de verkoopmakelaar een bezoek aan je woning in Drunen om een inschatting te maken van de waarde. De verkoopmakelaar kijkt hierbij naar de status van de woning, de locatie en eventuele verbeterpunten.

Presentatie en promotie

Wanneer de woningwaarde bepaald is, zorgt de verkoopmakelaar voor een aantrekkelijke presentatie van de woning. Dit houdt in dat er professionele foto's worden gemaakt, een verkooptekst wordt geschreven en jouw woning op diverse platforms te koop wordt aangeboden.

Onderhandeling

Zodra er geïnteresseerden zijn in jouw woning, helpt de verkoopmakelaar met het voeren van de onderhandelingen. Ze zullen het punt van contact zijn tussen jou en de potentiële koper en zullen proberen om de beste verkoopprijs te realiseren.

Afronding en overdracht

Bij overeenstemming over de verkoopprijs, rondt de verkoopmakelaar de afrondende fase af. Ze zullen ervoor zorgen dat alle juridische zaken correct geregeld zijn en begeleiden je tijdens de overdracht bij de notaris.

Informatie over Drunen

Drunen is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en kenmerkt zich door een rijke geschiedenis. De plaats telt iets meer dan 18.000 inwoners en wordt omringd door natuur en water.

De kern van Drunen bestaat uit sfeervolle straten, winkels en woningen die de historische charme van de gemeente weerspiegelen. Het is dan ook dit karakteristieke straatbeeld dat veel mensen aantrekt om in Drunen te wonen.

In Drunen zijn er volop mogelijkheden op het gebied van sport en recreatie, waardoor het wonen er zeer prettig is. De diversiteit van de woningen draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de gemeente.

Weetje: De gemiddelde huizenprijzen in Drunen zijn gedurende de jaren gestegen tot gemiddeld € 493.332 (update: april 2024). Voor meer details over de prijsontwikkeling kun je een kijkje nemen op onze woningmarkt pagina.

Makelaars in Drunen vergelijken

De zoektocht naar de juiste makelaar begint vaak met het uitvoeren van een goede vergelijking. Dit geldt zeker wanneer het gaat over je eigen woning in Drunen en een unieke situatie.

 • Goede overeenkomst woning en makelaar
 • Ervaring bij vergelijkbare verkopen
 • Aansluiting bij persoonlijke voorkeuren

Je wilt immers een ervaren makelaar vinden die de maximale prijs voor jouw huis kan krijgen tegen de beste voorwaarden. Het vergelijken van makelaars op het Huis Verkopen platform kan je hierbij uitgebreid assisteren, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.

Vergelijk makelaars in Drunen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Drunen

Begin met het vergelijken van verschillende makelaars op basis van hun ervaring, tarieven en diensten. Maak gebruik van de tool op HuisVerkopen.nl om makelaars in Drunen te vergelijken op basis van deze criteria.

De gemiddelde makelaarskosten in Drunen zijn € 5.476, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke diensten die je nodig hebt. Verder vergelijken kan helpen besparen.

In Drunen hanteren makelaars gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopprijs van je huis. Het daadwerkelijke tarief kan echter per makelaar verschillen.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Drunen is 53 dagen. Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is en dat de exacte verkoopsnelheid per situatie kan variëren.

Door makelaars te vergelijken, kan je gemiddeld € 1.258 besparen op de kosten. Vraag tarieven op bij verschillende makelaars in Drunen en vergelijk deze met elkaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen