Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Elshout

Overweeg je jouw woning in Elshout te verkopen? Dan ben je vast benieuwd naar de actuele situatie op de huizenmarkt. Aan de hand van nuttige vastgoedcijfers, zoals gemiddelde vraag- en verkoopprijzen en het aantal recente transacties, geüpdatetd tot juli 2024, krijg je hier een helder inzicht in. Vergeet niet, de huidige hypotheekrente speelt ook een aanzienlijke rol in de ontwikkeling van deze cijfers.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Elshout

De gemiddelde verkoopprijs in Elshout is in de laatste 3 maanden € 562.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 1.269.000 euro. Als de vraagprijs gemiddeld hoger is dan de verkoopprijs, betekent dit dat huizenkopers over het algemeen succesvol hebben onderhandeld over de prijs. Ontdek onderstaande grafiek voor meer inzichten:

Huizenprijzen in Elshout

Afgelopen 3 maanden

€ -1.203.000
€ 58.000
€ 1.319.000

Kijkend naar de woningmarkt in Elshout, is het van grote betekenis om de waarde per vierkante meter goed in de gaten te houden. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is namelijk een betrouwbare graadmeter voor de realistische verkoopwaarde van jouw woning. De gemiddelde verkoopprijs in Elshout bedraagt nu € 3.319 per m2. In de onderstaande grafiek kun je de vraag- en verkoopprijzen per m2 over de laatste drie maanden volgen, een onmisbaar hulpmiddel in jouw verkoopproces:

Huizenprijzen in Elshout per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.800
€ 4.200

Prijsontwikkeling Elshout laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is er beweging geweest in de woningprijzen in Elshout. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen, omdat ze impact hebben op de waarde van je huis.

De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand bedroeg € 562.500. Voor een gedetailleerder overzicht van de woningprijstrends van de laatste 12 maanden, bekijk je hieronder de grafiek:

Wat is mijn woning in Elshout waard?

De waarde van je huis in Elshout wordt niet enkel bepaald door de gemiddelde verkoopprijs in de omgeving. Het draait ook om unieke kenmerken zoals het type woning, het oppervlak en de huidige staat van onderhoud. Maar ook de stand van de markt beïnvloedt de woningwaarde. Wil je echt precies weten wat je huis waard is, dan heb je nauwkeurigere informatie nodig.

Interesse in de specifieke waarde van jouw huis in Elshout? Het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar is dan de beste stap. Na zo'n waardebepaling krijg je een helder beeld van wat je huis waard is en kun je een goede beslissing maken over eventuele verkoop.

Een gratis waardebepaling is een grondige woninganalyse die door een makelaar wordt uitgevoerd. De makelaar bekijkt je woning, vergelijkt het met vergelijkbare huizen in Elshout en kijkt naar recente verkoopcijfers. Het resultaat is een betrouwbare schatting van de woningwaarde, wat je kan helpen bij je verkoopbeslissingen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je hebt vast wel gemerkt dat de woningmarkt sterk kan verschillen van plaats tot plaats. Niet elk dorp of elke stad kent dezelfde huizenprijzen; zo zijn er bijvoorbeeld merkbare verschillen tussen Elshout en nabijgelegen plaatsen.

Door niet alleen naar Elshout te kijken, maar ook de woningmarktcijfers van omliggende gemeenten te bestuderen, krijg je een breder en realistischer beeld van de huidige staat van de woningmarkt. Dit helpt om de marktsituatie beter te begrijpen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Elshout

Op basis van grondige analyse en bijhouden van statistieken leggen wij bij Elshout verschillen tussen verkoopmakelaars bloot. We kijken naar prestaties, zoals de snelheid waarmee een woning verkocht wordt, de gemiddelde verkoopprijs die zij behalen en het aantal woningen dat zij jaarlijks verkopen. De diversiteit tussen makelaars is groot, en wij zetten ons in om die verschillen inzichtelijk te maken.

Inzicht in deze verschillen kan je bij het nemen van een belangrijke beslissing helpen, zoals het kiezen van een geschikte verkoopmakelaar. Zo kun je er zeker van zijn dat je een makelaar kiest die aantoonbaar goed presteert, en daarmee de kans op een succesvolle verkoop van jouw woning vergroot.

Vergelijk makelaars in Elshout Of lees meer over makelaars in Elshout

Gemiddelde tarieven van makelaars in Elshout

Tarieven van makelaars kunnen sterk variëren en het is belangrijk je hiervan bewust te zijn. In Elshout ligt het gemiddelde tarief, ook wel courtage genoemd, rond1,11% van de verkoopprijs. Dit betekent bij een gemiddelde verkoopprijs van € 562.500 een bedrag van € 6.244.

Als je overweegt een huis te verkopen, kan het handig zijn om eerst verschillende makelaarskosten te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Dit kun je doen door bij meerdere makelaars in Elshout hun tarieven op te vragen. Hierbij is het ook belangrijk om naar de prijs-kwaliteitverhouding te kijken. Een goedkope makelaar kan minder service bieden, terwijl een duurdere makelaar mogelijk een hogere verkoopprijs kan realiseren.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Elshout

In Elshout vind je een scala aan koopwoningen, maar slechts een fractie daarvan is momenteel in de verkoop. Het precieze aantal koopwoningen wordt constant bijgehouden en is op dit moment 567. Door het beperkte aanbod op de markt zou jouw woning nu zeker de aandacht kunnen trekken van potentiële kopers. Een perfecte tijd dus om te overwegen om juist nu je woning te koop te zetten.

Aantal verkochte woningen in Elshout

In de laatste 12 maanden heeft de woningmarkt in Elshout een constante stroom van aanmeldingen en transacties gezien. Hierbij kan de situatie ontstaan dat een woning in een latere maand is verkocht dan toen deze werd aangemeld. Het aantal woningen dat daadwerkelijk is verkocht, drukken we uit in 22. Voor een specifiek overzicht van de maandelijkse en jaarlijkse aantallen, verwijzen we je naar de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Elshout te verkopen?

Denk je eraan om je woning in Elshout te verkopen? Het is een big deal, één waarbij het belang van een goed verkoopproces niet onderschat moet worden. Bij Huis Verkopen begrijpen we dit volledig en hebben daarom een grondig stappenplan gemaakt dat precies laat zien wat je moet regelen tijdens deze spannende en uitdagende fase.

Eén belangerijk aspect van dit proces is het kiezen van een goede makelaar, één die jouw belangen behartigt. En het is maar net zo belangrijk dat je je tijd neemt om elke stap in het proces zorgvuldig na te leven. De zorgvuldige planning aan de hand van onze stap-voor-stap handleiding, zorgt voor een soepele en succesvolle verkoop van je huis in Elshout.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt om je huis in Elshout te verkopen, ben je op de juiste plek. Hier vind je de laatste informatie over de huizenprijzen in Elshout. Elke dag worden de vraag- en verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen actueel gehouden. De vastgoedmarkt is continu in beweging en het is daarom van groot belang om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom jouw woning.

Voordelen van Huis Verkopen bij de verkoop van jouw woning

HuisVerkopen.nl is de ideale partner bij het voorbereiden of regelen van de verkoop van je woning. Door handige tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om via onze vergelijkingstool de beste makelaar in Elshout te vinden, kunnen we je stap voor stap begeleiden in het verkoopproces. Bovendien is het mogelijk om via onze site makelaarstarieven op te vragen, waardoor je potentieel kunt besparen op makelaarskosten. We bieden een scala aan diensten om het proces soepel en eenvoudig te laten verlopen - van het aanvragen van een energielabel tot het vinden van de ideale verhuizer.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen