Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Waspik

In mei 2024 lijkt de huizenmarkt in Waspik volop in beweging. Woningen worden snel verkocht en de huizenprijzen zijn sterk gestegen. Wanneer je overweegt je huis in Waspik te verkopen, is dit relevante kennis. Deze pagina helpt je alle nodige cijfers en statistieken te begrijpen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Waspik

De gemiddelde verkoopprijs in Waspik is in de laatste 3 maanden € 431.250 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 501.363 euro. Het goed in kaart brengen van deze prijzen biedt jou inzicht waarop je een strategie kunt baseren bij het verkopen of kopen van een huis. Hieronder wordt de situatie van de afgelopen drie maanden weergegeven in een heldere grafiek:

Huizenprijzen in Waspik

Afgelopen 3 maanden

€ 151.000
€ 351.000
€ 551.000

Bij het inschatten van de verkoopprijs van je woning in Waspik is het belangrijk om te kijken naar de waarde per m2. Je kan een ruime inschatting maken door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Waspik. De vermenigvuldiging geeft een solide indicatie van hoe je huis op de markt zou kunnen presteren. In de onderstaande grafiek zie je de gemiddelde verkoop- en vraagprijs per m2 in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Waspik per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 3.300
€ 4.300

Prijsontwikkeling Waspik laatste 12 maanden

In Waspik heeft de woningmarkt zich in de afgelopen 12 maanden bewogen. Zoals altijd heeft de tijd zijn invloed gehad op de prijzen van huizen in deze regio.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Waspik bedroeg afgelopen maand € 431.250 euro. Dit cijfer komt voort uit de transacties van afgelopen maand en helpt bij het tonen van de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Waspik waard?

De woningwaarde van jouw huis in Waspik is niet constant. Het wordt beïnvloed door variabelen zoals de locatie van het huis, de grootte, de staat van onderhoud en de recente ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. Daarnaast speelt het type woning, zoals een rijtjeshuis, een appartement of een vrijstaand huis, ook een grote rol in de uiteindelijke waardebepaling.

Ben je nieuwsgierig naar de exacte waarde van jouw huis? Dan kan een gratis waardebepaling door een makelaar een uitkomst bieden. Dit kan een uitstekend startpunt zijn voor een verkoopbeslissing, of juist om een beter beeld van jouw kapitaal te krijgen. Je kunt deze bepaling gemakkelijk aanvragen via deze link.

Een gratis waardebepaling houdt in dat een makelaar bij je thuis komt om de waarde van jouw huis te bepalen. Dit is volledig kosteloos, wat het een praktische optie maakt voor elk soort huiseigenaar. Het is een betrouwbare optie, omdat een makelaar kennis heeft van de lokale markt en ervaring heeft met woningwaardering.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als we kijken naar de huidige woningmarkt merken we dat de marktcijfers erg kunnen variëren. Aan de hand van deze fluctuaties kan worden opgemerkt dat de prijzen van woningen in de regio rond Waspik significant kunnen verschillen, ten opzichte van Waspik zelf.

Door ook de prijzen in omringende gemeenten in acht te nemen, krijgen we een vollediger beeld van het actuele marktlandschap. Deze aanpak geeft een fascinerend inzicht in de uiteenlopende huizenprijzen in vergelijkbare gebieden. Hieronder vindt u enkele grafieken die deze verschillen concreet illustreren:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Waspik

Op HuisVerkopen.nl kennen we het specialisme van iedere makelaar in Waspik als geen ander. We vergelijken prestatiegegevens zoals gemiddelde verkoopprijzen, verkoopsnelheid, en het aantal verkochte woningen. Zo krijg je een helder beeld van de onderlinge verschillen en kan je een keuze baseren op feiten, niet op gevoel.

Het kiezen van een goede makelaar kan een groot verschil maken. Hoe beter de makelaar is, hoe groter de kans op een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop van je woning. Met de data die wij verstrekken, kan je zien welke makelaar het beste aansluit bij jouw behoeften.

Vergelijk makelaars in Waspik Of lees meer over makelaars in Waspik

Gemiddelde tarieven van makelaars in Waspik

Heb je opgemerkt dat de courtage van makelaars varieert? In Waspik ligt dit gemiddelde courtage op 1,11% van de verkoopprijs van jouw woning. Dat betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 431.250 al snel op een bedrag van € 4.787 uitkomt. Dit kan een flinke hap uit de opbrengst van jouw huis betekenen.

Voordat je een makelaar kiest, is het handig om te bedenken wat voor jou belangrijk is. Wil je graag dat je woning snel wordt verkocht, of vind je een hoge opbrengst juist belangrijker? Kijk ook goed naar de diensten die de makelaar aanbiedt. Zijn deze inbegrepen in de courtage of komen ze er nog bovenop? Vergelijk verschillende makelaars met elkaar op basis van hun tarief, diensten en ervaringen van anderen. Zo kun je een goed onderbouwde keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Waspik

In Waspik zijn er in totaal 1554 koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben. Zo kan jouw huis dienen als hoofdverblijf, maar het is ook mogelijk om het te verhuren of te gebruiken als tweede woning. Verkoop van jouw woning in Waspik kan interessant zijn, gezien de diversiteit aan mogelijkheden die de woningmarkt hier biedt.

Aantal verkochte woningen in Waspik

In de afgelopen 12 maanden is Waspik een plaats geweest waar mensen hun woning te koop hebben gezet en waar transacties plaatsvonden. Aanmeldingen en transacties zijn twee afzonderlijke zaken die het afgelopen jaar in deze stad hebben plaatsgevonden. Er werden huizen aangemeld voor verkoop, daarnaast waren er ook voltooide verkooptransacties. In Waspik was het met 24 voltooide transacties een actief jaar op de woningmarkt:

Ben je van plan jouw huis in Waspik te verkopen?

Waspik kan een uitdagende plek zijn om je woning te verkopen, waar je tal van obstakels kunt tegenkomen. Zo is de weinig afwisselde vastgoedmarkt hier een probleem waar veel mensen mee worstelen. Daarnaast kan het knap lastig zijn om een solide verkoopprijs te bepalen, een aspect dat essentieel is om ervoor te zorgen dat je huidige huis niet achterblijft in de markt.

Gelukkig zijn er manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ten eerste kan een ervaren lokale makelaar je uitstekend begeleiden bij het verkoopproces en je waardevolle inzichten in de plaatselijke vastgoedmarkt in Waspik geven. Voor advies op maat over alle facetten die bij de verkoop van jojouw woning komen kijken, zoals het regelen van energielabels en de selectie van een verhuisbedrijf, kun je het uitgebreide stappenplan op onze website raadplegen. Dit nuttige ruggensteuntje helpt om de verkoop van je huis zo soepel en stressvrij mogelijk te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De cijfers van de huizenmarkt in Waspik zijn constant aan het schommelen. Juist daarom zorgen wij hier continue voor actualisatie van deze gegevens. Je kunt er dus van op aan dat de marktcijfers die we hier geven, altijd de meest recente stand van zaken representeren. Door dit actuele inzicht in de huizenmarkt, heb je als potentiële verkoper een betrouwbare leidraad. Deze marktcijfers kunnen gebruikt worden als referentiepunt bij het bepalen van de vraagprijs van je huis en om in te schatten hoe gunstig de huizenmarkt momenteel is.

Nuttige diensten van HuisVerkopen.nl

In aanvulling hierop helpt HuisVerkopen.nl je op meer manieren bij de verkoop van je woning. Zo kan je op onze website inzicht krijgen in de kosten voor het verkopen van je huis. Verder kun je een gratis waardebepaling door een lokale makelaar aanvragen via onze waardebepaling aanvragen pagina, waardoor je een idee krijgt van wat je huis waard is in de huidige markt. Dankzij onze uitgebreide informatie over het stappenplan voor de verkoop van je huis en onze tips voor de verkoop, ben je goed voorbereid en kan je jouw huis op de meest effectieve manier verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen