Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dongen

Als je overweegt je huis in Dongen te verkopen, wil je graag op de hoogte zijn van de huidige woningmarkt. Inzicht in de gemiddelde vraagprijzen per m2, de ontwikkeling van de huizenprijzen en het aantal gerealiseerde woningverkopen in Dongen helpen je bij het bepalen van je verkoopstrategie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dongen

De gemiddelde verkoopprijs in Dongen is in de laatste 3 maanden € 369.862 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 416.554 euro. Deze prijzen zijn continu onderhevig aan verandering, daarom is het van belang om steeds up-to-date te blijven. In de onderstaande grafiek krijg je een helder, visueel overzicht van hoe deze prijzen zich in Dongen hebben ontwikkeld:

Huizenprijzen in Dongen

Afgelopen 3 maanden

€ 144.000
€ 305.000
€ 467.000

Wanneer je een inschatting wilt maken van de mogelijke opbrengst bij de verkoop van je woning, biedt het kijken naar de woningprijzen per vierkante meter in Dongen een nuttige leidraad. Neem het aantal vierkante meters van je woning en vermenigvuldig deze met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Dongen. Dit geeft je een ruw beeld van hoe de verkoop kan verlopen. Kijk nu naar de onderstaande grafiek voor de meest recente cijfers:

Huizenprijzen in Dongen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.100
€ 3.400

Prijsontwikkeling Dongen laatste 12 maanden

Als je naar de recente huizenprijzen in Dongen kijkt, krijg je een indicatie van de tendensen in de markt. De veranderingen in de verkoopprijs onthult de patronen en de algehele richting waarin de onroerendgoedmarkt zich beweegt.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Dongen afgelopen maand bedroeg precies € 369.862 euro. Kijk naar de opvolgende grafiek om je eigen analyse te maken van de ontwikkelingen van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Dongen waard?

De waarde van jouw woning in Dongen is een constant verschuivend getal, onderhevig aan factoren zoals wisselingen in de economie, veranderingen in de omgeving, en onvoorspelbare marktontwikkelingen. Dit maakt het voor huiseigenaren noodzakelijk om de huidige waarde van hun huis goed in de gaten te houden, willen ze niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

De vraag is, hoe krijg je duidelijkheid over de actuele waarde van je woning? Een eenvoudige en effectieve methode is het aanvragen van een gratis waardebepaling door een erkende verkoopmakelaar. Bezoek de website voor meer informatie, en vraag meteen een waardebepaling aan.

Wat bijzonder prettig is aan deze service, is dat de gratis waardebepaling aan huis plaatsvindt. De makelaar komt naar jou toe, dus je hoeft zelf geen extra moeite te doen. Bovendien krijg je zo een nauwkeurige inschatting van de waarde van je woning op basis van zijn grondige expertise en kennis van de locale markt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers verschillen sterk per plaats. Zo is het interessant om te zien dat de huizenprijzen in nabije omgeving van Dongen varieert ten opzichte van Dongen zelf.

Ook het verschil in huizenprijzen van andere gemeenten is een goede maatstaf om de huidige status van de huizenmarkt te peilen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Dongen

Als je overweegt om je huis in Dongen te verkopen, houd dan in gedachten dat er variaties zijn tussen makelaars. Ze verschillen in termen van reputatie, courtagekosten, verkooprecord en marketingstrategieën. Het is daarom belangrijk om een algemeen beeld te hebben van wat verschillende makelaars in Dongen aanbieden.

Realiseer je dat de juiste keuze voor een makelaar het verschil kan maken bij het verkopen van je huis. Een makelaar die optimaal aansluit bij jouw behoeftes en de nuances van je woning begrijpt, kan het proces soepeler en succesvoller maken. Voor hulp bij het vinden van die geschikte makelaar, kun je kijken naar de opties die beschikbaar zijn in Dongen.

Vergelijk makelaars in Dongen Of lees meer over makelaars in Dongen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dongen

Het inzicht krijgen in de vergoedingen van makelaars, ook wel courtages genoemd, is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces van jouw huis. Het gemiddelde tarief voor makelaars in Dongen is 1,14% van de verkoopprijs van jouw huis. Echter, makelaars verschillen niet alleen op het gebied van courtage. Er zijn ook verschillen in de dienstverlening. Sommige makelaars bieden bijvoorbeeld een 'geen verkoop, geen kosten'-beleid, terwijl anderen vaste pakketten aanbieden met verschillende diensten.

Als je van plan bent om je huis te verkopen, heb je de keuze uit verschillende makelaars met uiteenlopende tarieven en diensten. Het is aan te raden om niet alleen naar de courtage te kijken, maar ook naar de vierwaardigheid, ervaring en de verkoopstrategie van de makelaar. Wil je weten met welke kosten je verder rekening moet houden bij het verkopen van je woning? Bekijk het uitgebreide overzicht en de uitleg over alle bijkomende kosten op huisverkopen.nl, zodat je goed voorbereid het verkoopproces ingaat.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dongen

Er zijn in Dongen op dit moment 7536 koopwoningen, maar slechts een klein percentage van deze woningen is op dit moment beschikbaar voor verkoop. Als je nu besluit om jouw huis aan deze lijst toe te voegen, zul je ongetwijfeld snel veel kijkers aantrekken. Dit is dus een uitstekend moment om na te denken over de verkoop van jouw huis!

Aantal verkochte woningen in Dongen

In de afgelopen 12 maanden is er een bepaald aantal transacties genoteerd in Dongen. Dit heeft geresulteerd in een totaal van 181 verkochte woningen. Daarnaast bleek het aantal aanmeldingen ook mee te tellen. Hiermee geven we graag inzicht in de verkoopaantallen middels de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Dongen te verkopen?

Verkoop je jouw woning in Dongen? Dan sta je voor meerdere uitdagingen. Denk hierbij aan het regelen van een energielabel, het vinden van een betrouwbare makelaar en soms kun je niet zonder de hulp van een verhuisbedrijf. Soms kan het zelfs zo zijn dat er meer zaken komen kijken bij de verkoop dan je vooraf had ingeschat, wat heel overweldigend kan zijn.

Een oplossing hiervoor is het hebben van een gedetailleerd verkoopplan. Om je hierbij te helpen, is het mogelijk om een specifiek stappenplan voor Dongen te raadplegen. Dit plan geeft je inzicht in alle zaken die je moet overwegen en kan je helpen bij het vlot en efficiënt doorlopen van het verkoopproces. Met geeft dit plan je een compleet overzicht van het verkopen en maakt het proces een stuk makkelijker

.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het continu veranderen van de huizenmarkt in Dongen wordt nauwlettend bijgehouden op onze site. Dit waarborgt de meest recente en relevante informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken met betrekking tot je woning. Naast de grootschalige ontwikkelingen schuilt er een schat aan nuttige details in deze marktcijfers. Je kunt hierbij denken aan trends, pieken en dalen, en andere subtiliteiten van de lokale markt die van belang zijn voor fair play in vastgoed deals.

Hoe HuisVerkopen je steunt bij verkoop

HuisVerkopen.nl heeft veel meer te bieden dan alleen marktcijfers. Zo is er een uitgebreide uitleg op de site over de kosten verbonden aan het verkopen van je huis. Je kunt ook lokale makelaarstarieven opvragen op onze platform, een handige feature als je overweegt om via makelaars te vergelijken. Ook bieden we een gratis waardebepaling van je huis aan, een dienst die wordt verzorgd door een ervaren lokale makelaar. Dit geeft je een helder beeld van wat je huis waard is en helpt bij het bepalen wanneer het verkoop jou het meest profijtelijk is. Verder kun je op een eenvoudige manier nagaan of je huis een geldig energielabel heeft en indien nodig zelfs meteen een aanvragen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen