Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Dongen

Het kiezen van een goede makelaar voor de verkoop van je woning in Dongen is belangrijk, en gelukkig heb je daar ook echt wat te kiezen. Er zijn namelijk diverse makelaars actief in de regio. Oriënteer je goed op hun expertise, klantbeoordelingen en manier van werken voordat je een keuze maakt.

Over makelaars in Dongen

Makelaars in Dongen verschillen op diverse manieren van elkaar: variërend van hun werkwijze tot hun kosten en verkoopresultaten. Denk ook aan kwesties zoals hun bereikbaarheid, presentatie van jouw woning en de klik die je met ze hebt. In zekere zin kun je verkoopmakelaars vergelijken met artiesten waarbij elke professional zijn unieke stijl en techniek heeft. Door verschillende makelaars te vergelijken krijg je inzicht in wie het beste bij jouw woning en wensen past en kan je aanzienlijk op kosten besparen.

Als potentiële woningverkoper heb je waarschijnlijk veel vragen. Wat kosten de beste verkoopmakelaars in Dongen precies? Wat zijn hun onderhandelingsresultaten? Hoeveel kan je besparen door het vergelijken van verschillende makelaars? Deze en nog meer vragen zijn volkomen legitiem en van groot belang voor een succesvolle woningverkoop. Direct hieronder vind je de actuele cijfers over de beste verkoopmakelaars in Dongen:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.803
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.208
Besparing (gem.)
€ 1.074

Actueel

 • De huidige gemiddelde verkoopprijs van een huis in Dongen ligt momenteel op € 421.288 en de gemiddelde verkoopprijs per m² bedraagt € 3.416. Op onze website kun je meer over de woningmarkt in Dongen lezen.
 • De gemiddelde courtage van makelaars in Dongen is op dit moment 1,14% (in mei 2024). Dit tarief kan variëren, dus het is verstandig om verschillende makelaars te raadplegen.
 • De tarieven van makelaars in Dongen kunnen sterk uiteenlopen. Door makelaarstarieven te vergelijken, kun je gemiddeld een besparing realiseren van € 1.074. Aarzel niet om een geïnformeerde keuze te maken.

Uitgelichte makelaars in Dongen

Als je jouw huis gaat verkopen, heb je in Dongen een rijkelijke selectie aan verkoopmakelaars om uit te kiezen. We presenteren je graag een helder overzicht van allerlei makelaars in dit gebied, inclusief een gedetailleerde omschrijving van elk van hen. Door deze makelaars met elkaar te vergelijken, krijg je inzicht in de variërende aanpakken, kennisniveaus, ervaringen en tarieven, die ongetwijfeld zullen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Logo Kanters Garantiemakelaars

Kanters Garantiemakelaars

Kanters Garantiemakelaars onderscheidt zich met helderheid, activiteit en betrokkenheid. Met het hecht team van vijf professionals bieden ze jou persoonlijke aandacht vanuit hun vestiging in Dongen. Ze bieden deeldiensten aan, waardoor bijvoorbeeld je eigen bezichtigingen mogelijk zijn. Met specialismen in verschillende vastgoedsectoren, van bedrijfsruimtes en nieuwbouw tot monumenten en woningfotografie, zijn ze een geschikte keuze voor diverse vastgoedservices.
Logo KIN Makelaars Dongen

KIN Makelaars Dongen

KIN Makelaars Dongen is een energiek makelaarskantoor dat berucht is voor zijn gedegen aanpak en opvallende resultaten in woningverkoop. Met specialismen in woningstyling, woningfotografie en herbestemming, staan ze sterk in zowel de verkoop als verhuur van woningen en bedrijfsruimtes. Klanten roemen hen voor hun realistische advies en tomeloze inzet. Innovatieve verkoopstrategieën en continue aandacht voor verbetering maken dit kantoor toekomstgericht. Je vindt hen aan de Hoge Ham 93 in Dongen.
Logo Van den Bosch makelaars

Van den Bosch makelaars

Van den Bosch makelaars, opgericht in 1992, is een actief team dat zich onderscheidt door jouw huisvestingsvraagstukken vernieuwend en helder te benaderen. Dit doen zij met een persoonlijke aanpak en moderne middelen, zoals social media. Verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties zijn diensten die zij aanbieden in zowel Dongen als Tilburg Reeshof. Met hun specialistische kennis op het gebied van woningstyling en -fotografie, bedrijfsruimtes en nieuwbouw kunnen zij je verder helpen, ook in het Engels.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in Dongen dan degenen die je zojuist hebt gezien. Het kan zijn dat de makelaar die het beste bij jouw woning, situatie en voorkeuren past, nog niet in het overzicht staat. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Dongen mee in onze vergelijking. Ontdek wie de meest geschikte makelaar voor jou is door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Dongen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Dongen?

Een makelaar in Dongen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 421.288 in Dongen komt dit neer op € 4.803 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De courtage is een percentage van de verkoopopbrengst, en deze manier van betalen stimuleert de makelaar om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe beter het verkoopresultaat, hoe hoger de vergoeding voor de makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Dongen 0,51% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.074 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Verstandig voordat je je woning in de verkoop zet om meerdere makelaars naast elkaar te zetten voor de beste deal.

Kosten van makelaars in Dongen

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Dongen

Veel mensen zijn verrast om te ontdekken dat de meeste makelaars in Dongen opstartkosten in rekening brengen. Deze opstartkosten dekken in feite de voorbereidende werkzaamheden die een makelaar uitvoert voor het verkopen van jouw huis. Denk aan het maken van foto's, de opmaak van de brochure of het plaatsen van jouw huis op diverse online platforms.

De exacte kosten kunnen variëren, maar het gemiddelde bedrag voor deze opstartkosten ligt rond de € 515. Echter, houd er rekening mee dat niet elke makelaar even transparant is over deze kosten. Daarom is het een goed idee om altijd de tarieven op te vragen bij de makelaars zelf. Zo krijg je een volledig beeld van wat je kunt verwachten.

Intrekkingskosten van makelaars in Dongen

Denk je eraan om je huis in Dongen in de verkoop te zetten, dan wil je graag alle kosten die daarmee gepaard gaan begrijpen. Een van de kostenposten die makelaars mogelijk in rekening brengen, zijn de zogenaamde intrekkingskosten. Dit zijn kosten die ontstaan wanneer je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het zijn geen verborgen kosten, maar ze zijn zeker iets om rekening mee te houden bij het maken van je beslissing.

Stel, je hebt je huis online gezet en na enige tijd besluit je vanwege persoonlijke of financiële redenen de verkoop te stoppen. In zo'n geval kom je intrekkingskosten tegen. Deze kosten zijn bedoeld om de makelaar te compenseren voor het werk dat ze hebben gedaan ten behoeve van de verkoop van jouw huis. Het helpt dus om je verkoopplannen zo zeker mogelijk te zijn voordat je je huis op de markt brengt, zodat je geen onnodige kosten hoeft te maken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Dongen met een vast tarief

Ook in Dongen vind je makelaars die met een vast tarief werken. Hiermee krijg je vaak een pakket aan diensten zoals de taxatie van jouw woning, het opstellen van de verkoopadvertentie en het begeleiden van bezichtigingen. Hierbij hanteren deze makelaars gemiddeld een prijs van € 3.250 (update: mei 2024).

Er zijn risico's verbonden aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Het kan voorkomen dat je veel betaalt, terwijl de woning snel verkocht wordt en de makelaar relatief weinig voor je hoeft te doen. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je woning langer te koop staat en de makelaar hierdoor veel tijd en moeite moet steken in de verkoop, zonder dat dit terug te zien is in het tarief.

Tip:Om meer inzicht te krijgen in wat de verschillende tarieven en soorten tarieven voor jou als woningverkoper betekenen, is het verstandig om makelaars te vergelijken. Zo krijg je een completer beeld van jouw opties en kan je een afgewogen keuze maken.

4 feitjes over makelaars in Dongen

 • Wanneer je jouw woning te koop zet zonder een makelaar kan dit je gemiddeld zo'n 20.000 euro minder opleveren dan wanneer je dit overlaat aan een ervaren makelaar.
 • Veel mensen die hun huis verkopen in Dongen geven de voorkeur aan een makelaar die ruime ervaring heeft in Dongen. Het is daarom een goed idee om te vergelijken welke makelaars hier aan voldoen.
 • De verkoopsnelheid van woningen kan sterk verschillen per makelaar in Dongen. Gemiddeld duurt het 65 dagen voordat een huis wordt verkocht.
 • Er zijn flinke verschillen in opstartkosten en annuleringsvoorwaarden bij de diverse makelaars in Dongen. Het is daarom slim om de tarieven op te vragen en deze goed te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Wat levert de beste makelaar in Dongen op?

In de wereld van vastgoed en onroerend goed kan het kiezen van de juiste makelaar een groot verschil maken. Vooral in Dongen zijn de prestaties van makelaars niet altijd gelijk. Het onderscheid zit hem in de details, bijvoorbeeld in de manier waarop een huis wordt gepresenteerd of in de kennis van de lokale markt. Uiteindelijk kan dit grote gevolgen hebben voor de algehele verkoopervaring en de uiteindelijke opbrengst.

Maar hoe herken je nu de beste makelaars in Dongen:

 • € 13.428 - Dit bedrag vertegenwoordigt het gemiddelde bedrag dat de hoogst presterende makelaars in Dongen weten te verkrijgen bovenop de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars. Hierbij houden we rekening met de prijsklassen van de woningen. Een verschil dat duidelijk aantoont dat het niet enkel om de verkoop zelf gaat, maar ook om de kwaliteit van de verkoop.
 • 18 dagen - Dat is hoeveel dagen de beste makelaars in Dongen gemiddeld sneller een huis weten te verkopen in vergelijking met andere makelaars. Dit is te danken aan hun vermogen om woningen accuraat te waarderen en zo het verkoopproces te versnellen.

De beste makelaar in Dongen vinden

Makelaars in Dongen ontwikkelen vaak vrij uiteenlopende inschattingen van de waarde van jouw woning, evenals sterk variërende tarieven. Daarom is het pertinent om te beseffen dat niet elke makelaar hetzelfde is.

Door het vergelijken van makelaars – iets wat mogelijk is via onze handige vergelijkingsformulier – kun je makelaars vinden die niet alleen precies bij jouw situatie passen, maar ook de beste waarde bieden voor je geld. Hiermee maximaliseer je je verkoopkansen terwijl je kosten minimaliseert.

Waar moet je op letten bij makelaars in Dongen?

Het kiezen van een makelaar in Dongen om je huis te verkopen is geen sinecure. Verschillende aandachtspunten spelen een rol:

Ervaring in de lokale markt

Het is belangrijk dat een makelaar ervaring heeft in de Dongense huizenmarkt. Die diepgaande kennis kan het verschil maken bij de verkoop van je huis.

Professionele uitstraling

Je wilt dat je makelaar professioneel overkomt; netjes gekleed, goede communicatie en georganiseerd. Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt bij je makelaar.

Service en transparantie

Het is essentieel dat de makelaar transparant is over de kosten en de diensten die worden aangeboden. Zorg ervoor dat je duidelijk weet waar je aan toe bent.

Afspraken en communicatie

Bespreek hoe de makelaar met je communiceert. Zo is het handig om te weten hoe vaak je updates kan verwachten over het verkoopproces van je huis.

Advies en ondersteuning

Een goede makelaar helpt je niet alleen met de verkoop van je huis, maar geeft je ook advies. Bekijk of je makelaar deze service biedt door een gratis verkoopadvies aan te vragen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Dongen zijn er diverse verkoopmakelaars die aangesloten zijn bij brancheverenigingen zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO. Deze makelaars zijn onderhevig aan strenge regels en kwaliteitsnormen, wat de betrouwbaarheid verhoogt voor de verkoop van je huis.

Elke makelaar aangesloten bij een branchevereniging beschikt bijvoorbeeld over een klachten- en tuchtregeling. Dit garandeert een ongepartijdige bemiddeling bij geschillen. Verder ben je verzekerd van deskundige begeleiding, omdat elke makelaar periodieke bij- en nascholing moet volgen. Kortom, de keuze voor een branchevereniging-aangesloten makelaar biedt extra zekerheid in het complexe proces van huisverkoop.

Wat doet een makelaar in Dongen?

Een makelaar in Dongen is een ondersteunende kracht in het hele verkoopproces van jouw huis. Ze begeleiden je gedurende de volledige reis van het op de markt brengen tot aan de daadwerkelijke verkoop.

Zo verzorgt de makelaar zowel de waardebepaling van je woning als de marketing ervan. Daarnaast zorgen ze voor de juridische afhandeling van het verkoopproces.

 • Marktonderzoek en waardebepaling
 • Aanmaken en beheren van verkoopadvertenties
 • Begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Juridische afhandeling van de verkoop

Waarom een makelaar in Dongen inschakelen?

Denk je erover na om jouw huis in Dongen te verkopen? Een belangrijke eerste stap is het kiezen van een geschikte makelaar. Het is een grote stap en er komen veel zaken bij kijken, waardoor het mogelijk wat overweldigend kan aanvoelen. Een makelaar kan helpen om dit proces soepel en efficiënt te laten verlopen. In dit artikel belichten we de voordelen van het inschakelen van een makelaar in Dongen voor de verkoop van je woning.

Marktkennis

Een dongense makelaar heeft een uitgebreide kennis van de woningmarkt in Dongen. Ze weten precies wat de huidige trends en ontwikkelingen zijn, waardoor ze jouw huis op de juiste manier kunnen positioneren. Dit kan leiden tot een snellere en betere verkoop.

Professionele presentatie

Een makelaar zorgt voor een professionele presentatie van je huis. Ze beschikken over ervaring en vaardigheden om prachtige foto's te maken en overtuigende teksten te schrijven. Hierdoor komt je huis op een positieve en aantrekkelijke manier onder de aandacht bij potentiële kopers.

Efficiënt proces

Het verkopen van je huis doe je niet elke dag en kan een ingewikkeld proces zijn. Een makelaar heeft hier juist veel ervaring mee en weet wat er nodig is om dit proces efficiënt te laten verlopen. Denk hierbij aan zaken als de notaris, het koopcontract en het stappenplan.

Persoonlijke begeleiding

Misschien wel het grootste voordeel van het inschakelen van een makelaar is de persoonlijke begeleiding. Een makelaar staat altijd voor je klaar om je te ondersteunen en te adviseren. Zo hoef je niet alleen het verkoopproces door te maken, maar heb je altijd een betrouwbare expert aan je zijde.

Informatie over Dongen

Dongen is een stad in de provincie Noord-Brabant. Het is bekend om zijn rijkdom aan landschap en cultuurhistorie.

Met een bevolking van bijna 26.000 is deze plek kleinschalig, maar levendig te noemen. Dongen heeft alles wat je zoekt in een woonplaats.

De stad biedt tal van mogelijkheden, met onder meer diverse winkels, sportfaciliteiten, recreatiegebieden en een eigen theater.

Weetje: Ondanks al deze voorzieningen, heeft Dongen een stabiele prijsontwikkeling van huizen. Voor nauwkeurige informatie over de prijzen, check de huizenprijzen in Dongen.

Makelaars in Dongen vergelijken

Vergelijken van makelaars in Dongen via Huis Verkopen biedt tastbare voordelen. Je krijgt inzicht in prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid, waardoor je de beste makelaar voor jezelf kunt kiezen.

 • Vergelijken leidt tot lagere makelaarskosten
 • Garantie op gekoppelde, ervaren makelaars
 • Ontvang gratis waardebepaling en verkoopadvies
 • Vind de makelaar die maximaal bij jouw situatie aansluit

Niet alleen bespaar je op je makelaarskosten, ook koppel je jezelf aan makelaars die eerder succesvolle verkopen hebben concreet gemaakt. Zoals vele anderen heb ook jij profijt van dit ondubbelzinnige en objectieve platform voor het vergelijken van makelaars. Vergelijk makelaars in Dongen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Dongen

Het is een vergelijkend proces. Denk na over wat je belangrijk vindt. Is het de verkoopsnelheid? Vraag dan naar de 65 dagen die de makelaar gemiddeld nodig heeft. Vergeet niet de tarieven op te vragen!

Het is belangrijk om te kijken naar de gemiddelde opstartkosten, de intrekkingskosten en het courtage percentage. De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Dongen zijn € 515.

Ja, absoluut. De gemiddelde besparing op makelaarskosten door te vergelijken is € 1.074. Start vandaag nog met vergelijken!

Vraag naar de gemiddelde verkoopsnelheid van de makelaar. Deze informatie geeft je een goed beeld. In Dongen is de gemiddelde verkoopsnelheid 65 dagen.

Een makelaar kan je helpen met een correcte waardebepaling. In Dongen is de gemiddelde verkoopprijs € 421.288. Het is handig om de lokale woningwaarde te kennen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen