Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Dongen

Als je overweegt je huis in Dongen te verkopen, is het belangrijk je terdege voor te bereiden. De lokale woningmarkt is continu in beweging, wat nieuwe kansen en uitdagingen met zich meebrengt. Met de juiste kennis en begeleiding kun je een succesvolle verkoop realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Dongen

Als woningverkoper in Dongen streef je naar diverse doelen. Een van die doelen is het behalen van een hoge verkoopprijs voor je woning. Met een gedegen prijsstrategie kun je ervoor zorgen dat je woning voor de hoogst mogelijke prijs wordt verkocht. Daarnaast wil je waarschijnlijk dat je woning zo snel mogelijk van de markt is. Een snelle verkoop betekent immers minder stress en onzekerheid. Deze doelen staan mogelijk hoog op jouw verkoopagenda.

Je vraagt je ongetwijfeld af hoe snel woningen in Dongen verkocht worden. Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst van woningen in deze omgeving is. Misschien wil je weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Wil je weten wat de huidige waarde van jouw woning is? Goede vragen, waar wij je graag een antwoord op geven. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Dongen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
63 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 433.732
Besparing (gem.)
€ 1.106

Je huis snel verkopen in Dongen

De huizenmarkt is onvoorspelbaar en het verkopen van je woning kan een uitdaging zijn. Gemiddeld duurt het in Dongen 67 dagen voordat een woning verkocht wordt. Maar met de juiste strategie kun je dit proces versnellen.

 1. Bereid je voor op een grondige schoonmaak. Een schoon, georganiseerd huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Zorg dat alle kamers, vooral de keuken en badkamer, er op hun best uitzien.
 2. Investeer in professionele fotografie. Goede foto's maken een wereld van verschil in de eerste indruk die je maakt op potentiële kopers. Je kunt details over het vinden van een goede vastgoedfotograaf vinden op onze tipspagina.
 3. Zorg dat je realistisch geprijsd bent. Je woning boven marktwaarde prijzen kan leiden tot een langer verkoopproces. Het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar kan je helpen de juiste prijs te bepalen.

Tips in Dongen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Dongen op?

In Dongen ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning op het moment op € 433.732 euro. Dit is een algemeen gemiddelde en de werkelijke verkoopprijs kan afhangen van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de staat van de woning, de vraag naar dit soort woningen in Dongen en de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt ten tijde van de verkoop.

Als we kijken naar de prijs per vierkante meter, dan wordt er momenteel gemiddeld € 3.451 euro in Dongen gevraagd. Echter, deze prijs per m2 geeft niet het volledige beeld. Het omvat namelijk niet de waarde van bijvoorbeeld de tuin of een eventueel bijbehorend parkeerterrein. Daarnaast kan de prijs per m2 aanzienlijk variëren, afhankelijk van de locatie binnen Dongen en de specifieke kenmerken van het huis, zoals de afwerking en het uitzicht.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Dongen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.300
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Dongen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Dongen.

Feitjes over Dongen

 • Dongen is een gemeente in de provincie Noord-Brabant.
 • De plaats is beroemd om haar zware schoenindustrie.
 • Het diepste punt in Dongen ligt op 1 meter boven zeeniveau.

Tips om je woning te verkopen in Dongen

Het verkopen van je huis in Dongen kan een uitdaging zijn, daarom is het belangrijk om voorbereid te zijn. Er zijn verschillende strategieën die je kunt inzetten om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Hieronder volgen een aantal nuttige tips die je verkoopproces kunnen vergemakkelijken.

 • Zorg voor goede foto's. Een professionele fotograaf kan je huis in het beste licht laten zien. Mooie, scherpe foto's trekken meer potentiële kopers en geven een goede eerste indruk.
 • Onderhoud het uiterlijk van de woning. Zorg ervoor dat de buitenkant, inclusief tuin, er netjes en onderhouden uitziet. Dit is het eerste dat kopers zien en kan het verschil maken tussen wel of niet interesse tonen.
 • Prijs de woning juist. Doe grondig onderzoek naar vergelijkbare eigendommen in de omgeving om tot een realistische vraagprijs te komen. Overprijs niet, dit kan kopers afschrikken.
 • Maak je huis depersonaliseer. Laat de kijkers zich het huis als hun eigen voorstellen. Te veel persoonlijke items kunnen dit gevoel verminderen.
 • Meld alle renovaties en verbeteringen. Als je investeringen in de woning hebt gedaan zoals een nieuwe keuken of badkamer, vermeld dit dan expliciet, dit kan de waarde van je huis aanzienlijk verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Dongen:

 • Specifiek stappenplan gericht op jouw woning
 • Interactief en overzichtelijk: niets over het hoofd zien
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Dongen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Dongen kost je als verkoper gemiddeld € 6.423. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Dongen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 433.732) € 4.945
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.423

Kosten van makelaars in Dongen

Als je overweegt om je huis in Dongen te verkopen, is het essentieel om rekening te houden met de kosten van een makelaar. De gemiddelde courtage in Dongen is 1,14%. Dat lijkt wellicht niet veel, maar bedenk dat dit percentage wordt berekend over het totale verkoopbedrag van je huis. Voor een woning met een gemiddelde verkoopprijs van € 433.732 euro, praat je al gauw over € 4.945 euro aan makelaarskosten.

Het is daarom van belang om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Hoewel de courtage bij de meeste makelaars rond hetzelfde percentage ligt, kan er een groot verschil zitten in de kwaliteit van dienstverlening. Denk hierbij aan zaken als de snelheid van verkoop, de uiteindelijke verkoopprijs en de communicatie tijdens het verkoopproces. Deze factoren kunnen uiteindelijk een groter verschil maken op het totale kostenplaatje dan die paar tienden van een procent courtage.

Lees meer over makelaars in Dongen.

Andere kosten bij verkoop

Verbeteringen aan de woning

Om een woning aantrekkelijker te maken voor kopers, kun je ervoor kiezen om bepaalde verbeteringen aan te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderwerk, nieuwe vloerbedekking of het opknappen van de tuin. Al deze aanpassingen kosten geld en moeten worden opgeteld bij de totale kosten van de verkoop.

Dit zijn uitgaven die je zelf kunt bepalen, maar ze kunnen een grote invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs. Het is belangrijk om hier een goede balans in te vinden. Investeer je te veel, dan zul je dit wellicht niet terugzien in de verkoopprijs. Maar aan de andere kant kunnen bepaalde verbeteringen je woning een stuk aantrekkelijker maken voor kopers.

Persoonlijke verhuis- en opslagkosten

Het verhuizen van je persoonlijke spullen naar je nieuwe woning brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen en de afstand naar je nieuwe huis, kunnen de kosten voor een verhuiswagen aardig oplopen. Misschien heb je ook tijdelijke opslag nodig voor je spullen, ook deze kosten moet je meerekenen.

Het is verstandig om hier al vroeg rekening mee te houden, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Vraag vooraf offertes op bij verschillende verhuisbedrijven om een goed beeld te krijgen van de te verwachten verhuiskosten.

Energiekosten tot de verkoop

Tot het moment dat je huis officieel van eigenaar is gewisseld, betaal je nog altijd de energiekosten. Je wilt immers dat de woning er warm en uitnodigend uitziet voor potentiële kopers. Zorg dus dat je voorzieningen als verwarming, water en elektriciteit in werking blijven, zelfs als je het huis al leeg hebt gehaald.

Een huis verkopen brengt nogal wat kosten met zich mee. Goed zicht houden op deze posten is belangrijk, om ervoor te zorgen dat je na de verkoop niet met onverwachte uitgaven wordt geconfronteerd. Want naast een makelaar inschakelen, zijn er nog genoeg andere aspecten waarmee je rekening moet houden.

Wanneer mijn huis verkopen in Dongen?

Overweeg je jouw huis in Dongen te verkopen en vraag je je af of dit het juiste moment is? Het antwoord is: ja. Volgens de huidige vastgoedtrends en makelaarsinzichten is de vraag naar woningen hoog en kan het verkoopproces sneller verlopen.

Denk je misschien: waarom zou ik juist in juli 2024 moeten verkopen? Omdat de huidige marktsituatie gunstig is, en makelaars in Dongen bieden waardevolle kennis en inzichten om optimaal te profiteren van deze situatie. Ze helpen je de verkoopstrategie te bepalen om het beste resultaat te behalen.

Vergelijk makelaars in Dongen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk bij het voorbereiden van de verkoop van jouw woning. We bieden een gebruiksvriendelijke website met een helder stappenplan dat speciaal voor jouw huis ontworpen is. Dit stappenplan leidt je stap voor stap door het verkoopproces, zodat je precies weet wat er moet gebeuren en je niets over het hoofd ziet. Het gebruik van dit stappenplan zorgt voor een efficiënte en gestructureerde aanpak van het verkoopproces.

Gratis waardebepaling

Inzicht krijgen in de waarde van jouw woning kan best complex zijn. Met Huis Verkopen krijg je toegang tot een gratis en nauwkeurige waardebepaling van jouw woning. Zo weet je precies wat je kunt vragen voor je huis en ben je goed voorbereid op onderhandelingen.

Makelaarstarieven opvragen

Bij Huis Verkopen kunnen je makelaarstarieven opvragen om zo de beste deal te krijgen. Wij zorgen ervoor dat je een realistisch beeld krijgt van de tarieven en zo flink kunt besparen op makelaarskosten tijdens de verkoop van jouw huis binnen Dongen.

Aanvullende diensten

Het verkopen van een woning betreft meer dan alleen een overeenkomst met een koper. Zo heb je ook een energielabel nodig en moet de woning wellicht getransformeerd worden voor een verkoopstyling. Via Huis Verkopen regel je gemakkelijk deze aanvullende diensten.

Makelaars vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar is essentieel in het verkoopproces. Huis Verkopen biedt een uitgebreide database met informatie over makelaars, waardoor je inzicht krijgt in de prestaties van de makelaars. Hiermee maak je de beste keuze voor de verkoop van jouw woning in Dongen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Dongen

Je kunt gebruikmaken van onze handige makelaarsvergelijkingstool om de beste makelaar in Dongen te vinden. Bovendien ontvang je nuttige informatie over elke makelaar en inzichten in lokale marktcondities.

Om je huis te verkopen heb je bepaalde documenten nodig, waaronder certificaten, contracten en facturen. Voor een uitgebreide lijst van benodigde documenten, kun je terecht op onze pagina over verkoopdocumenten.

De waarde van je huis kan variëren op basis van verschillende factoren zoals locatie, oppervlakte en woningconditie. Voor een nauwkeurige schatting bezoek je deze pagina op onze website.

De verkoopsnelheid is afhankelijk van verschillende factoren zoals de huidige woningmarkt, de prijs en de conditie van je woning. Lees alles over het snel verkopen van je huis op onze pagina over verkooptijden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen