Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rijen

Wanneer je je huis in Rijen wilt verkopen, is de juiste kennis essentieel. Wij voorzien je graag van uitgebreide en actuele informatie over de vastgoedmarkt in Rijen. Zo ben je goed voorbereid op de verkoop van je woning en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rijen

Er zijn verschillende zaken om in overweging te nemen wanneer je jouw woning in Rijen wilt verkopen. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je huis krijgen en niet te veel betalen voor een makelaar. Het is ook van belang om de woning zo snel mogelijk te verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je huis op een aantrekkelijke manier gepresenteerd wordt aan potentiële kopers en dat de administratieve afhandeling vlot verloopt. Goede begeleiding van een makelaar die bekend is met de lokale markt kan hierbij helpen.

Als je je woning wilt verkopen, heb je waarschijnlijk een aantal vragen. Hoe snel worden huizen in Rijen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? En hoe zorg je ervoor dat je een goed verkoopresultaat behaalt? Het antwoord op deze laatste vraag ligt vooral in het kiezen van een geschikte makelaar die zichzelf al heeft bewezen in Rijen. Hieronder vind je enkele actuele cijfers over de woningverkoop in Rijen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
31 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 408.470
Besparing (gem.)
€ 1.225

Je huis snel verkopen in Rijen

In Rijen worden woningen gemiddeld binnen 42 dagen verkocht. Dit is een gemiddelde over alle soorten woningen. Maar je kunt deze tijd aanzienlijk versnellen door je huis zo aantrekkelijk en optimaal mogelijk te presenteren op de huizenmarkt.

 1. Zorg voor een goede presentatie van je huis. Een schoon en opgeruimd huis zal eerder pottenkijken aantrekken. Voer kleine reparaties uit en zorg voor fris en neutraal interieur.
 2. Het vergelijken van makelaars kan je helpen een makelaar te vinden die past bij jou en jouw woning, wat het verkooptraject aanzienlijk kan versnellen.
 3. Lichtpuntjes in je woning kunnen ook bijdragen aan de snelheid van de verkoop. Zorg ervoor dat je woning zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenlaat en zorg dat highlights zoals een mooie tuin of moderne keuken extra worden belicht.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Rijen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rijen op?

Huizen in Rijen worden momenteel gemiddeld verkocht voor een prijs van € 408.470. Deze verkoopsom is afhankelijk van diverse factoren. Zo spelen de locatie, de grootte van de woning, het bouwjaar en de staat van onderhoud een grote rol in de uiteindelijke verkoopprijs. Het is ook belangrijk om te weten dat prijzen fluctueren gebaseerd op de vraag en aanbod op de woningmarkt in april 2024.

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs per m2 in Rijen, ligt deze in de huidige periode op € 3.647. Dit cijfer is een indicatie van wat je ongeveer kunt verwachten wanneer je jouw huis op de markt gaat brengen. Echter, het is slechts een gemiddelde en de daadwerkelijke verkoopprijs kan variëren, afhankelijk van de genoemde factoren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rijen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.400
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rijen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rijen.

Feitjes over Rijen

 • Rijen is de grootste kern van de gemeente Gilze-Rijen.
 • Vliegbasis Gilze-Rijen ligt ten noorden van het dorp.
 • Het dorp is ontstaan in de late middeleeuwen als lintbebouwing.

Tips om je woning te verkopen in Rijen

Denk je erover na om je huis in Rijen te verkopen? Een succesvolle verkoop begint met een goede voorbereiding. Met een aantal handige tips verhoog je de kans op een snelle verkoop tegen een goede prijs.

 • Presenteer je huis op zijn best. Goede foto's zijn essentieel om potentiële kopers aan te trekken. Een verkoopmakelaar kan jou hierbij helpen door een professionele fotograaf in te schakelen.
 • Maak je huis aantrekkelijk voor een breed publiek. Zorg voor een neutraal en netjes interieur. Een goede verkoopmakelaar kan advies geven over welke aanpassingen je kunt doen om je huis breder aantrekkelijk te maken.
 • Stel samen met je verkoopmakelaar een realistische vraagprijs vast. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl je met een te lage prijs geld kunt mislopen.
 • In het gebied Rijen kan een ervaren verkoopmakelaar het verschil maken met zijn kennis van de lokale markt. Hij weet welke kopers hij aan moet trekken en hoe hij jouw huis het beste kan promoten.

Ontdek jouw stappenplan in Rijen:

 • Stappenplan speciaal samengesteld voor jouw woning
 • Voorkomt dat je stappen overslaat in de verkoop
 • Biedt de mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Het gebruik van het stappenplan is gratis en vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rijen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rijen kost je als verkoper gemiddeld € 5.750. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rijen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 408.470) € 4.657
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.750

Kosten van makelaars in Rijen

Als je ervoor kiest om je huis in Rijen te verkopen met behulp van een makelaar, zal daar een vergoeding tegenover staan. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, liggen gemiddeld op 1,14% van de verkoopprijs van je huis. Het lijkt wellicht een flinke som, maar wees je ervan bewust dat het de vakkundigheid en ervaring van de makelaar is die je hiervoor terugkrijgt.

Het is goed om verder te kijken dan enkel deze kosten. Overweeg wat een makelaar je kan opleveren: een goede onderhandelingspositie, een hogere verkoopprijs of simpelweg gemoedsrust. Zo levert een makelaar je vaak meer op dan dat het je kost. Bespaar dus niet op kwaliteit, want een succesvolle verkoop van je woning in Rijen hangt af van de juiste makelaar.

Lees meer over makelaars in Rijen.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor onderhoud en reparaties

Je woning in topconditie brengen is vaak een slimme investering. Eventuele gebreken repareren en achterstallig onderhoud aanpakken voorkomt afknappers bij potentiële kopers. De kosten hiervoor verschillen per woning en de staat waarin het verkeert.

Je kunt denken aan het schilderen van verouderde kozijnen, het repareren van een lekkende kraan of het vervangen van kapotte tegels. Het zijn relatief kleine investeringen, maar ze kunnen een groot verschil maken bij de verkoop van je huis.

Verkoopstyling en klein onderhoud

Besluit je je huis te verkopen, dan kan het waardevol zijn om tijd en geld te steken in verkoopstyling. Dat is meer dan een likje verf of nieuwe kussens op de bank. Met een strategische aanpak maak je jouw huis aantrekkelijk voor een breed publiek.

Investeer bijvoorbeeld in lichte, neutrale kleuren op de muur en zorg voor een opgeruimd en luchtig interieur. Met deze en andere tips kan je jouw woning een make-over geven die de verkoopprijs omhoog kan stuwen. De gemiddelde kosten hiervoor vind je terug in onze € 875.

Kosten voor energielabel

Tot slot, ook het energielabel van jouw woning kan invloed hebben op de verkoopprijs. Een goed energielabel kan aantrekkelijk zijn voor kopers en daarmee de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Het definitieve energielabel aanvragen kost geld, maar deze investering kan zich terugverdienen bij de verkoop. Je geeft potentiële kopers namelijk inzicht in de energiezuinigheid van jouw huis en dat kan een sterke verkoopargument zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Rijen?

Overweeg je je huis te verkopen in Rijen en vraag je je af of dit het juiste moment is? De huidige woningmarkt is in het algemeen een gunstige verkopersmarkt. Het is echter verstandig om hierover contact op te nemen met een lokale makelaar. Deze kan je informatieve en specifieke informatie geven, passend bij jouw situatie.

Misschien vraag je je af of alle makelaars hetzelfde advies zouden geven. Je zult al snel merken dat makelaars verschillen in hun aanpak, strategieën en adviezen. Het kan daarom zinvol zijn om verschillende makelaars in Rijen te vergelijken. Zo kun je het advies kiezen dat het beste bij jou en je verkoopplannen past.

Vergelijk makelaars in Rijen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een woning kan als een grote uitdaging klinken, maar met het stappenplan van Huis Verkopen wordt dit proces een stuk gemakkelijker. Een goede voorbereiding legt de basis voor een succesvolle woningverkoop en kan veel invloed hebben op het verdere verloop van het verkooptraject. Door het stappenplan van Huis Verkopen te gebruiken, wordt dit traject gestructureerd en overzichtelijk, waarmee je als woningverkoper zorgeloos aan de slag kunt gaan.

Vergelijk makelaars op prestaties

Je wilt niet zomaar iedere makelaar inschakelen voor de verkoop van je woning. Bij Huis Verkopen kun je lokale makelaars vergelijken op basis van hun prestaties, zoals de verkoopopbrengst en de snelheid. Zo vind je eenvoudig de beste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen met ons stappenplan

Wil je besparen op je makelaarskosten? Maak dan gebruik van ons stappenplan. Hiermee kun je dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Een slimme manier om als verkoper kosten te besparen!

100% onafhankelijk platform

Wij zijn een 100% onafhankelijk platform en staan volledig aan de kant van de verkopers. We bestrijden misinformatie in de markt en zorgen ervoor dat jij altijd goed geïnformeerd bent bij de verkoop van je woning.

Bewaar het overzicht met ons stappenplan

Met ons interactieve stappenplan weet je altijd waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Overzicht en gemak, dat is wat Huis Verkopen je biedt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rijen

Het verkopen van je huis in Rijen begint met het bepalen van de woningwaarde, die je kunt opvragen bij een makelaar. Vervolgens bereid je jouw huis voor op bezichtigingen. Zodra je koper hebt gevonden, stel je een verkoopcontract op en ronden je de verkoop af bij de notaris. Raadpleeg ons stappenplan voor een gedetailleerd overzicht.

Je kunt verwachten dat je te maken krijgt met verschillende kosten, zoals makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het verbeteren van je huis voor de verkoop. Een duidelijk overzicht van de mogelijke kosten vind je op onze kostenpagina.

Het bepalen van de juiste prijs voor je huis in Rijen kan best lastig zijn. De vraagprijs wordt over het algemeen bepaald door de woningwaarde, interesse van potentiële kopers en de woningmarkt. Om een nauwkeurige inschatting te krijgen, kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

Snel je huis verkopen in Rijen behoort zeker tot de mogelijkheden. Zorg voor goede foto's, schakel een lokale makelaar in en prijs je huis correct. Bekijk deze pagina voor handige tips.

Een goede makelaar kan het verschil maken bij het verloop van de verkoop van jouw huis. Kies voor een makelaar die kennis heeft van de markt in Rijen. Je kunt gebruik maken van onze handige tool om makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen