Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Rijen

Op zoek naar een goede verkoopmakelaar in Rijen voor je woning? De keuze van de juiste makelaar kan een groot verschil maken. In deze alinea gaan we dieper in op de vraag welke makelaar in Rijen je het beste kunt kiezen voor je woning.

Over makelaars in Rijen

Je staat op het punt om jouw woning in Rijen te verkopen. Expertise en goede lokale kennis worden hoog gewaardeerd. Je bent op zoek naar iemand die het verkoopproces uit handen neemt, maar wel met je blijft communiceren. Tegelijkertijd zoek je een makelaar die voor een realistische prijs jouw huis op de markt kan zetten en de beste deal voor je onderhandelt.

Vergelijken is een waardevolle stap in de zoektocht naar een geschikte makelaar. Via ons platform krijg je inzicht in de prestaties en tarieven van diverse makelaars in Rijen. Wij verstrekken je objectieve informatie, laten je zien hoe anderen hun ervaringen met deze makelaars hebben beoordeeld, en voeden je met bruikbare statistieken om een doordachte keuze te maken. De gegevens over tarieven en prestaties van makelaars in Rijen staan klaar voor je om verder te bekijken, en dat begint hier:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.492
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.353
Besparing (gem.)
€ 1.182

Actueel

 • Het is belangrijk om te weten dat de huidige huizenprijzen in Rijen relatief hoog liggen. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt € 394.008 en de prijs per m2 ligt rond de € 3.690. Voor meer informatie over de prijzen in de regio, kun je terecht op de pagina met woningmarktcijfers.
 • Overweeg je om de hulp van een lokale makelaar in te schakelen? Hou dan rekening met de courtage die zij vragen. In Rijen is de gemiddelde courtage op dit moment 1,14%. Deze informatie en meer over het verkopen van je huis in Rijen is beschikbaar op onze website.
 • Tenslotte is het belangrijk om te weten dat tarieven van makelaars behoorlijk uiteen kunnen lopen. Door de tarieven te vergelijken, kun je gemiddeld tot wel € 1.182 besparen. Doe er je voordeel mee!

Uitgelichte makelaars in Rijen

In Rijen vind je een diversiteit aan verkoopmakelaars om een keuze uit te maken. We hebben een overzicht gemaakt om je een handje te helpen. De ideale makelaar in Rijen is de makelaar die perfect aansluit bij jouw huis, situatie en persoonlijke wensen, en daarom is het verstandig om een goede vergelijking te maken.

Logo KIN Makelaars Gilze & Rijen

KIN Makelaars Gilze & Rijen

KIN Makelaars Gilze & Rijen is dé toonaangevende makelaar in Noord-Brabant. Ze zetten zich volop in om voor jou de beste koper te vinden, om zo de hoogst mogelijke verkoopprijs te garanderen. Ze onderscheiden zich door hun eerlijke, realistische adviezen en zijn steevast hoog beoordeeld op Funda. Met specialismen als nieuwbouw, woningstyling en zelfs bedrijfsruimtes, kunnen ze je op diverse vlakken bijstaan. Bovendien zorgen de zes vestigingen voor een brede verspreiding en dus extra aandacht voor jouw woning.

Roland Jansen Makelaars

Roland Jansen Makelaars is een actief kantoor dat hoog inzet op persoonlijke aandacht. Het is een klein, toegankelijk kantoor met het voordeel van korte communicatielijnen. Dit maakt grote beslissingen zoals het kopen of verkopen van een huis een stuk eenvoudiger. Ook bieden ze verschillende diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Te vinden op de Hoofdstraat 97 in Rijen. Ze zijn aangesloten bij branchevereniging VBO.

Let op: In en rondom Rijen zijn meerdere verkoopmakelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we al deze makelaars mee in onze vergelijking. Wellicht staat jouw ideale makelaar niet in de bovenstaande lijst. Je vindt de beste match alleen door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Rijen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Rijen?

Een makelaar in Rijen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 394.008 in Rijen komt dit neer op € 4.492 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Snelle verkoopsnelheden van woningen in Rijen hebben meestal invloed op de courtage die de makelaar rekent. Dit komt omdat de makelaar minder tijd en middelen hoeft te besteden aan het verkoopproces, wat de kosten drukt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Rijen 0,60% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.182 besparen door makelaars te vergelijken. Het nemen van de tijd om makelaars te vergelijken, zal altijd leiden tot besparingen voor jou.

Kosten van makelaars in Rijen

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Rijen

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Rijen opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die je betaalt voordat de makelaar echt aan de slag gaat met het verkopen van jouw woning. Ze dekken de zogenaamde voorbereidingswerkzaamheden van de makelaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van professionele foto's van je huis, het opmaken van een aantrekkelijke woningpresentatie en de plaatsing van jouw huis op diverse woningwebsites.

Als je benieuwd bent naar een gemiddeld bedrag voor deze opstartkosten, kan dat variëren. Dit heeft te maken met de dienstverlening van de verschillende makelaars. Maar voor een indicatie van het gemiddelde bedrag voor makelaars in Rijen, ga je uit van € 515. Vergeet echter niet dat dit slechts een gemiddelde betreft en de daadwerkelijke kosten per makelaar kunnen verschillen. Het is altijd raadzaam om van tevoren goed te informeren naar de opbouw van deze kosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Rijen

Stel, je hebt besloten je woning in Rijen in de verkoop te zetten bij een makelaar. Je tekent een contract, maakt afspraken over de verkoopstrategie en dan gebeurt er iets onvoorziens. Je vindt een andere woning die je wilt kopen, je krijgt een nieuwe baan in een andere stad, of je besluit om een andere reden dat je jouw woning toch niet wilt verkopen. In dit geval kunnen makelaars in Rijen zogenaamde intrekkingskosten in rekening brengen als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen.

Wat zijn intrekkingskosten eigenlijk? Dit zijn kosten die de makelaar rekent om de gemaakte kosten van het in verkoop nemen van jouw woning te dekken. Het gaat hier over tijd en geld dat de makelaar al in de verkoop van de woning heeft gestoken. De daadwerkelijke gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Rijen bedragen € 500. Je snapt dat je deze kosten liever wilt voorkomen. Laat je dus altijd goed informeren over de mogelijkheid van deze kosten voor je een contract tekent bij een makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Rijen met een vast tarief

Gelukkig zijn er makelaars in Rijen die kiezen voor een vast tarief. De zekerheid die je hierbij krijgt is een groot voordeel. Je weet van tevoren precies wat je kunt verwachten en komt niet voor onverwachte kosten te staan. De gemiddelde kosten voor zo'n makelaar in Rijen bedragen € 3.250 (update: juli 2024).

Een nadeel van een vast tarief kan zijn dat je ervoor kunt komen te staan dat je woning snel verkocht wordt, maar je nog steeds het volledige bedrag moet betalen. Stel, je woning wordt binnen een week verkocht, dan heb je het volle pond betaald voor een dienst die misschien minder werk vereiste dan verwacht.

Tip: Overweeg jouw opties zorgvuldig. Een vast tarief lijkt aantrekkelijk, maar kan nadelig uitpakken als jouw woning snel verkocht wordt. Aan de andere kant biedt het voordeel van budgetzekerheid. Probeer inzicht te krijgen in het gemiddelde verkoopproces en maak op basis daarvan jouw keuze.

4 feitjes over makelaars in Rijen

 • Als we een kijkje nemen naar de voorkeur van verkopers in Rijen, zien we dat een overweldigend deel, namelijk 92%, liever kiest voor een full-service makelaar dan een internetmakelaar.
 • Uit onderzoek blijkt dat de verkoop van woningen in Rijen met behulp van een makelaar gemiddeld 40% sneller verloopt dan wanneer men de woning zelf probeert te verkopen.
 • Het inzetten van een makelaar bij de verkoop van een woning in Rijen, kan resulteren in een hogere verkoopprijs. Statistieken tonen aan dat woningen met hulp van een makelaar gemiddeld 10% winstgevender worden verkocht.
 • Voor woningverkopers in Rijen is de laagste prijs niet doorslaggevend bij de keuze voor een makelaar. Verkoopresultaten krijgen de voorrang. Het streven naar een hogere verkoopprijs is voor velen belangrijker dan het besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Rijen op?

Het is niet de vraag wat een makelaar in Rijen kost, maar veel belangrijker wat deze je oplevert. Een capabele makelaar kan namelijk meer winst genereren bij verkoop dan de besparing die je wellicht zou hebben bij een goedkopere optie.

Wat kenmerkt nu de beste makelaars in Rijen:

 • Verkooprendement: Uit onze gegevens blijkt dat de beste makelaars in Rijen woningen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen dan andere makelaars. Om precies te zijn, betreft het hier een gemiddeld hoger verkoopbedrag van € 11.578.
 • Verkoopsnelheid: Onze statistieken geven aan dat woningen sneller verkocht worden door de beste makelaars in Rijen. Het gaat om een gemiddelde scheeltijd van 14 dagen vergeleken met andere makelaars. Een actieve inzet van de makelaar speelt hier zeker een rol in.

De beste makelaar in Rijen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Rijen? De beste keuze is de makelaar die naadloos aansluit bij jouw woning en situatie. Het is dus belangrijk om een makelaar te vinden die jouw huis perfect kan vertegenwoordigen en al jouw wensen begrijpt.

Via onze website kun je eenvoudig verschillende makelaars vergelijken. Vul je adres, situatie en voorkeuren in het vergelijkingsformulier in en wij matchen je met de meest geschikte makelaars. Zo ontdek je welke makelaar de beste match is voor jouw woning en situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Rijen?

Bij het kiezen van een makelaar in Rijen voor de verkoop van je huis zijn er vijf belangrijke aandachtspunten:

1. Ervaring in de lokale markt

Controleer of de makelaar ervaring heeft in Rijen. Een makelaar met lokale marktkennis kan beter inspelen op de specifieke woningmarkt en prijstrends in de regio.

2. Verkoopstrategie

Vraag naar de verkoopstrategie van de makelaar. Een duidelijk, overzichtelijk plan van aanpak is essentieel om de verkoop van je woning soepel te laten verlopen.

3. Communicatie

Goede communicatie is essentieel. Je wilt een makelaar die jou frequent op de hoogte houdt, duidelijk is en al je vragen naar tevredenheid beantwoordt.

4. Vergelijk kosten

Let op de kosten die makelaars in rekening brengen. In Rijen kost een makelaar gemiddeld 1,14% van de verkoopprijs. Vergelijk dit met wat andere makelaars in rekening brengen.

5. Referenties

Tot slot, controleer de referenties van de makelaar. Tevreden klanten geven een goed beeld van de kwaliteit en service die je kunt verwachten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Vind je het belangrijk dat de dienstverlening bij de verkoop van je huis van hoge kwaliteit is? Dan is het verstandig om een NVM-makelaar in te schakelen. NVM-makelaars zijn erkend, hebben een opleiding gevolgd en gaan zorgvuldig om met alle aspecten van het verkoopproces.

Het inschakelen van een NVM-makelaar biedt vele voordelen. Ze kennen de lokale Rijense huizenmarkt goed, onderhandelen scherp, verzorgen alle juridische documenten en begeleiden het gehele verkoopproces. VBO en VastgoedPRO makelaars kunnen deze specialistische dienstverlening ook bieden, maar de NVM blijft een bekende naam met een sterke reputatie.

Wat doet een makelaar in Rijen?

Bij het verkopen van jouw woning kan je zelf de touwtjes in handen houden, maar de meeste mensen kiezen ervoor om dit uit te besteden aan een makelaar in Rijen. De kennis en kunde van deze makelaar zorgt ervoor dat je een optimale deal krijgt voor jouw woning.

Maar wat doet een makelaar precies voor je bij de verkoop van jouw huis in Rijen? Hieronder enkele voornaamste taken op een rijtje:

 • Taxatie van de woning: het vaststellen van de marktwaarde van jouw woning.
 • Presentatie van de woning: het verzorgen van professionele foto's, een pakkende woningbeschrijving en de online plaatsing.
 • Bezichtigen: ze coördineren en begeleiden alle bezichtigingen van potentiële kopers.
 • Onderhandelen: ze voeren de onderhandelingen met kandidaat-kopers om de beste deal te krijgen.
 • Afronding koopproces: ze helpen bij de juridische en administratieve afronding van de verkoop.

Waarom een makelaar in Rijen inschakelen?

De verkoop van je huis in Rijen kan een complex proces zijn en een goede makelaar kan je daarbij aanmerkelijk ontlasten. Een ervaren professional gaat verder dan alleen het plaatsen van een te koop-bord en een advertentie op een vastgoedwebsite. Het verschil tussen een gemiddelde makelaar en een uitstekende makelaar zit voornamelijk in deskundigheid, strategie, communicatie en netwerk. Maar wat doet een goede makelaar precies beter dan een gemiddelde makelaar bij de verkoop van je huis? We vertellen het je graag hieronder.

Deskundige strategie

Een geweldige makelaar weet wat je woning waard is en hoe deze aantrekkelijk gepresenteerd kan worden. Met een gedetailleerde kennis van de lokale vastgoedmarkt in Rijen bepaalt een goede makelaar de meest effectieve verkoopstrategie. Ze creëren bewustzijn rondom je huis om de juiste doelgroep te bereiken.

Uitstekende communicatie

Het is de taak van een makelaar om je gedurende het hele proces op de hoogte te houden. Je wilt immers weten wat er gaande is met je woning. Communicatie is bij uitstek waar een uitstekende makelaar zich van een gemiddelde onderscheidt. Ze antwoorden op tijd en leggen alle stappen grondig uit.

Netwerk en connecties

Een sterke makelaar heeft een breed netwerk en goede connecties in de vastgoedsector. Ze weten wie er op zoek is naar een huis en kunnen de juiste partijen aan tafel krijgen. Dit helpt bij een snelle en soepele verkoop van je woning in Rijen.

Service gerichte houding

Misschien wel het allerbelangrijkste, een uitstekende makelaar begrijpt dat het verkopen van je huis een grote stap is. Ze zijn in staat om je te ondersteunen en gerust te stellen gedurende het gehele verkoopproces. Het is hun doel om jouw ervaring zo stressvrij mogelijk te maken.

Makelaars in Rijen vergelijken

Als je op het punt staat je huis te verkopen, is het belangrijk dat je eerst een goed beeld krijgt van je opties. Dat begint bij het vergelijken van makelaars die in Rijen actief zijn.

 • Vergelijken is gratis en vrijblijvend
 • Kosten besparend door concurrentie
 • Vind de makelaar die bij jou past

Op Huis Verkopen bieden we je deze mogelijkheid. Door lokale makelaars te vergelijken op basis van jouw woning, situatie en voorkeuren, zorgen we ervoor dat je de beste keuze maakt. Zo kun je flink besparen op je makelaarskosten en geniet je van de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Vergelijk makelaars in Rijen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Rijen

Bij de keuze voor een makelaar in Rijen kijk je onder andere naar ervaring, aanpak, tarieven en je persoonlijke gevoel. Je kunt makelaars eenvoudig vergelijken via deze pagina.

Kijk zuiver naar tarieven, maar let ook op geleverde diensten, verkoopstrategie en communicatie. Het kan je gemiddeld € 1.182 besparen als je makelaars vergelijkt.

De gemiddelde kosten voor een makelaar in Rijen zijn € 4.492. Deze kosten zijn opgebouwd uit opstartkosten en het courtage, een percentage van de verkoopprijs.

De gemiddelde courtage van makelaars in Rijen is 1,14%. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

Door makelaars met elkaar te vergelijken, kun je flink besparen op de kosten. De gemiddelde besparing door het vergelijken van makelaars in Rijen is € 1.182.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen