Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Goirle

Het verkopen van je huis in Goirle kan een ingrijpend proces zijn. Het is essentieel om een realistisch beeld te hebben van de waarde van je woning, zodat je een passende vraagprijs kunt stellen. Met de juiste voorbereiding en strategie kan het verkoopproces vlot en succesvol verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Goirle

Als woningverkoper in Goirle zijn er veel doelen waarnaar je streeft. Je wilt natuurlijk een goed verkoopresultaat behalen. Dat betekent het vinden van een betrouwbare koper die bereid is een goed prijs te betalen voor jouw huis. Maar hoe bepaal je nu precies wat die goede prijs is? Daarnaast moet de verkoop van je huis passen binnen je tijdschema, je wilt immers geen weken of maanden leegstand. Bovendien is de keuze voor de juiste makelaar van essentieel belang, iemand die zichzelf bewezen heeft in Goirle.

Je zit vast vol met vragen. Hoe snel worden huizen in Goirle doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je eigenlijk besparen als je verschillende makelaars vergelijkt? Misschien vraag je je ook af of het zinvol is om een gratis verkoopadvies aan te vragen. In de daaropvolgende sectie zullen we enige inzichten hierover delen. Hier komen de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Goirle:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
59 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 497.248
Besparing (gem.)
€ 1.243

Je huis snel verkopen in Goirle

In Goirle worden woningen gemiddeld binnen 59 dagen verkocht. Dit is de gemiddelde tijd vanaf het moment dat het huis op de markt komt, totdat de verkoop definitief is. Wil je dat je huis sneller wordt verkocht? Hier volgen de drie beste tips.

 1. Zorg dat de vraagprijs in lijn is met de woningwaarde. Een te hoge vraagprijs kan ervoor zorgen dat potentiële kopers je huis links laten liggen. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen via deze link.
 2. Maak je woning verkoopklaar. Presenteer je huis zo aantrekkelijk mogelijk. Een opgeruimd huis met neutrale kleuren valt goed in de smaak bij het gros van de kopers. Zorg dat je huis er piekfijn uitziet op de foto's die je plaatst.
 3. Gebruik het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Met dit stappenplan zorg je dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning. Je kunt dit stappenplan vinden op de pagina Stappenplan verkoop van je huis.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Goirle

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Goirle op?

In Goirle ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 497.248. Dit hangt onder andere af van de ligging van de woning, de staat van onderhoud en de marktontwikkelingen in de regio. Houd er rekening mee dat de vastgoedmarkt continu in beweging is, waardoor de gemiddelde verkoopprijs kan schommelen.

Als je naar de prijs per vierkante meter kijkt, dan wordt een woning in Goirle momenteel gemiddeld verkocht voor € 3.730 per m2. Toch blijft de exacte waarde van jouw eigen woning altijd een specifiek geval. Laat dus altijd een waardebepaling uitvoeren door een makelaar om precies te weten wat jouw huis momenteel waard is zonder kosten te maken. De optie om een waardebepaling aan te vragen, vind je op onze pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Goirle

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.600
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Goirle bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Goirle.

Feitjes over Goirle

 • Goirle ligt in Noord-Brabant, direct ten zuiden van Tilburg.
 • Goirle heeft een rijke textielhistorie met oude fabrieksgebouwen.
 • Bosrijke omgeving maakt Goirle ideaal voor natuurliefhebbers.

Tips om je woning te verkopen in Goirle

Ben je van plan je huis in Goirle te verkopen? Het verkopen van je woning kan een ingewikkeld proces zijn, maar met de juiste strategie kan je jouw huis snel en voor een goede prijs verkopen. Hier zijn enkele doeltreffende tips die je kunnen helpen bij het verkoopproces.

 • Prijsbepaling: Je huis moet correct geprijsd zijn. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Vraag advies aan een lokale makelaar om er zeker van te zijn dat je vraagprijs realistisch is.
 • Fotografie: Professionele foto's van je woning kunnen het verschil maken. Deze beelden zullen het eerste zijn wat potentiële kopers zien, zorg daarom dat ze je huis in het beste licht laten zien.
 • Onderhoud: Maak kleine reparaties voor je je huis te koop aanbiedt. Een goed onderhouden huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan de verkoopprijs verhogen.
 • Inspectie: Overweeg een pre-inspectie om te verzekeren dat er geen over het hoofd geziene problemen zijn die de verkoop kunnen vertragen. Potentiële kopers zullen het waarderen dat je deze stap hebt genomen.
 • Open huis: Overweeg om een open huis te houden. Dit geeft geïnteresseerden de kans om je huis in eigen persoon te bekijken, wat hen kan aanmoedigen om een bod te doen.

Ontdek jouw stappenplan in Goirle:

 • Het stappenplan voorkomt dat je zaken overslaat
 • Makkelijk vanaf één plek alles regelen voor je woning
 • Met ons stappenplan bespaar je moeiteloos duizenden euro's
 • Alles is gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Goirle?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Goirle kost je als verkoper gemiddeld € 6.796. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Goirle In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 497.248) € 5.519
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.796

Kosten van makelaars in Goirle

Wanneer je jouw huis in Goirle wilt verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met de courtage van de makelaar. De courtage is een percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt als vergoeding voor hun diensten. In Goirle ligt het gemiddelde courtagepercentage rond de 1,11%.

De precieze kosten kunnen variëren per makelaar. Het is dan ook aan te raden om vooraf tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Goirle om zo een goede keuze te kunnen maken. Hiermee zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan bij de verkoop van je huis.

Lees meer over makelaars in Goirle.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van je huis zijn er ook extra juridische kosten om rekening mee te houden: de notariskosten. Deze komen bovenop de kosten van de makelaar. Notariskosten bestaan uit de honoraria van de notaris voor het opstellen van de koopovereenkomst en de akte van levering.

De notariskosten kunnen flink variëren. Het is daarom verstandig om vooraf verschillende offertes op te vragen bij notarissen in de omgeving van Goirle. Zo weet je vooraf wat de kosten zijn en kun je een weloverwogen keuze maken.

Verkoopklaar maken van de woning

Potentiële kopers willen natuurlijk een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw woning. Daarom is het zaak je huis aantrekkelijk te presenteren. Dit vergt wat tijd, moeite en soms ook geld. Denk bijvoorbeeld aan een grondige schoonmaak en kleine reparaties.

Ook investeren in wat kleine verbeteringen kan zinvol zijn. Een likje verf op de muur, herstel van lekkende kranen of vastzittende ramen: het zijn allemaal zaken die bijdragen aan een positieve eerste indruk van je woning in Goirle.

Energielabel

Bij de verkoop van jouw woning is het verplicht om een energielabel te hebben. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig jouw woning is. Het laten opstellen van een energielabel brengt kosten met zich mee; deze verschillen per aanbieder.

Bij het bepalen van het energielabel komt een erkend deskundige aan huis voor opname en om de gegevens te controleren. Zonder geldig energielabel riskeer je een boete, dus het is belangrijk om dit tijdig te regelen bij de verkoop van je woning in Goirle.

Wanneer mijn huis verkopen in Goirle?

Is het in februari 2024 een goed moment om je huis te verkopen in Goirle? Ja, deze periode kan gunstig zijn ondanks de pieken en dalen op de woningmarkt in de laatste jaren. Toch blijft het een persoonlijke afweging waarvoor het verstandig kan zijn om advies in te winnen bij een expert.

Waarom zou je nu je huis willen verkopen? Het is een keuze met veel variabelen. Een aankoopadviseur kan je met een gratis verkoopadvies ongetwijfeld vooruit helpen bij het zoeken naar het antwoord op deze vraag.

Vergelijk makelaars in Goirle Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt jouw huis te verkopen, dan is grondige voorbereiding de sleutel tot succes. Met een goed uitgedacht plan bespaar je zowel tijd als geld. Dit is waar Huis Verkopen in beeld komt. Het platform biedt een gedetailleerd en eenvoudig te volgen stappenplan, dat je begeleidt bij elk aspect van de verkoop. Het maakt niet uit of je voor het eerst een huis verkoopt, of dat je een ervaren verkoper bent, het stappenplan van Huis Verkopen zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en dat je goed voorbereid bent voor elke stap van het proces.

Alles regelen op één plek

Misschien wel het grootste voordeel van het gebruik van Huis Verkopen is dat je alles kunt regelen op één plek. Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare makelaar, een ontruimer, of een verhuizer, je vindt ze allemaal op het platform. Bovendien is deze dienst gratis en vrijblijvend, dus je hebt niets te verliezen.

Vinden van kwalitatieve specialisten

Met Huis Verkopen is het vinden van de juiste professionals in Goirle een fluitje van een cent. Het platform helpt je om specialisten te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit van dienstverlening. Daardoor ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Keuzes maken op basis van informatie

Huis Verkopen is niet alleen handig voor het regelen van de praktische zaken rondom de verkoop van je woning, het platform biedt ook veel waardevolle informatie over alle aspecten van woningverkoop. Door jezelf goed te informeren, kun je de juiste beslissingen nemen die het beste bij jouw situatie passen.

Verkoop slim aanpakken

Of je jouw huis nu snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, met Huis Verkopen pak je de verkoop van je woning in Goirle altijd slim aan. De ruime hoeveelheid beschikbare informatie en het overzichtelijke stappenplan helpen je om de juiste keuzes te maken. Het resultaat? Een succesvolle verkoop!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Goirle

De eerste stap is om een waardebepaling voor je huis aan te vragen. Dit geeft je inzicht in de mogelijke verkoopprijs en helpt je een verkoopstrategie te bepalen. Je kunt direct online een gratis en vrijblijvende waardebepaling aanvragen.

Een goede makelaar kan je helpen bij het succesvol verkopen van je huis. Via HuisVerkopen.nl kun je gemakkelijk goede makelaars vinden in jouw omgeving en hun tarieven vergelijken.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Op onze website kun je meer informatie vinden over de mogelijke kosten bij de verkoop van je huis.

Een snelle verkoop van je huis kan bereikt worden met een goede presentatie, de juiste prijs en een effectieve marketingstrategie. Op onze website bieden we tips om je huis snel te verkopen.

De beste manier om je huis in Goirle te verkopen is door het volgen van een gestructureerd plan. Het stappenplan op onze website biedt hierbij goede hulp. Het omvat onder andere de waardebepaling, het vinden van een makelaar en het organiseren van bezichtigingen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen