Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Tilburg

Wil je je huis in Tilburg verkopen? De eindprijs van jouw huis wordt bepaald door de keuzes die je aan het begin van het verkoopproces maakt. Door zorgvuldig je makelaar te selecteren, de juiste prijs te bepalen en je huis perfect te presenteren, kun je het maximale uit je verkoop halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Tilburg

Als je van plan bent om jouw huis in Tilburg te verkopen, zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Dat betekent dat je serieus dient te overwegen of een frisse verflaag of een reparatie van die klemmende deur voor een hogere verkoopprijs kan zorgen. Ten tweede moet je goed weten wat de waarde van jouw huis is, zodat je niet te hoog of te laag in de markt zit. Deze informatie kun je bijvoorbeeld opvragen bij de gemeente of een taxateur.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af hoe snel huizen in Tilburg worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopprijs is en of er wellicht nog ruimte is voor onderhandeling over de vraagprijs. Ook ben je waarschijnlijk benieuwd naar hoeveel je kunt besparen door de makelaars in Tilburg te vergelijken. Hier volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Tilburg:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
60 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 402.494
Besparing (gem.)
€ 1.308

Je huis snel verkopen in Tilburg

In de dynamische woningmarkt van Tilburg worden huizen gemiddeld binnen 51 dagen verkocht. Maar je wilt natuurlijk je huis zo snel mogelijk verkopen. Hier zijn een aantal praktische tips om je daarbij te helpen:

 1. Prijsstrategie is een belangrijk element bij het versnellen van je huisverkoop. Bepaal daarom vooraf de bodemprijs die je voor je huis wilt ontvangen. Hoe lager dat bedrag is, hoe sneller je huis kan verkopen. Voor hulp bij bepaling van deze prijs kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.
 2. Een sfeervolle presentatie van je woning kan ook een snelle verkoop bevorderen. Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is, en repareer eventuele kleine mankementen. Mooie, professionele foto’s en een krachtige omschrijving maken de presentatie compleet.
 3. Maak gebruik van de kracht van sociale media om de verkoop te versnellen. Door je netwerk in te schakelen en de advertentie van je woning te delen op Facebook, Instagram en andere sociale platforms, vergroot je het bereik en daarmee de kans op een snelle verkoop.

Tips in Tilburg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Tilburg op?

In Tilburg staat de gemiddelde verkoopprijs van een woning op dit moment op € 402.494 euro. Maar deze prijs is slechts een indicatie: jouw huis kan meer of minder waard zijn. De precieze verkoopsom hangt van een aantal zaken af, zoals de staat van jouw huis, de locatie binnen de stad en de vraag en aanbod verhoudingen in mei 2024.

Kijk je verder dan alleen de verkoopprijs, dan is de gemiddelde prijs per m2 in Tilburg momenteel € 3.588 euro. Maar denk eraan: de waarde van jouw huis wordt niet alleen bepaald door de gemiddelde prijs per m2. Ook de grootte van het huis, de indeling, het afwerkingsniveau, de uitstraling en de populariteit van de buurt spelen een rol bij het bepalen van de waarde van een huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Tilburg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.500
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Tilburg bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Tilburg.

Feitjes over Tilburg

 • Tilburg is de zesde grootste stad van Nederland.
 • De stad huisvest de grootste kermis van de Benelux.
 • Tilburg University staat bekend om haar excellente sociale wetenschappen.

Tips om je woning te verkopen in Tilburg

Je wilt je huis in Tilburg verkopen, maar je weet niet precies waar je moet beginnen. Wees gerust, er zijn een aantal eenvoudige stappen die je kunt volgen om je verkoopproces te vergemakkelijken en de waarde van je woning te verhogen.

 • Duidelijke foto's: Overweeg een professionele woningfotograaf in te huren om je woning op zijn best te laten zien. Goede foto's zijn cruciaal voor een sterke eerste indruk.
 • Neutrale inrichting: Streef naar een neutrale inrichting, zodat potentiële kopers zichzelf beter kunnen inbeelden in de ruimte.
 • Prijzen: Vraag advies bij verschillende makelaars om een realistisch beeld van de markt te krijgen. Te hoog of te laag prijzen kan kopers afschrikken.
 • Woninginspectie: Potentiële problemen tijdig opsporen en verhelpen kan latere onderhandelingen over de prijs vermijden.
 • Marketing: Maak optimaal gebruik van sociale media, online vastgoedwebsites en je eigen netwerk om de zichtbaarheid van je huis te vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Tilburg:

 • Specifiek stappenplan voor jouw verkoopsituatie
 • Interactief stappenplan zorgt voor overzicht
 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Tilburg

Tilburg, een stad die bol staat van bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten, heeft veel te bieden voor potentiële kopers. Deze rijke diversiteit aan lokale attracties verhoogt de aantrekkelijkheid van de stad, wat het verkoopproces van uw woning in Tilburg aanzienlijk kan vergemakkelijken.

De volgende bezienswaardigheden in Tilburg maken de stad zeer interessant voor kopers:

 • De Pont Museum: Dit museum voor hedendaagse kunst heeft altijd wisselende exposities die bijdragen aan een rijk cultureel leven in de stad.
 • Spoorzone: Deze voormalige industriële site is getransformeerd tot een boeiend stedelijk gebied vol uitgaansgelegenheden.
 • Natuurgebied Moerenburg: Een schilderachtig landschap vlak bij het stadscentrum, ideaal voor natuurliefhebbers en wandelaars.
 • Tilburgse Kermis: De grootste kermis van de Benelux die jaarlijks duizenden bezoekers trekt en zorgt voor een levendige sfeer.
 • TextielMuseum: Dit museum belicht de rijke textielgeschiedenis van de stad, erg boeiend voor zowel bewoners als bezoekers.

Wat kost een huis verkopen in Tilburg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Tilburg kost je als verkoper gemiddeld € 5.930. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Tilburg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 402.494) € 4.669
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.930

Kosten van makelaars in Tilburg

Als je jouw huis in Tilburg wilt verkopen, komen er kosten kijken bij de inzet van een makelaar. Gemiddeld berekenen makelaars in Nederland een courtage van 1,16% van de verkoopprijs van je huis. Houd er echter rekening mee dat dit slechts een gemiddelde is en de daadwerkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de makelaar en de verkoopprijs van jouw woning.

Het is belangrijk om te weten dat de kosten van de makelaar niet het enige zijn om te overwegen bij het kiezen van een makelaar. Verschillende makelaars kunnen verschillende voorwaarden hanteren, bijvoorbeeld wat betreft de diensten die zij leveren en de verkoopstrategie die zij volgen. Het is daarom essentieel om deze aspecten ook goed te overwegen en te vergelijken wanneer je op zoek bent naar een geschikte makelaar voor de verkoop van jouw huis in Tilburg.

Lees meer over makelaars in Tilburg.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je je huis wilt verkopen, kom je er niet onderuit: de notariskosten. Je betaalt namelijk voor de akte van royement. Dit is de afmelding van je hypotheek bij het kadaster. Meestal regelt de notaris dit nadat je je huis verkocht hebt, je bent er dus na verkoop nog niet helemaal vanaf.

Je kan zelf de notaris kiezen voor deze klus. Ga daarom op zoek naar een notaris met gunstige tarieven voor jou. Daarnaast kan je verschillende notarissen benaderen om offertes op te vragen. Op die manier kan je uiteindelijk de notaris kiezen die het voordeligste voor je is.

Onderhoudskosten

Vlak voor de verkoop kan het nodig zijn om je huis nog even te onderhouden. Denk aan het repareren van die losse dakpan, het bijwerken van scheuren in het behang of het ophangen van nieuwe raambekleding. Een huis dat er netjes en verzorgd uitziet, verkoopt immers sneller en vaak ook voor een hogere prijs.

Probeer het onderhoud zoveel mogelijk zelf te doen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Als je niet handig bent, kun je overwegen om iemand uit je netwerk in te schakelen die je hierbij kan helpen. In Tilburg zijn er gelukkig genoeg handige Harries te vinden.

Verhuis- en opslagkosten

Bij de verkoop van je woning ben je vaak ook verhuiskosten verschuldigd. Bij een lokale verhuizing binnen Tilburg zijn deze kosten vaak nog wel overzichtelijk. Maar ga je verder weg verhuizen, dan kunnen de kosten al snel oplopen.

Daarnaast kan het nodig zijn om tijdelijk je spullen op te slaan. Bijvoorbeeld als je nieuwe huis nog niet klaar is op het moment dat je je oude huis al hebt verkocht. Opslagruimte huren kan prijzig zijn, dus probeer dit zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door alvast wat spullen weg te doen, of door ze tijdelijk bij familie of vrienden onder te brengen.

Waar op letten bij verkoop huis in Tilburg?

 • Erfpacht: In sommige wijken in Tilburg is er sprake van erfpacht. Dit betekent dat je geen eigenaar bent van de grond waarop jouw huis staat, maar dat je deze pacht van de gemeente Tilburg. Dit heeft gevolgen voor de hypotheek die je kunt krijgen en de vraagprijs van je huis.
 • Verplichte energiemaatregelen: De gemeente Tilburg stelt bepaalde verplichte energiemaatregelen voor woningverkopers. Je moet hierbij denken aan energiebesparende maatregelen zoals een energielabel, zonnepanelen of isolatie. Informeer naar de precieze regels bij de gemeente.
 • Cultuurhistorische waarde: Tilburg heeft verschillende wijken met woningen van cultuurhistorisch belang. Als jouw woning op de gemeentelijke monumentenlijst staat, kan dit gevolgen hebben voor het doen van aanpassingen aan de woning en de waardebepaling ervan.
 • Verkoopprijs inclusief overdrachtsbelasting: De gemeente Tilburg heeft de regel dat de verkoopprijs inclusief de overdrachtsbelasting moet zijn. Dit heeft invloed op de uiteindelijke verkoopprijs en moet worden meegenomen in de prijsbepaling.

Wanneer mijn huis verkopen in Tilburg?

In de huidige markt, mei 2024, zijn de omstandigheden gunstig om je huis in Tilburg te verkopen. Gezien de aantrekkelijke marktsituatie is dit een uitgelezen moment om de stap te zetten, zeker als je jezelf ziet als doorstromer. Door nu actie te ondernemen, kun je profiteren van de gunstige vooruitzichten en de sterke positie die huiseigenaren op dit moment hebben.

Vraag je je af of dit het juiste moment is om de stap te zetten? Ja, dat is het! De marktomstandigheden zijn goed en bieden uitstekende mogelijkheden voor iedereen die plannen heeft om te verhuizen. Jouw huis in Tilburg kan nu precies zijn wat veel kopers op het oog hebben, dus aarzel niet en maak gebruik van dit moment.

Vergelijk makelaars in Tilburg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Aanstaande verkopers in Tilburg, dit platform is speciaal voor jou gemaakt om de verkoop van je woning zo makkelijk mogelijk te maken. We introduceren het Huis Verkopen stappenplan. Dit plan is erop gericht om jou stap voor stap te begeleiden bij de verkoop van je huis. Het is een aangepast plan dat alle unieke aspecten van jouw woning in acht neemt en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Het stappenplan biedt een aanpak op maat, precies afgestemd op jouw behoeften en verwachtingen.

Gratis waardebepaling

Weten hoeveel je huis waard is, is essentieel. Met de gratis waardebepaling op de website van Huis Verkopen heb je binnen enkele minuten een schatting van de waarde van jouw huis. Zo heb je een sterke basis voor je prijsonderhandelingen.

Makelaars vergelijken

Bij Huis Verkopen vind je een tool om makelaars te vergelijken. Dat zorgt voor de nodige transparantie en helpt je bij het maken van de beste keuze voor de verkoop van jouw woning in Tilburg.

Besparen op makelaarskosten

Door makelaarstarieven op te vragen via Huis Verkopen kun je besparen op makelaarskosten. Dit geeft je de mogelijkheid om financiële beslissingen te nemen met volledige transparantie en met het vertrouwen dat je de beste deal krijgt.

Onze gegevens zijn in jouw voordeel

Huis Verkopen beschikt over een uitgebreide database waarin je inzicht krijgt in makelaarsstatistieken en prestaties van makelaars. Hierdoor kan je de beste keuze maken voor de verkoop van jouw woning in Tilburg.

Appartement verkopen in Tilburg

De verkoop van een appartement kan net iets complexer zijn dan die van een standaard woonhuis. Dit komt doordat bij de verkoop van een appartement ook rekening gehouden moet worden met de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het is belangrijk om een goed inzicht te hebben in alle relevante documenten van de VvE, zoals de notulen, het huishoudelijk reglement, de jaarstukken en het meerjarenonderhoudsplan. Deze zullen potentiële kopers waarschijnlijk willen inzien. Het uitpluizen hiervan kan tijdrovend zijn, maar wel een groot verschil maken in de uiteindelijke verkoop.

Bij de verkoop van jouw appartement is het ook aan te raden om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Deze stap kan je helpen bij het vaststellen van een realistische verkoopprijs, wat het verkoopproces kan bespoedigen. Er zijn verscheidene factoren die de waarde van je appartement kunnen beïnvloeden, zoals de ligging, de staat van het complex en de inhoud van de VvE-documenten. Het is dus belangrijk om je hier goed over te laten informeren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Tilburg

Je kunt een professionele waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Die zal een nauwkeurige inschatting van de waarde van je huis in Tilburg maken, op basis van de huidige huizenmarkt en de specifieke eigenschappen van je woning.

Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het verkopen van je huis. We hebben een overzicht van handige tips samengesteld die je hierbij kunnen helpen.

Het snel verkopen van je huis hangt af van verschillende factoren, waaronder de vraagprijs, de staat van het huis en de vraag op de markt. Onze pagina met tips om je woning snel te verkopen kan je daarbij helpen.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Voor meer detail over deze kosten kun je een kijkje nemen op onze pagina over alle kosten van de verkoop van een huis.

Er zijn veel makelaars beschikbaar en het kan lastig zijn om de beste voor jouw specifieke situatie te kiezen. Gelukkig hebben we een handige tool om makelaars te vergelijken. Daarmee kun je de beste makelaar vinden voor de verkoop van je huis in Tilburg.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen