Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oosterhout

Overweeg je jouw huis in Oosterhout te verkopen? In het traject dat volgt, zal je ontdekken welke lokale makelaar uitblinkt, met welke kosten je rekening moet houden bij de verkoop, en bieden we vergelijkingstools aan om je oriëntatie te vergemakkelijken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oosterhout

Als woningverkoper in Oosterhout heb je enkele heldere doelen voor ogen als je jouw huis gaat verkopen. Deze doelen variëren per individu, maar enkele veelvoorkomende doelen zijn: het maximaliseren van de verkoopopbrengst, het minimaliseren van de verkoopkosten en het soepel en snel afronden van het verkoopproces. Het allerbelangrijkste is vaak de kosten in bedwang houden om het rendement op jouw investering te maximaliseren.

Mogelijk vraag je je nu af hoe snel woningen meestal in Oosterhout worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is of hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Allemaal relevante vragen bij het verkopen van jouw woning. Wacht niet langer, want hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Oosterhout:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
59 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 428.733
Besparing (gem.)
€ 986

Je huis snel verkopen in Oosterhout

De huizenmarkt in Oosterhout is flink in beweging. Gemiddeld worden woningen hier binnen 59 dagen verkocht. Maar, hoe zorg je er nu voor dat jouw huis snel én voor een goede prijs verkocht wordt?

 1. Zorg ervoor dat jouw huis een onvergetelijke eerste indruk maakt. Een nette en verzorgde woning trekt meer kijkers en verkoopt dus sneller. Zorg voor een opgeruimde woning, een goed onderhouden tuin en laat kleine mankementen repareren.
 2. Laat door meerdere makelaars een gratis waardebepaling uitvoeren. Hierdoor krijg je een goed beeld van de verschillende inschattingen en kun je een realistische vraagprijs voor jouw woning bepalen. Het is verleidelijk om alleen te kijken naar de hoogste inschatting, maar een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken.
 3. Maak gebruik van professionele foto's. Huur een professionele fotograaf in of zorg ervoor dat jouw makelaar dit doet. Kwalitatief hoogwaardige foto's kunnen het verschil maken tussen een snelle verkoop of een langdurig verkoopproces.

Tips in Oosterhout

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oosterhout op?

De woningmarkt in Oosterhout blijft in beweging. In juli 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis hier op € 428.733. Let wel, deze prijs is een gemiddelde en kan variëren. Factoren zoals locatie, staat van onderhoud en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol bij de uiteindelijke verkoopsom.

Om echt te weten wat je huis waard is per vierkante meter, kun je kijken naar de huidige gemiddelde prijs. Die ligt momenteel in Oosterhout op € 4.109 per m2. Omdat de waarde van huizen echter continu fluctueert, is het zinvol om een professionele waardebepaling uit te laten voeren. Een makelaar kan exact vertellen wat jouw huis nu waard is, zonder dat je kosten maakt. Een waardebepaling aanvragen kan eenvoudig via deze link.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oosterhout

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.800
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oosterhout bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oosterhout.

Tips om je woning te verkopen in Oosterhout

Ben je van plan om je huis in Oosterhout te verkopen, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Een goed uitgedachte strategie kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en maandenlang wachten. Hieronder vind je enkele belangrijke tips die je op weg kunnen helpen.

 • Goede makelaar: Kies een lokale makelaar die veel ervaring heeft in Oosterhout. Zij kennen de markt het beste en kunnen dus ook de meest realistische verkoopprijs voorstellen.
 • Verkoopstrategie: Bespreek met je makelaar op welke manier je je huis wilt verkopen. Overweeg verschillende opties zoals open huizen, privé-bezichtigingen of online biedprocedures.
 • Fotografie: Laat professionele foto's van je huis maken. Goede foto's kunnen potentiële kopers aantrekken en het verkoopproces versnellen.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet. Doe kleine reparaties en zorg voor een schoon en opgeruimd huis tijdens bezichtigingen.
 • Prijsstelling: Stel met je makelaar een realistische en aantrekkelijke vraagprijs vast. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken en de verkoop vertragen.

Ontdek jouw stappenplan in Oosterhout:

 • Persoonlijk stappenplan gebaseerd op jouw adres
 • Krijg inzicht in echte staat van je woning
 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oosterhout?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oosterhout kost je als verkoper gemiddeld € 7.231. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oosterhout In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 428.733) € 4.802
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.231

Kosten van makelaars in Oosterhout

Wanneer je je huis gaat verkopen in Oosterhout, is het handig om rekening te houden met de kosten van een makelaar. Gemiddeld zijn deze kosten een percentage van de verkoopprijs, ook wel het courtage genoemd. Dit courtagepercentage ligt gemiddeld op 1,12% van de verkoopprijs.

Het is belangrijk om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Verschillende makelaars kunnen namelijk uiteenlopende courtages hanteren, waardoor de uiteindelijke kosten flink kunnen variëren. Door te vergelijken, kun je flink wat besparen op de verkoopkosten van je woning in Oosterhout.

Lees meer over makelaars in Oosterhout.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

In de aanloop naar de verkoop van je huis ben je wellicht al bezig geweest met reparaties en onderhoud. Deze onderhoudskosten zijn haast onvermijdelijk. Je wilt immers dat jouw woning er op zijn best uitziet voor potentiële kopers. Deze aanpassingen kunnen variëren van een likje verf tot het repareren van een lekkend dak.

Hoewel deze onderhoudskosten mogelijk flink kunnen oplopen, zijn ze belangrijk om in te plannen. Vergeet niet, een woning in goede staat maakt over het algemeen een betere indruk op kopers. Het kan de verkoopprijs ten goede komen en zelfs het proces versnellen.

Advieskosten

Een ander type kosten dat je mogelijk maakt bij de verkoop van je huis zijn de advieskosten. Dit zijn de kosten die je betaalt aan professionals zoals een verkoopadviseur, jurist of notaris. Deze experts kunnen je begeleiden door de ingewikkelde wereld van onroerend goed, contracten en wetgeving.

De advieskosten kunnen flink variëren, afhankelijk van het type advies dat je nodig heeft. Hoewel het een extra kostenpost is, is het doorgaans de investering waard. Goed advies kan je helpen voorkomen dat je wettelijke fouten maakt, ongunstige contractvoorwaarden accepteert of andere problemen tegenkomt.

Energielabel aanvraag

Tegenwoordig is het verplicht om een geldig energielabel van jouw woning te hebben bij de verkoop. Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Het aanvragen van dit label brengt kosten met zich mee.

Hoewel de kosten voor een energielabel op het eerste gezicht wellicht onnodig lijken, is het een belangrijke stap in het verkoopproces. Niet alleen omdat het verplicht is, maar ook omdat een gunstig energielabel de aantrekkelijkheid van je woning kan verhogen. Potentiële kopers letten immers steeds meer op duurzaamheid.

Wanneer mijn huis verkopen in Oosterhout?

Is juli 2024 een goed moment om jouw huis in Oosterhout te verkopen? Dat hangt af van meerdere factoren, maar over het algemeen kunnen we stellen dat dit moment zeker kansen biedt. De huizenmarkt is dynamisch en er is voor elk soort woning, van appartement tot vrijstaande villa, vraag op de markt.

Vraag je je af of dit ook voor jouw huis geldt? Het antwoord is ja, er is voor iedere woning wel een kansrijke aanpak. Een makelaar kan je adviseren over het perfecte moment om jouw huis in de verkoop te plaatsen en je begeleiden in de voorbereiding op de verkoop. Kortom, de tijd is rijp voor verkoopkansen in Oosterhout.

Vergelijk makelaars in Oosterhout Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je huis is een flinke uitdaging. Je wilt het immers in één keer goed doen, zonder vertraging en zonder onverwachte problemen tegen te komen. Om je hierbij te ondersteunen, biedt Huis Verkopen een helder en praktisch stappenplan. Dit navigeert je op een eenvoudige manier door de stappen die je moet zetten om je huis succesvol te verkopen. Het gebruik van dit stappenplan is niet alleen slim, maar bespaart je ook tijd en stress.

Helder overzicht van verkoopstappen

Bij het verkopen van je woning komt er veel op je af. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van een makelaar - je moet aan alles denken. Huis Verkopen helpt je hierbij. Het platform biedt een helder overzicht van alle taken, waardoor jij precies weet wat je te wachten staat.

Vind de beste specialisten

Of je nu een ontruimer, verhuizer of makelaar zoekt, Huis Verkopen helpt jou bij het vinden van de juiste specialisten. En niet zomaar specialisten, maar de beste in jouw omgeving. Dit maakt jouw voorbereiding op de verkoop nóg eenvoudiger.

Vergelijken en besparen

Doordat je met behulp van Huis Verkopen makkelijk specialisten kunt vergelijken, ontdek je snel de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Zo bespaar je op de kosten en weet je zeker dat je de beste service voor jouw woning krijgt.

Verkoop je woning slim en snel

Afhankelijk van je situatie wil je je woning misschien heel snel verkopen of juist voor een maximale prijs. Welk doel je ook hebt, Huis Verkopen helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Zo verkoop je jouw woning slim en snel.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oosterhout

Je kunt erachter komen hoeveel je huis waard is door een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Ze houden rekening met verschillende factoren, zoals de ligging, grootte van het perceel en de staat van onderhoud.

Dat kan! Door de woning professioneel te laten fotograferen en aantrekkelijk te beschrijven, vergroot je de kans op een snelle verkoop. Gebruik ons handig stappenplan voor de verkoop van je huis.

Er zijn diverse kosten waar je rekening mee dient te houden bij de verkoop van je huis. Denk bijvoorbeeld aan makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor een verkoopstylist. Op deze pagina vind je alles over de kosten van de verkoop van een huis.

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke stap. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar ervaring en service. Je kunt makelaars vergelijken met onze handige tool.

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig je huis is. De labels lopen van A (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer onzuinig). Bij de verkoop van je huis ben je verplicht een geldig energielabel te hebben. Deze kun je hier aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen