Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oosterhout

Wil je jouw huis verkopen in Oosterhout en ben je op zoek naar de perfecte makelaar? Deze pagina biedt alle informatie die je nodig hebt over makelaars in Oosterhout. Hier vind je alle kennis die nodig is om de beste keuze te maken voor de verkoop van jouw eigendom.

Over makelaars in Oosterhout

In de wereld van koop- en verkoopmakelaars zijn er tal van verschillen te ontdekken. Deze variëren van de specialisaties per makelaar, zoals de focus op een bepaald soort woning, tot aan een verschillende persoonlijke benadering en aandacht voor klantenservice. Iedere makelaar heeft zijn unieke werkwijze, een reeks diensten die ze aanbieden en unieke kennis en ervaring. Deze factoren kunnen allemaal van invloed zijn op de kwaliteit en succes van het verkoopproces.

We hebben daarom een uitgebreid platform dat alle relevante informatie over de makelaars in Oosterhout bijhoudt. We hebben een schat aan informatie over hun reputatie, ervaring, expertise en succespercentages. Door het analyseren van deze informatie kunnen we suggesties doen over welke makelaar het meest geschikt is voor jouw unieke situatie. Zo helpen we je bij het vinden van een makelaar die je woning op de beste manier kan verkopen.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.493
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.106
Besparing (gem.)
€ 1.128

Actueel

 • Bij het verkopen van een huis in Oosterhout zijn de woningverkoopkosten van wezenlijk belang. Makelaars in Oosterhout rekenen momenteel gemiddeld 1,12% courtage. Deze informatie helpt je bij het in kaart brengen van de mogelijke kosten in deze mei 2024 periode.
 • Het bijhouden van de huidige huizenprijzen in Oosterhout helpt je bij het bepalen van jouw verkoopstrategie. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Oosterhout op € 4.459. Je kan deze informatie gebruiken bij het bepalen van jouw vraagprijs.

Uitgelichte makelaars in Oosterhout

In Oosterhout wemelt het van de makelaars die jou graag assisteren bij de verkoop van je huis. Toch is het van belang niet direct te kiezen voor de eerste de beste makelaar die je tegenkomt. Het is verstandiger eerst de tijd te nemen om verschillende makelaars in Oosterhout te vergelijken en hierbij te letten op factoren zoals hun tarieven, succesratio, klantbeoordelingen en hun kennis van de lokale markt.

Logo Bol Makelaars & Taxateurs

Bol Makelaars & Taxateurs

Bij Bol Makelaars & Taxateurs vind je een jong, fris en enthousiaste team dat voor je klaar staat. Met hun uitgebreide ervaring en transparante communicatie presenteren ze je woning optimaal. Of je nu wilt verkopen, verhuren, kopen, of een taxatierapport nodig hebt, bij hen ben je aan het juiste adres. Ze zijn NVM-lid, hebben diverse certificaten en hebben een specialisme in bedrijfsruimte en buitenlands vastgoed. Dit maakt hen een goede keuze voor al jouw vastgoedwensen.
Logo ERA makelaars Oosterhout

ERA makelaars Oosterhout

ERA Makelaars Oosterhout is volledig toegewijd aan het vervullen van jouw woonwensen. Deze NVM-gecertificeerde makelaar ontzorgt je volledig bij het kopen, verkopen of taxeren van jouw woning. Met een specialisme in woningfotografie zorgen ze voor optimale presentatie. Ook kan er financieel advies geleverd worden indien nodig. Begeleiding gebeurt naar jouw voorkeur en een spannende overgangsfase wordt met zorg en zekerheid aangepakt. Je kan er in het Engels en Nederlands terecht.
Logo MR Makelaardij

MR Makelaardij

MR Makelaardij is een persoonlijke en ervaren makelaar die jou centraal zet bij het (ver)kopen van een huis. De makelaar beschikt over het VastgoedCert certificaat en is aangesloten bij de NVM. Dit eenmans kantoor is gespecialiseerd in woningfotografie, woningstyling, monumenten en beleggen. Het kantoor, gevestigd aan de Leuvenstraat 1 in Oosterhout, biedt een professionele aanpak en hecht veel waarde aan goed contact. Bekijk ook hun ontvangen reviews.
Logo Van der Plas makelaardij bv

Van der Plas makelaardij bv

Bij Van der Plas Makelaardij kun je terecht voor het kopen, verkopen of taxeren van je woning. Met een sterke marktpositie in Oosterhout en een uitgebreide expertise, biedt dit actieve kantoor je een onbezorgde ervaring. Je kunt er rekenen op de best mogelijke koopsom en voorwaarden, en ze staan dagelijks voor je klaar van 9.00 tot 21.00 uur. Bij deze NVM-gecertificeerde makelaar kun je ook terecht in het Engels.

Let op: er zijn veel verkoopmakelaars actief in Oosterhout, die niet in de bovengenoemde lijst staan. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Oosterhout mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw woning kan je daarom vinden door een goede vergelijking te maken.

Vergelijk makelaars in Oosterhout Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oosterhout?

Een makelaar in Oosterhout rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 490.490 in Oosterhout komt dit neer op € 5.493 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Een courtage wordt uitgedrukt als een percentage van de verkoopwaarde van het huis, wat betekent dat de makelaar aangemoedigd wordt om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de courtage voor de makelaar. Daarom zal de makelaar zijn best doen om de beste deal te krijgen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Oosterhout 0,46% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.128 besparen door makelaars te vergelijken. Het loont dan ook om verschillende offertes op te vragen, omdat dit je niets kost en je er veel mee kunt besparen.

Kosten van makelaars in Oosterhout

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oosterhout

Als je een woning te koop wil zetten in Oosterhout, is het goed om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten worden, zoals het woord al aangeeft, aan het begin van de verkoopprocedure in rekening gebracht. Ze dekken meestal de initiële werkzaamheden die een makelaar uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan het opmaken van een verkoopbrochure, het maken van foto's of het inplannen en uitvoeren van een waardebepaling.

De opstartkosten kunnen per makelaar variëren, maar over het algemeen liggen ze rond de € 515. Het loont dus de moeite om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken op basis van hun kosten. Let daarbij op dat je niet alleen kijkt naar de opstartkosten, maar ook naar eventuele andere kosten die de makelaar in rekening brengt, zoals courtage. Zo zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan tijdens het verkoopproces van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Oosterhout

Verkoop je je woning via een makelaar in Oosterhout, dan loop je kans om te maken te krijgen met intrekkingskosten. Deze bijkomende kosten kunnen op je pad komen als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het kan zijn dat je situatie is veranderd, je hebt bijvoorbeeld een nieuwe baan elders en de verkoop hoeft niet meer plaats te vinden. Of misschien zijn de omstandigheden om de woning te verkopen niet langer gunstig en besluit je de verkooppoging stop te zetten.

Intrekkingskosten zijn de financiële vergoeding die je de makelaar verschuldigd bent voor de tot dan toe gemaakte kosten en geleverde diensten, op het moment dat je besluit de woning uit de verkoop te nemen. Het gemiddelde bedrag dat je in dergelijke situaties kunt verwachten, is € 500. Maar let op, de kosten kunnen variëren afhankelijk van de gemaakte afspraken met je makelaar. Daarom is het van belang om vooraf helderheid hierover te hebben om eventuele verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oosterhout met een vast tarief

Wist je dat er naast makelaars die met een courtage werken, ook makelaars zijn die werken met een vast tarief? Bij courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Een vast tarief is een vooraf afgesproken bedrag dat je betaalt, ongeacht de verkoopprijs van de woning. In Oosterhout hanteren makelaars met vaste tarieven gemiddeld € 3.250 euro (update: mei 2024) als tarief.

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat je vooraf weet wat je gaat betalen voor de diensten van de makelaar, ongeacht hoeveel jouw huis opbrengt. Dit kan vooral voordelig zijn als jouw huis voor een hoge prijs verkocht wordt. Het nadeel is echter, dat als jouw huis voor een lage prijs verkoopt, je mogelijk meer betaalt dan je zou doen als je een makelaar met een courtage had ingeschakeld.

Tip: Het is raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken. Dit helpt je bij het vinden van de makelaar die het beste aansluit bij jouw specifieke situatie en wensen. Het gaat tenslotte om de verkoop van jouw woning, een belangrijke gebeurtenis waarbij je wilt vertrouwen op een deskundige die op jouw belangen let.

4 feitjes over makelaars in Oosterhout

 • Hoewel er een verscheidenheid aan makelaars beschikbaar is in Oosterhout, variëren hun opstartkosten en voorwaarden enorm. Het is scherp om tarieven op te vragen en deze goed te bekijken voordat je een beslissing maakt.
 • Je wilt toch graag dat jouw huis zo snel mogelijk verkocht wordt. Maar het zal je verbazen dat de verkoopsnelheid van makelaars in Oosterhout behoorlijk uiteenloopt. Gemiddeld staat een huis hier 56 dagen te koop voor het van eigenaar wisselt.
 • Zou je graag een extra winst op jouw huis willen maken? Het blijkt dat huizen in Oosterhout gemiddeld tot 23% winstgevender worden verkocht met behulp van een makelaar. Dit is een groot voordeel ten opzichte van zelfstandige verkoop.
 • Als het op het kiezen van een makelaar aankomt, blijkt dat 89% van de verkopers in Oosterhout liever kiest voor een traditionele makelaar. Deze professionals regelen het gehele verkoopproces, in tegenstelling tot online makelaars die alleen de online plaatsing verzorgen.

Wat levert de beste makelaar in Oosterhout op?

Topmakelaars in Oosterhout scoren niet alleen in waardering hoog, maar ook in hun resultaten spreken boekdelen. Het gaat hierbij om meetbare aspecten zoals de verkoopsnelheid en de uiteindelijke verkoopprijs van woningen. Het is deze combinatie van factoren die hen koplopers maakt in hun vakgebied.

Maar hoe onderscheid je de beste makelaars in Oosterhout van de rest? Let op de volgende punten:

 • Gemiddeld verkoopresultaat boven verwachting: Onze onafhankelijke statistieken laten zien dat de topmakelaars in Oosterhout woningen gemiddeld voor een bedrag hoger dan de verwachte verkoopprijs weten te verkopen. Dit bedrag is blijkbaar € 15.650 meer dan je initieel zou verwachten.
 • Aantal dagen nodig voor verkoop: Uit onze database blijkt dat de snelste makelaars in Oosterhout woningen gemiddeld aanzienlijk sneller weten te verkopen dan andere makelaars. Ze doen dit gemiddeld 16 dagen sneller dan hun concurrenten.

De beste makelaar in Oosterhout vinden

Op zoek naar de beste of snelste makelaar in Oosterhout? Vergeet niet: de duurste makelaar is niet altijd de beste. Belangrijk is dat de makelaar goed past bij jouw woning, situatie en wensen.

Met behulp van ons vergelijkingsformulier kun je makelaars eenvoudig vergelijken. Vul je adres, situatie en wensen in, en krijg een op maat samengestelde lijst met de meest geschikte makelaars in Oosterhout. Start vandaag nog met vergelijken!

Waar moet je op letten bij makelaars in Oosterhout?

Bij het kiezen van de juiste makelaar in Oosterhout voor de verkoop van je huis zijn er diverse belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden:

Ervaring van de makelaar

Een ervaren makelaar kent de lokale markt door en door. Deze kennis kan je helpen om een realistische verkoopprijs vast te stellen en om succesvol te onderhandelen met potentiële kopers.

Persoonlijke klik

Je gaat een intensieve samenwerking aan met je makelaar. Daarom is het belangrijk dat er een persoonlijke klik is. Vertrouwen en goede communicatie vormen de basis voor een succesvolle samenwerking.

Tarieven vergelijken

De tarieven van makelaars in Oosterhout kunnen sterk variëren. Door het vergelijken van verschillende makelaars kun je gemiddeld € 1.128 besparen op je makelaarskosten.

Online en offline presentatie

Een goede makelaar zorgt voor een sterke online en offline presentatie van je woning. Denk hierbij aan professionele foto’s, pakkende verkoopteksten en een plaatsing op funda en andere platforms.

Verkoopplan

Een gedetailleerd verkoopplan is essentieel. Dit plan beschrijft hoe en wanneer je woning op de markt gebracht wordt. Het zorgt voor duidelijkheid en maakt het verkoopproces inzichtelijk.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je jouw huis in Oosterhout wilt verkopen, kan een NVM-makelaar een wezenlijk verschil maken. Deze makelaars kennen de lokale markt op hun duimpje en hanteren een nauwkeurige prijsstelling gebaseerd op recente verkoopdata. Daarom bereiken ze doorgaans de beste prijs voor je woning.

Niet alleen NVM-makelaars, maar ook VBO en VastgoedPRO makelaars kunnen je van dienst zijn in Oosterhout. Deze organisaties garanderen dat hun leden voldoen aan strenge eisen op het gebied van opleiding en ervaring. Daarnaast heb je bij geschillen recht op onafhankelijke geschillenbeslechting. Kortom, werken met een erkende makelaar is een verstandige keuze.

Wat doet een makelaar in Oosterhout?

Een makelaar in Oosterhout draagt bij aan verschillende aspecten van de huizenverkoop. Van de eerste stap van de waardebepaling van je huis tot het begeleiden van bezichtigingen en onderhandelingen, de makelaar staat naast je om de verkoop soepel en succesvol te laten verlopen.

Bovendien biedt de full-service makelaar in Oosterhout ook ondersteuning na de verkoop. Denk hierbij aan administratieve afwikkeling en de overdracht bij de notaris. Dus, de meerwaarde van een full-service makelaar is dat je gedurende het hele proces wordt ontzorgd.

 • Waarde van je huis bepalen
 • Opstellen van een verkoopstrategie
 • Begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelingen met potentiële kopers voeren
 • Administratieve afwikkeling en overdracht bij de notaris regelen

Waarom een makelaar in Oosterhout inschakelen?

Stel je voor: je wilt jouw huis in Oosterhout verkopen, maar je weet niet precies hoe je dit het beste aan kunt pakken. Het is een uitdaging die enige stress en onzekerheid kan veroorzaken, maar gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Het inschakelen van een lokale makelaar in Oosterhout kan je niet alleen een hoop tijd en moeite besparen, het kan je ook helpen om de beste deal voor je woning te krijgen. Het is de moeite waard om de veelheid van voordelen zelf te ontdekken.

Deskundige kennis van de markt

Een ervaren makelaar kent de huizenmarkt in Oosterhout als geen ander. Ze kunnen inschatten hoeveel jouw huis waard is op basis van de huidige marktomstandigheden en wat je kunt verwachten van de verkoop.

Effectieve marketingstrategie

Met een makelaar krijg je toegang tot een professioneel marketingplan om jouw huis onder de aandacht te brengen. Dit omvat alles van professionele fotografie tot online advertenties en open huis evenementen.

Nauwkeurige waardebepaling

De makelaar kan met een grondige inspectie een realistische verkoopprijs voor jouw huis bepalen. Hierdoor voorkom je dat jouw woning te lang op de markt staat of dat er te weinig winst wordt gemaakt op de verkoop.

Betrouwbaar netwerk

Tenslotte heeft een makelaar een uitgebreid netwerk van potentiële kopers, wat de verkoop van jouw huis kan versnellen. Het kan een enorm verschil maken in hoe snel je huis wordt verkocht en voor welke prijs.

Makelaars in Oosterhout vergelijken

Met de hulp van Huis Verkopen kun je makelaars in Oosterhout eenvoudig en doeltreffend vergelijken op basis van jouw woning en persoonlijke wensen. Deze dienst is volledig gratis, vrijblijvend en onafhankelijk.

 • Direct inzicht in verkoopopbrengst en snelheid
 • Handige gratis waardebepaling door de makelaars
 • Gedetailleerd, gratis verkoopadvies
 • Makelaarskosten besparen door vergelijken

Door gebruik te maken van Huis Verkopen krijg je een duidelijk overzicht van ervaren makelaars in Oosterhout die passen bij jouw wensen. Of je nu snel wilt verkopen of gaat voor de maximale prijs, met vergelijken zet je de eerste stap naar de beste verkoopdeal.

Vergelijk makelaars in Oosterhout Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oosterhout

Het kiezen van de juiste makelaar vergt onderzoek. Vergelijk de makelaars in Oosterhout op basis van hun tarieven, diensten, ervaring en klantbeoordelingen. Hier kan het vergelijken van makelaars een handig startpunt zijn.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Oosterhout zijn € 515. Het is echter belangrijk om ook de andere kosten en diensten te overwegen bij het kiezen van een makelaar.

Je kan de makelaarstarieven vergelijken door offertes op te vragen bij diverse makelaars. Zo krijg je inzicht in de diverse diensten en tarieven. Bij Huis Verkopen kan je de tarieven opvragen bij lokale makelaars in Oosterhout.

Kijk naar de ervaring en eerdere verkoopsuccessen van de makelaar. Een makelaar die huizen snel verkoopt, heeft vaak goede kennis van de lokale markt en een effectieve marketing strategie.

Courtage is belangrijk, maar niet het enige criterium. Kijk ook naar ervaring, service en klantwaardering. Bedenk dat een goedkopere makelaar niet altijd de beste optie is.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen