Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oosterhout

Wil je een huis verkopen in Oosterhout? Dan is het waardevol om te kijken naar relevante statistieken. Deze bieden inzicht in de actuele woningmarkt, zoals de gemiddelde vraagprijs per m2, de stijging of daling van huizenprijzen en het aantal woningverkopen binnen deze stad.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oosterhout

De gemiddelde verkoopprijs in Oosterhout is in de laatste 3 maanden € 428.733 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 456.000 euro. Hoewel deze prijzen fluctueren, geven ze een indicatie van de huidige stand van de huizenmarkt in Oosterhout. Voor een visuele weergave van deze prijzen, zie de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Oosterhout

Afgelopen 3 maanden

€ 248.000
€ 377.000
€ 506.000

Bij het beoordelen van woningprijzen is het van groot belang om de prijs per vierkante meter in acht te nemen. Bijzonder relevant is dit in Oosterhout, waar de waarde per m2 een duidelijk inzicht geeft in de marktwaarde van een woning. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt hier € 3.966. Het is relevant om op te merken dat de vraagprijs en verkoopprijs per m2 niet altijd gelijklopen. Aanschouw de onderstaande grafiek voor een duidelijk beeld:

Huizenprijzen in Oosterhout per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.800
€ 4.200

Prijsontwikkeling Oosterhout laatste 12 maanden

Als je overweegt om je huis in Oosterhout te verkopen, is het aan te bevelen om de prijsontwikkeling van de lokale woningmarkt gedurende de laatste 12 maanden te bestuderen. Sterker nog, de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand bedroeg € 428.733. Gewapend met deze informatie, kun je beter onderbouwde beslissingen nemen. Deze bewegingen op de huizenmarkt volgen over het algemeen de landelijke trends. Kijk nu naar de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Oosterhout waard?

De waarde van je huis in Oosterhout is niet enkel afhankelijk van één enkele factor. Het heeft te maken met een combinatie van diverse elementen zoals het soort woning, de totale oppervlakte, de huidige conditie en ook de bestaande trends in de vastgoedmarkt. Vooral de marktcondities kunnen sterk fluctueren en een grote invloed hebben op de woningwaarde.

Ben je nieuwsgierig naar de daadwerkelijke waarde van je huis in Oosterhout? De beste methode om dit te weten te komen is door een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Het brengt inzicht en geeft je de informatie die nodig is om te beslissen of je wel of niet wilt verkopen. Via deze link kun je direct een waardebepaling aanvragen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is eenvoudig en snel. De makelaar bezoekt je woning en kijkt naar de staat en het potentieel. Zo kan hij of zij een weloverwogen schatting maken van de woningwaarde. Het gehele proces duurt ongeveer 30 minuten, waarna je duidelijk zicht hebt op de woningwaarde. Dit inzicht kan je helpen bij het nemen van verdere beslissingen omtrent je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers laten verschillende trends zien, afhankelijk van de regio. Een gemeente als Oosterhout ervaart unieke marktontwikkelingen, die verschillen van omringende plaatsen. Het vergelijken van de verkoopprijzen van woningen in deze gemeente met die in vergelijkbare plaatsen creëert een breed beeld van de huidige marktsituatie.

Bijvoorbeeld, de huizenprijzen in Oosterhout vertonen specifieke trends die kunnen variëren ten opzichte van de naburige gemeenten. Door uitgebreide analyses van de prijsontwikkelingen in verschillende regio's, bieden we een gedetailleerd overzicht van de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Oosterhout

Als je overweegt om jouw huis in Oosterhout te verkopen, moet je weten dat het succes niet alleen van jouw inzet, maar ook van je makelaar afhangt. De statistieken van de verschillende makelaars die in deze stad actief zijn, verschillen namelijk behoorlijk. Manieren waarop makelaars zich onderscheiden zijn bijvoorbeeld hun verkoopaanpak, hun ervaring en achtergrond, en hun lokale marktkennis.

Het selecteren van de juiste makelaar kan enorm bijdragen aan een succesvolle en stressvrije verkoop van jouw huis. Een goede makelaar kent de lokale markt van Oosterhout, heeft bewezen resultaten en past bij jouw persoonlijke stijl en behoeften. Je kunt makelaars vergelijken om te bepalen welke het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Oosterhout Of lees meer over makelaars in Oosterhout

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oosterhout

Terwijl je jouw woning wilt verkopen in Oosterhout, moet je rekening houden met de gemiddelde tarieven van makelaars. Een gemiddelde makelaar rekent namelijk vaak een tarief of courtage die gelijk is aan 1,12%% van de verkoopprijs van jouw woning. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 428.733 euro, loopt dit makelaarstarief op tot € 4.802 euro.

Het is slim om niet direct voor de eerste de beste makelaar te kiezen. Om een helder beeld te krijgen van wat diverse makelaars in Oosterhout precies vragen voor hun diensten, raden we je aan om de tarieven eens goed te vergelijken. Hierdoor krijg je een goed beeld van de gemiddelde makelaarskosten en kun je een meer weloverwogen keuze maken voor jouw eigen verkoopstrategie.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oosterhout

In Oosterhout is het aantal koopwoningen, gemarkeerd door 782, zowel voor eigen bewoning als voor verhuur bedoeld. Hoewel deze huizen een substantieel deel vormen van de lokale woningmarkt, is slechts een gering aantal van deze woningen daadwerkelijk beschikbaar om te kopen of te huren. Dit betekent dat je mogelijk minder keuzemogelijkheden hebt als je kijkt naar het vinden van jouw ideale koop- of huurwoning in Oosterhout.

Aantal verkochte woningen in Oosterhout

Ontdek het aantal huizen dat in de afgelopen 12 maanden in Oosterhout in de verkoop is gezet en daadwerkelijk van eigenaar is gewisseld. Het aantal huisverkopen was 13. Maak je klaar om de verschillen en gelijkenissen te zien tussen het aantal aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Oosterhout te verkopen?

Ben je van plan om je huis in Oosterhout te verkopen? Het verkopen van je woning is een grote beslissing en één die zorgvuldig uitgevoerd dient te worden. De belangrijkste taak in dit proces is het kiezen van een goede makelaar die je van begin tot eind kan begeleiden en het uitvoeren van een gedetailleerd verkoopplan.

Daarom heeft Huis Verkopen een handig stappenplan gecreëerd dat uitgebreid iedere stap van het verkoopproces beschrijft, speciaal aangepast aan je situatie in Oosterhout. Onze tip om het verkoopproces soepeler te laten verlopen: doe alles op jouw tempo en sla geen stappen over. Een zorgvuldige planning zorgt voor een succesvolle verkoop van jouw woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je interesse hebt in de vastgoedmarkt van Oosterhout, dan ben je hier op de juiste plek. De huizenmarkt cijfers van deze stad veranderen voortdurend en we houden de gegevens hier nauwgezet bijgewerkt. Deze realtime informatie is zeer nuttig, omdat het je helpt te begrijpen hoe de markt zich ontwikkelt. Hierdoor kun je beter inspelen op ontwikkelingen en meer geïnformeerde beslissingen nemen. Of je nu een huis wilt kopen of verkopen, deze bijgewerkte gegevens kunnen een grote rol spelen in je besluitvormingsproces.

Vereenvoudig de verkoop van je woning met HuisVerkopen.nl

Naast het bieden van realtime marktcijfers, biedt HuisVerkopen.nl nog meer handige tools en informatie om je te helpen bij het organiseren van de verkoop van je woonhuis. Van het bieden van nuttige tips en adviezen om een aantrekkelijke verkoopprijs te behalen, tot het verstrekken van details over de kosten van het verkopen van een huis. Je kunt zelfs de hulp inroepen van lokale makelaars om een gratis waardebepaling van je huis te krijgen. En mocht je huis geen geldig energielabel hebben, dan kun je via HuisVerkopen.nl eenvoudig een energielabel aanvragen. Kortom, HuisVerkopen.nl biedt een breed scala aan diensten, tools en informatie om jou te helpen bij het efficiënt en succesvol verkopen van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen