Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Geertruidenberg

Bij de verkoop van je huis in Geertruidenberg, krijg je bij ons een duidelijk overzicht van sterke lokale makelaars. Inzicht in de kosten die met de verkoop gemoeid zijn, is ook gegarandeerd. Met onze handige vergelijkingstools kun je gemakkelijk jouw zoektocht starten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Geertruidenberg

Als woningverkoper in Geertruidenberg heb je verschillende doelen bij het verkopen van je huis. Misschien wil je een maximaal rendement halen uit de verkoop van je woning, of probeer je jouw huis zo snel mogelijk te verkopen om naar je nieuwe woning te kunnen verhuizen. Ook kan je als doel hebben om weinig risico te lopen bij het verkopen van je huis. Om deze doelen te bereiken, is het kiezen van een goede makelaar een belangrijk onderdeel van het proces.

Natuurlijk ben je nu benieuwd naar een aantal zaken. Hoe snel worden huizen in Geertruidenberg verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in Geertruidenberg? En hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Deze en andere vragen zullen snel worden beantwoord. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Geertruidenberg:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
50 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 370.830
Besparing (gem.)
€ 1.205

Je huis snel verkopen in Geertruidenberg

Je wilt je woning in Geertruidenberg zo snel mogelijk verkopen? De gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in deze omgeving ligt op 55 dagen. Door een aantal slimme stappen te zetten, kun je deze snelheid mogelijk verhogen.

 1. Prijsstrategie: Denk goed na over je vraagprijs. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot een lagere opbrengst dan mogelijk. Gebruik een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar om de waarde van je woning te bepalen. Vraag hier gratis een waardebepaling aan.
 2. Fotografie: Hoogwaardige foto's die je woning in het beste licht presenteren, kunnen een groot verschil maken bij het aantrekken van kopers. Professionele woningfoto's kunnen de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.
 3. Stappenplan: Maak gebruik van het handige stappenplan van HuisVerkopen.nl. Dit plan helpt je om niets over het hoofd te zien en zorgt ervoor dat je alles zo snel mogelijk kan regelen. Bekijk hier het stappenplan.

Tips in Geertruidenberg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Geertruidenberg op?

Als je in Geertruidenberg een huis wilt verkopen, kun je momenteel rekenen op een gemiddelde verkoopprijs van € 370.830. Deze verkoopsom is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locatie van de woning, de staat van het huis en eventuele recente verbouwingen of verbeteringen die aan het huis zijn gedaan.

Als je de verkoopprijs van huizen in Geertruidenberg nu verder uitsplitst, zul je zien dat de gemiddelde prijs per vierkante meter momenteel uitkomt op € 3.620. Het is belangrijk om je te realiseren dat zowel vraagprijzen als verkoopprijzen continu in beweging zijn. Dit wordt beïnvloed door vraag en aanbod in de markt. Vooral als je van plan bent je huis binnenkort te verkopen, is het zaak deze prijzen scherp in de gaten te houden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Geertruidenberg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.500
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Geertruidenberg bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Geertruidenberg.

Feitjes over Geertruidenberg

 • Geertruidenberg is gesticht rond het jaar 1213.
 • Het heeft een historische markt met 18e-eeuwse panden.
 • In Geertruidenberg werd de eerste peperkoek van NL gebakken.

Tips om je woning te verkopen in Geertruidenberg

Als je jouw huis in Geertruidenberg wilt verkopen, is het belangrijk om een weloverwogen en gestructureerde aanpak te hanteren. Het proces kan ernstige hoofdbrekens veroorzaken, tenzij je bewapend bent met de juiste tips en trucs. Hier zijn enkele praktische tips om je te helpen bij het verkopen van je woning.

 • Kies een competentie makelaar: Onderzoek potentiële makelaars grondig voordat je een besluit neemt. Kies iemand die ervaring heeft en goed bekend is met de huizenmarkt in Geertruidenberg.
 • Maak je huis presentabel: Zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Maak kleine reparaties en geef muren een frisse verfbeurt. Vergeet niet dat eerste indrukken tellen!
 • Stel een realistische verkoopprijs: Bepaal de waarde van je huis met behulp van een taxateur. Stel een realistische vraagprijs vast op basis van de huidige marktcondities in Geertruidenberg.
 • Marketing: Zorg voor hoogwaardige foto's en een overtuigende beschrijving van je woning. Maak gebruik van online platformen en lokale media om je huis in de kijker te zetten.
 • Goede voorbereiding op bezichtigingen: Licht je makelaar goed in over de pluspunten van je huis. Zorg ervoor dat je flexibel bent met bezichtigingsafspraken om zoveel mogelijk geïnteresseerden te trekken.

Ontdek jouw stappenplan in Geertruidenberg:

 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen in het verkoopproces
 • Regel jouw woningverkoop snel en eenvoudig vanaf één centrale plek
 • Personaliseer jouw stappenplan op basis van jouw unieke woning
 • Bespaar duizenden euro's door gedegen makelaarsvergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Geertruidenberg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Geertruidenberg kost je als verkoper gemiddeld € 5.612. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Geertruidenberg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 370.830) € 4.116
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.612

Kosten van makelaars in Geertruidenberg

Als je je huis in Geertruidenberg wilt verkopen, dan is het handig om te weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. De kosten worden vaak berekend als een percentage van de verkoopprijs van het huis, ook wel courtage genoemd. In Geertruidenberg ligt dit percentage rond het landelijk gemiddelde, oftewel 1,11%.

Houd in gedachten dat elke makelaar anders is en dat de kosten kunnen variëren. Toch zullen de meeste makelaarskosten in Geertruidenberg in lijn zijn met het landelijk gemiddelde. Naast de courtage, kun je ook nog bijkomende kosten verwachten voor bijvoorbeeld promotiemateriaal of administratieve werkzaamheden.

Lees meer over makelaars in Geertruidenberg.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoudskosten

Een goede presentatie van jouw huis kan een flinke bijdrage leveren aan de verkoopsnelheid en -prijs. Kosten voor verkoopstyling en onderhoud zijn dan ook vaak een slimme investering. De gemiddelde kosten hiervan bedragen € 875.

Deze kosten zijn ervoor bedoeld om jouw huis in de best mogelijke staat aan potentiële kopers te presenteren. Denk hierbij aan kleine reparaties, een opknapbeurt voor de tuin en eventueel wat nieuwe meubels om leegstaande ruimtes aantrekkelijker te maken.

Energielabel aanvragen

Voordat je jouw huis kunt verkopen, moet je in bezit zijn van een geldig energielabel. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Een energielabel aanvragen kost gemiddeld € 315.

Heb je nog geen energielabel of twijfel je hierover? Je kunt op deze website controleren of jouw woning een geldig en definitief energielabel heeft. Een beter energielabel kan het huis aantrekkelijker maken voor kopers en wellicht de verkoopwaarde verhogen.

Notariskosten voor hypotheek doorhalen

Als je jouw huis verkoopt en er rust nog een hypotheek op, dan zullen de bestaande hypotheekrechten op het huis moeten worden doorgehaald. Dit wordt ook wel royeren genoemd. De notaris verricht deze taak voor je.

De notaris zorgt ervoor dat de hypotheek in het Kadaster wordt doorgehaald. Dit proces brengt echter kosten met zich mee. De gemiddelde kosten voor het doorhalen van de hypotheek bedragen € 350.

Wanneer mijn huis verkopen in Geertruidenberg?

Als je erover denkt om je huis in Geertruidenberg te verkopen, weet dan dat de huidige woningmarkt vooral voor verkopers erg gunstig is. Veel mensen zijn op zoek naar een nieuwe woning, en daardoor kan jouw huis snel verkocht worden. Maar hoe zit het precies met de waarde van jouw woning, vraag je je misschien af? Dat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van het huis en de locatie. Een lokale makelaar in Geertruidenberg kan je hier goed over adviseren.

Hoewel de woningmarkt gunstig is, is elk huis in Geertruidenberg uniek en heeft het zijn eigen specifieke kenmerken. Wat voor jouw buurman van toepassing is, geldt misschien niet voor jou. Daarom is het altijd verstandig om specifiek voor jouw woning advies in te winnen bij een makelaar. Hij of zij kent de markt als geen ander en kan je precies vertellen wat je kunt verwachten in juni 2024.

Vergelijk makelaars in Geertruidenberg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw huis wilt verkopen, wil je dat natuurlijk op een efficiënte en voordelige manier doen. Huis Verkopen helpt je hierbij met een stappenplan speciaal voor jouw huis. Dit stappenplan is ontworpen om ervoor te zorgen dat je geen enkel belangrijk aspect van het verkoopproces over het hoofd ziet en helpt je significant te besparen op de kosten van het verkoopproces.

Vergelijk makelaars

Met Huis Verkopen heb je de mogelijkheid om direct makelaars te vergelijken. Hiermee kun je de beste match vinden voor de verkoop van jouw woning in Geertruidenberg. Dit zorgt ervoor dat je niet enkel vertrouwt op de eerste de beste makelaar, maar een bewuste keuze maakt op basis van feiten en cijfers.

Bespaar met makelaarstarieven

Huis Verkopen biedt ook de optie om makelaarstarieven op te vragen. Met deze informatie kan je eventueel onderhandelen over de makelaarskosten waardoor je flink kunt besparen op de totale kosten van het verkoopproces.

Onafhankelijk en gratis platform

Met Huis Verkopen heb je een geheel onafhankelijk en gratis hulpmiddel om jouw huis te verkopen. Het platform biedt objectieve informatie en hulp bij het voorbereiden van de verkoop van je woning.

Aanvullende diensten

Bij Huis Verkopen kun je ook makkelijk aanvullende diensten regelen voor de verkoop van je woning. Of het nu gaat om een energielabel, een verhuizer, of woningstyling; het kan allemaal eenvoudig geregeld worden via ons platform.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Geertruidenberg

Bij de verkoop van je huis in Geertruidenberg zijn er meerdere factoren om op te letten, waaronder de huidige woningmarkt en de prijsontwikkeling in de buurt. Daarnaast is het belangrijk om te investeren in goede promotie en een accurate waardebepaling te laten doen door een professionele makelaar.

Een makelaar vinden die past bij je wensen en behoeften kan een uitdaging zijn. Het is raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken op basis van hun diensten, tarieven en ervaring in Geertruidenberg. Je kunt hiervoor de vergelijkingstool op onze website gebruiken.

Op onze website bieden we een uitgebreid verkoopadvies aan om jou te helpen met alle aspecten van de verkoop van je huis in Geertruidenberg. Dit advies bevat onder andere tips over presentatie, onderhandelingen en juridische zaken.

Je kunt een indicatie van de waarde van je huis krijgen door online waardeberekeningen uit te voeren. Voor een nauwkeurige inschatting is het aan te raden een professionele waardebepaling aan te vragen bij een makelaar met kennis van de woningmarkt in Geertruidenberg.

Snel je huis verkopen in Geertruidenberg vereist een goede voorbereiding, doordachte prijsstelling en effectieve marketing. Het is ook belangrijk je huis verkoopklaar te maken en alle documentatie op orde te hebben. Bekijk onze tips voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen