Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Made

Het verkopen van je woning in Made kan een flinke uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, op deze pagina vind je allerlei tips en informatie die je helpen om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Van prijsbepaling tot bezichtigingen, na het lezen ben je volledig voorbereid.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Made

Als je jouw huis gaat verkopen in Made, zijn er verschillende aspecten waar je zeker op moet letten. In de eerste plaats gaat het er natuurlijk om dat je een goede prijs voor jouw woning krijgt. Ook wil je het huis snel kunnen verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Evenzo speelt de kost van de makelaar een rol in dit plaatje. Het is belangrijk om niet te veel te betalen voor deze diensten.

Je vraagt je wellicht af: hoe zit de woningmarkt eigenlijk in elkaar in Made? Hoe snel worden woningen hier gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je daadwerkelijk besparen door makelaars te vergelijken? We staan op het punt om deze vragen te beantwoorden. Hieronder volgen de meest recente cijfers over de woningverkoop in Made:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
56 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 371.280
Besparing (gem.)
€ 1.002

Je huis snel verkopen in Made

In Made vinden woningen gemiddeld binnen 62 dagen een nieuwe eigenaar. Het lijkt snel, maar het kan altijd sneller. Hieronder vind je praktische tips om je verkoopkansen op korte termijn te vergroten.

 1. Prijsbepaling. Een correcte prijsstelling is belangrijk. Als de vraagprijs te hoog is, kan het potentiële kopers ontmoedigen. Aan de andere kant moet je geen lage prijs aannemen uit wanhoop om te verkopen. Vraag een waardebepaling aan om een realistisch beeld te krijgen van de waarde van jouw huis.
 2. Voorbereiding woning. Zorg ervoor dat je huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Maak grondig schoon, ruim op en repareer kleine gebreken. Een neutrale inrichting spreekt een breed publiek aan. Volg het stappenplan voor meer tips.
 3. Oppassen met woningopkopers. Wees voorzichtig met zogenaamde woningopkopers. Deze partijen willen snel handelen, maar bieden vaak een prijs die ver onder de marktwaarde ligt. Doe altijd eerst gedegen marktonderzoek en schakel eventueel een betrouwbare makelaar in.

Tips in Made

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Made op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Made ligt op dit moment rond de € 371.280 euro. Dit is echter geen standaard bedrag, de uiteindelijke verkoopprijs hangt altijd af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de staat van onderhoud van het huis, de grootte van de woning en de populariteit van de wijk waarin je huis staat.

Als we dieper ingaan op de details, zie je dat de gemiddelde prijs per vierkante meter in Made nu € 3.527 euro bedraagt. Het is belangrijk om te onthouden dat de woningmarkt altijd in beweging is, dat geldt ook voor Made. Aan de hand van de huidige situatie kan een goede makelaar je adviseren over het juiste moment om jouw woning in Made te koop te zetten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Made

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.200
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Made bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Made.

Feitjes over Made

 • Made is een plaats in de gemeente Drimmelen, Brabant.
 • De plaats is bekend vanwege het jaarlijkse carnaval.
 • Het Haailand is de naam van de lokale wijk in Made.

Tips om je woning te verkopen in Made

Het verkopen van je huis in Made kan best een uitdaging zijn. Je wilt natuurlijk een zo hoog mogelijk verkoopprijs krijgen en de verkoop zo vlot mogelijk laten verlopen. Hieronder vind je een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

 • Verhoog de aantrekkingskracht van je woning door het grondig schoon te maken en klein onderhoud uit te voeren. Geef muren een frisse laag verf en repareer loszittende deurklinken en lekkende kranen.
 • Besteed aandacht aan het tuintje voor de woning. Zorg dat het er netjes bijligt en de entree van het huis uitnodigend is.
 • Fotografie speelt een cruciale rol in de verkoop van je huis. Huur eventueel een professionele fotograaf in om je woning zo voordelig mogelijk in beeld te brengen.
 • Moderne technologieën zoals virtuele reality kunnen je huis tot leven brengen voor potentiële kopers die niet in de gelegenheid zijn om langs te komen.
 • Denk na over het ideaal tijdstip voor de verkoop. De juiste timing kan bijdragen tot een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Ontdek jouw stappenplan in Made:

 • Voorkomt dat je belangrijke stappen in de verkoop overslaat
 • Helpt je duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
 • Regelt de verkoop van je woning eenvoudig vanaf één plek
 • Zorgt voor een gestructureerd overzicht van jouw taken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Made?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Made kost je als verkoper gemiddeld € 5.978. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Made In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 371.280) € 4.270
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.978

Kosten van makelaars in Made

Als je jouw woning wilt verkopen in Made, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. De gemiddelde kosten van een makelaar zijn doorgaans een percentage van de verkoopprijs, oftewel de courtage. Dit percentage is gemiddeld 1,15% in Made.

Een courtage van 1,15% betekent, uitgaande van de gemiddelde verkoopprijs in Made van € 371.280, gemiddelde makelaarskosten van € 4.270. Houd er rekening mee dat de courtage op maat wordt vastgesteld en afhankelijk is van factoren zoals jouw type woning en locatie.

Lees meer over makelaars in Made.

Andere kosten bij verkoop

Advieskosten notaris

Naast de makelaarskosten, moet je ook rekening houden met de kosten voor de notaris. Hierbij gaat het namelijk niet alleen om de akten, maar ook om het advies dat je krijgt bij de verkoop. De notariskosten kunnen al snel oplopen, afhankelijk van de complexiteit van de verkoop.

Veel mensen beseffen niet dat dit een aparte kostenpost is. Het is daarom goed om deze kosten in kaart te brengen en mee te nemen in je begroting. Vergelijk verschillende notarissen om een idee te krijgen van wat je kwijt zult zijn aan notariskosten.

Onderhoud en reparaties

Voordat je je huis op de markt brengt, wil je het natuurlijk in de beste staat hebben. Hierbij horen vaak onderhouds- en reparatiekosten. Het kan gaan om klein onderhoud, zoals het schilderen van muren, maar ook om grotere reparaties aan bijvoorbeeld het dak of de fundering.

De kosten hiervan zijn zeer variabel, afhankelijk van de staat van je huis en de mate van onderhoud die nodig is. Het is raadzaam om een specialist in te schakelen om een indicatie te krijgen van de kosten.

Overzicht kosten bij verkoop

Bij de verkoop van je huis zijn er dus diverse kosten waar je rekening mee moet houden. Een goed overzicht van deze kosten is belangrijk, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van alle kosten die je kunt verwachten.

Door goed zicht te houden op de diverse kosten, houd je de controle over het verkoopproces en voorkom je onnodige stress. Zo zorg je ervoor dat de verkoop van je huis zo soepel mogelijk verloopt en dat je een eerlijke prijs krijgt voor je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Made?

In de huidige markt lijkt dit een geschikt moment om je huis in Made te verkopen. De vraag naar woningen is groot, waardoor de verkoop van je huis soepel kan verlopen. Maar wanneer is het exact de juiste timing om je huis in de verkoop te plaatsen?

Deze vraag is afhankelijk van diverse factoren en situaties. Daarom is het verstandig om al in een vroeg stadium met een makelaar te praten. Zo wordt het moment van in de verkoop plaatsen goed afgestemd op de markt en jouw persoonlijke situatie, om zo het maximale uit de verkoop te halen in juni 2024.

Vergelijk makelaars in Made Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je woning wil je dat alles in één keer goed gaat. Het online platform Huis Verkopen heeft daarom een handig en duidelijk stappenplan samengesteld. Dit stappenplan helpt je om niets over het hoofd te zien en alle belangrijke zaken voor de woningverkoop te regelen. Denk hierbij aan het regelen van een energielabel of een makelaar. Zo regel je alles gemakkelijk op één plek en ben je verzekerd van een soepele woningverkoop.

Online platform voor woningverkoop

Huis Verkopen is meer dan alleen een stappenplan. Het is een compleet online platform dat jou helpt bij alle aspecten van de woningverkoop. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt, van tips en adviezen tot nuttige informatie over de woningmarkt en -verkoop.

Vergelijken van specialisten

Bij Huis Verkopen kun je specialisten vergelijken en zo de beste keuze maken voor bijvoorbeeld een makelaar of verhuizer. Hierdoor weet je precies welke dienstverlener in jouw regio de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt.

Expertise in Made

Huis Verkopen heeft een uitgebreid netwerk van specialisten in Made. Hierdoor krijg je een goed beeld van de lokale woningmarkt en kun je makkelijk in contact komen met geschikte specialisten in jouw regio.

Gratis en vrijblijvend

Alle diensten van Huis Verkopen zijn gratis en vrijblijvend. Je kunt op je gemak alle stappen doorlopen, specialisten vergelijken en de juiste keuzes maken om je woning zo goed mogelijk te verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Made

Je kan een waardebepaling bij een makelaar aanvragen om de juiste verkoopprijs van jouw huis te kennen. Deze zal rekening houden met factoren zoals de locatie in Made, de marktvraag, de grootte van het huis en eventuele renovaties.

De juiste verkoopmoment hangt vooral af van jouw persoonlijke situatie en de woningmarkt in Made. Een goed startpunt is ons overzicht waarin je de stap voor stap aanpak van de verkoop van jouw huis kan inzien.

Je kan verschillende makelaars in Made vergelijken om de beste te vinden. Belangrijke criteria zijn de commissie, verkoopervaring en de kennis van de lokale markt. Bekijk voor meer informatie onze pagina over hoe je makelaars vergelijkt.

De kosten variëren, maar reken op kosten voor de makelaar, notaris en het energielabel. Tevens kunnen er kosten voor het opknappen of stageren van je huis zijn. Lees meer over de kosten van de verkoop van een huis op onze website.

Renovaties kunnen de verkoopprijs verhogen, maar zijn niet altijd nodig. Analyseer de kosten en baten en overweeg de staat van de markt in Made. Meer informatie vind je op onze pagina met verkooptips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen