Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Gilze

Als je overweegt je woning in Gilze te verkopen, speelt de keuze voor een geschikte makelaar een belangrijke rol. Kijk naar hun ervaring, kennis van de lokale markt en beoordelingen van vorige klanten. De juiste keuze helpt bij een succesvolle en soepele verkoop van je woning.

Over makelaars in Gilze

Makelaars in Gilze zijn er in soorten en maten. Ze hebben ieder hun eigen aanpak, werkwijze, prijzen en specialismen. Sommigen richten zich vooral op het snelle verkoopproces, terwijl anderen juist een meer persoonlijke aanpak hanteren. Met het vergelijken van deze makelaars op huisverkopen.nl krijg je inzicht in de beste keuzes op basis van jouw voorkeuren en situatie. Dit kan je uiteindelijk wat tijd en geld schelen, maar vooral zorgen voor een prettiger verkoopproces.

Bij het kiezen van de ideale makelaar voor jou in Gilze, heb je waarschijnlijk een aantal vragen. Hoe verhouden de makelaars zich tot elkaar qua kosten? Welke makelaar heeft de beste kennis van de markt in Gilze? Hoe gaan de makelaars om met jouw specifieke wensen en behoeften? Op deze pagina ga je antwoorden vinden die leiden naar de makelaar die een optimale prestatie levert in jouw situatie.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.501
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.128
Besparing (gem.)
€ 1.525

Actueel

 • Als je overweegt jouw huis te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van een makelaar in Gilze momenteel op 1,10% ligt. Dit cijfer is altijd actueel en kan je helpen om een bewuste keuze te maken bij het selecteren van een makelaar.
 • In lijn met de courtages, zijn ook de huizenprijzen in Gilze een belangrijke factor om te overwegen. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt momenteel € 3.675. Als je op de hoogte wilt blijven van de huidige woningprijzen in Gilze, kan je altijd op onze website terecht voor de meest recente cijfers.

Makelaars in de omgeving van Gilze

In Gilze zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Gilze gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Gilze verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Gilze Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Gilze?

Bij het inschakelen van een makelaar in Gilze is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars hun courtage afstemmen op de specifieke woning en diens waarde. Hiermee wordt er dus rekening gehouden met het type huis, de staat van onderhoud en de ligging van het pand.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Gilze 0,61% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.525 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is dus de moeite waard om even de tijd te nemen en verschillende makelaars in Gilze met elkaar te vergelijken. Dit is geheel kosteloos en zonder verplichtingen.

Kosten van makelaars in Gilze

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 5.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Gilze

Wanneer je overweegt om jouw huis in Gilze te verkopen, is het belangrijk op de hoogte te zijn van de kosten die hierbij komen kijken. Eén van deze kostenposten zijn de opstartkosten die de meeste makelaars in rekening brengen. Deze kosten dekken de initiële werkzaamheden die een makelaar voor je doet. Denk hierbij aan het opstellen van een verkoopplan, het maken en plaatsen van foto’s, het aanmelden van je woning op diverse woningwebsites en het opstellen van de verkoopbrochure.

De hoogte van de opstartkosten varieert per makelaar, maar ligt doorgaans tussen de 300 en 500 euro. In Gilze is het gemiddeld zelfs zo'n € 515. Het is goed om hier rekening mee te houden in je budget. Deze kosten zijn vaak niet inbegrepen in het courtage (het percentage dat de makelaar krijgt bij de verkoop van het huis) en worden daarom apart in rekening gebracht. Wees je hier bewust van bij het inschakelen van een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Gilze

Bij het verkopen van jouw woning in Gilze word je vaak bijgestaan door een makelaar. Wat je je misschien niet realiseert, is dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten zijn een soort vergoeding voor de reeds gemaakte kosten en inspanningen van de makelaar om jouw huis te verkopen. Het is een financieel risico waar je op moet zijn voorbereid.

Intrekkingskosten kunnen diverse situaties dekken. Bijvoorbeeld, stel dat er persoonlijke omstandigheden veranderen en je besluit om toch in jouw huis te blijven wonen. Of het kan zijn dat er een beter bod wordt gedaan door een privé-koper, en je besluit de makelaar aan de kant te zetten. In deze scenarios zou de makelaar alsnog kosten in rekening kunnen brengen voor de diensten die al zijn uitgevoerd. Het is daarom aan te raden om vóór het ondertekenen van een contract altijd te informeren naar eventuele intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Gilze met een vast tarief

Ook in Gilze zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Bij zo'n formule inbegrepen zijn vaak standaard diensten zoals het uitvoeren van onderhandelingen, opstellen van de koopovereenkomst en de begeleiding tijdens bezichtigingen. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren ligt op € 3.250 (update: juli 2024).

Een mogelijk risico van een makelaar met een vast tarief is dat er minder motivatie kan zijn om voor de hoogst mogelijke verkoopprijs te gaan. Als bijvoorbeeld je huis uiteindelijk meer waard blijkt en sneller verkocht wordt dan verwacht, heb je eigenlijk te veel betaald voor de makelaarsdiensten. Het omgekeerde kan natuurlijk ook: als het langer duurt of als de woning voor een lager bedrag verkocht wordt dan verwacht, ben je juist voordelig uit.

Tip: Makelaars hebben elk hun eigen voorwaarden, tariefconstructies en manieren van werken. Daarom kan het verhelderend zijn om makelaars te vergelijken. Dit geeft een goed beeld van wat verschillende tarieven en tariefsoorten voor jou als woningverkoper inhouden en kan je helpen de juiste keuze te maken.

4 feitjes over makelaars in Gilze

 • Uit onderzoek blijkt dat een traditionele makelaar in Gilze de duidelijke favoriet is. Maar liefst 96% van de verkopers geeft de voorkeur aan deze full-service optie boven de diensten van een online makelaar.
 • Verkopers in Gilze ervaren ook een aanzienlijk verschil in verkoopsnelheid. De data toont aan dat woningen 70% sneller worden verkocht als een makelaar bij de verkoop betrokken is, in vergelijking tot een verkoop zonder makelaar.
 • Indien je overweegt om jouw huis te verkopen in Gilze, kan een makelaar je bovendien assisteren om een voordelig resultaat te behalen. Het inschakelen van een makelaar kan leiden tot een verkoopprijs die gemiddeld 15% hoger ligt dan wanneer je het huis zelf verkoopt.
 • Het is ook opmerkelijk dat bij de keuze voor een makelaar de prestaties van groot belang zijn. De meeste woningverkopers in Gilze geven bij een vergelijking van makelaars aan dat zij kiezen voor een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan andere makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Gilze op?

Veel mensen zoeken naar een makelaar op basis van wat de makelaar kost. Echter, het is juist belangrijk om te kijken naar wat een makelaar oplevert. Immers, de kosten voor een makelaar worden vaak gecompenseerd door de verkoopprijs die deze voor jouw huis kan realiseren.

Dit is hoe je de beste makelaars in Gilze herkent:

 • Onze onafhankelijke data toont aan dat de beste makelaars in Gilze in staat zijn om huizen gemiddeld voor een hoger bedrag te verkopen. Dit bedrag ligt gemiddeld € 12.843 boven de verwachte verkoopprijs. Hierdoor wordt het belang van een goede makelaar duidelijk onderstreept.
 • Uit onze gegevens blijkt dat de meest doortastende makelaars in Gilze huizen gemiddeld 15 dagen sneller weten te verkopen dan hun collega’s. Dit verschil kan zorgen voor een vlottere verkoop, wat stress en onzekerheid bij jou kan verminderen.

De beste makelaar in Gilze vinden

De beste makelaar is diegene die jouw wensen en behoeften begrijpt, jouw situatie in acht neemt en de verkoopstrategie hierop afstemt. Hij kan een realistische waardeschatting geven en biedt waardevolle tips om jouw verkoopkansen te verhogen.

Om de makelaar te vinden die aan deze criteria voldoet, kun je gebruikmaken van de unieke vergelijkingstool op onze website. Door het invullen van jouw gegevens in ons vergelijkingsformulier krijg je een overzicht van de meest geschikte makelaars in Gilze. Zo maak je een goed geïnformeerde keuze.

Waar moet je op letten bij makelaars in Gilze?

Er zijn verschillende aandachtspunten waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar in Gilze voor de verkoop van je huis:

Ervaring van de makelaar

Kijk naar de ervaring van de makelaar. Hoe lang zijn ze al actief in Gilze? Een gevestigde makelaar heeft vaak een uitgebreid netwerk en kennis van de lokale markt.

Manier van communicatie

Let op de manier van communiceren. Je wilt een makelaar die transparant is, je op de hoogte houdt van het verkoopproces en altijd beschikbaar is als je vragen hebt.

Tarieven en diensten

Verdiep je in de tarieven en diensten van de makelaar. Zorg dat je precies weet wat je krijgt voor de prijs die je betaalt. Sommige makelaars bieden een all-in tarief, terwijl anderen extra kosten rekenen voor bepaalde diensten.

Inzicht in de woningwaarde

Informeer naar de mogelijkheden voor een gratis waardebepaling. Verschillende makelaars kunnen de waarde van je woning namelijk anders inschatten, waardoor het handig is een goed beeld te krijgen van de verwachte verkoopprijs.

Te koop staande woningen

Bekijk welke andere woningen de makelaar te koop heeft staan. Dit geeft je inzicht in hun werkstijl en in hoeverre zij gespecialiseerd zijn in huizen die lijken op die van jou.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Gilze bevinden zich diverse NVM-makelaars die je graag bijstaan bij het verkopen van je woning. Deze makelaars zijn bekwaam in hun vakgebied en hebben veel kennis en ervaring met de lokale woningmarkt. Daarnaast zijn ze bekend met de meest recente woningtrends.

Ze zijn niet alleen lid van de NVM, maar ook van brancheorganisaties zoals VBO en VastgoedPRO. Dit waarborgt dat ze werken volgens strikte gedragsregels en hoge eisen stellen aan de kwaliteit van hun dienstverlening. Een NVM-makelaar begeleidt je op professionele wijze door het hele verkoopproces van je huis.

Wat doet een makelaar in Gilze?

Een makelaar in Gilze is er om je bij te staan tijdens het complexe proces van een huis verkopen. Met lokale kennis en ervaring zorgt de makelaar voor een soepele, efficiënte verkoop van jouw woning.

Verder adviseert de makelaar je over een realistische vraagprijs en een onderbouwde verkoopstrategie. Ze zijn er niet alleen om het papierwerk te regelen, maar ook om eventuele valkuilen te ontdekken die je zelf mogelijk over het hoofd ziet.

 • Vaststellen marktconforme vraagprijs
 • Opstellen en uitvoeren verkoopstrategie
 • Regelen van bezichtigingen en onderhandelingen
 • Verzorgen van het juridische en administratieve proces
 • Met de nodige aandacht, potentiële kopers aantrekken

Waarom een makelaar in Gilze inschakelen?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Gilze? Dit is een geweldige, maar soms ook uitdagende stap die je kunt nemen. Het verkopen van een huis kan een complex proces zijn. Daarom is de ondersteuning van een makelaar in Gilze vaak onmisbaar. Door de expertise en ervaring van de makelaar ben je verzekerd van een soepel verkoopproces en een goede verkoopprijs. Hier zijn de voordelen op een rijtje.

Grondige kennis van de markt

Een makelaar in Gilze heeft een grondige kennis van de plaatselijke onroerendgoedmarkt. Ze weten wat er speelt, wat de vraag is en wat vergelijkbare huizen opleveren. Met deze kennis kunnen ze een realistische en aantrekkelijke verkoopprijs voor jouw huis bepalen.

Onderhandelen over de prijs

Een belangrijk onderdeel van de huizenverkoop is de prijsonderhandeling. Dit kan lastig zijn als je hier geen ervaring mee hebt. Een makelaar neemt deze taak op zich en zorgt ervoor dat je de hoogst mogelijke prijs voor jouw huis krijgt.

Professionele presentatie

De eerste indruk is alles! Een makelaar weet precies hoe jouw huis op de beste manier gepresenteerd moet worden aan potentiële kopers. Met professionele foto's en beschrijvingen wordt jouw huis aantrekkelijk gepresenteerd op verschillende platforms.

Risico's van zelf verkopen

Zelf jouw huis verkopen kan verleidelijk lijken om kosten te besparen, maar dit kan zorgen voor veel onvoorziene problemen. Denk aan juridische en contractuele kwesties, tijdsdruk en stress. Bovendien kan je eindigen met een lagere verkoopprijs dan je had gehoopt.

Makelaars in Gilze vergelijken

Met Huis Verkopen wordt het vergelijken van makelaars in Gilze een fluitje van een cent. Op basis van jouw woning en wensen koppelen we je aan de beste professionals.

 • Gratis en eenvoudig makelaars vergelijken
 • Ontvang gratis waardebepaling en verkoopadvies
 • Zekerheid van ervaren makelaars
 • Vind de makelaar die bij jou past

Je hoeft alleen je adres, voorkeuren en wensen in te vullen. Daarna word je gekoppeld aan de Gilzese verkoopmakelaars die het best bij jouw situatie aansluiten. Zo wordt het kiezen van de juiste makelaar voor jouw huisverkoop een stuk eenvoudiger en transparanter.

Vergelijk makelaars in Gilze Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Gilze

De gemiddelde makelaarskosten in Gilze zijn € 5.501. Deze kosten verschillen per makelaar, dus je kan besparen door verschillende makelaars te vergelijken.

Je kan makelaars in Gilze vergelijken door hun tarieven, diensten en reviews te bekijken. Je kan dit gemakkelijk doen via de pagina 'makelaars vergelijken' op onze website.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Gilze is 57 dagen. De snelheid hangt af van de verkoopstrategie en de marktomstandigheden.

Vergelijk het tarief van de makelaar in Gilze met het gemiddelde tarief van makelaars met een vaste prijs, dat is € 3.250. Als de prijs hoger is, zijn de tarieven relatief hoog.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Gilze bedragen € 515. Dit zijn de kosten die de makelaar in rekening brengt voor de voorbereiding van de verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen