Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Sneek

Bij de verkoop van je woning in Sneek wil je natuurlijk de beste makelaar inschakelen. Wij helpen je hierbij door alle prestaties van makelaars nauwkeurig bij te houden. Hierdoor kunnen wij je feilloos vertellen welke makelaar in Sneek het beste bij je past voor de verkoop van je woning.

Over makelaars in Sneek

Klaar voor de verkoop van je woning in Sneek? Een grote beslissing met veel stappen, waarvan de keuze voor een makelaar er een is. Deze stap is gelijk ook een van de meest belangrijke, om er zeker van te zijn dat je huis voor de juiste prijs verkocht wordt. Naast de juiste makelaar moet je ook denken aan de optimale verkoopprijs bepalen, je huis verkoopklaar maken en de complete administratie rondom de verkoop. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op ons stappenplan. Op deze pagina vind je een interactief overzicht van alle stappen die je moet zetten om je huis in Sneek te verkopen.

Zoeken naar een goede verkoopmakelaar in Sneek kan een hele klus zijn. Dat begrijpen we bij ons platform heel goed. Daarom helpen we je graag verder. Bij ons kijk je niet alleen naar de ervaringen van anderen, maar we nemen ook andere factoren mee. Denk aan de lokale kennis van de makelaar, de verkoopsnelheid, de uiteindelijke verkoopprijs en nog meer. Zo kun je een grondige en weloverwogen keuze maken voor de makelaar die het beste bij jouw verkoopsituatie past.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.377
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.037
Besparing (gem.)
€ 1.231

Actueel

 • Wanneer je overweegt om jouw woning in Sneek in de verkoop te zetten, is het nuttig om de gemiddelde courtages van makelaars te weten. Op dit moment bedragen deze courtages gemiddeld 1,12% van de verkoopprijs.
 • Daarnaast is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Sneek op dit moment staat op € 390.830 en daarmee is de gemiddelde prijs per vierkante meter € 3.325. Voor meer gedetailleerde informatie over huidige huizenprijzen, kun je terecht op onze pagina over de woningmarkt.
 • En tot slot, de tarieven die makelaars in Sneek rekenen variëren, maar gemiddeld kun je rekening houden met € 4.377. Het vergelijken van tarieven van verschillende makelaars kan dus zeker interessant zijn en gedoe en kosten besparen.

Uitgelichte makelaars in Sneek

In Sneek tref je een divers aanbod aan makelaars, allen gespecialiseerd in het begeleiden van vastgoedverkoop. Na deze introductie zie je een overzicht van meerdere verkoopmakelaars in de regio Sneek. Door deze makelaars te vergelijken krijg je inzicht in de verschillen, zoals kostenstructuur, serviceaanbod en ervaringsniveau.

Logo Bint makelaars en taxateurs - Sneek

Bint makelaars en taxateurs - Sneek

Bij Bint makelaars en taxateurs in Sneek krijg je een persoonlijke service, afgestemd op jouw wensen en situatie. Dit betrouwbare kantoor, gewaardeerd met een 9+ op Funda, helpt je sinds 2001 met de verkoop, aankoop en taxatie van woningen. Ze staan bekend om hun begrijpelijke taal, reële tarieven en een vaste contactpersoon. Ze zijn lid van de NVM en hebben NWWI en NRVT certificaten.
Logo Annet de Jong Makelaardij Sneek

Annet de Jong Makelaardij Sneek

Annet de Jong Makelaardij Sneek is een warme, betrokken en persoonlijke makelaar die je woning met echte aandacht verkoopt of helpt met de aankoop van je nieuwe thuis. Met meer dan 50 jaar ervaring en als lid van de NVM kunnen zij de Friese markt perfect inschatten. Ze besteden speciale aandacht aan woningfotografie en recreatiewoningen. Dit team ontzorgt je volledig, zodat je je kunt focussen op de toekomst in je nieuwe woning.
Logo Douwsma Makelaardij V.o.f.

Douwsma Makelaardij Vof

Douwsma Makelaardij is een toegewijde makelaar die waarde hecht aan duidelijke communicatie en fantastische service. Ze zijn gespecialiseerd in horeca en recreatie. Bij Douwsma Makelaardij draait het om meer dan een transactie, ze luisteren aandachtig naar je wensen en streven ernaar om je de best mogelijke ervaring te bieden. Ze bieden volledige begeleiding van A tot Z, voor zowel de verkoop, aankoop als verhuur van woningen en bedrijfspanden. Ze zijn lid van de NVM branchevereniging en zijn VastgoedCert gecertificeerd.
Logo Makelaardij Friesland | Qualis

Makelaardij Friesland | Qualis

Makelaardij Friesland | Qualis is jouw actieve, betrouwbare partner voor alle huisvestingswensen in de prachtige provincie Friesland. Of je nu jouw eerste huis zoekt, wilt verhuizen of een nieuw huis wilt bouwen, deze makelaar staat voor je klaar. Met kantoren in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek biedt het kantoor lokale expertise en een persoonlijke benadering. Hun diensten omvatten verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Tevens zijn ze expert in woningstyling en -fotografie.
Logo Makelaardij Jan de Lange | Sneek

Makelaardij Jan de Lange | Sneek

Als je overweegt je huis te verkopen of een nieuw huis te zoeken, is Makelaardij Jan de Lange een uitstekende keus. Dit makelaarskantoor in Sneek staat voor persoonlijke begeleiding, nuchterheid, betrokkenheid, deskundigheid en uitgebreide marktkennis. Met hun diensten als verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en specialismen in onder andere woningfotografie en nieuwbouw staan ze je bij elke stap bij. Ze adviseren zelfs gratis en vrijblijvend over verkoopkansen. En ook prettig: ze spreken naast Nederlands ook Duits, Engels en Fries.
Logo Makelaardij Sneek

Makelaardij Sneek

Bij Makelaardij Sneek krijg je gedegen en realistisch advies bij het (ver)kopen van een huis. Met 30 jaar ervaring en een brede kennis van de Sneekse en Zuid-Friese markt, blinkt dit makelaarskantoor uit in persoonlijke service en betrokken begeleiding. Je profiteert van een groot netwerk, uitstekende online vindbaarheid en moderne marketing. Met diensten als verkoop, aankoop, taxaties en verhuur aanbiedend, staat dit laagdrempelige kantoor met zes medewerkers voor resultaat.
Logo Makelaardij Hoekstra Sneek

Makelaardij Hoekstra Sneek

Makelaardij Hoekstra Sneek is een ervaren makelaar met alles in huis voor jou. Al ruim 35 jaar actief met 80 enthousiaste medewerkers en een breed aanbod aan diensten: van de aan- en verkoop van particulier en commercieel vastgoed tot taxaties en verhuur. Ook zijn ze betrokken bij nieuwe projecten, passen ze snel aan op ontwikkelingen en zijn ze gespecialiseerd in nieuwbouw. Kies voor Hoekstra als je waarde hecht aan kennis en ervaring in Friesland.
Logo Smedes makelaardij

Smedes makelaardij

Smedes Makelaardij is een full-service NVM-makelaar met ervaring in diverse onroerendgoedsectoren, van particulier tot recreatief. De makelaar richt zich op heel Friesland, certificeert zich continu en zet je pand op de zichtbare huizensite FUNDA. Deze makelaar luistert eerst, om daarna actie te ondernemen. Ze biedt services zoals verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Bij Smedes Makelaardij kun je ook terecht in het Engels, Duits en Fries. Ze beschouwt elke opdracht als uniek en streeft naar een duurzame zakelijke relatie.

Let op: het kan zijn dat de meest geschikte makelaar voor jou nog niet in bovenstaande lijst voorkomt. Er zijn namelijk nog meer verkoopmakelaars actief in Sneek. Bij Huis Verkopen kijken we verder dan alleen de bekende namen. Alle makelaars in Sneek worden meegenomen in onze vergelijking zodat je de makelaar kunt vinden die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Sneek Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Sneek?

Een makelaar in Sneek rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 390.830 in Sneek komt dit neer op € 4.377 aan makelaarskosten (update april 2024).

Hoewel de makelaarskosten vaak de grootste uitgave zijn bij de verkoop, kan een bekwaam makelaar dit bedrag ruimschoots rechtvaardigen. Door het kiezen van een makelaar die in staat is om je huis voor de hoogste prijs te verkopen, kan je zelfs eindigen met meer winst na aftrek van alle kosten.

Let op: de courtages van makelaars in Sneek verschillen gemiddeld 0,63%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.231 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Sneek. Vergeet niet dat het vergelijken van makelaars kosteloos en zonder enige verplichting kan worden uitgevoerd.

Kosten van makelaars in Sneek

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Sneek

In de wereld van de woningverkoop, speelt een belangrijke factor een rol die je wellicht nog niet in overweging hebt genomen: de opstartkosten. In Sneek brengen de meeste makelaars namelijk opstartkosten in rekening. Maar wat zijn opstartkosten precies? Dit zijn de kosten die een makelaar maakt voordat jouw woning daadwerkelijk op de markt wordt gebracht. Denk hierbij aan kosten voor het maken van professionele foto's, het opstellen van een aantrekkelijke verkoopbrochure en kosten voor een vermelding op platforms zoals Funda.

Het is goed om je bewust te zijn van deze kosten en in je begroting rekening te houden met deze extra uitgaven. De opstartkosten die makelaars in Sneek hanteren, kunnen variëren. De gemiddelde opstartkosten liggen ergens tussen € 400 en € 700. Het is altijd handig om hier bij verschillende makelaars naar te informeren, zodat je een duidelijk overzicht hebt van de totale kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Sneek

Als je een huis te koop hebt staan in Sneek, kun je te maken krijgen met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze intrekkingskosten worden in rekening gebracht om de makelaar te compenseren voor de tijd en moeite die zij in de verkoop van jouw woning hebben gestoken, maar die door de vroegtijdige intrekking geen resultaat hebben opgeleverd.

Voorbeelden van situaties waarin je mogelijk zou besluiten de woning uit de verkoop te halen, zijn wanneer je een betere aanbieding krijgt van een andere potentiële koper, of wanneer je om persoonlijke redenen besluit toch in het huis te blijven wonen. De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Sneek in rekening brengen, bedragen € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Sneek met een vast tarief

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat er makelaars in Sneek zijn die met een vast tarief werken. Het voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet wat je moet betalen. Geen verrassingen, geen procentuele courtage die hoog kan oplopen bij een lucratieve verkoop. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Sneek rekenen is € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel het vaste tarief voordelen kan bieden, heeft het ook een potentieel nadeel. Als je huis snel verkoopt, kun je het gevoel hebben dat je relatief te veel betaalt voor de diensten van de makelaar. Stel je eens voor dat je woning na één bezichtiging al verkocht is, maar je toch het gehele vaste tarief moet afdragen. Het kan dan aanvoelen alsof je niet waar voor je geld krijgt.

Tip: Weeg zorgvuldig de voor- en nadelen van een vast tarief af voordat je een makelaar kiest. Hoewel het prettig kan zijn om precies te weten wat je gaar betalen, moet je ook de waarde van de makelaarsdiensten in overweging nemen. Zorg dat je een keuze maakt die aansluit op jouw specifieke situatie en wensen.

4 feitjes over makelaars in Sneek

 • Het is een bekend feit dat woningen in Sneek sneller verkocht worden als je met een makelaar werkt. Er is zelfs een verschil van maar liefst 50% in de snelheid waarmee huizen verkocht worden, in vergelijking met het proberen te verkopen zonder de hulp van een professional.
 • Op het gebied van waardebepalingen kunnen er interessante variaties optreden binnen de Sneeker makelaarswereld. De geschatte waarde kan soms met €28.000 verschuiven van de ene makelaardij naar de andere. Dit onderstreept het belang om meerdere beoordelingen te krijgen, wat je kunt doen door een gratis waardebepaling aan te vragen.
 • De meerderheid van de makelaars in Sneek werkt met een courtage - een percentage van de verkoopprijs als hun vergoeding. Dit wordt vaak geprefereerd door de verkopen, omdat ze dan alleen betalen als de verkoop succesvol is, en de vergoeding is direct gerelateerd aan de verkoopprijs van hun woning.
 • Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde woningverkoper in Sneek tot wel drie verschillende makelaars uitnodigt om bij hen thuis te komen voordat ze een besluit nemen. Dit betekent dat ze hun tijd nemen om de optimale match te vinden. Door een vergelijkingsformulier te gebruiken, kun je makelaars in Sneek uitnodigen.

Wat levert de beste makelaar in Sneek op?

De kwaliteit en resultaten van makelaars in Sneek variëren sterk. Om die reden kan het voor iemand die zijn huis wil verkopen aantrekkelijk zijn om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Sneek herkent:

 • Het is opvallend dat de hoogst presterende makelaars in Sneek een hogere verkoopprijs weten te behalen dan oorspronkelijk verwacht. Volgens onze gegevens is het gemiddelde verkoopbedrag wat ze meer weten te genereren € 10.736 euro.

 • Ook is uit de informatie die wij hebben verzameld te zien dat de meest efficiënte makelaars in Sneek het verkoopproces aanzienlijk versnellen. Gemiddeld sluiten ze een verkoop af binnen een tijdsbestek wat 15 dagen korter is dan het gemiddelde.

De beste makelaar in Sneek vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Misschien denk je al snel aan kosten, nieuwe verkoopstrategieën of ervaring in jouw specifieke situatie. Bedenk dat makelaars in Sneek sterk kunnen verschillen in deze aspecten.

Het kiezen van de juiste makelaar is geen kleinigheid; het beïnvloedt wat je uiteindelijk voor je huis krijgt. Maak dus een bewuste keuze. Vergelijk de makelaars door hun tarieven, strategieën en tips te toetsen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Sneek?

Als je van plan bent je woning te verkopen in Sneek, zijn er een aantal punten waar op gelet moet worden bij het kiezen van een geschikte makelaar:

Verkoopprestaties

Bekijk de verkoopprestaties van potentiële makelaars. Dit geeft je inzicht in hoe succesvol ze zijn in het snel en tegen een goede prijs verkopen van woningen in Sneek.

Kostenstructuur

Probeer de kostenstructuur van de makelaar goed te begrijpen. Hierbij gaat het om de courtage, promotiekosten en eventuele extra kosten. Zorg dat deze voordelig en transparant zijn.

Ervaring in Sneek

Een makelaar met ruime ervaring en kennis van de woningmarkt in Sneek kan een groot verschil maken. Deze lokale expertise kan bijdragen aan een succesvolle verkoop.

Communicatie

De communicatie met je makelaar is essentieel. Je wilt iemand die je op de hoogte houdt van ontwikkelingen en jouw vragen tijdig en duidelijk beantwoordt.

Verkoopstrategie

Tot slot is het belangrijk om te weten welke verkoopstrategie de makelaar hanteert. Is deze strategie passend voor jouw woning en komt deze overeen met jouw verwachtingen?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Stel je voor: je staat op het punt om je huis te verkopen. Je wilt natuurlijk dat dit proces vlekkeloos verloopt en dat je kunt rekenen op betrouwbare begeleiding. Het niveau van dienstverlening is hiervoor geen onbelangrijke factor.

Het inschakelen van een NVM-verkoopmakelaar in Sneek kan je hierbij helpen. Deze makelaars onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit van dienstverlening, en bieden daarnaast toegang tot een breed netwerk en een uitgebreide woningdatabase. Ook VBO en VastgoedPRO makelaars staan bekend om hun gewaardeerde diensten.

Wat doet een makelaar in Sneek?

Als het tijd is om jouw woning in Sneek te verkopen, overwegen de meeste mensen een verkoopmakelaar in te schakelen. Een makelaar heeft specifieke kennis en ervaring die je kan helpen om jouw woning succesvol te verkopen.

Maar wat doet een makelaar in Sneek precies om je te ondersteunen tijdens de verkoop van je huis? De kernactiviteiten bestaan uit de volgende vijf punten:

 • Fundamentele marktkennis: een makelaar kent de lokale huizenmarkt in Sneek uitstekend.
 • Waardering van de woning: een makelaar bepaalt de waarde van jouw huis op basis van vergelijkbare verkopen in de buurt.
 • Marketing van jouw woning: een makelaar zorgt voor professionele foto's en de promotie van jouw huis op diverse media.
 • Onderhandelen over de verkoopprijs: een makelaar vertegenwoordigt jouw belangen in de onderhandelingen met potentiële kopers.
 • Coördinatie van de verkoopdocumentatie: een makelaar zorgt ervoor dat alle documenten voor de verkoop correct en volledig zijn.

Waarom een makelaar in Sneek inschakelen?

Een goede makelaar in Sneek biedt je belangrijke voordelen bij het verkopen van een huis. Deze professional beschikt over uitgebreide kennis van de lokale markt, heeft ervaring in het bepalen van de juiste verkoopprijs en is getraind om naar jouw belangen te onderhandelen. Maar hoe helpt een makelaar precies bij een snellere verkoop en het behalen van de maximale verkoopprijs? Dat ga ik je nu vertellen.

Marktkennis vertaalt zich naar snelheid

Een makelaar in Sneek kent de lokale markt als geen ander. Hierdoor weet hij welke prijs realistisch is voor jouw woning en hoe je deze het beste kunt presenteren. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan een vlottere verkoop.

Prijzenswaardige prijsstelling

Niet te hoog, niet te laag: een goede makelaar helpt je bij het bepalen van de juiste prijs voor jouw huis. Door een evenwichtige prijsstelling voorkom je dat potentiële kopers afschrikken of dat je niet profiteert van de hoogte van je verkoopprijs.

Overtuigende presentaties

Met professionele foto's en een pakkende beschrijving zorgt de makelaar ervoor dat je huis opvalt tussen de verkoopadvertenties. Zo trek je meteen de aandacht van geïnteresseerde kopers, wat de verkoopsnelheid bevordert.

Onderhandelen met het oog op jouw belang

Door vakkundig te onderhandelen haalt de makelaar alles uit de kan. Hij gaat altijd voor de hoogste verkoopprijs, zodat jij het maximale uit de verkoop van jouw huis haalt.

Informatie over Sneek

Sneek is een historische stad gelegen in de provincie Friesland. De stad is ontstaan in de Romeinse tijd en is sindsdien gestaag gegroeid.

Bekend om zijn waterrijke omgeving, is Sneek een populaire bestemming voor watersportliefhebbers. De stad is ook beroemd om zijn historische bezienswaardigheden, zoals de Waterpoort en de Martinikerk.

Sneek is niet alleen een toeristische trekpleister, maar ook een aantrekkelijke woonplaats vanwege zijn rijke cultuur, natuur en voorzieningen. De stad is de thuisbasis van meer dan 33.000 inwoners.

Weetje: Er is door de jaren heen een duidelijke groei zichtbaar in de waarde van de woningen in Sneek. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op € 390.830 (update: april 2024). Hiermee weerspiegelt Sneek de algemene trend van stijgende huizenprijzen in Nederland.

Makelaars in Sneek vergelijken

Op zoek naar de juiste makelaar in Sneek? Huis Verkopen helpt je op weg. Investeren in de juiste makelaar kan het verschil maken in de verkoop van jouw woning.

 • Gratis waardebepaling door de makelaar
 • Scherpe makelaarstarieven door vergelijken
 • Gratis verkoopadvies voor jouw woning
 • Gericht zoeken naar de makelaar die bij jou past

Met Huis Verkopen maak je kennis met diverse makelaars in Sneek. Ieder met hun eigen sterke punten en persoonlijke aanpak. Dit maakt het kiezen van een makelaar een stuk eenvoudiger. Het is net zo simpel als jouw adres, voorkeuren en wensen doorgeven. We introduceren de makelaars die voldoen aan jouw wensen. Dit stelt je in staat om de beste makelaar te vinden voor de verkoop van jouw woning in Sneek.

Vergelijk makelaars in Sneek Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Sneek

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Sneek zijn € 515. Dit zijn kosten voor het opstarten van het verkooptraject.

Een goede makelaar vinden lijkt complex, maar met de juiste informatie wordt het een stuk eenvoudiger. Via deze handige link vind je direct een geschikte makelaar in Sneek.

Door makelaarstarieven op te vragen bij verschillende aanbieders, kun je eenvoudig de kosten vergelijken. Je kunt de tarieven direct hier opvragen en bespaar gemiddeld € 1.231.

De gemiddelde tijd dat een huis te koop staat in Sneek is 51 dagen. De exacte snelheid kan varieren per makelaar en woningtype.

Overweeg om makelaars te vergelijken voor de verkoop van je huis. Dit kan je een gemiddelde besparing opleveren van € 1.231 aan kosten. Vergelijk verschillende makelaars hier.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen