Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars IJlst

Zoek je een betrouwbare verkoopmakelaar in IJlst? Wij houden de statistieken van lokale makelaars scherp in de gaten. Dit biedt inzicht in de verschillen tussen de makelaars. Of je nou je huis wilt verkopen, of juist een woning wilt aanschaffen, wij helpen je graag de beste keuze te maken.

Over makelaars in IJlst

We houden grondig alles bij over verkoopmakelaars in IJlst. Of het nu gaat om hun ervaring, hun succespercentage, de snelheid waarmee ze jouw woning verkopen, of de gemiddelde verkrijgingsprijs, we hebben het allemaal verzameld. Door deze verkoopmakelaars te vergelijken, kun je precies zien wie bij jouw specifieke behoeften past. Bovendien kan dit je helpen om de verkoopmakelaar te vinden die jouw woning voor de beste prijs en binnen de kortst mogelijke termijn kan verkopen.

Als toekomstige verkoper van een woning, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de volgende zaken: Welke verkoopmakelaar in IJlst heeft de meeste kennis van de lokale markt? Welke verkoopmakelaar kan mijn woning het snelst verkopen? Wie heeft de beste beoordelingen gekregen van voorgaande klanten? Dit alles, inclusief meer, zal weldra verduidelijkt worden. Kortom, je staat op het punt om alle benodigde informatie op te doen voor het maken van een weloverwogen keuze voor een verkoopmakelaar in IJlst.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.248
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.432
Besparing (gem.)
€ 1.209

Actueel

 • Het is goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in IJlst momenteel 1,15% bedraagt. Het is daarom belangrijk om verschillende makelaars te overwegen voordat je een keuze maakt.
 • De gemiddelde verkoopprijs voor woningen in IJlst is nu € 456.389. Ook de gemiddelde verkoopprijs per m2 is aanzienlijk, waarbij deze nu € 3.098 bedraagt. Bezoek deze pagina voor meer informatie over de huidige woningprijzen in IJlst.
 • Tenslotte is het van belang om te weten dat de tarieven van makelaars in IJlst altijd in beweging zijn. Door tarieven te vergelijken, kan je gemiddeld € 1.209 besparen. Dit is een slimme manier om op kosten te besparen bij het verkopen van je huis.

Uitgelichte makelaars in IJlst

Direct na deze alinea geven we je een overzicht van verschillende verkoopmakelaars die actief zijn in IJlst. Wees je er echter van bewust dat er nog tal van andere makelaars in IJlst aanwezig zijn, met ieder hun eigen specialiteiten. Bedenk wel dat de beste makelaar voor jou niet per se de makelaar met de hoogste beoordeling is, het is de makelaar die perfect past bij jouw specifieke woning, situatie en wensen.

Logo Kuperus Heeringa Makelaardij

Kuperus Heeringa Makelaardij

Kuperus Heeringa Makelaardij is een innovatief makelaarskantoor dat de verkoop van huizen benadert als een beleving. Dankzij een team van drie experts, waaronder een gecertificeerd makelaar, een professionele styliste en een assistent makelaar, kun je rekenen op betrokken begeleiding, deskundige woningstyling en scherpe woningfotografie. Met lidmaatschap van de NVM en diverse certificaten staan ze klaar om je huis met bezieling te kopen of verkopen. Plezier in het werk staat voorop bij deze makelaar.

Let op: in en rondom IJlst zijn meer verkoopmakelaars actief dan je wellicht denkt. De ideale makelaar voor jouw situatie staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Daarom is het belangrijk om alle makelaars in IJlst te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we ze allemaal mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in IJlst Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in IJlst?

Een makelaar in IJlst rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 456.389 in IJlst komt dit neer op € 5.248 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De courtage is een percentage van de verkoopprijs dat de makelaar ontvangt voor zijn diensten. Dit bedrag wordt meestal pas betaald na de succesvolle verkoop van het huis. Let wel: sommige makelaars hanteren een minimale courtage.

Let op: de courtages van makelaars in IJlst verschillen gemiddeld 0,53%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.209 besparen door lokale makelaars te vergelijken in IJlst. Door deze vergelijking te maken, kun je dus altijd een aanzienlijke besparing realiseren.

Kosten van makelaars in IJlst

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in IJlst

Wanneer je een makelaar in IJlst inschakelt voor de verkoop van jouw woning, is het goed om te weten dat de meeste van hen opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die de makelaar maakt om de verkoop op te zetten, voordat de woning daadwerkelijk verkocht is. Denk hierbij aan het inmeten van de woning, professionele fotografie, het opstellen van een verkoopbrochure en het plaatsen van jouw woning op online verkoopplatforms.

De gemiddelde opstartkosten die makelaars in IJlst in rekening brengen, bedragen € 515. Uiteraard varieert dit per makelaar, want iedere makelaar hanteert zijn eigen tarieven. Wil je graag een duidelijk beeld van de kosten die jij kunt verwachten? Via deze pagina kun je gemakkelijk en vrijblijvend tarieven opvragen bij verschillende makelaars in IJlst. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Intrekkingskosten van makelaars in IJlst

In IJlst hanteren de meeste makelaars zogeheten intrekkingskosten. Dit is een bedrag dat je betaalt als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Begrijpelijk kan dit scenario ontstaan; misschien heb je van gedachten veranderd over het verkopen van je huis, of wellicht heb je zelfs al een koper gevonden buiten de makelaar om. In zulke gevallen kan de makelaar deze kosten in rekening brengen.

Het bedrag van de intrekkingskosten kan variëren, maar in IJlst is het gemiddelde € 500. Het is belangrijk om te realiseren dat de samenwerking aangaan met een makelaar ook verplichtingen met zich meebrengt. Mocht je dus onverhoopt besluiten je huis uit de verkoop te halen, houd dan rekening met deze extra kostenpost. Het is wel zo eerlijk dat de makelaar een compensatie krijgt voor haar of zijn reeds verrichte inspanningen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in IJlst met een vast tarief

Ook in IJlst vind je makelaardijen die een vast tarief voor hun dienstverlening hanteren. Bij een makelaar met een vast tarief zijn meestal bepaalde diensten in het pakket inbegrepen. Denk hierbij aan onderhandelingen, fotografie, verkooptekst schrijven, bezichtigingen begeleiden en opstellen van het koopcontract. Normaliter hanteren makelaars in IJlst een gemiddeld vast tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Hoewel een vast tarief helderheid kan bieden, kleven er ook risico's aan deze vorm van tarifering. Stel je voor dat je huis razendsnel wordt verkocht, dan is de beloning voor de makelaar relatief hoog in verhouding tot de geboden diensten. Aan de andere kant, wanneer je huis langere tijd te koop staat, dan doet de makelaar veel werk zonder extra beloning. Een vast tarief verzekert je dus niet altijd van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Tip: Om te begrijpen wat de verschillende tariefstructuren voor jou kunnen betekenen, kan het zinvol zijn om de diensten en tarieven van diverse makelaars naast elkaar te zetten. Door te vergelijken kun je uitvinden welke aanpak het beste bij jouw situatie en verkoopdoelen past.

4 feitjes over makelaars in IJlst

 • Wist je dat er een significant verschil zit in de opstartkosten en voorwaarden van de verscheidene makelaars in IJlst? Daarom is het een goed idee om deze steeds grondig te vergelijken wanneer je tarieven opvraagt voor de verkoop van een woning.
 • Iets bijzonders over makelaars in IJlst is dat hun verkoopsnelheden niet gelijk zijn. Het gemiddeld aantal dagen waarbinnen een woning verkocht wordt, is 41 dagen.
 • Interessant is dat huizen in IJlst, met de deskundige hulp van een makelaar, voor een 15% hogere prijs kunnen worden verkocht dan zonder makelaar. Dit kan betekenen dat je aanzienlijk meer winst kan maken met je woning.
 • Een behoorlijk percentage, namelijk 88%, van de verkopers in IJlst geeft de voorkeur aan een traditionele makelaar boven een online makelaar. De volledige dienstverlening van een traditionele makelaar biedt kennelijk extra waarde voor veel mensen in IJlst.

Wat levert de beste makelaar in IJlst op?

Wanneer je jouw huis in IJlst wilt verkopen, kan het verschil tussen de ene en de andere makelaar aanzienlijk zijn. Terwijl sommige makelaars slechts voldoende werk verrichten, leveren de beste makelaars in IJlst uitzonderlijke resultaten die echt lonen.

Dit is hoe je de beste makelaars in IJlst herkent:

 • De beste makelaars in IJlst slagen erin om woningen te verkopen voor een prijs die gemiddeld hoger ligt dan die van minder presterende collega's. Met andere woorden, als je met deze makelaars werkt, levert jouw woning doorgaans een hogere verkoopprijs op. Dat betekent een extra € 12.328 in vergelijking met andere makelaars.
 • Uit onze gegevens blijkt ook dat de best presterende makelaars in IJlst huizen binnen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan hun concurrenten. Dit toont aan dat een actieve en toegewijde aanpak bij de verkoop van je huis leidt tot een snellere verkoop.

De beste makelaar in IJlst vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? Er zijn veel verschillen tussen makelaars, zoals manier van aanpak en communicatiestijl. Het is niet alleen de vraag wie jouw huis kan verkopen, maar ook: wie begrijpt jouw unieke situatie het beste?

De keuze voor de juiste makelaar kan een grote impact hebben op het verkoopresultaat. Het is daarom belangrijk om makelaars grondig te vergelijken. Wij helpen je om de beste match te vinden, aangepast aan jouw woonwensen en persoonlijke omstandigheden.

Waar moet je op letten bij makelaars in IJlst?

Bij het kiezen van een passende makelaar in IJlst voor de verkoop van je huis, zijn er verscheidene zaken om in acht te nemen. De onderstaande vijf punten vormen een goed startpunt:

Beoordeling en reputatie

Om een betrouwbaar beeld te vormen van een makelaar, kijk je naar beoordelingen en de daarmee opgebouwde reputatie. Tevreden klanten en positieve recensies zijn doorgaans een goed teken.

Persoonlijke benadering

Tijdens de verkoop van je huis wil je prettige communicatie. Kies een makelaar die je gepersonaliseerd advies kan geven en helder communiceert over jouw specifieke situatie.

Tarieven van de dienstverlening

Ondeskundige keuzes kunnen onnodige kosten met zich meebrengen. Via deze link kun je tarieven van makelaars opvragen om onverwachte financiële verrassingen te voorkomen.

Kennis van de IJlst markt

Elke huizenmarkt heeft zijn eigen unieke kenmerken. Selecteer dus een makelaar die ervaring heeft met de verkoop van huizen in IJlst en daarmee bekend is met de plaatselijke markt.

Verkoopstrategie

Tenslotte, vraag naar de verkoopstrategie van de makelaar. Een doordachte en duidelijke strategie kan potentiele kopers aantrekken en de verkoop bespoedigen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A., kortweg NVM, is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Opgericht in 1898, heeft de NVM een lange geschiedenis en staat bekend om haar gedegen kennis en betrouwbaarheid in de markt.

Kiezen voor een NVM-makelaar betekent kiezen voor zekerheid. Een goed voorbeeld hiervan is in IJlst, waar NVM-makelaars door hun toegang tot een landelijke databank aan huizen en appartementen je kunnen helpen om het huis te vinden dat bij je past. Noteer dat ook VBO en VastgoedPRO betrouwbare alternatieven zijn in de makelaardij.

Wat doet een makelaar in IJlst?

Een makelaar in IJlst is jouw gids in het complexe proces van het verkopen van een woning. Deze expert kent de lokale huizenmarkt op zijn duimpje en gebruikt deze kennis om jouw belang optimaal te behartigen.

Het takenpakket van een makelaar varieert, maar de focus ligt op marketing, onderhandelingen en juridische ondersteuning. Daarnaast biedt een makelaar support bij de hele verkoopprocedure, van waardebepaling tot aan de definitieve verkoop van de woning.

 • Advies over vraagprijs: Jouw woning wordt correct getaxeerd.
 • Marketingexpertise: De woning wordt effectief in de markt gezet.
 • Onderhandelingstechnieken: Je krijgt de beste verkoopprijs.
 • Juridische kennis: Alle contractuele zaken worden zorgvuldig afgehandeld.
 • Tijdsbesparing: Je hoeft je niet druk te maken over het verkoopproces.

Waarom een makelaar in IJlst inschakelen?

Als je jouw huis in IJlst wilt verkopen, kies dan voor een ervaren en goede makelaar. Deze professional heeft de benodigde kennis en expertise in huis om je volledig te ondersteunen tijdens dit proces. Van accurate waardebepaling tot zorgvuldige onderhandelingen en het benutten van de juiste verkoopkanalen, een goede makelaar doet er alles aan om voor jou een snelle verkoop en maximale prijs te realiseren.

Accurate waardebepaling

De eerste stap van een succesvolle verkoop is het bepalen van de juiste vraagprijs. Een ervaren makelaar heeft hier een goed oog voor. Ze weten exact hoe ze de unieke eigenschappen van jouw woning kunnen benadrukken om de hoogst mogelijke waarde te rechtvaardigen.

Onderhandelingen beheren

Biedingen ontvangen en beantwoorden kan stressvol zijn. Maar een goede makelaar neemt deze taak op zich. Ze zorgen ervoor dat je een maximaal prijsvoordeel krijgt zonder potentiële kopers af te schrikken met onredelijke eisen.

Verkoopkanalen

Een slimme makelaar weet precies hoe hij jouw woning moet aanbieden op de populaire huizensites. Hierdoor bereiken ze een breed publiek en zorgen ze voor een snelle verkoop.

Administratieve afhandeling

Tot slot, een makelaar ontzorgt je volledig wat betreft de administratieve rompslomp. Zij zorgen ervoor dat papieren correct worden ingevuld en op tijd worden ingeleverd, waardoor jij je kunt concentreren op jouw volgende stappen in het leven.

Makelaars in IJlst vergelijken

Het was nog nooit zo eenvoudig om makelaars in IJlst te vergelijken dankzij Huis Verkopen. Wij helpen je om snel en efficiënt de beste makelaar te vinden op basis van jouw woning en wensen.

 • Inclusief gratis waardebepaling v an de makelaars
 • Gratis, compleet verkoopadvies na vergelijken
 • Scherper makelaarstarief met beter aanbod
 • Garantie van ervaren, succesvolle makelaars

Het vergelijken werkt eenvoudig: je vult je adres, voorkeuren en wensen in. Daarna word je gekoppeld aan de verkoopmakelaars in IJlst die het beste bij je passen. Vergelijken is niet alleen gemakkelijk en gratis, maar biedt ook de mogelijkheid om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in IJlst Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in IJlst

In IJlst zijn de € 515 de gemiddelde kosten die een makelaar aanrekent om het huis op de markt te brengen. Deze kosten zijn ook raadzaam om mee te nemen in jouw overwegingen bij het kiezen van een makelaar.

Om een makelaar met een goede prijs-kwaliteitverhouding in IJlst te vinden, wordt het aanbevolen om makelaars te vergelijken. Zo krijg je inzicht in de kosten, diensten en reviews van verschillende makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een woning in IJlst is 41 dagen. Een makelaar met ervaring in jouw regio kan deze tijd vaak verkorten.

Als je de verkoop van je huis intrekt, kunnen makelaars intrekkingskosten in rekening brengen. Deze kosten bedragen gemiddeld € 500 in IJlst.

Door het vergelijken van makelaars krijg je niet alleen een goed beeld van de kosten en diensten, maar kun je ook een gemiddelde besparing van € 1.209 realiseren.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen