Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers IJlst

In IJlst tijdig je huis verkopen vereist kennis van de lokale woningmarkt. Makelaars maken gebruik van woningmarktcijfers, zoals gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen, om de juiste verkoopstrategie te bepalen. Het negeren van deze statistieken kan leiden tot minder gunstige verkoopresultaten.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in IJlst

De gemiddelde verkoopprijs in IJlst is in de laatste 3 maanden € 359.151 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 406.250 euro. Dit betekent dat de prijzen voor woningen stevig zijn. Wanneer de verkoopprijs gemiddeld hoger is dan de vraagprijs, geeft dit aan dat er sprake is van een sterke markt voor verkopers, met veel concurrentie onder kopers. Hier volgt een overzicht voor meer inzicht:

Huizenprijzen in IJlst

Afgelopen 3 maanden

€ 133.000
€ 294.000
€ 456.000

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in IJlst, kan het nuttig zijn om te kijken naar de waarde per vierkante meter. Dit cijfer geeft een genuanceerd beeld, omdat het onafhankelijk is van de grootte van de woning. Het geeft je een concreet beeld van wat je kan verwachten voor je geld. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in IJlst is een sterke indicator van de lokale woningmarkt; deze bedraagt momenteel € 2.742 euro. In de onderstaande grafiek vind je meer actuele woningmarktcijfers:

Huizenprijzen in IJlst per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.400
€ 3.200

Prijsontwikkeling IJlst laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn we getuige geweest van veranderingen in de woningprijzen in IJlst. Het is een periode van beweging geweest, zonder specifieke richting of opvallendheden.

De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 359.151 euro. De beweging die we in IJlst meemaken, lijkt parallellen te hebben met de landelijke trends. Kijk mee in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in IJlst waard?

De woningmarkt in IJlst is voortdurend in beweging. Dit betekent dat de waarde van jouw woning in IJlst niet statisch is, maar doorlopend kan veranderen. Oorzaken hiervan zijn onder andere schommelingen in de economie, vraag en aanbod op de woningmarkt en ontwikkelingen in jouw buurt of wijk.

Het is verstandig om zicht te hebben op de huidige waarde van je woning. Dit geeft inzicht in je financiële situatie, kan nuttig zijn bij het aanvragen van een hypotheek of bij de verkoop van je woning. Een makelaar kan kosteloos een waardebepaling doen, zodat je weet wat je woning op dit moment waard is.

De waardebepaling door een verkoopmakelaar vindt plaats bij jou thuis. Dit geeft de makelaar een goed beeld van de staat en kwaliteit van je woning. Het kost je slechts een beetje tijd en biedt tegelijkertijd waardevolle kennis over de marktwaarde van je huis, waarmee je weloverwogen beslissingen kan nemen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de woningmarkt verschilt het vaak per plaats hoe de zaken ervoor staan. Het beeld in IJlst kan totaal anders zijn dan in omliggende plaatsen. Door de woningmarktcijfers te bestuderen en enkele trends aan te wijzen, wordt duidelijk hoe de situatie ervoor staat.

Door ook te bezien wat de huizenprijzen in andere gemeenten rondom IJlst doen, ontstaat er een accurate weergave van de huidige marktsituatie. Dit geeft duidelijk inzicht in hoe de huizenprijzen in IJlst en vergelijkbare plaatsen zich verhouden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in IJlst

Op zoek naar een makelaar om je huis in IJlst te verkopen? Het valt nog niet mee om die keuze te maken, want de makelaars in deze stad variëren in hun aanpak. Zo kan de ene makelaar inzetten op sociale media promotie, terwijl de ander een meer traditionele route volgt van open huizen en advertenties in de lokale krant.

Het kiezen van een passende makelaar kan een wereld van verschil maken. Een goede makelaar brengt je niet alleen in contact met de juiste kopers, maar helpt ook bij het optimaal presenteren van je huis en kan zelfs bijdragen aan een hogere verkoopprijs. Het kan dan ook lonen om verschillende makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in IJlst Of lees meer over makelaars in IJlst

Gemiddelde tarieven van makelaars in IJlst

Let op, want courtages kunnen flink variëren! In IJlst ligt het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar op 1,15%, wat bij de gemiddelde verkoopprijs van € 359.151 neerkomt op € 4.130. Maar kijk verder dan alleen deze cijfers.

Je wilt immers dat je huis zo goed mogelijk wordt verkocht. Daarom is het belangrijk om te kijken wat een makelaar je kan bieden. Denk hierbij aan de kennis van de lokale markt, de marketingstrategie en natuurlijk de verkoopprijs die de makelaar schat te kunnen realiseren. Het gaat er niet alleen om wat de makelaar kost, maar vooral wat deze je oplevert.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in IJlst

In IJlst vind je een vastgesteld aantal van 968 koopwoningen. Echter, momenteel wordt maar een heel klein percentage van dit totaal aangeboden op de woningmarkt. Dit schept een uitgelezen kans voor jou. Door deze situatie zal het aanbod van jouw woning in IJlst ongetwijfeld de aandacht trekken van potentiële kopers. Ontdek de verkoopmogelijkheden van vandaag.

Aantal verkochte woningen in IJlst

In de laatste twaalf maanden is het aantal woningverkopen in IJlst aanzienlijk geweest. Daarnaast werden er ook veel nieuwe woningen aangeboden, met als doel deze te verkopen. Bekijk de onderstaande grafiek voor een overzicht van de hoeveelheid verkochte huizen (26) en nieuwe aanmeldingen in deze periode:

Ben je van plan jouw huis in IJlst te verkopen?

Het verkopen van je woning in IJlst brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Ten eerste kan de lokale woningmarkt sterk verschillen met het landelijke beeld, wat effect kan hebben op de prijsstelling en de tijd die het kost om je huis te verkopen. Bovendien moet je een energielabel regelen, en misschien ook een verhuisbedrijf. Ook het vinden van een goede verkoopmakelaar is niet altijd even eenvoudig. Je moet iemand vinden die zowel jouw belangen begrijpt als de lokale markt.

Gelukkig zijn er meerdere manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Een goede eerste stap is om het stappenplan te raadplegen dat je helpt bij het regelen van zaken rondom de verkoop van jouw woning. Verder is het van groot belang om een goede makelaar te kiezen. Een makelaar met verstand van de lokale markt kan je adviseren over de juiste verkoopprijs en kan helpen je huis sneller te verkopen. Een sterke partner in dit proces kan jouw huisverkoop ten goede komen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij HuisVerkopen.nl doen we ons uiterste best om je de meest recente en nauwkeurige woningcijfers voor IJlst te bieden. We willen je inzicht geven in de huidige marktomstandigheden, zodat je jouw verkoopstrategie optimaal kunt afstemmen op jouw behoefte. Zo kun je met vertrouwen een verkoopmoment kiezen, gebaseerd op feitelijke data en actuele markttrends.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt

We zijn meer dan een platform voor woningcijfers. Van het opvragen van waardebepalingen en makelaarstarieven, tot handige tools zoals ons stappenplan om geen enkele stap in het verkoopproces over te slaan - we maken het je makkelijk. Mocht je hulp nodig hebben bij de styling van je woning of het aanvragen van een energielabel, we hebben allerlei diensten beschikbaar om je te helpen. Met HuisVerkopen.nl heb je alles in handen om de verkoop van je woning in IJlst tot een succes te maken, zonder dat je hiervoor te veel betaalt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen