Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Drunen

Als je overweegt om je huis in Drunen te verkopen, moet je rekening houden met een aantal factoren. Het is cruciaal om de huidige marktwaarde van je woning te kennen en om professionele vertegenwoordiging bij de verkoop in te schakelen. Een lokale makelaar kan je begeleiden tijdens het gehele proces, waardoor je de maximale verkoopwaarde voor je woning kunt behalen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Drunen

Er wachten jou flink wat uitdagingen als je van plan bent je huis in Drunen te verkopen. Diverse zaken vragen nadrukkelijk om je aandacht. Zo moet je goed nadenken over de vraagprijs. Te hoog en je jaagt potentiële kopers weg, te laag en je verspeelt winst. Ook het moment van verkopen is van groot belang. De woningmarkt is immers onderhevig aan seizoenen en economische trends.

Daarnaast zit je mogelijk met vragen: hoe snel worden huizen in Drunen verkocht? Wat was de gemiddelde verkoopopbrengst in het afgelopen jaar? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Een snelle manier om het antwoord op deze vragen te vinden, is doorde tarieven van makelaars te vergelijken. Ook het gemiddelde rendement en de verkoopsnelheid van woningen in Drunen zijn interessante gegevens. Deze vind je gelukkig snel aangezien we deze hieronder voor je op een rijtje hebben gezet:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
51 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 519.662
Besparing (gem.)
€ 1.325

Je huis snel verkopen in Drunen

Je wilt de woning in Drunen snel verkopen, maar vraagt je af hoe snel dat gemiddeld gezien zou moeten kunnen? Het gemiddelde aantal dagen waarin woningen in Drunen worden verkocht, ligt op 53 dagen. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je sneller dan gemiddeld verkoopt? Hier zijn drie tips.

 1. Stel de juiste prijs in. Een correcte prijsstelling heeft een enorme impact op de snelheid van verkoop. Het is raadzaam een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen om de juiste vraagprijs te bepalen.
 2. Zorg voor aantrekkelijke foto's. De eerste indruk is online en daar spelen foto's een grote rol. Zorg voor professionele foto's van je woning, waarop alle ruimtes op hun mooist worden getoond.
 3. Nodig potentiële kopers zelf uit. Benader mensen in je omgeving, deel je woning op social media of maak gebruik van je netwerk. Een persoonlijke benadering kan net het verschil maken tussen wel of niet verkopen.

Tips in Drunen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Drunen op?

Als je op het punt staat een huis te verkopen in Drunen dan vraag je je waarschijnlijk af wat de gemiddelde verkoopprijs momenteel is. Het antwoord op die vraag is € 519.662. Maar denk eraan, de verkoopsom van een huis is niet alleen afhankelijk van het gemiddelde. Aspecten als de staat van de woning, het aantal vierkante meters en de ligging, spelen hierin ook een belangrijke rol.

In Drunen is de gemiddelde verkoopprijs per m2 momenteel € 3.792 in mei 2024. Maar houd er rekening mee dat deze prijs slechts een indicator is. De daadwerkelijke waarde van jouw huis wordt beïnvloed door meerdere factoren. Bijvoorbeeld de marktsituatie, hoe uniek jouw huis is, en de vraag en aanbod in jouw specifieke buurt spelen allemaal een rol in het bepalen van de verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Drunen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.600
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Drunen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Drunen.

Feitjes over Drunen

 • Drunen maakt deel uit van de gemeente Heusden.
 • Het dorp is bekend om het nationaal park Loonse en Drunense Duinen.
 • De plaats heeft een historisch straatbeeld met oude gebouwen.

Tips om je woning te verkopen in Drunen

Als je van plan bent om jouw huis in Drunen te verkopen, zijn er verscheidene strategieën die je kan toepassen om niet alleen de verkoop te versnellen, maar ook om kosten te besparen tijdens het verkooptraject. Hier zijn enkele nuttige tips.

 • Opknappen: Overweeg om kleine reparaties uit te voeren en je muren opnieuw te schilderen. Dit kan een grotere indruk maken op potentiële kopers zonder dat je enorme bedragen moet uitgeven aan dure renovaties.
 • Energiezuinigheid: Maak je huis aantrekkelijker door bijvoorbeeld de isolatie te verbeteren of zonnepanelen te installeren. Dit zal niet alleen de waarde van het huis verhogen, maar ook de energiekosten drukken voor de toekomstige eigenaar.
 • Fotografie: Professionele foto's van je huis kunnen zeker helpen om interesse te wekken. Dit hoeft niet veel te kosten als je zelf uitblinkt in fotografie of iemand kent die foto's kan maken.
 • Doe-het-zelf: Overweeg om zelf je huis op te ruimen, schoon te maken en te schilderen. Dit kan je aanzienlijke kosten besparen.

Ontdek jouw stappenplan in Drunen:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Gratis, interactief en voorkomt dat je stappen overslaat
 • Biedt de mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Helpt bij de keuze voor een makelaar en andere relevante zaken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Drunen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Drunen kost je als verkoper gemiddeld € 6.683. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Drunen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 519.662) € 5.768
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.683

Kosten van makelaars in Drunen

Als je van plan bent om je huis in Drunen te verkopen, is het handig om te weten wat de gemiddelde kosten zijn van een makelaar. Een makelaar kan een vast bedrag rekenen voor zijn diensten, maar vaak wordt er gewerkt op basis van een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Drunen is de gemiddelde courtage 1,11% van de verkoopprijs.

Om een idee te krijgen wat dit in de praktijk betekent, kunnen we kijken naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Drunen. Die bedraagt momenteel € 519.662. Bij deze prijs zou een gemiddelde courtage van 1,11% dus neerkomen op € 5.768. Houd er rekening mee dat deze kosten bovenop de verkoopprijs van je woning komen en dat dit slechts een gemiddelde is. De daadwerkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen.

Lees meer over makelaars in Drunen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als woningverkoper in Drunen moet je rekening houden met onderhoudskosten. Het uitvoeren van noodzakelijke reparaties kan de waarde van je huis behoorlijk opkrikken. Een goed onderhouden huis maakt een positieve indruk op potentiële kopers en kan ervoor zorgen dat zij bereid zijn meer te betalen.

Aan de andere kant, niet bijgehouden onderhoud kan het verkoopproces negatief beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan een lekkend dak, een defecte verwarmingsinstallatie of vergane kozijnen. Het kan leiden tot heronderhandelingen over de verkoopprijs of zelfs tot het afketsen van de verkoop.

Verhuis- en opslagkosten

Een andere kostenpost waar je als verkoper mee te maken kunt krijgen, zijn de verhuis- en opslagkosten. Als je bijvoorbeeld al een andere woning hebt gekocht, kan je alvast een groot deel van je spullen verhuizen. Dit zorgt voor een opgeruimde indruk tijdens bezichtigingen, wat kopers aantrekkelijk vinden.

Maar verhuizen kost geld, en wellicht heb je tijdelijke opslag nodig voor je spullen. Het is daarom belangrijk om deze kosten in je budget mee te nemen. Zonder goed plan kunnen deze kosten sneller oplopen dan je verwacht. Denk hierbij aan de kosten voor een verhuisbedrijf, de huur van een opslagruimte en de kosten voor inpakmateriaal.

Wanneer mijn huis verkopen in Drunen?

Denk je erover na om jouw huis in Drunen te verkopen? Slim, want momenteel is de huizenmarkt sterk in beweging. In deze tijd kan je een hogere verkoopprijs realiseren voor jouw huis dan voorheen. De lage rentestanden, die jarenlang de norm waren, liggen achter ons. Maar wat betekent dit precies voor jou?

Behaal je nu de maximale verkoopprijs voor jouw huis in deze tijd? Ja! Het is namelijk niet zeker dat de huizenprijzen de komende jaren blijven stijgen. Dus betekent dit dat het een goed moment is om te verkopen. Vooral in deze periode, mei 2024, is het een uitstekende kans om de stap te zetten en jouw huis te verkopen. Haal het meeste uit de huidige situatie!

Vergelijk makelaars in Drunen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt om je huis te verkopen, is het verstandig om Huis Verkopen te gebruiken. Dit platform biedt je een uitgebreid, overzichtelijk en gemakkelijk te volgen stappenplan. Hierdoor krijg je inzicht in alle stappen die je dient te nemen tijdens de verkoop van je woning. Het is een effectieve manier om te zorgen dat alles soepel verloopt en je niets over het hoofd ziet.

lokale makelaars vergelijken

Met Huis Verkopen krijg je inzicht in de prestaties van lokale makelaars in Drunen. Niet alleen kun je ze vergelijken op snelheid en verkoopopbrengst, maar je vindt ook de makelaar die het beste bij je past.

kosten besparen

Daarnaast biedt Huis Verkopen de mogelijkheid om diverse dienstverleners te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hiermee bespaar je aanzienlijk op je makelaars- en andere kosten.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een 100% objectief en onafhankelijk platform. Ze focussen op het belang van de verkoper en bestrijden misinformatie in de vastgoedmarkt.

overzicht behouden

Tenslotte, met het interactieve- en gemakkelijk te volgen stappenplan van Huis Verkopen, houd je altijd het overzicht gedurende je verkoopproces. Dit maakt het regelen van de verkoop van je huis efficiënter en minder stressvol.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Drunen

Je kunt de verkoopprijs van je huis in Drunen het best bepalen door een waardebepaling uit te laten voeren door een erkende makelaar. Deze kijkt naar verschillende factoren, zoals de staat van je huis, recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt en de huidige vraag op de huizenmarkt. Vraag hier een gratis waardebepaling aan.

Het verkopen van een huis bestaat uit diverse stappen. Zo start je allereerst met een waardebepaling en bepaal je de vraagprijs. Hierna ga je je huis promoten door middel van foto's, beschrijvingen en bezichtigingen. Wanneer er een potentiële koper is, onderhandel je over de verkoopprijs en rond je de verkoop af met het ondertekenen van een koopcontract. Kijk hier voor een handig stappenplan.

Het vinden van een goede makelaar kan best lastig zijn. Het is belangrijk om te zoeken naar een makelaar die ervaring heeft in jouw regio en goed aangeschreven staat. Je kunt diverse makelaars vergelijken door te kijken naar hun tarieven, ervaring, specialismen en referenties. Hier kun je betrouwbare makelaars vergelijken.

Bij het verkopen van een huis krijg je te maken met verschillende kosten. Denk hierbij aan makelaarskosten, kosten voor het aanvragen van een energielabel, notariskosten en eventuele kosten voor het aflossen van je hypotheek. Voor meer informatie over de verschillende kosten kun je terecht op deze pagina.

De snelheid van de verkoop van je huis hangt af van veel factoren zoals vraag en aanbod, de verkoopprijs en hoe aantrekkelijk je woning gepresenteerd wordt. Goede foto’s en een duidelijke woningomschrijving kunnen hierbij helpen. Ook de inzet van een ervaren makelaar kan het proces versnellen. Kijk hier voor tips om je huis snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen