Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Vlijmen

Zet jij je huis in Vlijmen te koop en wil je hier alle ins en outs over weten? Op deze website zullen we je stap voor stap door alle fases van het verkoopproces leiden. Zo zorgen we ervoor dat je goed op de hoogte bent en kun je met vertrouwen de beste beslissingen nemen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Vlijmen

Wanneer je in Vlijmen je huis gaat verkopen, zijn er bepaalde zaken waar je goed op moet letten. Het is belangrijk dat de vraagprijs van je woning realistisch is. Ook de verkoopstrategie en manier van presenteren kunnen veel invloed hebben op de snelheid van de verkoop. Een goede makelaar kan je helpen dit allemaal soepel te laten verlopen. Daarbij is ook de staat van het huis van belang; noodzakelijke reparaties moet je uitvoeren en je woning moet opgeruimd en netjes zijn bij bezichtigingen.

Je wilt vast weten hoe de huidige woningmarkt in Vlijmen eruitziet. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huis verkocht is? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Een handige tool hiervoor is deze pagina, waar je diverse makelaars kunt vergelijken die actief zijn in Vlijmen. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Vlijmen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
67 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 515.750
Besparing (gem.)
€ 1.109

Je huis snel verkopen in Vlijmen

Wanneer je jouw huis in Vlijmen op de markt brengt, moet je rekening houden met het feit dat de gemiddelde verkoopsnelheid hier 68 dagen is. De volgende tips kunnen je helpen om je woning sneller te verkopen.

 1. Investeer in professionele fotografie. Heldere, aantrekkelijke foto's maken een wereld van verschil, omdat potentieel kopers vaak hun eerste indruk online krijgen.
 2. Zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Een huis dat schoon en georganiseerd is, straalt een uitnodigende en rustgevende sfeer uit.
 3. Win verkoopadvies in bij lokale verkoopmakelaars. Een ervaren makelaar kent de lokale markt als geen ander en kan je advies geven op basis van feiten en cijfers die de vraagprijs en daarmee de verkoopsnelheid positief kunnen beïnvloeden.

Tips in Vlijmen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Vlijmen op?

Ben je van plan jouw huis in Vlijmen te verkopen? Dan wil je natuurlijk weten welke gemiddelde verkoopprijs je kunt verwachten. Op dit moment in juli 2024 is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Vlijmen € 515.750 euro. Deze verkoopsom kan echter behoorlijk variëren en hangt af van verschillende factoren zoals het type huis, de staat van onderhoud en de locatie binnen Vlijmen.

Voordat je jouw huis op de markt brengt is het ook nuttig om te weten wat de gemiddelde prijs per vierkante meter (m2) in Vlijmen is. Op dit moment ligt deze gemiddeld op € 4.070 euro per m2. Het is echter belangrijk om te beseffen dat een gemiddelde prijs per m2 een vertekend beeld kan geven, omdat de grootte van het perceel er niet in meegerekend wordt. Dit kan dus impact hebben op de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Vlijmen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.900
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Vlijmen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Vlijmen.

Feitjes over Vlijmen

 • Vlijmen is een plaats in de provincie Noord-Brabant.
 • Deze stad ligt dichtbij het nationaal park De Loonse en Drunense Duinen.
 • Het gemeentehuis van Heusden bevindt zich in het centrum van Vlijmen.

Tips om je woning te verkopen in Vlijmen

Ben je van plan jouw huis in Vlijmen te verkopen? Het succesvol verkopen van een huis is geen toevalstreffer. Volg deze praktische tips om je huis op de juiste manier in de markt te zetten en de beste prijs te krijgen.

 • Presentatie telt: Zorg dat je huis er zowel binnen als buiten netjes en aantrekkelijk uitziet. Een fris geverfde voordeur en schoon gemaakte ramen kunnen al veel doen.
 • Fotografie is belangrijk. Huur een professional in om je huis op zijn best te laten zien. Goede foto's horen bij een optimale woningpresentatie.
 • Zet je huis op sociale media. Adverteer niet alleen op makelaarssites, maar ook op platforms als Facebook en Instagram. Hierdoor bereik je een breder publiek.
 • Vraag een realistische prijs. Zorg dat de vraagprijs in lijn is met vergelijkbare huizen in de wijk. Te hoog ingezet? Je woning kan lang te koop staan. Te laag? Het kan overkomen alsof er iets mis is met de woning.
 • Persoonlijk contact met potentiële kopers is belangrijk. Stel je open en vriendelijk op tijdens bezichtigingen en wees bereid om vragen te beantwoorden.
 • Gebruik een lokale makelaar. Deze heeft kennis van de specifieke markt in Vlijmen en kan je dus goed adviseren en ondersteunen bij de verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Vlijmen:

 • Speciaal voor jouw woning op maat gemaakt
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Creëert overzicht in het volledige verkoopproces
 • Bespaart je mogelijk duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Vlijmen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Vlijmen kost je als verkoper gemiddeld € 6.954. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Vlijmen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 515.750) € 5.828
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.954

Kosten van makelaars in Vlijmen

Als je van plan bent jouw huis in Vlijmen te verkopen, houd dan rekening met de kosten van een makelaar. Gemiddeld vragen makelaars in Nederland een courtage van 1,13% van de verkoopprijs van jouw huis. Op basis van de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Vlijmen (zo'n € 515.750 euro), kan je verwachten dat je gemiddeld rond de € 5.828 euro kwijt bent aan makelaarskosten.

Deze kosten lijken misschien hoog, maar onthoud dat een goede makelaar je veel werk, stress en mogelijk ook geld kan besparen. Een ervaren makelaar weet de hoogste prijs voor jouw huis te krijgen en ondersteunt je bij de onderhandelingen en het juridische traject. Kijk dus niet alleen naar wat een makelaar kost, maar vooral ook naar wat een makelaar je oplevert.

Lees meer over makelaars in Vlijmen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten voor verkoper

Als verkoper heb je te maken met notariskosten. Deze kosten zijn voor de overdrachtsakte en het doorhalen van je hypotheek. De kosten voor de overdrachtsakte betaalt de koper, maar voor het doorhalen van je hypotheek ontvang jij de rekening.

Elke notaris berekent verschillende tarieven voor het doorhalen van een hypotheek. Gemiddeld genomen kosten deze diensten bij een notaris € 350. Informeer vooraf bij de notaris naar de precieze kosten om financiële verrassingen te voorkomen.

Energielabel voor woning

Voordat je jouw huis kunt verkopen, moet je in het bezit zijn van een energielabel. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel is verplicht en moet je als verkoper aanvragen.

Je kunt een energielabel aanvragen via een gecertificeerd bureau. De kosten hiervoor variëren. Zonder energielabel riskeer je een boete. De hoogte van de boete bepaalt de Autoriteit Woningcorporaties.

Onderhoudskosten

Onderhoudskosten spelen ook een rol bij de verkoop van je huis. Wellicht moet je wat achterstallig onderhoud wegwerken om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van kozijnen, het repareren van een lekkende kraan of het vervangen van de cv-ketel. Sommige van deze kosten kun je zien als een investering, omdat ze de verkoopwaarde van je huis kunnen verhogen.

Wanneer mijn huis verkopen in Vlijmen?

Is juli 2024 een gunstig moment om jouw huis in Vlijmen te verkopen? Het antwoord is: ja. De woningmarkt is dynamisch en mede door de aanhoudende vraag naar woningen, is eigenlijk geen moment te vroeg om je te oriënteren op een mogelijke verkoop.

Je vraagt je misschien af hoe je dan moet beginnen met de verkoop van je huis? Daar kan ik je bij helpen. Het eerste wat je kunt doen, is je goed informeren over de lokale woningmarkt, verkooptijden en prijzen. Daarmee heb je gelijk een goede basis om de beste beslissing te maken. Je kunt nooit te vroeg starten met de voorbereiding.

Vergelijk makelaars in Vlijmen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je huis kan een hoop gedoe en stress veroorzaken, maar dat hoeft zeker niet. Huis Verkopen biedt namelijk een helder overzicht in de vorm van een stappenplan, dat je gemakkelijk kunt volgen. Dit plan helpt je bij elk onderdeel van de verkoop van je woning, van het regelen van een energielabel tot het vinden van de juiste makelaar. Zo bespaar je niet alleen tijd en energie, maar ook kosten.

Beste dienstverlening voor de laagste prijs

Middels het online platform van Huis Verkopen ontdek je welke makelaar in Vlijmen de beste dienstverlening biedt tegen de laagste prijs. Zo kies je voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding en bespaar je kosten.

Snel en maximaal rendement

Of je nu jouw woning snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Iedere woning en elke situatie is uniek.

Veel informatie over woningverkoop

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom biedt Huis Verkopen veel informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo ben je altijd op de hoogte zodat je de juiste beslissingen kunt maken.

Vergelijken van specialisten

Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten gemakkelijk. Ook dit draagt bij aan het besparen van kosten, en zorgt dat je de verkoop van je woning in Vlijmen zo slim mogelijk aanpakt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Vlijmen

Het bepalen van de waarde van je huis kan een uitdaging zijn. Een eerste stap kan zijn om te kijken naar recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt. Voor een zo exact mogelijke schatting kun je echter een waardebepaling bij een makelaar aanvragen.

Het snel verkopen van je huis kan afhangen van verschillende factoren. Zaken waar je invloed op hebt zijn bijvoorbeeld de prijs, de staat van onderhoud en de manier van presenteren. Voor meer tips verwijzen we je graag naar ons overzicht met tips voor het snel verkopen van je huis.

Het verkopen van je huis begint met het opstellen van een goed verkoopplan. Je stelt de vraagprijs vast, maakt je huis verkoopklaar en zorgt voor goede publiciteit. Ons handige stappenplan kan je hierbij helpen.

Het vinden van een goede makelaar kan tijd kostten. Het is belangrijk om ervaringen van anderen te lezen, tarieven te vergelijken en gesprekken aan te gaan met potentiële makelaars. Probeer onze vergelijkingstool om de beste makelaar te vinden voor de verkoop van je huis.

De kosten van het verkopen van je huis kunnen variëren. Je krijgt te maken met kosten voor de makelaar, notaris, en misschien ook een verkoopstylist of fotograaf. Op onze kostenpagina vind je een duidelijk overzicht van wat je kunt verwachten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen