Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heusden

Bij het verkopen van jouw woning in het historische Heusden, is het cruciaal om alle aspecten zorgvuldig te regelen. Denk aan de juiste vraagprijs, stijlvolle presentatie en efficiënte onderhandelingen. Vertrouw op expertise en haal het maximale uit jouw huisverkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heusden

Als woningverkoper in Heusden heb je een duidelijk doel voor ogen: je woning verkopen. Maar het gaat verder dan dat. Je wilt misschien het maximale uit je verkoop halen, of juist snel van je woning af zijn omdat je andere woonplannen hebt. Heb je een oude woning, dan wil je misschien een erneemt koper vinden die de charme en potentie van het huis ziet. Het kan ook zijn dat je je huis wilt verkopen zonder zorgen, dus met een soepel verkoopproces.

Je vraagt je wellicht af hoe snel woningen in Heusden verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Misschien wil je wel weten wat je kunt doen om jouw verkoopplan succesvol te maken. Een andere vraag die je kunt hebben is hoe je een goede verkoopstrategie kunt opzetten. Om alle antwoorden en goede tips te krijgen, kun je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Heusden:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
58 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 950.625
Besparing (gem.)
€ 2.377

Je huis snel verkopen in Heusden

Wanneer je je woning in Heusden wilt verkopen, is het interessant om te weten dat het gemiddelde verkoopproces daar 53 dagen in beslag neemt. Maar met de juiste aanpak kun je dit proces aanzienlijk versnellen. Hier zijn drie tips om je daarbij te helpen:

 1. Verkoopstrategie aanpassen: Door te begrijpen wat kopers in jouw omgeving zoeken, kun je beter op hun behoeftes inspelen. Studie van de lokale woningmarkt kan je helpen bij het bepalen van een competitieve vraagprijs en het maken van relevante woningaanpassingen.
 2. Netwerk inzetten: Maak gebruik van je persoonlijke netwerk om je woningpromotie te ondersteunen. Attendeer vrienden, familie en buurtgenoten op je geplande verkoop. Ze kunnen helpen door het woord te verspreiden tot potentiele kopers die je zelf misschien niet direct kunt bereiken.
 3. Professionele fotografie: Goede fotografie kan echt het verschil maken voor de online aanwezigheid van je woning. Kopers scannen vaak snel door online advertenties heen, dus heldere, aantrekkelijke foto's zullen hen helpen om zich een positief beeld van je huis te vormen. Overweeg hiervoor een professionele fotograaf in te huren of bekijk onze tips voor goede woningfotografie.

Tips in Heusden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heusden op?

Als je jouw huis in Heusden in april 2024 wilt verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopsom op dit moment rond de € 950.625 ligt. Deze kostprijs wordt bepaald door verschillende factoren zoals de grootte van het huis, de staat van het pand en de locatie binnen Heusden. Op die manier kun je inschatten wat een realistische prijs voor jouw woning zou kunnen zijn.

Inzicht in de gemiddelde prijs per vierkante meter is eveneens nuttig; momenteel is dit in Heusden gemiddeld € 6.351. Door het kennen van deze prijs per m2, kun je een beter idee krijgen van de waarde van de ruimte binnen jouw woning. Dit helpt je tijdens de onderhandelingen om een prijs te bepalen die recht doet aan jouw eigendom.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heusden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -3.700
€ 1.400
€ 6.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heusden bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heusden.

Tips om je woning te verkopen in Heusden

Je hebt besloten je huis in Heusden te verkopen. Dit is een spannende tijd die gepaard kan gaan met veel vragen. Hieronder zijn enkele nuttige tips waarvan wij geloven dat ze je helpen om de verkoop te versnellen en de beste prijs voor je woning te krijgen.

 • Voorbereiding van het pand: Een eerste indruk telt. Zorg daarom dat het pand er verzorgd en netjes uitziet. Denk aan een frisse lik verf of het repareren van kleine defecten.
 • Professionele foto's: Potentiële kopers maken vaak op basis van foto's de beslissing een huis wel of niet te bezichtigen. Schakel daarom een professionele fotograaf in om je huis op zijn mooist vast te leggen.
 • Maak gebruik van specialisten: In Heusden zijn er diverse specialisten waaronder makelaars, interieurontwerpers en juridische adviseurs die je kunnen bijstaan in het verkoopproces.
 • Richt je op de doelgroep: Denk na over wie waarschijnlijk geïnteresseerd zou zijn in je huis en richt je marketing hierop. Een gezinswoning vraagt om een andere aanpak dan een startersappartement.
 • Flexibele bezichtigingstijden: Zorg dat je huis zo veel mogelijk beschikbaar is voor bezichtigingen. Dit kan de verkoopsnelheid verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Heusden:

 • Met het stappenplan sla je geen punten over
 • Alles snel en eenvoudig geregeld vanaf één plek
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heusden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heusden kost je als verkoper gemiddeld € 8.231. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heusden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 950.625) € 10.837
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.231

Kosten van makelaars in Heusden

Als je jouw huis in Heusden wilt verkopen, dan kan een professionele makelaar je daarbij helpen. De makelaar brengt doorgaans courtage kosten in rekening. Deze kosten worden uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. In Heusden is het gemiddelde courtagepercentage 1,14%

Bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Heusden, € 950.625 euro, betekent dit een gemiddelde makelaarscourtage van € 10.837 euro. Echter, ga niet alleen af op wat een makelaar kost, maar kijk ook naar wat een makelaar jou kan opleveren. Een goede makelaar kan immers een hogere verkoopprijs realiseren met minder stress en onzekerheden.

Lees meer over makelaars in Heusden.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Je hebt misschien gehoord van verkoopstyling: je huis zo aantrekkelijk mogelijk presenteren voor potentiële kopers. Dit kan gaan om het netjes maken van de tuin, het opfrissen van verf of het herschikken van meubels. Door je huis optimaal te presenteren, kan je de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Dan heb je ook nog kosten voor klein onderhoud. Denk aan een lekkende kraan repareren, een klemmende deur herstellen of misschien zelfs een muur opnieuw schilderen. De gemiddelde kosten voor deze voorbereidingen bedragen € 875.

Verkoopkosten inzichtelijk houden

Het is belangrijk om goed zicht te houden op de diverse kosten bij de verkoop van je huis. Al lijken sommige bedragen klein, bij elkaar opgeteld kunnen ze toch een behoorlijke som vormen. Het kunnen overzien van deze verkoopkosten helpt je om eventuele verrassingen te voorkomen.

Daarbij is het handig om te weten dat diverse kosten onderhandelbaar of zelfs aftrekbaar zijn. Het kan dus in je voordeel werken om je goed te verdiepen in welke kosten je wel en niet zou moeten dragen.

Energieprestatiecertificaat

Bij de verkoop van je huis ben je verplicht om een energieprestatiecertificaat (EPC) aan te leveren. Dit certificaat geeft een inschatting van de energiezuinigheid van je huis. Het wordt uitgedrukt in een energielabel van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energie-inefficiënt).

De kosten voor het verkrijgen van zo'n certificaat kunnen variëren. Het hangt namelijk af van wie je inschakelt om dit uit te voeren en hoeveel werk het is om het certificaat op te stellen.

Wanneer mijn huis verkopen in Heusden?

Overweeg je jouw huis in Heusden te verkopen? De huidige woningmarkt maakt het een aantrekkelijke tijd om dat te doen. Met het aanhoudend tekort aan beschikbare woningen en een relatief grote vraag naar vastgoed, blijven de omstandigheden gunstig. Echter, zoals elk financieel besluit, is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn en een makelaar in Heusden kan je daarbij helpen.

Vraag je je af hoe je jouw woningwaarde het beste kunt benutten voor de volgende stap in jouw wooncarrière? Een makelaar kan je helpen jouw mogelijkheden uit te pluizen, daarbij rekening houdend met jouw specifieke situatie en wensen. Daarnaast kan een expert je adviseren over alle aspecten van de verkoop, wat het proces een stuk eenvoudiger en minder stressvol maakt.

Vergelijk makelaars in Heusden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw huis wilt verkopen, wil je dat het proces overzichtelijk en kostenefficiënt is. De website Huis Verkopen biedt hiervoor een handige oplossing: een stappenplan wat je door het gehele verkoopproces leidt. Dit stappenplan geeft inzicht in alle stappen die je moet nemen en op welk moment. Zo zie je er geen enkele over het hoofd en bespaar je veel kosten doordat je precies weet wat je moet regelen en wanneer.

lokale makelaars vergelijken

Woon je in Heusden en wil je je huis verkopen? Huis Verkopen maakt het mogelijk om lokale makelaars te vergelijken op verkoopopbrengst en snelheid. Zo helpt Huis Verkopen je de beste makelaar te vinden.

besparen op kosten

Op Huis Verkopen vergelijk je verschillende dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je op je makelaarskosten en kun je aanzienlijk op de kosten van het verkoopproces besparen.

100% onafhankelijk

Als het grootste platform op het gebied van huisverkoop is Huis Verkopen 100% onafhankelijk. Je kunt erop vertrouwen dat Huis Verkopen jouw belangen als verkoper vooropstelt.

overzicht houden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen blijf je goed geïnformeerd en behoud je gemakkelijk het overzicht tijdens het volledige verkoopproces. Geen zorgen over vergeten stappen of gemiste informatie, je regelt alles gemakkelijk op één plek.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heusden

Het is belangrijk om je grondig voor te bereiden. Start met de oriëntatie en bekijk de lokale vastgoedmarkt in Heusden. Vervolgens kan je jouw woning in topconditie brengen voor bezichtigingen en fotoshoots. De afhandeling van noodzakelijke reparaties en het inrichten van je huis voor maximale aantrekkelijkheid is hier ook onderdeel van.

Bij de bepaling van de vraagprijs van je huis speelt de woningwaarde een grote rol. Een professionele waardebepaling, rekening houdend met huidige marktomstandigheden, recente verkopen van vergelijkbare huizen in je buurt en de staat van je huis, helpt je bij het vaststellen van de juiste prijs.

Het verkopen van een huis gaat gepaard met verschillende kosten zoals makelaarskosten, kosten voor de notaris, en eventueel kosten voor het verbeteren of repareren van je huis. Denk ook aan de kosten van een energielabel en een taxatie indien nodig.

Je huis snel verkopen in Heusden kan door je te richten op de presentatie van je huis, aantrekkelijke foto's en een goede marketingstrategie. Bovendien helpt een realistische vraagprijs ook om je huis snel te verkopen.

Het kiezen van een goede makelaar is een belangrijke stap bij de verkoop van je huis. Doe onderzoek, vergelijk verschillende makelaars op zaken als ervaring, kennis van de lokale markt in Heusden, klantenservice, en hun tarieven.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen