Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Haren Gn

Het verkopen van je woning in Haren Gn kan een ingrijpende onderneming zijn, waarbij het loont om intensief de mogelijkheden te vergelijken. Door een weloverwogen keuze te maken bij het selecteren van een betrouwbare makelaar, kun je veel geld besparen en een optimaal verkoopresultaat behalen. Voorkom dus onnodige kosten en maximaliseer je winst met een grondige vergelijking.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Haren Gn

Als woningverkoper in Haren Gn heb je diverse doelen voor ogen. Misschien wil je zo veel mogelijk winst maken, of je nu een voordelig tarief van een makelaar wilt bedingen. Verschillende factoren kunnen een rol spelen bij deze beslissing, zoals de huidige prijzen van onroerend goed in Haren Gn of de snelheid waarmee je je huis wilt verkopen. Of je nu voorrang geeft aan een snelle verkoop boven een hoge winstmarge, het belangrijkste is het vinden van de beste strategie om deze doelen te bereiken.

Waar moet je op letten als mogelijke woningverkoper? Je bent waarschijnlijk benieuwd hoe snel woningen momenteel in Haren Gn worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en of je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Denk je dat je een beter tarief kunt krijgen door verschillende makelaars tegen elkaar uit te spelen? Daarnaast wil je vast weten of de woningmarkt in jouw regio in het voordeel van de verkoper of de koper is. Hier volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Haren Gn:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
58 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 526.651
Besparing (gem.)
€ 1.264

Je huis snel verkopen in Haren Gn

Ben je van plan om je woning in Haren Gn te verkopen? Dan is het nuttig om te weten dat het gemiddelde aantal dagen tussen aanmelding op de markt en verkoop in dit gebied 54 dagen bedraagt. Met de juiste strategie kun je ervoor zorgen dat je sneller succes boekt.

 1. Inzetten op presentatie: Een potentiële koper moet zich thuis kunnen voelen in jouw woning. Zorg daarom voor een opgeruimde en frisse woning. Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Een frisse verflaag, een goed onderhouden tuin of schoon en opgeruimd huis zien er aantrekkelijk uit.
 2. De juiste vraagprijs: De prijs die je vraagt voor je woning speelt een grote rol in hoe snel deze verkocht wordt. Het bepalen van een realistische vraagprijs kan lastig zijn, dus het kan nuttig zijn om dit over te laten aan een goede makelaar in Haren Gn. Voor een betrouwbare vraagprijs, kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.
 3. Promotie van je woning: Zorg dat je woning zichtbaar is voor potentiële kopers. Dit kan via online platforms, sociale media en door het woord te verspreiden in je eigen netwerk. Je makelaar kan je ook helpen met professionele foto's en marketingmateriaal. Zichtbaarheid kan de snelheid van de verkoop aanzienlijk verhogen.

Tips in Haren Gn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Haren Gn op?

Ben je benieuwd hoeveel jouw huis opbrengt als je het verkoopt in Haren Gn? De gemiddelde verkoopprijs in Haren Gn staat momenteel op € 526.651. Afhankelijk van factoren zoals de ligging, de staat van onderhoud en de grootte van het huis, kan de daadwerkelijke verkoopsom hoger of lager uitvallen.

Het is ook handig om te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Haren Gn. Deze prijs is momenteel € 3.959. Maar onthoud, de waarde van jouw huis wordt niet alleen bepaald door deze gemiddelde prijs per m2. Ook andere factoren zoals de staat van jouw huis, renovaties en uiteraard de lokale marktsituatie spelen een belangrijke rol in de verkoopprijs van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Haren Gn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 3.800
€ 4.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Haren Gn bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Haren Gn.

Feitjes over Haren Gn

 • Haren Gn is door Elsevier uitgeroepen tot beste woongemeente.
 • De naam 'Haren' komt al voor in documenten uit 1249.
 • Het Noordlaarderbos in Haren is het oudste cultuurbos van Nederland.

Tips om je woning te verkopen in Haren Gn

Zelf je huis in Haren Gn verkopen kan best een uitdaging zijn. Maar met de juiste voorbereiding en aandacht voor detail, kun je een groot verschil maken waardoor de verkoop van je woning soepel verloopt. Hier zijn enkele tips die je zullen helpen bij dit proces.

 • Fotografie: Investeer in professionele foto's van je huis. Deze kunnen de aantrekkelijkheid van je woning aanzienlijk verhogen en potentiële kopers aantrekken.
 • Opruimen: Zorg ervoor dat je huis er netjes en georganiseerd uitziet. Een goed georganiseerd huis zal een positieve indruk maken op potentiële kopers.
 • Reparaties: Voer kleine reparaties uit die de waarde van je huis kunnen verhogen. Denk aan lekkende kranen, loszittende tegels of scheuren in het plafond.
 • Verlichting: Goede verlichting kan de stemming in je huis aanzienlijk verbeteren. Vervang donkere, oude lampen door heldere, energiebesparende varianten.
 • Lichtinval: Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht in je huis. Dit zal de ruimtes groter en aantrekkelijker maken.

Ontdek jouw stappenplan in Haren Gn:

 • Het stappenplan is speciaal op maat voor jouw woning
 • Het zorgt voor een soepel verloop van de woningverkoop
 • Zelf bijhouden wat de stand van zaken is per stap
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Haren Gn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Haren Gn kost je als verkoper gemiddeld € 7.712. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Haren Gn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 526.651) € 5.793
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.712

Kosten van makelaars in Haren Gn

Als je een woning wilt verkopen in Haren Gn, is het gebruikelijk om een makelaar in te schakelen. Vaak werken makelaars op basis van een courtage, wat neerkomt op een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Haren Gn is de gemiddelde courtage 1,10%

Het gemiddelde courtagepercentage van 1,10% klinkt misschien abstract, maar bij de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Haren Gn € 526.651 betekent dit een bedrag van € 5.793. Kijk echter niet alleen naar wat een makelaar kost. Bedenk ook wat een goede makelaar je kan opleveren: een hogere verkoopprijs en minder zorgen.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

Als je jouw huis verkoopt, betekent dat in de meeste gevallen ook dat je gaat verhuizen. Verhuiskosten kunnen best oplopen, afhankelijk van hoe je het aanpakt. Huur je een verhuisbedrijf in, dan betaal je voor hun diensten en het transport.

Zelf verhuizen met een gehuurd busje is vaak goedkoper, maar betekent ook meer werk. Daarnaast komen er nog kosten kijken bij het inpakken van je spullen, zoals verhuisdozen en beschermingsmateriaal voor breekbare zaken.

Notariskosten

Bij het verkopen van een woning komen er normaal gesproken notariskosten kijken. Deze notariskosten zijn voor de akte van levering, maar doorgaans betaalt de koper deze kosten.

Echter, wanneer je zelf besluit te kiezen voor een andere notaris dan de door de koper gekozen notaris, kunnen er extra kosten ontstaan. Deze extra kosten voor de splitsingsakte of volmacht worden dan aan jou doorberekend.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een energielabel voor je huis beschikbaar te hebben. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid van je woning. Het is wettelijk verplicht en bij verkoop moet je deze verplicht overhandigen aan de koper.

Je vraagt een energielabel aan via een erkend deskundige. Het aanvragen van het energielabel kost geld en deze kosten betaal je zelf. Het niet hebben van een energielabel kan leiden tot een boete.

Wanneer mijn huis verkopen in Haren Gn?

In mei 2024 kan het zeker een gunstig moment zijn om je huis in Haren Gn te verkopen. De woningmarkt is dynamisch en fluctueert continu, dus is het verstandig om je beslissing af te stemmen op de huidige marktsituatie.

Vraag je je af of het de juiste timing is om nu in actie te komen? De beste stap is om met een makelaar in gesprek te gaan. Een deskundig makelaar kan je begeleiden om het juiste moment te vinden waarop je het maximale uit de verkoop kunt halen.

Vergelijk makelaars in Haren Gn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Laat de verkoop van je woning niet aan het toeval over. Met het handige stappenplan van Huis Verkopen weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. In heldere stappen leidt het systeem je door alle aspecten van het verkoopproces, van het vinden van een energielabel tot het kiezen van de ideale makelaar. Voorbereid, georganiseerd en rustig - zo wil je je huisverkoop aanpakken.

Finding specialists in Haren Gn

Vind je het lastig om de juiste specialisten te vinden? Geen zorgen. Huis Verkopen helpt je bij het vinden van de perfecte ontruimers, verhuizers en meer, allemaal gevestigd in Haren Gn. Zo regel je alles comfortabel vanuit één plek.

Choosing the best brokers in Haren Gn

Huis Verkopen maakt de zoektocht naar de beste makelaar een stuk eenvoudiger. Op basis van prijs en kwaliteit wijst Huis Verkopen jou de weg naar de meest passende makelaar in Haren Gn voor jouw specifieke situatie.

Information about all aspects of home sales

Met Huis Verkopen ben je altijd op de hoogte. De website biedt uitgebreide informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo maakt Huis Verkopen het mogelijk om met de nodige kennis de juiste beslissingen te maken.

Comparing specialists made easy

Vergelijk specialisten probleemloos met Huis Verkopen. Zo kun je eenvoudig kosten besparen en maak je de verkoop van jouw woning in Haren Gn zo slim mogelijk aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Haren Gn

Het bepalen van de vraagprijs voor je huis kan lastig zijn. Het is belangrijk om te kijken naar de woningwaarde en de prijs van vergelijkbare huizen in de buurt. Een taxatie door een gecertificeerde taxateur kan hierbij helpen. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

De keuze voor de beste makelaar in Haren Gn hangt af van jouw specifieke situatie en wensen. Op deze pagina kun je verschillende makelaars uit Haren Gn vergelijken op basis van hun expertise, diensten en tarieven.

Er zijn diverse zaken die je moet regelen voor je verhuizing uit Haren Gn. Denk hierbij aan het opzeggen van lokale diensten en abonnementen, het doorgeven van je nieuwe adres en het inpakken van jouw bezittingen. Je vindt een handig overzicht op onze website.

De snelheid waarmee je jouw huis in Haren Gn kunt verkopen varieert en is afhankelijk van diverse factoren zoals de vraag en het aanbod op de lokale markt, de staat van je huis en de vraagprijs. Lees meer over deze factoren op onze site.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen