Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Delfzijl

Het verkopen van je huis in Delfzijl kan een spannende, maar ook uitdagende fase zijn. Een goed beeld hebben van je woningwaarde kan je grote voordelen opleveren. Ontdek hier handige tips en informatie om je verkoop soepel en succesvol te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Delfzijl

Als woningverkoper in Delfzijl heb je verschillende doelen wanneer je besluit jouw huis te verkopen. Sowieso streven de meesten naar een bod op de vraagprijs, of misschien wel hoger. Maar soms is niet alleen de verkoopprijs van belang, maar speelt ook de snelheid van de verkoop een cruciale rol. Je wilt immers niet dat je huis te lang in de verkoop staat en je in onzekerheid blijft. Verder zijn er andere factoren die meetellen, zoals de voorwaarden van de verkoop, en een soepel verloop van de overdracht bij de notaris.

Je bent vast benieuwd hoe de huizenmarkt in Delfzijl presteert. Hoe snel worden huizen eigenlijk verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Mogelijk wil je ook meer weten over het volledige verkoopproces. Daarbij kan het stappenplan op de website van Huis Verkopen helpen. Voor meer inzicht in verkoopstrategieën, kun je het stappenplan voor de verkoop van een woning in Delfzijl volgen. Hieronder vermelden we de actuele cijfers over de woningmarkt in Delfzijl voor je:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
60 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 256.639
Besparing (gem.)
€ 898

Je huis snel verkopen in Delfzijl

In de havenstad Delfzijl wordt een huis gemiddeld binnen 56 dagen verkocht. Dat is relatief snel, maar soms wil je nóg sneller je huis kunnen verkopen. Daarom geven we je drie praktische tips die je kunnen helpen om dit proces te versnellen.

 1. Aantrekkelijke foto's en beschrijving. Representeer je woning op een correcte, maar ook aantrekkelijke manier. Heldere, professionele foto’s en een pakkende woonbeschrijving dragen hier zeker aan bij en zorgen dat de interesse van potentiële kopers wordt gewekt.
 2. De juiste vraagprijs. Vraag advies bij een lokale makelaar voor de juiste vraagprijs voor jouw woning. Een realistische vraagprijs zal meer potentiële kopers aantrekken. Een gratis waardebepaling kan hierbij een goed startpunt zijn.
 3. Flexibiliteit. Wees flexibel wat betreft bezichtigingsmomenten. Door meer beschikbaarheid te bieden, kun je sneller een geschikte koper vinden. Ook 's avonds of in het weekend openstellen voor bezichtigingen kan het verkoopproces bespoedigen.

Tips in Delfzijl

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Delfzijl op?

Ben je benieuwd hoeveel opbrengst een huis in Delfzijl gemiddeld genereert? Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs € 256.639 euro. Echter, deze prijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van het huis, de locatie binnen Delfzijl en de huidige staat van het huis.

De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter ligt momenteel rond de € 2.453 euro in Delfzijl. Voor het exacte bedrag kan het raadzaam zijn een gratis waardebepaling uit te laten voeren. Een professionele makelaar kan je precies vertellen wat jouw huis waard is zonder kosten te maken. Voor het aanvragen van een waardebepaling kan je terecht op de pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Delfzijl

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.100
€ 2.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Delfzijl bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Delfzijl.

Feitjes over Delfzijl

 • Delfzijl vormt een standbeeld voor Swiebertje.
 • Het bevat het oudste zeezwembad van Nederland.
 • Het Delfsail-festival in Delfzijl is enorm populair.

Tips om je woning te verkopen in Delfzijl

Als je hebt besloten je huis in Delfzijl te verkopen, wil je natuurlijk de beste prijs ervoor krijgen. Daarbij komt meer kijken dan alleen een makelaar inschakelen. Deze tips helpen je om je huis op de juiste manier in de markt te zetten, zodat het snel en voordelig verkocht wordt.

 • Opruimen en schoonmaken: Een opgeruimd en schoon huis maakt een betere indruk op potentiële kopers. Doe je best om je huis er zo uitnodigend mogelijk uit te laten zien.
 • Hoogtepunten benadrukken: Laat de sterke kanten van je huis extra opvallen. Heeft je huis bijvoorbeeld een unieke architectuur of een prachtige tuin? Zorg ervoor dat dit duidelijk zichtbaar is.
 • Goede foto's: Professionele foto's van je huis zijn onmisbaar. Deze geven potentiële kopers een goede eerste indruk en wekken interesse op voor een bezichtiging.
 • Realistische prijsstelling: Zorg dat de vraagprijs in overeenstemming is met vergelijkbare huizen in de omgeving. Hierdoor voorkom je dat je huis te lang op de markt blijft staan.
 • Belangrijke informatie: Zorg dat je alle relevante informatie over je woning bij de hand hebt, zoals bouwjaar, oppervlakte, energielabel en eventuele verbouwingen.

Ontdek jouw stappenplan in Delfzijl:

 • Verkoopstappen op maat voor jouw woning
 • Mogelijkheid tot zelf je procesbewaking
 • Onmisbaar hulpmiddel voor woningverkopers
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Delfzijl?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Delfzijl kost je als verkoper gemiddeld € 4.421. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Delfzijl In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 256.639) € 3.157
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.421

Kosten van makelaars in Delfzijl

Wanneer je een woning in Delfzijl gaat verkopen, kun je te maken krijgen met diverse kosten. De meeste makelaars in Delfzijl rekenen opstartkosten. Deze kosten worden in rekening gebracht voor het opstarten van de verkoop, zoals het maken van foto's en het schrijven van de advertentietekst. De gemiddelde opstartkosten komen neer op: € 515.

Het grootste deel van de kosten wordt echter gevormd door de courtage, dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Gemiddeld is de courtage in Delfzijl 1,23%. Het goede nieuws is dat deze courtage nog onderhandelbaar is. Het kan dus lonen om meerdere makelaars te vergelijken, om zo de beste deal voor jouw situatie te vinden.

Lees meer over makelaars in Delfzijl.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper kom je niet onder de notariskosten uit. Deze worden in rekening gebracht voor het opmaken van de akte van levering. Hoewel de koper deze kosten betaalt, heb je als verkoper jouw eigen notariskosten. Bijvoorbeeld voor het doorhalen van je hypotheek.

Jouw hypotheek moet namelijk worden doorgehaald bij de verkoop van je huis. Notarissen brengen hiervoor kosten in rekening. Het is verstandig om bij meerdere notarissen offertes op te vragen, zodat je inzicht krijgt in de tarieven die zij hanteren.

Verhuis- en opslagkosten

Het verhuizen van je spullen brengt ook kosten met zich mee. Je moet rekening houden met materiaalkosten voor de verhuisdozen, de inzet van een verhuisbedrijf of het huren van een verhuisbus. Daarnaast kun je mogelijk ook kosten hebben voor de (tijdelijke) opslag van je spullen.

Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om tijdens de bezichtigingen hun overbodige spullen op te slaan. Dit kan bijdragen aan de presentatie van je huis. Probeer de kosten hiervoor zo laag mogelijk te houden door bijvoorbeeld goed te kijken naar de tarieven en eventueel verschillende aanbieders te vergelijken.

Diverse kosten

Bij de verkoop van je huis zijn er nog diverse kosten waar je rekening mee moet houden. Denk aan de kosten voor het energielabel of het opstellen van een bouwkundig rapport. Ook kosten voor eventuele juridische bijstand moeten worden meegenomen.

Het is van belang om goed zicht te houden op deze verschillende kosten om onverwachte financiële tegenvallers te voorkomen. Door dit goed in kaart te brengen kun je een realistisch beeld krijgen van de netto opbrengst bij de verkoop van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Delfzijl?

Misschien vraag je jezelf af of dit het juiste moment is om je huis in Delfzijl te verkopen. Het antwoord hierop is ja, zelfs in deze uitdagende periode van juli 2024 zie je een dynamisch vastgoedmarkt met nog steeds veel vraag naar huizen. Het verkopen van je huis kan dus een goede beslissing zijn, mits je een goed verkoopplan hebt.

Een succesvolle verkoop vereist echter hulp van een expert die de lokale markt goed begrijpt. Daarom is het belangrijk om een goede makelaar te selecteren. Uiteraard kun je op onze site verschillende makelaars vergelijken om de juiste match voor jou te vinden.

Vergelijk makelaars in Delfzijl Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een woning kan een ontmoedigend proces lijken. Echter, met het stappenplan van Huis Verkopen, wordt deze taak een stuk gemakkelijker en overzichtelijker. Dit op helderheid gericht stappenplan leidt je moeiteloos door het gehele proces van woningverkoop heen, zodat zelfs de meest complexe taken plotseling heel overzichtelijk worden. Ons stappenplan zorgt ervoor dat je grondig op alles bent voorbereid, wat uiteindelijk een groot verschil zal maken in de latere fasen van het verkoopproces.

Lokale makelaars vergelijken

Ons databestand van makelaars in Delfzijl geeft heldere inzichten in de prestatie van elke individuele makelaar. Hierdoor is het voor jou mogelijk om makelaars te vergelijken op basis van hun succes en snelheid in het verkopen van woningen. Dit brengt je een stap dichter bij het vinden van de beste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen

Met ons stappenplan is het mogelijk om dienstverleners te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor is het mogelijk om op kosten te besparen, zeker wanneer het bijvoorbeeld om makelaarskosten gaat. Zo kan je op een efficiënte en kostenbesparende manier jouw woning verkopen.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk platform dat zich richt op het belang van woningverkopers. We bestrijden misinformatie in de markt en voorzien je van objectief, gedegen advies. Zo weet je altijd dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Alle verrichtingen op een plek

Met ons interactieve stappenplan houd je gemakkelijk het overzicht en ben je altijd op de hoogte van de volgende stappen. Of je nu bezig bent met het regelen van een energielabel, het vinden van een makelaar, of het regelen van een ontruimer of verhuizer, alles is centraal geregeld en snel afgevinkt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Delfzijl

Bij de verkoop van je huis zijn er diverse documenten nodig zoals het eigendomsbewijs, de oude koopakte en eventuele verbouwingsdocumenten. Meer details over welke documenten je exact nodig hebt, vind je in deze geschikte documentatie.

Het bepalen van de juiste vraagprijs is een complex proces. Het hangt af van factoren als de staat van de woning, de locatie en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in Delfzijl. Op onze pagina over hoe je de vraagprijs bepaalt vind je meer informatie.

Er zijn veel zaken die je moet regelen tijdens een verhuizing zoals het overzetten van abonnementen en verzekeringen, het opruimen en inpakken, het regelen van vervoer en de adreswijziging doorgeven aan instanties. Ons artikel over verhuizen kan je een handig overzicht bieden.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel en voor de beste prijs te verkopen. Denk aan het inzetten van een goede makelaar, het aantrekkelijk presenteren van je huis en een realistische vraagprijs stellen. Meer strategieën vind je in dit artikel.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen