Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Delfzijl

Als je overweegt je huis in Delfzijl te verkopen, is het nuttig om inzicht te krijgen in de huidige woningmarkt. Door dat oog op de ontwikkeling van huizenprijzen, vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen, krijg je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten als woningverkoper.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Delfzijl

De gemiddelde verkoopprijs in Delfzijl is in de laatste 3 maanden € 256.639 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 250.040 euro. Het bekijken van deze cijfers kan je een goed inzicht geven in de huidige markt. Bovendien kunnen ze helpen bij het bepalen van een strategie voor het verkopen van jouw eigen huis. Verder in dit artikel vind je een grafiek die de fluctuaties in deze prijzen over de afgelopen maanden laat zien:

Huizenprijzen in Delfzijl

Afgelopen 3 maanden

€ 118.000
€ 212.000
€ 307.000

In de onderstaande grafiek van HuisVerkopen.nl wordt een helder beeld geschetst van de actuele situatie op de woningmarkt in Delfzijl. De gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 over de afgelopen drie maanden worden hierin uitgelicht. Hiermee bieden we je een up-to-date overzicht voor een realistisch inzicht in de marktwaarde van woningen in Delfzijl:

Huizenprijzen in Delfzijl per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.100
€ 2.600

Prijsontwikkeling Delfzijl laatste 12 maanden

In Delfzijl is de huizenmarkt het afgelopen jaar in beweging geweest. Het speelveld van huizenprijzen verandert continu. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 256.639 euro. Bekijk hieronder de ontwikkelingen van de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Delfzijl waard?

Het besluit om je huis in Delfzijl te koop te zetten, hangt veelal af van wat je woning in de huidige markt kan opleveren. Enige kennis van de huidige huizenmarkt is dan ook zeer aan te raden om een goede inschatting te kunnen maken van de waarde van je woning.

Overweeg je de verkoop van je woning? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een verstandig idee. Door het aanvragen van een gratis waardebepaling krijg je een goed beeld van wat jouw huis in Delfzijl waard zou kunnen zijn, en dit helpt je met het nemen van beslissingen.

Hoe werkt zo'n gratis waardebepaling dan? Een makelaar komt bij je woning kijken en maakt op basis van onder andere de staat van onderhoud, inhoud, grootte en ligging een inschatting van de waarde van je huis. Let wel, een gratis waardebepaling is niet gelijk aan een officiële taxatie. Het kan verstandig zijn om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling uit te voeren, omdat de geschatte waarde per makelaar kan verschillen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de context van de huidige woningmarkt, is locale variatie een opmerkelijk kenmerk. De gemiddelde verkoopprijzen voor woningen kunnen enorm fluctueren tussen verschillende steden, en zelfs tussen nabijgelegen gebieden zoals binnen en buiten Delfzijl.

Ook een blik op de gemiddelde verkoopprijzen per vierkante meter kan veel onthullen over de marktdynamiek. Om een completer beeld te krijgen van de huidige stand van de woningmarkt, zijn hieronder twee grafieken weergegeven:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Delfzijl

Wanneer je overweegt jouw huis in Delfzijl te verkopen, wil je vanzelfsprekend dat dit proces in handen is van een top presterende makelaar. Bij ons onderzoek hebben we uiteenlopende makelaarsprestaties gezien. Makelaars in Delfzijl kunnen bijvoorbeeld variëren op het gebied van ervaring, lokale marktkennis en verkoopsnelheid. Daarom is het goed om te kijken naar het totaalplaatje voordat je een keuze maakt.

Het kiezen van de juiste makelaar in Delfzijl is enorm belangrijk. Een ervaren makelaar kan je bijstaan met deskundig advies, zorgt voor een correcte taxatie van jouw woning en kan effectief onderhandelen met potentiële kopers. We raden je ten zeerste aan om verschillende makelaars te vergelijken voor de beste resultaten.

Vergelijk makelaars in Delfzijl Of lees meer over makelaars in Delfzijl

Gemiddelde tarieven van makelaars in Delfzijl

Let op de courtages wanneer je een huis gaat verkopen! In Delfzijl ligt de gemiddelde courtage van een makelaar rond de 1,23%. Dat betekent bij de gemiddelde verkoopprijs van € 256.639 dat je zo'n € 3.157 aan courtagekosten kwijt bent. Vergeet niet: de goedkoopste makelaar is meestal niet de beste.

Snelheid en efficiëntie zijn belangrijke zaken als je je huis wilt verkopen. We raden je daarom aan om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Door op onze site verschillende makelaars te vergelijken kun je een weloverwogen besluit nemen. Daarbij krijg je informatie over tarieven, werkwijze, verkoopstrategie en aanpak van makelaars in Delfzijl.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Delfzijl

In de charmante stad Delfzijl, is er een aanzienlijke aandacht voor het aanbieden van sociale huurwoningen. Echter, het is belangrijk om te erkennen dat het grootste deel van de woningen hier je eigendom kan worden. In feite, zijn de meeste woningen in Delfzijl geen huurwoningen, maar koopwoningen. Het actuele aantal koopwoningen in Delfzijl is te vinden onder de tag 4036 op onze website. Zo houden we je altijd op de hoogte van de actuele status.

Aantal verkochte woningen in Delfzijl

In de afgelopen 12 maanden hebben veel huiseigenaren in Delfzijl besloten hun woning te koop te zetten. Dit heeft geresulteerd in een veelvoud aan transacties. In totaal zijn er 147 woningen verkocht. Hieronder zie je de maandelijkse verdeling van aanmeldingen en transacties in Delfzijl:

Ben je van plan jouw huis in Delfzijl te verkopen?

Sta je op het punt om jouw woning in Delfzijl te verkopen? Dan zit je bij Huis Verkopen helemaal goed. Wij bieden een handig en overzichtelijk stappenplan dat je door het verkoopproces leidt. Deze tool helpt je bij het regelen van belangrijke zaken, zoals het verkrijgen van een energielabel, het selecteren van een betrouwbare makelaar en eventueel het inschakelen van een verhuisbedrijf.

Ons advies luidt: onderneem iedere stap in het proces met uiterste zorgvuldigheid. Een specifiek belangrijk punt is het kiezen van een goede makelaar – dit kan een belangrijke invloed hebben op de kwaliteit en snelheid van de verkoop. Wil je meer weten over het stappenplan? Bekijk dan jouw specifieke stappenplan met alle informatie die je nodig hebt voor een succesvolle verkoop van jouw woning in Delfzijl.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De onroerend goed markt in Delfzijl zit nooit stil. Elke dag zijn er nieuwe trends, stijgingen, dalingen en nog veel meer. Hier op HuisVerkopen.nl houden we alle marktgegevens nauwgezet bij en zorgen we dat je steeds de meest recente huizenmarkt cijfers ter beschikking hebt. Deze waardevolle informatie kan je helpen te beslissen over het perfecte moment om jouw huis in de verkoop te zetten. Het kan je ook inzicht geven in welke huizen soortgelijk aan de jouwe onlangs zijn verkocht en voor welke prijs.

Meer dan alleen cijfers

HuisVerkopen.nl gaat nog veel verder dan het simpelweg presenteren van de laatste marktgegevens. We zijn er om jou bij elke stap van het verkoopproces te ondersteunen. Of je nu het perfecte moment om te verkopen probeert te vinden, zoekt naar de ideale vraagprijs, of gewoonweg wilt weten wat je moet regelen als je gaat verhuizen, wij staan voor je klaar. Vergelijk makelaars, vraag tarieven op, leer over hoe je de beste makelaar kiest en nog veel meer. We bieden zelfs een interactief stappenplan om je door het hele proces te leiden. HuisVerkopen.nl is jouw handige hulpmiddel voor elke stap bij het verkopen van jouw huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen