Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Appingedam

Je kijkt uit naar het verkopen van je woning in Appingedam en wilt op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen op de huizenmarkt. In april 2024 zijn er diverse vastgoedcijfers zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen en aantal transacties in Appingedam van belang. We houden deze pagina regelmatig bijgewerkt om zo alle relevante informatie te bieden.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Appingedam

De gemiddelde verkoopprijs in Appingedam is in de laatste 3 maanden € 256.282 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 256.237 euro. Als je overweegt een huis te verkopen in Appingedam, is het van groot belang om de lokale markt goed te begrijpen. Deze verkoopprijzen en vraagprijzen vormen een essentieel onderdeel daarvan. Hieronder vind je een overzicht van deze prijzen in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Appingedam

Afgelopen 3 maanden

€ 139.000
€ 223.000
€ 306.000

Wanneer je een inschatting wilt maken van de mogelijke opbrengst bij een huis verkoop in Appingedam, dan is de waarde per vierkante meter een belangrijke factor. Door het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in deze plaats, verkrijg je een realistisch beeld van de verwachte opbrengst. De onderstaande grafiek met actuele marktcijfers helpt je hierbij:

Huizenprijzen in Appingedam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.100
€ 2.300

Prijsontwikkeling Appingedam laatste 12 maanden

In Appingedam is de vastgoedmarkt het afgelopen jaar volop in beweging geweest. Dit leidde tot veranderingen in de woningprijzen, waarbij de gemiddelde verkoopprijs varieerde.

Afgelopen maand lag de gemiddelde verkoopprijs in Appingedam op € 256.282. Voor meer detail en een overzicht van de afgelopen 12 maanden, zie de onderstaande grafiek met marktcijfers:

Wat is mijn woning in Appingedam waard?

De waarde van je huis in Appingedam is een resultaat van verschillende factoren. Zo wordt er bij de bepaling rekening gehouden met het type woning, het oppervlak en de algehele staat van de woning. Ook de huidige marktstand speelt een grote rol in hoeveel je huis waard is.

Ben je benieuwd naar wat jouw huis in Appingedam waard is? Het beste wat je kunt doen is een gratis waardebepaling door een makelaar aanvragen. Door een waardebepaling krijg je duidelijkheid en kan je goed bepalen of je jouw huis wilt verkopen. Je wordt gematcht met een ervaren makelaar die je hierbij helpt.

Een waardebepaling door een makelaar is een professionele inschatting van de waarde van je woning. Bij deze beoordeling neemt een makelaar alle factoren in overweging die de prijs van je huis beïnvloeden. Omdat de makelaar lokale marktkennis en ervaring heeft, krijg je een realistische inschatting van je huis waarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt is geen enkel plaats hetzelfde als het gaat om huizenprijzen. De economische factoren, de aantrekkelijkheid van de locatie, de beschikbaarheid van huizen - dit zijn allemaal factoren die de kosten van een huis beïnvloeden. Zo merk je bijvoorbeeld dat de prijzen van huizen in plaatsen zoals Appingedam enigszins afwijken van die in de omliggende gebieden. Daarom is het raadzaam om je te verdiepen in de lokale huizenprijzen voordat je een beslissing neemt over jouw toekomstige huis.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Appingedam

Welke makelaar is het best geschikt voor de verkoop van je huis in Appingedam? Dat is geen eenvoudige vraag. Makelaars verschillen sterk qua stijl, taakopvatting en netwerk. Sommige makelaars zijn ijzersterk in onderhandelingen, terwijl andere juist excelleren in styling en marketing van jouw woning.

Een goede makelaar speelt een cruciale rol bij de verkoop van je woning. Het kan een flinke impact hebben op de uiteindelijke verkoopprijs. Niet alleen kunnen ervaren makelaars hogere prijzen realiseren, ook de snelheid van verkoop hangt vaak samen met de kwaliteiten van de makelaar. Wil je zeker weten dat je de beste deal krijgt? Bij het vergelijken van makelaars ontdek je welke professionals in Appingedam het best bij jouw behoefte passen.

Vergelijk makelaars in Appingedam Of lees meer over makelaars in Appingedam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Appingedam

Niet alle makelaars in Appingedam hanteren dezelfde tarieven. Het is niet ongebruikelijk dat courtages variëren tussen makelaars. Het gemiddelde courtagepercentage in Appingedam bedraagt 1,14%. Bij een gemiddelde verkoopprijs van een huis in Appingedam van € 256.282 betekent dat gemiddeld een kostenpost van € 2.922. Dit is een flinke uitgave, dus het is belangrijk dat je goed onderzoek doet naar welke makelaar het beste bij jouw situatie past.

Bij het kiezen van een makelaar draait het niet alleen om de courtage, maar ook om de kwaliteit en dienstverlening van de makelaar. Let op zaken zoals de kennis en ervaring van de makelaar, de verkoopstrategie en de communicatie. Gelukkig maakt makelaars vergelijken het eenvoudig om bovengenoemde factoren te beoordelen. Het vergelijken van makelaars geeft je een beter beeld van wat je kunt verwachten en helpt je bij het nemen van een goed geïnformeerde beslissing.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Appingedam

In Appingedam telt men een totaal van 2850 koopwoningen. Echter, slechts een fractie hiervan komt op de markt voor verkoop. Als verkoopbewuste eigenaar kan deze schaarste je gunstig zijn. Het kan je meer onderhandelingsruimte geven, het verkoopproces versnellen en mogelijk een hogere verkoopprijs opleveren.

Aantal verkochte woningen in Appingedam

In de afgelopen 12 maanden is er een activiteit waargenomen in de huizenmarkt van Appingedam. Er zijn behoorlijk wat woningen in de verkoop gegaan, de zogenaamde 'aanmeldingen'. Daarnaast zijn er ook transacties, ofwel geslaagde verkopen, geweest. Het exacte aantal verkochte woningen wordt aangegeven met 92. De grafiek hieronder toont de vastgelegde verkoopaantallen:

Ben je van plan jouw huis in Appingedam te verkopen?

Denk je erover na om jouw huis in Appingedam te verkopen? Het is een groot besluit en er komt veel bij kijken. Van het punt waarop je dat besluit neemt tot aan het moment dat de handtekeningen gezet worden, zijn er tal van stappen die je moet doorlopen. Zorgvuldigheid en aandacht voor elk detail zijn hierbij cruciaal. Gelukkig is er een stappenplan beschikbaar die je bij deze procedure kan helpen.

Kiezen van een goede makelaar is een van de meest belangrijke stappen in dit proces. Een ervaren makelaar kan je helpen de juiste prijs voor je woning te bepalen, potentiële kopers te vinden en een succesvolle verkoopstrategie te maken. Verder kan hij of zij ook bij de administratieve rompslomp helpen. Uiteindelijk kan de keuze voor de juiste makelaar veel impact hebben op de prijs die je voor je huis krijgt, evenals hoe snel en succesvol het verkoopproces verloopt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Appingedam zijn net zoals het weer, continu in verandering. Op deze site blijf je up-to-date met de laatste stand van zaken. Het bijhouden van deze cijfers is niet alleen interessant, maar ook nuttig. Het geeft je namelijk een indicatie van de huidige marktsituatie in Appingedam. Dit soort informatie kan je helpen bij het maken van beslissingen. Zo kun je inschatten wat een gunstig moment kan zijn voor de verkoop van je woning.

Meer dan alleen marktcijfers

Met HuisVerkopen.nl heb je meer dan alleen actuele marktcijfers tot je beschikking. Wil je bijvoorbeeld weten wat je huis in Appingedam waard is? Vraag dan gratis een waardebepaling aan. Een andere handige feature is dat je makkelijk makelaars kunt vergelijken. Je weet op deze manier zeker dat je de beste makelaar voor de verkoop van je woning in Appingedam kiest. We stellen de beste lokale makelaars voor op basis van onze vergelijkingen. En het beste van alles? Ons online platform is helemaal gratis te gebruiken. Zo kun je op een eenvoudige en moderne manier de verkoop van je huis regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen