Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Appingedam

Zoek jij een betrouwbare makelaar in Appingedam voor de verkoop van je woning? Op deze pagina vind je alle relevante informatie over het selecteren van een verkoopmakelaar in Appingedam. Zo helpt het je om een geïnformeerde keuze te maken en kun je een succesvolle verkoop realiseren.

Over makelaars in Appingedam

Als je in Appingedam je huis wilt verkopen, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij de keuze van een makelaar. Denk hierbij vooral aan zijn of haar lokale marktkennis: weet de makelaar wat er speelt in de buurt en kent hij de vraag naar bepaalde woningen? Ook is het niet onbelangrijk om te kijken naar hoe de makelaar communiceert: ben je tevreden over zijn of haar communicatiestijl en bereikbaarheid? Tot slot, en wellicht een van de belangrijkste criteria: het trackrecord van de makelaar. Kijkt hij of zij daadwerkelijk waar kan maken wat er beloofd wordt?

Misschien vraag je je inmiddels af: welke makelaar heeft de woningen het snelst verkocht? Of: welke makelaar heeft over het algemeen de hoogste verkoopprijzen bewerkstelligd? Het antwoord op deze vragen kan het verschil maken bij je keuze. Dankzij de mogelijkheid om makelaars in Appingedam te vergelijken, kun je een makelaar vinden die aansluit bij jouw specifieke wensen en voorkeuren. Het vergelijken van makelaars is zeer zinvol, want een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van je huis.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 2.922
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 8.036
Besparing (gem.)
€ 935

Actueel

 • Bij het overwegen van het verkopen van je huis in Appingedam, is het belangrijk je bewust te zijn van de mogelijke makelaarskosten. Deze variëren momenteel, in de periode van april 2024, van een courtagepercentage van 0,89% tot 1,62%.
 • Een andere belangrijke overweging is het kennen van de huizenprijzen in Appingedam. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter op € 2.233 euro. Kijk voor meer inzicht op onze huizenprijzen pagina.
 • Ook goed om te weten is dat de tarieven van makelaars in Appingedam continu fluctueren. Het vergelijken van deze makelaarstarieven kan daarom zeer zinvol zijn. Gemiddeld zou dit je namelijk een besparing van € 935 kunnen opleveren.

Uitgelichte makelaars in Appingedam

In Appingedam tref je verschillende makelaars aan die als specialist kunnen optreden bij de verkoop van jouw vastgoed. Daaropvolgend presenteren we je graag een selectie van diverse verkoopmakelaars in deze stad, zodat je een idee krijgt van de beschikbare opties. Het is nuttig om middels een vergelijking inzicht te krijgen in de verschillende kenmerken van deze makelaars, zoals hun tarieven, dienstverlening en ervaringen van vorige klanten.

Logo Lamberink Rozema Makelaars

Lamberink Rozema Makelaars

Lamberink Rozema Makelaars is een ervaren kantoor met 25 jaar expertise in de sector. Ze zijn lid van de NVM en beschikken over VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten. Ze bestaan uit een deskundig team van drie medewerkers. Hun specialismen zijn woningfotografie, beleggen en nieuwbouw. Je kunt ze vinden op Zwet 35 a in Appingedam. Voor een betrouwbare en professionele behandeling van je vastgoedzaken, is dit kantoor een sterke keuze.
Logo Nieboer Makelaars

Nieboer Makelaars

Nieboer Makelaars, actief sinds 1974, is een betrouwbare en gepassioneerde makelaar in Noordoost-Groningen. Met vestigingen in Winschoten, Veendam en Appingedam en diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties, zetten ze je wensen en behoeften voorop. Ze zijn lid van de NVM, hebben diverse certificaten en bieden advies met een langetermijnvisie. Dat ze al ruim 40 jaar bestaan, toont hun continuïteit en het vertrouwen van hun klanten.
Logo Meijer & Drenth Makelaardij

Meijer & Drenth Makelaardij

Meijer & Drenth Makelaardij, gevestigd in Appingedam, is een betrouwbaar en bekend makelaarskantoor. Met een ruim en gevarieerd aanbod van onder andere woningen, appartementen en bedrijfspanden in Noord- en Noord-Oost Groningen staan ze klaar om je te adviseren. De ervaren medewerkers zijn goed op de hoogte van de lokale markt en kunnen je daardoor een correct advies geven. Ze bieden verschillende diensten aan, zoals verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies.

Bouwman Makelaardij

Bij Bouwman Makelaardij kun je terecht voor professionele vastgoeddiensten ondersteund door de branchevereniging Vastgoedpro. Gevestigd in de Cornelis Albertsstraat, hebben ze een sterke reputatie opgebouwd in Appingedam en omgeving. Kiezen voor dit makelaarskantoor betekent kiezen voor gegarandeerde kwaliteit, wat weerspiegeld wordt in hun uitstekende beoordelingen op Funda.

Ronald makelaar - hypotheekadviseur

Bij Ronald, jouw makelaar en hypotheekadviseur, vind je een compact team met drie professionals die je graag voorzien van diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en financieel advies. De kwaliteit van hun dienstverlening wordt onderstreept door hun lidmaatschap bij de branchevereniging Vastgoedpro en hun WFT en SEH certificaten. Met een gemiddelde beoordeling van 9,5 op Funda, zijn ze gevestigd op Zwet 33e in Appingedam.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Appingedam dan de makelaars die je net ontdekt hebt. Misschien is de makelaar die perfect bij jouw situatie past niet eens opgenomen in de bovenstaande lijst. Daarom is het aan te raden om alle makelaars in Appingedam te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Appingedam Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Appingedam?

Een verkoopmakelaar in Appingedam rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 256.282 in Appingedam komt dit neer op € 2.922 aan makelaarskosten (update april 2024).

Een hogere woningwaarde kan invloed hebben op de courtage die een makelaar vraagt. Het kan voorkomen dat een makelaar bij een hogere waarde van het pand een lager percentage vraagt. Dit komt doordat de makelaar dan met minder werk relatief meer verdient.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Appingedam 0,73% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 935 door eerst tarieven op te vragen. Het is dus zeker de moeite waard om verschillende makelaars in Appingedam met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Kosten van makelaars in Appingedam

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.300
€ 3.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Appingedam

Als je jouw woning in Appingedam verkoopt, krijg je te maken met verschillende kosten van een makelaar. Een daarvan zijn de opstartkosten. Deze zijn bedoeld om de initiële activiteiten van de makelaar te dekken die nodig zijn om de verkoop van je woning in gang te zetten. Denk aan het inmeten van de woning, het maken van professionele foto's, het opstellen van de verkooptekst of het plaatsen van je huis op Funda. De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Appingedam liggen rond de € 515 en variëren sterk per makelaar.

Waarom zou je die kosten niet inzichtelijk willen hebben voordat je je huis te koop zet? Het is mogelijk om de tarieven van verschillende makelaars in Appingedam op te vragen. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. Door op voorhand te weten wat de opstartkosten zijn, kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan. Voor meer informatie over het opvragen van tarieven kun je terecht op onze website. Het is een kleine moeite, maar kan je een hoop geld besparen.

Intrekkingskosten van makelaars in Appingedam

Onder de mogelijkheden die makelaars bieden in het charmante Appingedam valt ook het potentieel om intrekkingskosten in rekening te brengen. Dit gebeurt wanneer je ervoor kiest om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Simpel gezegd zijn intrekkingskosten de kosten die je moet betalen aan de makelaar voor het stopzetten van de verkoop van je pand, zelfs als deze nog niet is verkocht.

Bijvoorbeeld, stel dat je besluit om je verkoopplannen te wijzigen door onvoorziene omstandigheden, zoals een verandering in je financiële situatie of persoonlijke redenen. Als dit het geval is en je hebt de deal met de makelaar voortijdig beëindigd, dan kunnen er intrekkingskosten in rekening worden gebracht. Deze kosten variëren per makelaarskantoor, dus het is aan te raden om dit vooraf met je makelaar te bespreken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Appingedam met een vast tarief

Er zijn in Appingedam makelaars die werken met een vast tarief. Dit is bijzonder voordelig omdat je op voorhand weet wat je aan kosten kwijt bent voor de verkoop van je huis. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De gemiddelde kosten die deze makelaars in rekening brengen zijn € 3.250 (update: april 2024).

Tegelijkertijd kan een vast tarief ook nadelen met zich meebrengen. In het geval dat een makelaar je woning voor een veel hogere prijs verkoopt dan verwacht, krijgt de makelaar geen extra commissie. Dit kan een deeld van hun motivatie wegnemen om het onderste uit de kan te halen. Stel dat je woning wordt verkocht voor €250.000 en de makelaar hanteert een vast tarief van €3.500, dan betaal je 1,4% aan makelaarskosten. Maar als je woning voor €300.000 wordt verkocht, betaal je bij hetzelfde vaste tarief maar 1,2% aan makelaarskosten.

Tip: Neem de tijd om de kosten en voordelen van verschillende betaalstructuren te vergelijken voordat je een makelaar kiest. Een vast tarief biedt zekerheid over je uitgaven, maar kan op de lange termijn duurder uitvallen als je woning voor een hoger bedrag wordt verkocht. Zorg ervoor dat je de tariefstructuur kiest die het beste past bij je specifieke situatie en verkoopverwachtingen.

4 feitjes over makelaars in Appingedam

 • In Appingedam is het opvallend hoe doorslaggevend ervaring kan zijn. Woningverkopers kiezen vaak voor een makelaar die aantoonbaar ervaring heeft in de lokale markt. Gebruik onze tool om verkoopmakelaars in Appingedam te vergelijken op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen.
 • Het is een feit dat woningen in Appingedam die zonder makelaar verkocht worden, gemiddeld €17.000 minder opleveren dan woningen die verkocht worden door een makelaar. Dit bevestigt het belang van een ervaren professional in jouw verkoopproces.
 • Let op, de opstartkosten en de annuleringsvoorwaarden van makelaars in Appingedam variëren aanzienlijk. Dit maakt het noodzakelijk om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.
 • Wist je dat er een merkbaar verschil kan zijn in de verkoopsnelheid van makelaars in Appingedam? Het gemiddelde aantal 61 dagen dat een huis in Appingedam te koop staat varieert per makelaar. Let hier vooral op bij het kiezen van de juiste verkoopmakelaar voor jouw woning.

Wat levert de beste makelaar in Appingedam op?

Er is een groot verschil in de resultaten van makelaars in Appingedam. Hierdoor kan het interessant zijn voor woningverkopers om verschillende makelaars te overwegen en hun prestaties te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Appingedam herkent:

 • De prijs: Volgens onze gegevens verkopen de kwalitatief beste makelaars in Appingedam huizen gemiddeld voor een hoger bedrag dan het gemiddelde van andere makelaars, rekening houdend met de verschillende prijsklassen van de woningen. Zij verkopen jouw woning voor een bedrag dat gemiddeld hoger is dan € 8.993 boven de gemiddelde verkoopprijs.
 • Snelheid van verkoop: Bovendien blijkt uit onze statistieken dat de efficiëntste makelaars in Appingedam huizen gemiddeld binnen een termijn van 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Een juiste waardering van de woning draagt hier in grote mate toe bij, wat resulteert in een efficiëntere verkoop.

De beste makelaar in Appingedam vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Appingedam? Weet dat de beste of snelste verkoop niet per se bij de duurste makelaar ligt. Jouw ideale makelaar combineert lokale kennis met jouw specifieke wensen voor een succesvolle verkoop.

Vind de makelaar die perfect bij jou past door ze te vergelijken via ons vergelijkingsformulier. Op basis van jouw adres, situatie en verkoopvoorkeuren matchen we jouw aanvraag met de meest geschikte makelaars in Appingedam.

Waar moet je op letten bij makelaars in Appingedam?

Bij de verkoop van je huis in Appingedam is de keuze van een goede makelaar essentieel. We benoemen vijf belangrijke aandachtspunten:

Kennis van de lokale markt

Appingedam heeft een unieke huizenmarkt. Ga na of de makelaar dit gebied goed kent en begrijpt.

Ervaring met soortgelijke woningen

Heeft de makelaar ervaring met de verkoop van huizen die vergelijkbaar zijn met die van jou? Dit kan veel verschil maken.

Vergoeding en kosten

Wees duidelijk over de vergoeding en de kosten van de makelaar. Wat mag je verwachten voor de prijs die je betaalt?

Marketingstrategie

Een goede makelaar heeft een duidelijke marketingstrategie om je huis te verkopen. Vraag hier expliciet naar.

Referenties

Check referenties van de makelaar om te zien of eerdere klanten tevreden waren over de diensten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, voluit Nederlandse Vereniging van Makelaars, is de grootste vereniging voor makelaars in ons land. Dit netwerk telt meer dan 4200 aangesloten makelaars verspreid over heel Nederland. Ze staan bekend om hun uitstekende opleidingen en strenge ethische regels.

Bij het kopen of verkopen van een huis in Appingedam kunnen de NVM-makelaars je van grote dienst zijn. Ze kennen de lokale woningmarkt als geen ander en kunnen hierdoor een realistische waardebepaling van je woning geven. Vergeleken met andere makelaarsverenigingen zoals de VBO en VastgoedPRO, heeft de NVM een omvangrijker aanbod en groter bereik.

Wat doet een makelaar in Appingedam?

Een groot deel van de mensen kiest ervoor om een makelaar te betrekken bij de verkoop van hun woning in Appingedam. Een makelaar is immers de aangewezen persoon met de juiste kennis en ervaring om je bij te staan in dit proces.

Vaak vragen mensen zich af wat een makelaar precies doet. Hier een kort overzicht van de belangrijkste taken van een makelaar in Appingedam:

 • Waarde inschatting: Een makelaar bepaalt wat jouw woning waard is.
 • Marktkennis: Een makelaar kent de lokale huizenmarkt als geen ander.
 • Bezichtigingen coördineren: Een makelaar plant en begeleidt de huisbezichtigingen.
 • Onderhandelen: Een makelaar voert namens jou de onderhandelingen.
 • Contractvorming: Een makelaar stelt het koopcontract op en handelt alles administratief af.

Waarom een makelaar in Appingedam inschakelen?

De verkoop van een woning in Appingedam kan een grote uitdaging zijn. Het vereist gedegen kennis van de lokale woningmarkt, uitstekende verkoopstrategieën en sterke onderhandelingstechnieken. Een gemiddelde makelaar kan deze taken pas uitvoeren, maar een goede makelaar gaat een stap verder. Een uitmuntende makelaar heeft een persoonlijke en betrokken houding, stelt jouw belangen voorop en doet er alles aan om jouw woning tegen de best mogelijke voorwaarden te verkopen.

Marktkennis van Appingedam

Een topmakelaar beschikt over grondige kennis van de lokale markt. Dit gaat verder dan alleen kennisoverdracht over prijstrends en concurrentie. Hij begrijpt de unieke eigenschappen van Appingedam, de aantrekkingskracht van specifieke buurten en waar potentiële kopers naar op zoek zijn.

Klantgerichte aanpak

Bij een geweldige makelaar staan je wensen en doelen voorop. Hij neemt de tijd om te luisteren naar jouw verwachtingen, bereidt een op maat gemaakte verkoopstrategie voor en houdt je gedurende het hele proces op de hoogte. Jouw doel wordt zijn doel.

Effectieve marketingstrategieën

Een goede makelaar maakt gebruik van een mix van traditionele en moderne marketingtechnieken. Hij weet hoe hij jouw woning online moet presenteren om zoveel mogelijk potentiële kopers te bereiken en gebruikt professionele fotografie om jouw woning op de meest aantrekkelijke manier weer te geven.

Onderhandelingsvaardigheden

Uiteindelijk maakt de kunst van het onderhandelen het verschil. Een goede makelaar weet precies hoe hij de hoogste prijs voor jouw woning kan realiseren, zonder potentiële kopers af te schrikken. Hij heeft de expertise om de belangen van alle partijen in balans te brengen en een succesvolle verkoop te realiseren.

Makelaars in Appingedam vergelijken

Als je een huis wil verkopen in Appingedam, wil je natuurlijk de beste verkoopmakelaar vinden. Huis Verkopen maakt dit proces een stuk eenvoudiger. Je kunt hier namelijk heel gemakkelijk lokale makelaars vergelijken op diverse factoren.

 • Verkoopopbrengst
 • Snelheid van de verkoop
 • Prijs/kwaliteit-verhouding
 • Aansluiting bij jouw situatie en wensen

Door de verschillende makelaars te vergelijken krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten. Of je je woning nu juist heel snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Bovendien is deze dienst gratis en vrijblijvend. Zo ontdek je welke makelaar in Appingedam goed is en kies je de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Appingedam Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Makelaars in plaatsen rondom Appingedam

Veelgestelde vragen over makelaars in Appingedam

Een goede makelaar in Appingedam kenmerkt zich door positieve beoordelingen, eerlijke prijzen, professionaliteit en ervaring in de lokale markt. Het is ook raadzaam om makelaarstarieven te vergelijken op onze vergelijkingstool.

Gebaseerd op de huidige data liggen de gemiddelde makelaarskosten in Appingedam rond de € 2.922.

Het is essentieel om vragen te stellen over de ervaring van de makelaar, de verkoopstrategie, de verwachte verkoopprijs en de kosten. Zie voor meer informatie de tips op onze tips-pagina.

Makelaarskosten in Appingedam kunnen variëren. Sommige makelaars berekenen een vast tarief, anderen een percentage van de verkoopprijs. Het is daarom slim om de makelaarstarieven op te vragen.

Door de makelaarstarieven in Appingedam te vergelijken, bespaar je gemiddeld € 935. Een belangrijk voordeel van vergelijken is dat je het beste aanbod voor jouw situatie vindt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen