Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Appingedam

Wil je jouw huis in Appingedam snel verkopen? Schakel de hulp in van een ervaren makelaar en zorg dat jouw woning opvalt in de lokale markt. Vergeet niet te benadrukken wat jouw huis uniek maakt en verkoopklaar te zijn voor potentiële kopers.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Appingedam

Als woningverkoper in Appingedam heb je diverse doelen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Je streeft uiteraard naar een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst, maar ook naar een efficiënt en soepel verkoopproces. Het vinden van een betrouwbare koper kan daarbij een belangrijk doel zijn, net als het minimaliseren van de periode waarin je huis te koop staat. Deze aspecten kunnen sterk invloed hebben op jouw verkoopervaring.

Als potentiële woningverkoper heb je waarschijnlijk talloze vragen. Hoe snel worden huizen in Appingedam doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze stad? En hoeveel zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? Gelukkig wordt het binnenkort allemaal duidelijk. Hier volgen enkele actuele cijfers over de woningmarkt in Appingedam:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
28 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 256.282
Besparing (gem.)
€ 935

Je huis snel verkopen in Appingedam

De gemiddelde snelheid waarmee woningen in Appingedam verkocht worden betreft 61 dagen. Voor jou als potentiële verkoper kan dit realistische verwachtingen scheppen over de duur van het verkooptraject. Wil je je woning sneller verkopen dan gemiddeld? Dan zijn hier enkele tips:

 1. Onderhoud en presentatie: Een verzorgde en aantrekkelijk gepresenteerde woning trekt sneller potentiële kopers. Zorg voor een grondige schoonmaak, voer nodige reparaties uit en ruim op. De eerste indruk is heel belangrijk bij het maken van een beslissing.
 2. Juiste prijssetting: Vraag een realistische prijs voor je woning. Afhankelijk van onder andere de ligging, de staat van je woning en de vraag op de markt, kan een gepaste prijs kopers aantrekken en de verkoopsnelheid verhogen.
 3. Verkopend makelaar inschakelen: Een ervaren makelaar beschikt over veel kennis van de lokale huizenmarkt en kan je uitstekend verkoopadvies geven. Zijn netwerk en expertise kunnen je helpen om je woning sneller aan de man te brengen.
Huis verkopen Appingedam tips

Tips in Appingedam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Appingedam op?

Ben je van plan jouw huis in Appingedam te verkopen? Het is handig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs daar momenteel op € 256.282 euro zit. Deze verkoopsom hangt af van diverse factoren, waaronder de ligging van het pand, de staat van onderhoud en de lokale woningmarkt.

Om een beter beeld te krijgen van wat jouw huis waard kan zijn, is het ook waardevol om te kijken naar de gemiddelde prijs per m2. In Appingedam ligt deze prijs momenteel op € 2.178 euro. Voor meer diepte-informatie over de totstandkoming van de waarde van een woning kun je onze pagina over woningwaarde raadplegen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Appingedam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.100
€ 2.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Appingedam bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Appingedam.

Feitjes over Appingedam

 • Appingedam staat bekend om zijn hangende keukens.
 • De historische stadskern is een beschermd stadsgezicht.
 • Het bevat het oudste bakstenen huis van Groningen.

Tips om je woning te verkopen in Appingedam

Het verkopen van je woning in Appingedam kan een flinke uitdaging zijn. Je wilt je huis natuurlijk tegen de best mogelijke prijs verkopen. Daarom volgen hier enkele tips die je kunnen helpen om je woning op de juiste manier in de markt te zetten.

 • Professionele foto's: Investeer in een professionele fotograaf die je woning vanuit de beste hoeken kan vastleggen.
 • Keuringsrapport: Bied een keuringsrapport aan zodat potentiële kopers weten dat je woning in goede staat verkeert.
 • Opknappen entree: Kopers zullen met andere ogen naar je woning kijken als de entree er uitnodigend uitziet. Investeer tijd (en mogelijk een beetje geld) in het opknappen van de entree.
 • Lichte kleuren: Een frisse laag verf in neutrale en lichte kleuren kan je huis groter en helderder laten lijken.
 • Geurbeleving: Zorg voor een aangename geur in huis tijdens de bezichtigingen. Dit kan bijvoorbeeld met versgebakken koekjes of koffie.
 • Persoonlijke spullen opruimen: Kopers willen zichzelf kunnen voorstellen in de woning. Opruimen van persoonlijke spullen kan hierbij helpen.

Ontdek jouw stappenplan in Appingedam:

 • Uniek stappenplan op maat voor jouw woning
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Interactief en gebruikersvriendelijk: hou je voortgang bij
 • Biedt mogelijkheid tot besparen via vergelijkingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Appingedam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Appingedam kost je als verkoper gemiddeld € 4.810. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Appingedam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 256.282) € 2.922
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.810

Kosten van makelaars in Appingedam

Als je jouw huis in Appingedam wilt verkopen, ben je misschien benieuwd naar de gemiddelde kosten van een makelaar. Het courtagepercentage dat makelaars in rekening brengen ligt over het algemeen rond 1,14% van de verkoopprijs van het huis. Dit percentage is in lijn met het landelijke gemiddelde, een indicatie dat de makelaarskosten in Appingedam marktconform zijn.

Houd er rekening mee dat verschillende makelaars verschillende tarieven en servicepakketten kunnen aanbieden. Het is daarom van cruciaal belang dat je verschillende offertes vergelijkt om zo de meest geschikte makelaar te vinden. De courtage van 1,14% is slechts een gemiddelde en de werkelijke kosten kunnen variëren.

Lees meer over makelaars in Appingedam.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij de verkoop van jouw woning kijk je tegen meer kosten aan dan alleen die van de makelaar. Zo stuit je op notariskosten. Na het accepteren van een bod, tekenen jij en de koper een voorlopig koopcontract. Dit regel je meestal bij de notaris. De notaris zorgt dat alles juridisch in orde is.

Bereken je vooral niet rijk. Voor het opstellen van de koopakte, het controleren van de koopakte en eventuele extra werkzaamheden betaal je een bedrag aan de notaris. Deze kosten kunnen flink oplopen, dus houd hier rekening mee in je berekening.

Energielabel

Ook het energielabel brengt kosten met zich mee. Sinds 2015 moet iedere woningeigenaar een energielabel hebben. Het label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Energieklasse A is zeer zuinig, klasse G is zeer onzuinig.

Het aanvragen van een energielabel doe je bij een erkend deskundige. De kosten variëren afhankelijk van de deskundige die je kiest, maar liggen gemiddeld tussen de €100 en €200. Heb je nog geen geldig energielabel? Dan kan je dus een fikse boete riskeren.

Voorbereidingskosten

Verkoopstyling en klein onderhoud kunnen de waarde van je woning flink opkrikken. Een vers likje verf, het repareren van loszittend behang of het netjes maken van de tuin zijn voorbeelden van kleine aanpassingen die veel verschil kunnen maken.

De gemiddelde kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud bedragen € 875. Wellicht lijkt dit een forse investering, maar bedenk goed dat een aantrekkelijke presentatie van je woning vaak resulteert in een hoger verkoopbedrag.

Wanneer mijn huis verkopen in Appingedam?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Appingedam? Dat is begrijpelijk, want de huidige woningmarkt maakt het aantrekkelijk om je huis te verkopen. Met professionele inzichten kan een makelaar je goed helpen bij je verkoopplannen.

Je vraagt je misschien af: "Is april 2024 écht een goed moment om mijn huis te verkopen?" Het antwoord is ja. De beslissing hangt natuurlijk af van je persoonlijke omstandigheden en voorkeuren, maar de huidige markt maakt het zeker waard om actie te ondernemen. Een makelaar kan je hier uitgebreid over informeren.

Vergelijk makelaars in Appingedam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van een huis is iets wat je niet zo vaak in het leven doet en daarom wil je dit goed aanpakken. Hierin kan Huis Verkopen je uitstekend begeleiden. Huis Verkopen heeft een overzichtelijk en duidelijk stappenplan waarmee je gemakkelijk iedere fase van het verkooppoces doorloopt. Of je nou een makelaar nodig hebt, een energielabel moet aanvragen of een verhuizer zoekt, bij Huis Verkopen regel je het allemaal eenvoudig op één plek. Het stappenplan wijst je op alles wat je moet weten en regelen om de verkoop van je woning zo goed mogelijk aan te pakken.

Lokale prestaties vergelijken

Met de database van alle makelaars in Appingedam die Huis Verkopen bijhoudt, kun je gemakkelijk lokale makelaars vergelijken. Je ziet in één oogopslag de verkoopopbrengst, snelheid en de dienstverlening van elke makelaar. Zo vind je altijd de beste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen

Door het vergelijken van dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs via het stappenplan van Huis Verkopen, bespaar je aanzienlijk op je kosten. Je kiest met gemak voor de beste, beschikbare dienstverlener tegen het voordeligste tarief.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is 100% objectief en onafhankelijk. Als grootste platform op het gebied van woningverkoop staan ze volledig aan de kant van de verkopers en bestrijden ze misinformatie in de markt.

Het overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je altijd het overzicht. Je regelt alles op één plek, je bent altijd goed geïnformeerd en je kunt iedere voltooide stap eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Appingedam

De verkoopkosten variëren, maar omvatten typisch makelaarskosten, overdrachtskosten en eventuele kosten voor het opfrissen van je huis. De exacte bedragen variëren per situatie. Voor gedetailleerde informatie over de kosten, bezoek je het beste deze pagina.

De vraagprijs kan bepaald worden met een professionele waardebepaling van je woning. Dit neemt factoren als de lokale marktomstandigheden, de staat van je woning en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in Appingedam in overweging. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op onze site.

Ja, het is wettelijk verplicht om bij de verkoop een geldig energielabel te overhandigen aan de koper. Het energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Voor meer informatie kan je terecht op deze pagina.

Het kiezen van de juiste makelaar hangt af van je specifieke behoeften en situatie. Belangrijke aspecten om naar te kijken zijn ervaring, lokale kennis, diensten en tarieven. Het is aan te raden verschillende makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsplatform.

Het kan helpen om je huis op te knappen voor verkoop, maar dit hangt sterk af van de staat van je huis, de markt en de potentiële kopers. Kijk voor tips over huisverbeteringen voorafgaand aan verkoop op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen