Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Groningen

Overweeg je jouw huis in Groningen te verkopen? Het kan een complex proces zijn dat om goed advies en optimale voorbereiding vraagt. Op HuisVerkopen.nl vind je alles wat je nodig hebt om je woning succesvol en tegen de beste prijs op de markt te zetten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Groningen

Als woningverkoper in Groningen heb je diverse doelen voor ogen. Het verkopen van je huis is een belangrijke stap en je wilt ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Een van de belangrijkste doelen voor jou is waarschijnlijk het behalen van een hoge verkoopprijs. Daarnaast is het ook van groot belang om een snelle verkoop te bewerkstelligen. Dit vraagt om strategisch denken, goede marktkennis en het nemen van slimme beslissingen. Een van de manieren om dit te bereiken is door het kiezen van een goede, bewezen succesvolle makelaar in Groningen.

Als potentiële verkoper vraag je je wellicht een aantal dingen af. Hoe snel worden huizen in Groningen bijvoorbeeld verkocht? En wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze stad? Ook ben je misschien nieuwsgierig naar hoeveel je kunt besparen door te kiezen voor de juiste makelaar en diens prestaties. Inzicht in dit soort cijfers kan je helpen bij je besluitvorming. Een manier om een makelaar te vinden die goed presteert in Groningen is door te kijken op deze handige pagina waar je makelaars kunt vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Groningen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
38 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 343.915
Besparing (gem.)
€ 1.066

Je huis snel verkopen in Groningen

In de dynamische woningmarkt van Groningen, worden huizen gemiddeld verkocht binnen 37 dagen. Dit is relatief snel, maar er is zeker ruimte om dit proces nog te versnellen. Hier volgen tips die je kunnen helpen je woning nog sneller te verkopen.

 1. Voorbereiding: Zorg dat je woning eruitziet alsof deze zo betrokken kan worden. Dit betekent een grondige schoonmaak, eventuele kleine reparaties uitvoeren en de tuin netjes maken. Een verzorgd huis trekt meer geïnteresseerden.
 2. Prijsstelling: Wees realistisch in de prijs van je woning. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Onderzoek vergelijkbare woningen in je buurt om een passende prijs vast te stellen.
 3. Marketing: Maak gebruik van verschillende kanalen om je woning onder de aandacht te brengen. Dit betekent professionele foto's en beschrijvingen op vastgoedwebsites, maar vergeet ook social media en je eigen netwerk niet.

Tips in Groningen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Groningen op?

Als je een huis wil verkopen in Groningen, is het handig te weten wat de huidige gemiddelde verkoopprijs is. Die bedraagt op dit moment € 343.915. De verkoopsom hangt echter van veel factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de staat van het huis, de locatie, de grootte en de huidige woningmarkt.

Overweeg je om jouw huis per vierkante meter te prijzen? Dan is het belangrijk om te weten dat de huidige gemiddelde prijs in Groningen € 3.511 per vierkante meter is. Bedenk wel dat woningprijzen altijd fluctueren. Het loont dus zeker de moeite om de woningmarkt nauwlettend in de gaten te houden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Groningen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.400
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Groningen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Groningen.

Feitjes over Groningen

 • Groningen is de jongste stad van Nederland qua inwoners.
 • De Martinitoren, bijnaam d'Olle Grieze, is 97 meter hoog.
 • Er zijn meer dan 150 bars en restaurants in het centrum van Groningen.

Tips om je woning te verkopen in Groningen

Als je overweegt je huis in Groningen te verkopen, wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement behalen. Een deel van het bereiken van dat doel ligt in jouw handen. Hier zijn wat nuttige tips om het verkoopproces te bevorderen zonder een fortuin uit te geven.

 • Kleine reparaties: Kijk kritisch naar je woning en voer kleine reparaties uit. Een lekkende kraan, een barst in het raam, verweerd houtwerk: deze kleine minpunten kunnen een potentiële koper afschrikken.
 • De eerste indruk: Vergeet het belang van de eerste indruk niet. Investeer in mooi groen voor de tuin, zorg dat de entree uitnodigend is en dat het huis er van buiten netjes verzorgd uitziet.
 • Geef ruimtes een functie: Een rommelkamer of leegstaande kamer kan voor verwarring zorgen. Richt elke ruimte met een duidelijke functie in, zodat kopers zien wat de mogelijkheden zijn.
 • Professionele foto's: Huur een professionele fotograaf in voor de verkoopfoto's. Een goede presentatie van je huis kan de verkoop versnellen en de waarde verhogen.
 • Geuren en licht: Zorg voor een aangename geur in huis en haal zoveel mogelijk daglicht binnen. Dit geeft een prettig en huiselijk gevoel bij de bezichtigingen.

Ontdek jouw stappenplan in Groningen:

 • Met ons stappenplan bespaar je duizenden euro's.
 • Hiermee houd je het gehele proces eenvoudig en overzichtelijk.
 • Alles wordt geregeld vanaf één centrale plek, voor gemak.
 • Je zet geen stap te veel en vergeet niets dankzij het plan.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Groningen

Groningen, een bruisende en levendige stad, barst van de diverse attracties die interesse van potentiële kopers kunnen prikkelen. Een rijke historie en veelzijdige cultuur maakt dat wonen in Groningen een aantrekkelijk vooruitzicht is. Met deze variëteit aan bezienswaardigheden in de directe omgeving kan de verkoop van je huis in Groningen een stuk soepeler verlopen.

Laat je betoveren door de volgende fascinerende plekken in Groningen:

 • Martinitoren: Dit historische bouwwerk biedt adembenemende uitzichten over de stad en trekt zowel toeristen als lokale inwoners.
 • Groninger Museum: Deze culturele instelling is een must voor kunstliefhebbers en betekent een uitstekende verrijking van het lokale levendige culturele scene.
 • Prinsentuin: Deze verborgen stadstuin is een rustige oase in het bruisende stadsleven, ideaal voor ontspannen wandelingen.
 • De Oosterpoort: Als prominent concertgebouw vormt het een bruisend hart van culturele evenementen, variërend van muziek tot theater.
 • Noorderplantsoen: Deze mooie en populaire stadspark is perfect voor recreatieve activiteiten en zomerse picknicks.

Wat kost een huis verkopen in Groningen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Groningen kost je als verkoper gemiddeld € 5.269. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Groningen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 343.915) € 3.783
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.269

Kosten van makelaars in Groningen

Het inzetten van een makelaar bij de verkoop van je huis in Groningen kost gemiddeld een bepaald percentage van de verkoopsom, dit wordt courtage genoemd. Bij een gemiddelde courtage van 1,10% kun je dus al inschatten wat de kosten zullen zijn op basis van de verwachte verkoopwaarde van je huis. Houd er rekening mee dat dit vaak nog onderhandelbaar is.

Het vergelijken van verschillende makelaars kan je flink wat geld besparen. Niet alle makelaars hanteren namelijk dezelfde tarieven en de diensten en service die je daarvoor terug krijgt kunnen aanzienlijk verschillen. Kies daarom nooit de eerste de beste makelaar, maar investeer tijd in het maken van de juiste keuze.

Lees meer over makelaars in Groningen.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

Wanneer je je huis hebt verkocht, komt één van de grootste praktische uitdagingen om de hoek kijken: verhuizen. Je kunt zelf met vrienden en familie aan de slag gaan, maar misschien besteed je dit proces liever uit aan een professioneel verhuisbedrijf.

De investering in een verhuisbedrijf betaalt zich vaak terug. Niet alleen in termen van tijd, maar ook in het voorkomen van schade aan je bezittingen. Ook helpt het je om te focussen op de organisatorische en administratieve kant van de verhuizing.

Onderhoud en reparatiekosten

Voordat je jouw huis in de verkoop zet, is het verstandig om al het achterstallig onderhoud aan te pakken. Dit betekent echter dat je te maken krijgt met onderhouds- en reparatiekosten. Een goed onderhouden woning trekt meer potentiële kopers en kan de verkoopprijs zelfs verhogen.

Onderhoud en reparaties aan je woning zien als een investering is belangrijk. Een opgeknapte woning zal meer geïnteresseerden aantrekken. Tevens geeft het een betrouwbare indruk, wat doorslaggevend kan zijn voor de uiteindelijke verkoop.

Energielabel en bouwtechnische keuring

Bij het verkopen van je woning ben je verplicht om een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Hiervan zijn er kosten aan verbonden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren.

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig je woning is. Een goed energielabel kan de verkoopwaarde van je woning verhogen. De bouwtechnische keuring is een gedetailleerd rapport over de staat van je woning. Het geeft jou en de koper zekerheid en kan latere problemen voorkomen.

Waar op letten bij verkoop huis in Groningen?

 • Aardbevingsschade: Groningen is getroffen door meerdere aardbevingen ten gevolge van gaswinning. Dit kan mogelijk geleid hebben tot schade aan jouw woning. Als verkoper ben je verplicht om deze informatie te delen, dus zorg ervoor dat je een transparant en compleet beeld geeft van eventuele schade en uitgevoerde herstellingen.
 • Historisch erfgoed: Groningen heeft veel historische gebouwen, soms met beperkingen om verbouwingen uit te voeren. Het is belangrijk om te checken of jouw woning onder deze beperkingen valt en deze te vermelden aan potentiële kopers. Speciale aandacht moet worden besteed aan mogelijke beheerplannen, restauratienormen en monumentale status.
 • Huurders en studenten: Groningen heeft een grote populatie studenten en is rijk aan huurwoningen. Als jouw woning momenteel gehuurd wordt, kunnen er specifieke regels gelden voor de verkoop. Behoud je transparantie; het is belangrijk om de rechten van huurders te kennen en om potentiële kopers hierover te informeren.
 • Energielabel: In Groningen is er een sterke focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie. Een gunstig energielabel kan jouw woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Informeer je over de mogelijkheden om jouw woning energiezuiniger te maken alvorens deze te verkopen om zo de waarde te verhogen.

Wanneer mijn huis verkopen in Groningen?

Twijfel je of dit een goed moment is om jouw huis in Groningen te verkopen? Begrijpelijk, want de woningmarkt heeft de laatste jaren behoorlijke pieken en dalen meegemaakt. Een antwoord op jouw vraag is echter lastig te geven, zonder de specifieke situatie te kennen. Gelukkig kun je via deze link gratis een verkoopadvies opvragen van een expert die jouw situatie wel kan inschatten.

Het is natuurlijk belangrijk dat je een beslissing neemt die het beste bij jou past. Niet iedereen heeft dezelfde behoeftes, wensen en omstandigheden. Vandaar dat een verkoopadvies op maat zo waardevol is. Kijkend naar de situatie op de woningmarkt in juni 2024, lijkt het in het algemeen een goede tijd om je huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Groningen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Met het gemak en de efficiëntie van Huis Verkopen krijg je zonder zorgen je huis verkocht. Dit doe je door middel van ons uitgebreide stappenplan speciaal gemaakt voor jouw huis. Dit stappenplan is een makkelijke route om niet alleen kosten, maar ook tijd te besparen tijdens het verkoopproces van je huis. Dit zorgt ervoor dat jij je kan concentreren op wat het belangrijkst is: de succesvolle verkoop van jouw woning.

Gratis waardebepaling

Bij Huis Verkopen provideren we gratis waardebepaling voor je woning. Je krijgt hierdoor zonder enige kosten een betrouwbaar inzicht in de huidige marktwaarde van je huis. Dit kan helpen bij het positioneren van je woning op de markt.

Vergelijk makelaars

Vergeet de zoektocht naar de perfecte makelaar, Huis Verkopen heeft een makelaarsvergelijking-tool die het allemaal voor je regelt. Met deze tool kies je de beste makelaar in Groningen voor de verkoop van jouw huis.

Bespaar op makelaarskosten

We maken het niet alleen makkelijk om makelaars te vergelijken, maar ook om makelaarstarieven op te vragen. Zo heb je snel een overzicht van mogelijke kosten en kun je flink besparen op makelaarskosten.

Onafhankelijk en gratis online platform

Huis Verkopen biedt een onafhankelijk en gratis online platform waarmee je op een eenvoudige en moderne manier de verkoop van je huis regelt. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de beste deal krijgt.

Appartement verkopen in Groningen

Wanneer je een appartement wilt verkopen in Groningen, heb je ongetwijfeld bemerkt dat het verkoopproces verschilt van het verkopen van een woonhuis. Zaken als de VvE, appartementsrechten en servicekosten spelen een belangrijke rol in de verkoop. Het vinden van de juiste makelaar, bijvoorbeeld eentje met aantoonbare ervaring in het verkopen van appartementen, kan je veel kopzorgen besparen. Vergeet niet om te vergelijken! Op HuisVerkopen.nl vind je een overzichtelijke vergelijkingstool om de beste makelaar te vinden voor jouw situatie.

Naast het kiezen van de juiste makelaar, zijn er nog meer factoren die je verkoopsucces kunnen beïnvloeden. Maak eens gebruik van verkoopadvies of vraag een waardebepaling aan. Het begrijpen van de waarde van je appartement is een grote stap in de richting van een succesvolle verkoop. En vergeet niet, elke detail kan het verschil maken in de markt van appartement verkoop, van een correct energielabel tot een goed onderhouden binnenplaats. Succes!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Groningen

Voor een accurate waardebepaling van je huis is het belangrijk om een professionele makelaar in te schakelen. Op onze website kan je eenvoudig een waardebepaling aanvragen.

De snelheid waarmee een huis verkocht wordt, varieert sterk en is afhankelijk van verschillende factoren. In de sectie snel jouw huis verkopen op onze website vind je meer informatie hierover.

De kosten van het verkopen van een huis variëren sterk. Ze zijn onder andere afhankelijk van de makelaarstitarieven. In onze sectie kosten huis verkopen vind je meer informatie over de mogelijke kosten.

Op onze site bieden we een handige tool aan om makelaars te vergelijken. Met behulp van deze tool kan je de beste makelaar voor jouw unieke situatie vinden.

Of het een goede tijd is om je huis te verkopen hangt af van vele factoren, waaronder de huidige woningmarkt en de specifieke situatie van je huis. Onze pagina met tips voor het verkopen van jouw huis kan je hierbij helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen