Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Weert

Verkoop je huis in Weert op een verstandige wijze en bespaar aanzienlijk op je budget. Door verschillende makelaars en hun tarieven zorgvuldig te vergelijken, kun je een grote som geld besparen. Pak het slim aan en zorg dat je niet meer betaalt dan nodig is voor dit belangrijke traject.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Weert

Als je jouw huis in Weert wilt verkopen, zijn er behoorlijk wat zaken om op te letten. Denk bijvoorbeeld aan de juiste prijsbepaling van je pand, de optimale presentatie van je woning en de onderhandelingen met potentiële kopers. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de lokale vastgoedmarkt: welke invloed heeft de huidige marktsituatie in Weert op jouw verkoopplannen? Het selecteren van de juiste makelaar, die zich in Weert al heeft bewezen, kan helpen om een goed verkoopresultaat te garanderen.

Waarschijnlijk stel je jezelf verschillende vragen bij het verkopen van je huis: Hoe lang duurt het gemiddeld om een huis te verkopen in Weert? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Om je antwoord te geven op deze vragen, hebben we de actuele cijfers verzameld. Hieronder vind je een overzicht van de recentste statistieken betreffende woningverkoop in Weert:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
27 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 371.563
Besparing (gem.)
€ 1.096

Je huis snel verkopen in Weert

In Weert worden woningen gemiddeld binnen 50 dagen verkocht. Hoewel dit een indicatie geeft, hangt de exacte verkoopsnelheid af van diverse factoren. Gelukkig kun je zelf invloed uitoefenen om je huis snel te verkopen.

 1. Vraag meerdere waardebepalingen aan. Door een gratis waardebepaling te vragen aan diverse makelaars, krijg je een goed beeld van de verschillende inschattingen. Dit kan je helpen bij het bepalen van de juiste vraagprijs. Hier kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.
 2. Zorg voor een optimaal gepresenteerde woning. Een opgeruimd en schoon huis trekt meer kijkers en kan helpen bij een snellere verkoop. Denk ook aan goede belichting en duidelijke foto's om je woning aantrekkelijk te presenteren op online platforms.
 3. Maak gebruik van de deskundigheid van een goede makelaar. Een makelaar kent de lokale markt, heeft een groot netwerk en kan effectief onderhandelen om de beste verkoopprijs te realiseren. Hier kun je makelaars vergelijken en de beste vinden voor jouw situatie.

Tips in Weert

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Weert op?

Als je van plan bent jouw woning in Weert te verkopen, is het altijd handig om te weten wat de huidige gemiddelde verkoopprijs is. Op dit moment ligt deze rond de € 371.563 euro. Maar let wel op, de daadwerkelijke verkoopsom kan hoger of lager zijn, afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van de woning, de locatie en de prijsontwikkelingen in de regio.

Wil je nog een stapje gedetailleerder? Neem dan de gemiddelde prijs per vierkante meter in acht. In Weert ligt deze momenteel rond de € 3.117 euro per vierkante meter. Maar voor een exacte prijsbepaling van jouw woning is het aan te raden om een waardebepaling te laten uitvoeren door een deskundige. Zo kom je te weten wat jouw woning nu precies waard is zonder extra kosten te maken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Weert

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.000
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Weert bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Weert.

Feitjes over Weert

 • Weert wordt ook wel de 'Poort van Limburg' genoemd.
 • Het staat bekend om de jaarlijkse paardenmarkt op Vrijthof.
 • Het beschikt over een fraai Natuurhistorisch Genootschap.

Tips om je woning te verkopen in Weert

Het verkopen van je huis in Weert kan een uitdaging zijn, vooral in een competitieve vastgoedmarkt. Om met succes je huis te verkopen, heb je meer nodig dan alleen een 'te koop'-bord in de voortuin. We geven je graag enkele onmiskenbare tips die je verkoopsucces kunnen vergroten.

 • Professionele fotografie: Huur een professionele fotograaf in om je huis in de beste licht te presenteren. Goede foto's kunnen potentiële kopers echt aantrekken.
 • Optimalisatie voor online presentatie: Zorg ervoor dat je huis online prachtig wordt gepresenteerd. De meerderheid van de huizenzoekers begint hun zoektocht online.
 • Opknappen waar nodig: Investeer in kleine reparaties of verbeteringen die de waarde van je huis verhogen. Een frisse laag verf doet bijvoorbeeld wonderen.
 • Investeer in een geurdiffuser: Een huis dat fris ruikt, zal een positieve indruk achterlaten bij potentiële kopers die je huis bezoeken.
 • Energiebesparende features: Overweeg investeringen in energie-efficiënte features. Deze zijn aantrekkelijk voor veel kopers, en kunnen de waarde van je huis verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Weert:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Vrijblijvend en interactief met persoonlijke keuzes
 • Niets over het hoofd zien dankzij gedegen oriëntatie
 • Duizenden euro's besparen bij verkoop van je woning
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Weert?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Weert kost je als verkoper gemiddeld € 5.657. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Weert In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 371.563) € 4.236
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.657

Kosten van makelaars in Weert

Bij het verkopen van je huis in Weert kom je al snel bij de kosten van de makelaar uit. Die bestaan in de regel uit opstartkosten en een courtage. De opstartkosten betalen de meeste makelaars in Weert vooraf. Je mag hiervoor een gemiddelde prijs verwachten van € 515. Dit zijn kosten voor onder andere woningopname, fotoreportage en het opstellen van een verkoopplan.

De courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Het gemiddelde courtagepercentage in Weert is 1,14%. Het is belangrijk om dit goed te overwegen, want makelaars verschillen niet alleen in tarief, maar ook in hoeveel handelingen je zelf moet verrichten. Zoek dus zorgvuldig een makelaar uit die alles voor je doet of bij wie je zelf nog dingen kan oppakken.

Lees meer over makelaars in Weert.

Andere kosten bij verkoop

Overdrachtsbelasting en notariskosten

Naast de makelaarskosten heb je als verkoper van jouw woning te maken met de overdrachtsbelasting. De overdrachtsbelasting is een belasting over de waarde van de woning die wordt betaald door de nieuwe eigenaar. Hoewel deze kosten voor de koper zijn, wil je ze uiteraard wel in de gaten houden.

Ook heb je te maken met notariskosten. Deze zijn doorgaans voor de eigenaar van de woning, en dus voor jou. Een notaris stelt de verkoopakte op en verzorgt de inschrijving in het kadaster. Deze kosten variëren, afhankelijk van de notaris die je kiest.

Hypothecaire kosten

Als je na de verkoop van je woning een nieuwe woning koopt, kun je te maken krijgen met hypothecaire kosten. Dit zijn de kosten voor de hypotheek die je op je nieuwe woning neemt. Denk hierbij aan afsluitkosten, notariskosten en kosten voor een taxatie.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op de diverse kosten bij de verkoop van je huis. Op deze manier kun je voorkomen dat je voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Marketingkosten

Misschien wel een van de belangrijkste kosten voor je zijn de marketingkosten. Hieronder vallen de uitgaven die je doet om jouw woning te promoten. Denk hierbij aan advertentiekosten, fotografie- en videokosten of de kosten voor een plattegrond.

Deze kosten zijn vaak onderdeel van de makelaarskosten. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar de tarieven van verschillende makelaars zodat je zeker weet dat je onder de streep geen te hoge kosten maakt voor de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Weert?

De huidige woningmarkt in Weert lijkt een zee van mogelijkheden te bieden. Denk je erover na om jouw huis te koop te zetten in deze periode? Het antwoord kan zeker positief zijn, gezien de grote vraag naar huizen maakt dat potentiële kopers klaarstaan om snel stappen te maken.

In de huidige periode, mei 2024, biedt de markt in Weert goede vooruitzichten voor verkoop. Het is een actieve markt met veel geïnteresseerde kopers, waarbij jouw huis zich kan onderscheiden. Stel je open voor deze mogelijkheid, dan kun je het proces van je huis verkopen beginnen met een optimistische houding.

Vergelijk makelaars in Weert Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt om je huis te verkopen, dan wil je daar natuurlijk de beste prijs voor krijgen. Maar hoe weet je wat de beste aanpak is als je dit waarschijnlijk maar een paar keer in je leven doet? Daar is waar Huis Verkopen bij kan helpen. Huis Verkopen biedt een eenvoudige en moderne manier om je voor te bereiden op de verkoop van je huis. Met een scala aan nuttige tools en tips, ondersteunen ze je bij het vinden van de beste lokale makelaar, het redelijk inschatten van je woningwaarde en het succesvol navigeren van je verkoopproces.

Gratis waardebepaling

Het inzicht hebben in de waarde van je huis is de eerste stap in het verkoopproces. Huis Verkopen biedt een gratis tool aan waarmee je een nauwkeurige waardebepaling van je huis kan ontvangen. Zo weet je exact wat je huis waard is en kan je een passende verkoopprijs bepalen.

Vergelijk makelaars

Zorg dat je de beste deal krijgt door verschillende makelaars te vergelijken. Huis Verkopen biedt een onafhankelijk platform waarmee je makelaarstarieven kunt opvragen en makelaars kunt vergelijken. Dit kan je helpen besparen op makelaarskosten en zo bijdragen aan een succesvolle verkoop.

Alles geregeld via Huis Verkopen

Van een energielabel en een verhuizer tot woningstyling, alle aanvullende diensten zijn gemakkelijk te regelen via Huis Verkopen. Naast het gemak zorgt dit er ook voor dat je met zekerheid de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten.

Appartement verkopen in Weert

De verkoop van een appartement in Weert hangt af van diverse factoren, en het proces verschilt van het verkopen van een woonhuis. Het is dan ook veelzeggend om te verbinten met professionele makelaars die gespecialiseerd zijn in appartementenverkoop in deze regio. Bekijk hiervoor het overzicht van makelaars, en zorg ervoor dat je de lokale makelaars goed vergelijkt om te zien wie de beste past bij jouw wensen en behoeften.

Als je jouw appartement in Weert wilt verkopen, is het belangrijk dat je weet wat je appartement waard is. Aarzel niet om een waardebepaling aan te vragen bij een vertrouwde makelaar. Je kunt ook de kosten van de verkoop inzien via dit platform. Met dit inzicht ben je goed voorbereid om van start te gaan met het verkoopproces.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Weert

Het is niet altijd makkelijk om de exacte waarde van je huis zelf te bepalen, want deze wordt beïnvloed door factoren zoals locatie, omvang, woningtype en de staat van onderhoud. Bij HuisVerkopen.nl kun je makkelijk een professionele waardebepaling aanvragen.

Om je huis in Weert snel te verkopen, is het belangrijk dat je je woning goed presenteert, een reële vraagprijs vraagt en overal adverteert. Kijk voor meer tips op onze pagina over snel je woning verkopen.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan het verkopen van een huis, zoals makelaarskosten, kosten voor het energielabel en mogelijk kosten voor het aflossen van je hypotheek. Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht.

Een goede makelaar kan het verschil maken bij de verkoop van je huis. Het is belangrijk dat de makelaar ervaring heeft in Weert en een goede verkoopstrategie hanteert. Zie onze informatieve pagina over makelaars voor meer details.

Het verkopen van je huis voor de hoogste prijs hangt af van verschillende factoren, zoals een goede presentatie van het huis, inzetten op unieke kenmerken en een solide onderhandelingsstrategie. Voor meer informatie bezoek je onze pagina met tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen