Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Maarheeze

Heb je een huis te verkopen in Maarheeze? Met een ervaren verkoopmakelaar aan je zijde kan je daar een aanzienlijk betere prijs voor krijgen. Zo'n professional weet namelijk precies hoe de lokale markt in elkaar zit en hoe hij jouw woning het beste kan presenteren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Maarheeze

Als je overweegt om je huis in Maarheeze te verkopen, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning ontvangen. Om dit te bereiken, moet je huis in de beste mogelijke staat zijn. Een opgeruimd en goed onderhouden huis trekt namelijk meer potentiële kopers aan. Daarnaast moet je rekening houden met makelaarskosten. Vind een makelaar die jouw belangen echt behartigt en niet te veel kosten rekent. Tenslotte wil je je huis zo snel mogelijk verkopen om dubbele woonlasten te vermijden.

Waarschijnlijk zit je met een aantal vragen. Hoe snel worden huizen in Maarheeze verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopprijs van woningen in deze omgeving? En hoeveel potentiële besparingen kun je bereiken door makelaars te vergelijken? Eén ding is zeker: een beetje onderzoek kan veel verschil maken in hoe succesvol je bent bij het verkopen van je huis. Blijf lezen voor de meest recente statistieken over de woningverkoop in Maarheeze:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
36 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 379.465
Besparing (gem.)
€ 1.138

Je huis snel verkopen in Maarheeze

In Maarheeze kun je er gemiddeld op rekenen dat je huis binnen 36 dagen verkocht is. Verkopen kan echter sneller met de juiste aanpak. Hieronder staan enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

 1. Presenteer je woning op haar best. Denk aan goed onderhoud, een opgeruimde woning en gebruik sfeervolle verlichting voor het maken van foto’s.
 2. Stel een competitieve prijs vast. Het is essentieel om je woning niet te boven of onder jouw vraagprijs te verkopen. Doe marktonderzoek, kijk naar vergelijkbare woningen en overweeg eventueel een makelaar.
 3. Promoot je woning actief. Maak gebruik van sociale media, netwerk en online marktplaatsen. Een goede internetpresentatie kan een groter bereik en dus potentiële kopers opleveren.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Maarheeze

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Maarheeze op?

Als je overweegt jouw huis in Maarheeze te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkooprijs er momenteel op € 379.465 ligt. Deze verkoopsom hangt echter sterk af van verschillende factoren, waaronder onderhoud van het huis, de locatie, de grootte van het perceel en de actuele vraag op de huizenmarkt.

Belangrijk is ook de gemiddelde prijs per m2. In Maarheeze ligt die op dit moment op € 3.298. Let wel, huizenprijzen zijn altijd in beweging, onder invloed van talloze factoren. Een goede makelaar kan je adviseren over het juiste moment om je huis te verkopen, rekening houdend met de huidige trends op de markt. Zeker in de huidige markt, waar prijzen snel kunnen stijgen en dalen, is dit erg waardevol.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Maarheeze

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.800
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Maarheeze bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Maarheeze.

Feitjes over Maarheeze

 • Maarheeze onderdeel is van de gemeente Cranendonck.
 • Het dorp heeft volgens cijfers van CBS ongeveer 5.835 inwoners.
 • Het kent een oud molenerfgoed genaamd 'Vogelschut' uit 1856.

Tips om je woning te verkopen in Maarheeze

Het verkopen van je woning in Maarheeze kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste tips en technieken kan je succes behalen. Hier zijn enkele aspecten die wellicht over het hoofd worden gezien maar toch essentieel zijn voor een succesvolle verkoop.

 • Fotografie: Investeer in professionele foto's van je huis. Beelden geven de eerste indruk en potentiële kopers beslissen vaak op basis hiervan of ze een bezichtiging willen inplannen.
 • Onderhoud: Zorg voor een goed onderhouden woning. Kleine gebreken kunnen kopers afschrikken. Denk aan een lekkende kraan, loszittend behang of een kapotte deurbel; allemaal kleine zaken die eenvoudig te verhelpen zijn.
 • Inrichting: Richt je huis neutraal in om een brede doelgroep aan te trekken. Persoonlijke voorkeuren kunnen hierin een grote rol spelen en een neutrale inrichting kan helpen focussen op de ruimte en mogelijkheden van de woning.
 • Prijspositionering: Positioneer je woning correct in de markt. Maak een realistische inschatting van de prijs op basis van vergelijkbare woningen in Maarheeze en betrek een deskundige voor een betrouwbare taxatie.

Ontdek jouw stappenplan in Maarheeze:

 • Helder overzicht van alle verkoopstappen per adres
 • Handige, interactieve 'to do'-lijst voor woningverkoop
 • Mogelijkheid tot duizenden euro's besparen met vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Maarheeze?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Maarheeze kost je als verkoper gemiddeld € 5.962. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Maarheeze In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 379.465) € 4.212
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.962

Kosten van makelaars in Maarheeze

Als je van plan bent om je huis in Maarheeze te verkopen en daarvoor een makelaar in te schakelen, moet je rekening houden met kosten. De meeste makelaars rekenen namelijk een courtage (verkoopprovisie), die meestal een percentage is van de verkoopprijs van je huis. In Maarheeze bedraagt dit gemiddeld 1,11% van de verkoopprijs.

Naast de courtage brengen veel makelaars ook opstartkosten in rekening. Deze kosten zijn voor het opmaken van de advertentie, het maken van foto's en andere voorbereidende werkzaamheden. De gemiddelde opstartkosten in Maarheeze zijn € 515. Er zijn echter ook makelaars die een all-in tarief hanteren. De dienstverlening is hierbij vaak uitgebreider, maar het is zeker aan te raden om goed na te gaan welke taken je als verkoper zelf nog moet uitvoeren.

Lees meer over makelaars in Maarheeze.

Andere kosten bij verkoop

Zoals eerder genoemd, zijn de gemiddelde makelaarskosten in Maarheeze op basis van de gemiddelde courtage 1,11%, bij een gemiddelde verkoopprijs van € 379.465, ongeveer € 4.212. Maar er zijn meer kosten waar je als woningverkoper rekening mee moet houden. We bespreken drie soorten kosten buiten de kosten van de makelaar om.

Notariskosten verkoopakte

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de kosten van de verkoopakte. De notaris stelt deze op en de kosten hiervoor variëren per notaris. Onder deze kosten vallen onder andere het opmaken van de akte en de registratie bij het Kadaster.

Het nadeel is dat deze kosten meestal niet onderhandelbaar zijn. Je weet dus vooraf waar je aan toe bent. Desondanks is het een extra uitgave waarmee je rekening moet houden bij de verkoop van je woning in Maarheeze.

Kosten voor energielabel

Bij het verkopen van je huis moet je zorgen voor een geldig energielabel. Dit is verplicht. Het geeft inzicht in hoe energiezuinig je huis is. Een energiezuinig huis kan aantrekkelijk zijn voor kopers.

De kosten voor het aanvragen of aanpassen van een energielabel verschillen. Dit hangt af van het bedrijf dat het label aanvraagt en de grootte van je woning. Deze kosten komen bovenop de overige verkoopkosten. Zorg er dus voor dat je hier van tevoren rekening mee houdt.

Onderhoudskosten

Voordat je je huis in Maarheeze op de markt zet, wil je het misschien in orde maken. Eventuele reparaties of schilderwerk kunnen de waarde van je woning verhogen en de verkoop versnellen. Deze kosten moet je zelf dragen.

Hoewel deze kosten op het eerste gezicht misschien hoog lijken, kunnen ze je op de lange termijn veel opleveren. Een goed onderhouden huis trekt meer kopers en kan sneller worden verkocht. Hierdoor kan je de kosten die je hebt gemaakt voor het onderhoud mogelijk terugverdienen.

Wanneer mijn huis verkopen in Maarheeze?

Is het nu, in februari 2024, een goed moment om je huis in Maarheeze te verkopen? Het antwoord op deze vraag is ja! De huidige Nederlandse woningmarkt is zeer actief en de vraag naar woningen, waaronder in Maarheeze, is groot. Verkopen in deze periode kan daarom potentieel interessant zijn.

Zou je niet willen weten hoe jij jouw huis succesvol kan verkopen in deze tijd? Het begint allemaal met een zorgvuldige oriëntatie. Aarzel niet om een professional in te schakelen die op de hoogte is van de lokale markt in Maarheeze. Deze expert kan je bijstaan met advies en helpen bij het bepalen van de juiste vraagprijs.

Vergelijk makelaars in Maarheeze Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je huis is een grote en belangrijke beslissing, en het kan een ingewikkeld proces zijn. Daarom heeft Huis Verkopen een speciaal voor jou ontworpen stappenplan waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen om je huis succesvol te verkopen. Een goede voorbereiding op de verkoop van je woning heeft veel invloed op het verdere verloop van het verkooptraject. Het meer inzicht je op voorhand hebt, hoe vlotter en voordeliger de verkoop van je huis kan verlopen.

Bespaar op makelaarskosten

Op Huis Verkopen krijg je de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Hiermee krijg je duidelijkheid over de makelaarskosten en kan je flink besparen op de verkoop van jouw woning.

Gratis en onafhankelijke waardebepaling

Wil je weten wat jouw huis waard is? Met Huis Verkopen krijg je een gratis waardebepaling zodat je een goed beeld krijgt van de waarde van jouw woning. Dit is handig om een goede vraagprijs vast te stellen.

Eenvoudig wijze van verkoop

Op Huis Verkopen wordt de verkoop van jouw huis op een moderne, simpel, maar effectieve manier geregeld. Je kunt er zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet, zodat je met een gerust hart jouw huis kunt verkopen.

Vind de beste lokale makelaar

Dankzij het grote aanbod aan data over makelaars op Huis Verkopen kan je de prestaties van makelaars in Maarheeze vergelijken. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten en kun je de beste makelaar voor jouw woning vinden.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Maarheeze

De eerste stappen bij het verkopen van je huis omvatten onder andere: je woningwaarde laten bepalen, het huis verkoopklaar maken en een goede verkoopstrategie bepalen. Ook is het handig om je alvast te oriënteren op de huidige woningmarkt in Maarheeze. Voor een duidelijk overzicht kan je ons stappenplan volgen.

De verkoopprijs van je huis bepalen is een belangrijk aspect van het verkoopproces. Je kan een waardebepaling bij een makelaar aanvragen om een indicatie van de verkoopprijs te krijgen. Dit wordt bepaald aan de hand van onder andere de staat van de woning, de ligging en de woningmarkt in Maarheeze.

De keuze voor een makelaar hangt af van verschillende factoren, zoals de verkoopervaring van de makelaar, de kennis van de lokale woningmarkt en de prijs. Met behulp van onze vergelijkingstool kan je makelaars in Maarheeze vergelijken en de beste keuze maken.

De kosten voor het verkopen van een huis kunnen variëren en bestaan veelal uit makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor meer informatie over de kosten kan je terecht op onze kostenpagina.

De tijdsduur voor het verkopen van een woning kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de vraag in de markt en de staat van de woning. Met onze tips voor een snelle verkoop vergroot je de kans op een voorspoedige verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen