Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Valkenswaard

Denk je aan je huis verkopen in Valkenswaard? Onze lokale makelaars geven je graag ondersteuning. Door het slim toepassen van ons stappenplan, vergroot je de kans op een succesvolle en zorgeloze verkoop. Begin vandaag nog!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Valkenswaard

Als je overweegt om je huis in Valkenswaard te verkopen, zijn er een aantal zaken om in de gaten te houden. Natuurlijk wil je een goede prijs behalen en voorkomen dat je te veel betaalt aan een makelaar. Een snelle verkoop is ook belangrijk om dubbele woonlasten te vermijden. Met het juiste voorbereidingswerk is dit allemaal te regelen. Denk aan een aantrekkelijke presentatie van je woning, een realistische vraagprijs op basis van actuele marktgegevens en het kiezen van een goed presterende makelaar.

Misschien vraag je je af: wat is de gemiddelde verkoopperiode voor een huis in Valkenswaard? Of, wat is de gemiddelde opbrengst van woningen in dit gebied? En hoeveel kan je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Je kunt deze vragen beantwoorden met een bezoek aan de pagina voor het vergelijken van makelaars. Van hieruit kun je een makelaar kiezen die aantoonbaar presteert in Valkenswaard, wat je helpt een snelle verkoop te realiseren. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Valkenswaard:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
64 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 441.241
Besparing (gem.)
€ 1.191

Je huis snel verkopen in Valkenswaard

In Valkenswaard worden woningen gemiddeld binnen 61 dagen verkocht. Wil je dat jouw woning snel van de markt is? Volg dan onderstaande tips om je verkoopproces te versnellen.

 1. Stel een realistische vraagprijs: Een gratis waardebepaling door een makelaar kan je een goed beeld geven van de impact van de vraagprijs op de snelheid van verkoop. Een goed geprijsde woning trekt meer potentiële kopers aan en versnelt daardoor vaak het verkoopproces.
 2. Goede presentatie: Een aantrekkelijke en opgeruimde woning maakt een sterke eerste indruk op potentiële kopers. Zorg ervoor dat je woning er van binnen en buiten tip-top uitziet voordat je deze in de verkoop zet.
 3. Flexibele bezichtigingen: Door flexibel te zijn met bezichtigingen, kun je snel een breed publiek bereiken. Plan bezichtigingen op verschillende dagen en tijdstippen om zoveel mogelijk geïnteresseerden de kans te geven je woning te bezichtigen.

Tips in Valkenswaard

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Valkenswaard op?

Als je jouw huis in Valkenswaard wilt verkopen, wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten. De gemiddelde verkoopprijs in Valkenswaard ligt momenteel rond de € 441.241. Dit hangt uiteraard af van verschillende factoren zoals de grootte, de locatie, de staat van het huis en de huidige marktstand op het moment van verkoop in juni 2024.

In Valkenswaard ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter momenteel rond de € 3.989. Deze prijs kan variëren en hangt af van bijvoorbeeld de buurt waarin het huis staat. Hou er altijd rekening mee dat de huizenmarkt volop in beweging is. Een goede makelaar kan je adviseren bij het kiezen van het juiste verkoopmoment voor jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Valkenswaard

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.500
€ 4.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Valkenswaard bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Valkenswaard.

Feitjes over Valkenswaard

 • Valkenswaard was in de 20e eeuw een sigarenstad.
 • Het Eurocircuit Valkenswaard is een bekend motorcrosscircuit.
 • Valkenswaard is vernoemd naar de valkenjacht, populair in de middeleeuwen.

Tips om je woning te verkopen in Valkenswaard

Ben je van plan om je woning in Valkenswaard te verkopen? Het kan een uitdaging zijn om de juiste koper te vinden en je huis voor de beste prijs te verkopen. Dit proces kan echter gemakkelijker worden door enkele bruikbare tips te volgen.

 • Fotografie: Zorg voor professionele foto's van je woning. Goede foto's trekken meer potentiële kopers aan en geven een positief beeld van je huis.
 • Onderhoud: Zorg dat je huis in topconditie is. Kleine reparaties of een fris likje verf kunnen al een groot verschil maken en de waarde van je huis verhogen.
 • Verkoopprijs: Stel een realistische verkoopprijs in. Doe onderzoek naar vergelijkbare woningen in je buurt om zo de juiste prijs voor je woning te bepalen.
 • Promotie: Maak gebruik van verschillende platformen om je huis te promoten. Sociale media en online makelaarssites bieden veel mogelijkheden om je woning onder de aandacht te brengen.
 • Makelaar: Schakel een lokale makelaar in. Ze kennen de lokale vastgoedmarkt en kunnen je helpen bij het maken van strategische beslissingen om je huis succesvol te verkopen.

Ontdek jouw stappenplan in Valkenswaard:

 • Voorkomt dat essentiële stappen overgeslagen worden
 • Personaliseert het verkoopproces op basis van jouw woning
 • Kan je duizenden euro's besparen door vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Valkenswaard?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Valkenswaard kost je als verkoper gemiddeld € 6.750. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Valkenswaard In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 441.241) € 4.765
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.750

Kosten van makelaars in Valkenswaard

Als je een huis wilt verkopen in Valkenswaard, ben je mogelijk opstartkosten kwijt. De meeste makelaars rekenen deze aan om het verkoopproces in gang te zetten. Gemiddeld komt dit neer op: € 515. Daarmee zijn niet alle kosten gedekt, want daarnaast betaal je doorgaans ook courtage aan de makelaar.

De courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, te weten: 1,08%. Dit percentage varieert per makelaar. Naast de kosten van de makelaar, is het belangrijk om te kijken naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar meent jouw woning te kunnen verkopen. Dit kan namelijk aanzienlijk verschil maken in de uiteindelijke netto opbrengst.

Lees meer over makelaars in Valkenswaard.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten en inboedelopslag

Zodra je jouw huis hebt verkocht, zijn verhuiskosten onvermijdelijk. Je kunt ervoor kiezen om zelf te verhuizen, wat je flink wat geld kan besparen, maar ook een hoop stress kan opleveren. Het inhuren van een verhuisbedrijf kost meer, maar neemt wel een groot deel van het werk uit handen.

Ook kan het zijn dat je tijdelijk je inboedel ergens moet opslaan, als er een overbruggingsperiode is tussen de verkoop van je oude huis en het betrekken van je nieuwe huis. De kosten hiervoor variëren sterk op basis van de hoeveelheid spullen die je moet opslaan en de periode dat de opslag nodig is.

Notariskosten

Bij het verkopen van je huis krijg je ook te maken met notariskosten. De notaris zorgt voor het opmaken van de transportakte (akte van levering) en het inschrijven hiervan in het Kadaster. Daarnaast moet de notaris de hypotheekakte opmaken als je een nieuwe hypotheek afsluit.

Als je een bestaande hypotheek hebt op het te verkopen huis, moeten deze kosten bij de notaris worden doorgehaald. De gemiddelde kosten hiervan zijn € 350. Houd naast deze kosten rekening met de eventuele kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Overige kosten bij de verkoop

Je staat er misschien niet bij stil, maar er zijn meer verkoopkosten dan alleen de makelaarskosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het energielabel, styling en schoonmaak van jouw huis om deze aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Kosten besparen is altijd fijn, maar vergeet niet dat je ook investeert in de toekomst. Door goed zicht te houden op de diverse kosten, voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en weet je waar je aan toe bent. Dit geeft rust en zorgt dat je je kunt concentreren op de belangrijke zaken: het succesvol verkopen van je huis!

Wanneer mijn huis verkopen in Valkenswaard?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Valkenswaard op de markt te brengen? De huidige periode, juni 2024, is uitstekend voor het verkopen van je huis. De vraag naar woningen is groot, terwijl het aanbod relatief klein is, wat gunstig is voor jou als verkoper.

Hoe weet je of dit ook in Valkenswaard geldt? Het zijn voornamelijk de lokale makelaars die, door hun kennis van de markt, jou een goed beeld kunnen geven van de specifieke omstandigheden in Valkenswaard. Zij kunnen je bijstaan bij het maken van de juiste keuze en je adviseren over de timing van de verkoop.

Vergelijk makelaars in Valkenswaard Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je woning is een spannende gebeurtenis, waarbij je het graag in één keer goed wilt doen. Je wilt immers de beste prijs krijgen en geen verrassingen achteraf. Daarom is het slim om Huis Verkopen te gebruiken. Met deze gebruiksvriendelijke website aan je zijde neem je alle stappen voor de verkoop van je woning op een slimme en efficiënte manier.

Persoonlijke waardebepaling

Met Huis Verkopen kun je eenvoudig en gratis de waarde van je huis laten bepalen. Zo heb je de juiste informatie om de beste verkoopprijs vast te stellen.

Makelaars vergelijken

Je wilt natuurlijk de beste makelaar inschakelen voor de verkoop van je huis. Op onze website kun je makkelijk en gratis makelaars vergelijken om de beste keuze te maken.

Onafhankelijk platform

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk en gratis platform. Dit betekent dat je altijd de beste deal krijgt voor makelaarstarieven en aanvullende diensten. Zo hou je meer over aan de verkoop van je huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Valkenswaard

Je kunt de waarde van je woning laten bepalen door een makelaar. Dit geeft een goede indicatie van de juiste verkoopprijs. Via deze link kun je een waardebepaling aanvragen.

Je kunt je huis sneller verkopen door het aantrekkelijk te presenteren, een realistische prijs te hanteren en actief te zijn op social media. We hebben een handig overzicht van tips om je woning snel te verkopen.

De kosten voor het verkopen van je woning kunnen variëren. Ze bestaan onder meer uit notariskosten, makelaarskosten en kosten voor het energielabel. De exacte kosten vind je op de pagina met kostenoverzicht.

De prijs van je huis hangt af van vele factoren, zoals de markt, de staat van je huis en de locatie. Volg onze tips om je woning voor de hoogste prijs te verkopen.

Je kunt online verschillende makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en beoordelingen. Via deze tool kun je makelaars met elkaar vergelijken en de beste keuze maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen