Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Geldrop

Aangezien jij je huis in Geldrop wilt verkopen, zul je ontdekken dat een gestructureerde aanpak het proces vergemakkelijkt. In de volgende secties ga je diverse waardevolle tips en inzichten vinden die je zullen helpen om jouw woning succesvol te verkopen. Dit inzicht, gecombineerd met lokale marktkennis, kan ervoor zorgen dat jij de beste prijs voor jouw huis krijgt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Geldrop

Als woningverkoper in Geldrop heb je diverse doelen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Je wilt natuurlijk een goede prijs krijgen, maar je bent wellicht ook op zoek naar een snelle verkoop. Een sterk verkoopstrategie is onmisbaar om je doelen te behalen, en de keuze voor een goede makelaar speelt hierin een sleutelrol. Je wilt vertrouwen hebben in zijn of haar vakkundigheid, en het is cruciaal dat je een makelaar vindt die jouw belangen als verkoper op de eerste plaats zet.

Als mogelijke woningverkoper vraag je je vast af hoe snel huizen in Geldrop worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Misschien twijfel je nog of je een makelaar nodig hebt of dat je het zelf wilt doen. Hoe dan ook, je wilt de beste keuze maken voor jouw specifieke situatie. Voor hulp bij het vinden van een goede makelaar in Geldrop, kun je hier makelaars vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Geldrop:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 522.451
Besparing (gem.)
€ 1.567

Je huis snel verkopen in Geldrop

In Geldrop is de huizenmarkt dynamisch, waarbij woningen gemiddeld gezien binnen 45 dagen verkocht worden. Dit is relatief snel, dus hoe kun jij ervoor zorgen dat je huis nóg sneller verkocht wordt? Hier zijn enkele tips:

 1. Fotografie: Een goede presentatie begint met kwalitatieve en aantrekkelijke foto's. Huur een professionele fotograaf in of maak zelf scherpe, goed belichte foto's waarop jouw huis uitnodigend oogt. Vergeet ook niet de bijzondere elementen en details van je huis in beeld te brengen.
 2. Marketing: Maak gebruik van zoveel mogelijk kanalen om je huis onder de aandacht te brengen. Gebruik sociale media, makelaars websites en lokale printmedia. Overweeg ook een open huis dag te organiseren om potentiële kopers de kans te geven je woning te bezichtigen.
 3. Prijsstrategie: Het vaststellen van de juiste vraagprijs is essentieel. Praat met lokale makelaars en doe marktonderzoek om de optimale prijs vast te stellen die zowel competitief als realistisch is.

Tips in Geldrop

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Geldrop op?

Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Geldrop rond de € 522.451. De verkoopsom kan natuurlijk variëren en is afhankelijk van diverse factoren. Aspecten zoals de grootte van het huis, de staat van onderhoud en de locatie binnen Geldrop kunnen aanzienlijk invloed hebben op de verkoopprijs.

Aangaande de oppervlakteprijs liggen de zaken iets anders. De huidige gemiddelde prijs per m2 van een huis in Geldrop komt uit op € 3.574. Echter, deze prijs geeft niet een volledig beeld omdat het bijvoorbeeld geen rekening houdt met de tuinruimte. Als een huis bijvoorbeeld een grote tuin heeft, maar het woonoppervlakte vrij beperkt is, kan de prijs per m2 flink hoger uitvallen ondanks de extra buitenruimte.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Geldrop

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.300
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Geldrop bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Geldrop.

Feitjes over Geldrop

 • Geldrop is de geboorteplaats van schrijver A.F.Th. van der Heijden.
 • Het dorp beschikt over een eigen kasteel, Kasteel Geldrop.
 • De Strabrechtse Heide, een prachtig natuurgebied, ligt vlakbij Geldrop.

Tips om je woning te verkopen in Geldrop

Als je van plan bent je huis in Geldrop te verkopen, dan kunnen de juiste tips je een eind op weg helpen. Het kiezen van een goede verkoopmakelaar in Geldrop heeft veel impact op het verloop en succes van de verkoop. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen bij de verkoop van je huis.

 • Prijsbepaling: Een nauwkeurige prijsbepaling is cruciaal. Te hoog geprijsd kan potentiële kopers afschrikken, te laag kan je geld kosten.
 • Presentatie: Maak professionele foto's en zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Eerste indrukken zijn bijzonder belangrijk.
 • Reparaties: Zorg ervoor dat alle noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd voordat je je huis op de markt brengt.
 • Open huizen: Het houden van open huizen kan helpen om meer potentiële kopers aan te trekken.
 • Persoonlijke items: Haal persoonlijke items weg en zorg voor een neutrale inrichting, zodat potentiële kopers zich beter kunnen voorstellen er te wonen.
 • Vergelijkbare huizen: Kijk naar vergelijkbare huizen in Geldrop die recentelijk zijn verkocht om een beter beeld te krijgen van de markt.

Ontdek jouw stappenplan in Geldrop:

 • Handige tool voor verkopen van je woning
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Zorgt voor een soepele verkooporiëntatie
 • Potentieel voor enorm financieel voordeel
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Geldrop?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Geldrop kost je als verkoper gemiddeld € 6.078. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Geldrop In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 522.451) € 5.799
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.078

Kosten van makelaars in Geldrop

Wanneer je een huis in Geldrop wilt verkopen, kom je in aanraking met de kosten van een makelaar. Over het algemeen rekenen makelaars opstartkosten. Deze kosten zijn voor het opstellen van de verkoopstrategie, het maken van foto's en het plaatsen van de woning op diverse verkoopkanalen. In Geldrop ligt dit tarief gemiddeld op € 515.

Bovendien, kan een makelaar ervoor kiezen om een vast tarief te rekenen voor het gehele verkoopproces, maar vaker werken makelaars op basis van een courtage. Dit betekent dat zij een percentage rekenen over de verkoopprijs van de woning. In Geldrop ligt dit courtagepercentage gemiddeld op 1,11%. Het verschil zit hem dus in het vaste bedrag of een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs.

Lees meer over makelaars in Geldrop.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je jouw huis verkoopt, heb je vaak te maken met notariskosten voor de hypotheekakte. Het is de notaris die de akte opmaakt, waarmee de hypotheek officieel wordt afgesloten. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van de notaris die je kiest.

Wat je misschien niet weet, is dat je vrij bent in je keuze van notaris. Zo kun je notarissen vergelijken en de meest aantrekkelijke offerte kiezen. Hierdoor blijven de notariskosten beheersbaar en passen ze bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Verhuiskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, moet je natuurlijk ook verhuizen. Verhuiskosten kunnen aanzienlijk oplopen. Van de huur van een vrachtwagen tot verpakkingsmateriaal en mogelijk de huur van tijdelijke opslag, de kosten kunnen snel oplopen.

Goed om te weten: de kosten voor een verhuisbedrijf zijn vaak hoger dan wanneer je zelf verhuist. Echter, professionele verhuizers doen het werk sneller en met minder risico op schade. Denk goed na over wat past bij jouw situatie en begroting.

Onderhoudskosten voor verkoop

Vergeet niet dat je mogelijk onderhoudskosten hebt voordat je jouw woning kunt verkopen. Potentiële kopers houden er niet van om te veel werk aan hun nieuwe huis te hebben. Herstel kleine defecten en houd het huis netjes en schoon.

Bij onderhoudskosten kun je denken aan het vervangen van een kapotte ruit, kapotte deurklinken repareren of misschien een likje verf om het interieur fris te maken. Denk eraan: deze kosten kunnen echt het verschil maken bij het verkopen van jouw huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Geldrop?

Denk je erover om je huis in Geldrop te verkopen? Goed nieuws! In de huidige periode, juni 2024, is de woningmarkt gunstig. De vraag naar huizen is groot terwijl het aanbod relatief klein blijft. Hierdoor kun je jouw huis snel en tegen een goede prijs verkopen.

Maar hoe krijg je nou een duidelijk beeld van de lokale marktomstandigheden in Geldrop? Dit is waar lokale makelaars in Geldrop een rol spelen. Met hun diepgaande kennis van de lokale markt, zijn zij in staat om je uitgebreid te informeren en te adviseren over de verkoop van je huis. Je kunt erop vertrouwen dat zij je met raad en daad bijstaan in dit verkoopproces.

Vergelijk makelaars in Geldrop Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Zit je eraan te denken je woning te verkopen en wil je dit zo slim en efficiënt mogelijk aanpakken om het maximale uit je verkoop te halen? Het stappenplan van Huis Verkopen is hier een perfect hulpmiddel voor. Dit gestroomlijnde proces neemt je mee door de hele verkoopprocedure, zodat je overal op voorbereid bent. Het neemt veel stress en zorgen weg, waardoor je je volledig kunt concentreren op wat werkelijk belangrijk is: het succesvol verkopen van jouw woning.

Statistieken makelaars in Geldrop

Ben je op zoek naar de beste makelaar in Geldrop? Huis Verkopen maakt het mogelijk om alle lokale makelaars te vergelijken op basis van hun prestaties. Zo weet je precies hoe ze presteren op vlakken zoals verkoopopbrengst en snelheid. Met deze informatie in de hand, vind je de ideale makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen

De dienstverleners die je via Huis Verkopen kunt vergelijken, zoals makelaars en energieadviseurs, zijn allemaal beoordeeld op hun tarieven en beschikbaarheid. Dit betekent dat je met behulp van ons stappenplan veel kosten kunt besparen. Het is een slimme manier om je verkoopkosten te minimaliseren.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is volledig onafhankelijk. Wij hebben geen banden met de makelaars en energieadviseurs die je via ons platform kunt vinden, dus we behartigen enkel en alleen jouw belangen. Je kunt er dus op vertrouwen dat je zelf de beste keuzes kunt maken, zonder beïnvloeding van derden.

Overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan behoud je gemakkelijk het overzicht tijdens het complete verkoopproces. Regel alles vanaf één plek en vink iedere voltooide stap af. Hierdoor weet je altijd precies waar je aan toe bent en wat de volgende stap zal zijn. Zo maakt Huis Verkopen het verkoopproces een stuk overzichtelijker én gemakkelijker.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Geldrop

De waarde van je huis in Geldrop hangt af van meerdere factoren zoals ligging, grootte, afwerking en de vraag en aanbod op de woningmarkt. Om een goede inschatting van de waarde te maken, kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

Het snel verkopen van je huis is afhankelijk van de vraag op de markt, de prijs en de presentatie van je huis. Een goede online presentatie en realistische vraagprijs kunnen het proces versnellen. Bekijk voor meer tips de pagina over snel een woning verkopen.

Een goede makelaar heeft kennis van de lokale markt, is transparant over de kosten en kan je uitgebreide dienstverlening bieden. Via onze makelaar-vergelijker kun je de beste makelaar in Geldrop voor jouw verkoop vinden.

De kosten van het verkopen van je huis kunnen bestaan uit makelaarskosten, notariskosten, kosten voor een energielabel en voor eventuele extra promotie. Informatie over deze kosten kun je vinden op de pagina over kosten van de verkoop van een huis.

Het maximale bedrag voor je huis in Geldrop haal je door een aantrekkelijke vraagprijs te stellen, goede advertenties te plaatsen en je woning optimaal te presenteren aan potentiele kopers. Bekijk de pagina over het verkopen van je huis voor de hoogste prijs voor meer tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen