Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Nuenen

Voorbereiden om jouw huis in Nuenen te verkopen kan een uitdaging zijn. Het gebruik van ons doordachte stappenplan maakt dit proces efficiënter en overzichtelijker. Het geeft je inzicht in de stappen die onmisbaar zijn voor een succesvolle verkoop, waarmee je gericht en adequaat te werk kunt gaan.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Nuenen

Wanneer je van plan bent je huis in Nuenen te verkopen, zijn er een aantal zaken waar je zorgvuldig op dient te letten. Een goede prijs voor je huis en het vermijden van onnodige kosten bij de keuze van een makelaar zijn bijvoorbeeld belangrijk. Verder wil je ook dubbele woonlasten voorkomen door de woning snel te verkopen.

Je vraagt je wellicht af: hoe snel worden huizen in Nuenen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel geld kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Nuenen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
28 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 553.059
Besparing (gem.)
€ 1.272

Je huis snel verkopen in Nuenen

In Nuenen hebben woningen gemiddeld een verkoopsnelheid van 51 dagen. Dit is redelijk vlot, maar er zijn altijd manieren om dit proces nog efficiënter te maken. Hieronder vind je drie waardevolle tips om je woning sneller te verkopen.

 1. Realistische prijsstelling: Het vaststellen van een realistische vraagprijs is essentieel voor snel verkoop. Doe marktonderzoek, vergelijk jouw woning met soortgelijke woningen in jouw buurt en houd rekening met de huidige vastgoedmarkt.
 2. Bepaal de bodemprijs: Om je woning snel te verkopen, is het bepalen van een bodemprijs een strikte noodzaak. Een duidelijk vooraf bepaald bedrag geeft potentiële kopers de ruimte om te onderhandelen en jouw woning gaat sneller van de markt af.
 3. Promoten en adverteren: Gebruik sociale media, vastgoed websites en je persoonlijke netwerk voor het adverteren van jouw woning. Hoge kwaliteit foto's, gedetailleerde informatie en een aantrekkelijke beschrijving zullen de interesse van potentiële kopers wekken.

Tips in Nuenen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Nuenen op?

De huizenmarkt in Nuenen is op dit moment nogal fluctuerend. Het gemiddelde bedrag waarvoor een huis verkocht wordt ligt rond de € 553.059 euro. De verkoopsom van een huis in Nuenen hangt onder meer af van de locatie, de staat van het huis en de vraag en aanbod op de markt.

Als we kijken naar het gemiddelde bedrag per vierkante meter in Nuenen, dan ligt dat momenteel rond de € 4.008 euro. Aangezien de prijzen in Nuenen sterk kunnen variëren, is het verstandig om een persoonlijk verkoopadvies te verkrijgen van een makelaar. Zo krijg je een duidelijk beeld van de waarde van je woning en een realistisch inzicht in een mogelijke vraagprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Nuenen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.900
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Nuenen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Nuenen.

Feitjes over Nuenen

 • Nuenen kreeg stadsrechten in het jaar 1232.
 • Het dorp is wereldberoemd door het verblijf van Van Gogh in 1883.
 • Er zijn meer dan 4000 bomen in het kroonakkerpark van Nuenen.

Tips om je woning te verkopen in Nuenen

Als je jouw huis in Nuenen wilt verkopen, kan deskundig advies het verkoopproces vereenvoudigen. Er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en de verkoop vlotter te laten verlopen.

 • Onderhoud en reparaties: Pak kleine klusjes in je woning aan. Een klemmende deur of een lekkende kraan kan potentiële kopers afschrikken.
 • Interieur: Zorg voor een licht en ruimtelijk interieur. Haal overbodige spullen weg en zet de meubels zo neer dat het ruimtegevoel wordt versterkt.
 • Opruimen en schoonmaken: Presenteer je woning op zijn best door grondig schoon te maken en persoonlijke spullen op te ruimen.
 • Fotografie: Investeer in professionele fotografie. Aantrekkelijke foto's kunnen de aandacht van potentiële kopers trekken en hen aanmoedigen een bezichtiging te plannen.
 • Prijsbepaling: Laat je goed adviseren over de vraagprijs. Zet niet te hoog in, maar zorg ook dat je niet onder de marktwaarde zit.

Ontdek jouw stappenplan in Nuenen:

 • Gratis en interactief stappenplan specifiek voor jouw woning
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen in de verkoop
 • Helpt bij het verhogen van de waarde van de woning
 • Een handige to-do-lijst voor de verkoop, geheel zonder verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Nuenen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Nuenen kost je als verkoper gemiddeld € 7.240. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Nuenen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 553.059) € 6.194
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.240

Kosten van makelaars in Nuenen

In Nuenen kan je rekenen op gemiddelde opstartkosten van € 515 bij het verkopen van je huis via een makelaar. Deze kosten zijn onder meer voor het opmaken van de verkoopbrochure, het inmeten van je woning en het plaatsen op woningsites. Daarnaast factureren de meeste makelaars na de succesvolle verkoop van jouw huis ook nog een courtage.

Een courtage is een procentueel bedrag van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Hier in Nuenen ligt het courtagepercentage gemiddeld op 1,12%. Dit is geen vast tarief, maar afhankelijk van de makelaar en de diensten die geleverd worden. Het vergelijken van makelaarstarieven kan dus zeker voordelig uitpakken!

Lees meer over makelaars in Nuenen.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Wanneer je je woning verkoopt, ben je verplicht om een energielabel te laten opstellen. Dit label geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van je huis. Je kunt hier het energielabel aanvragen voor je huis.

Als verkoper draag je de kosten voor het aanvragen van het energielabel. Daarom is het slim om deze op tijd te regelen, zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan tijdens het verkoopproces. Houd er rekening mee dat het ontbreken van een energielabel een boete kan opleveren.

Verkoopstyling en onderhoud

Met verkoopstyling en klein onderhoud zorg je ervoor dat je huis aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Een fris likje verf aan de muur of een keurig onderhouden tuin kunnen de verkoopwaarde aanzienlijk verhogen.

Het is een investering, maar de gemiddelde kosten ervan, die je via deze € 875 kunt vinden, leveren je vaak meer op bij de uiteindelijke verkoopprijs. Het kan zo de doorslag geven voor kopers om net dat extra bod te plaatsen.

Marketingkosten

Marketingkosten zijn vaak een onderdeel van de makelaarskosten, maar kunnen ook apart worden berekend. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor professionele fotografie, een promotievideo, advertentiekosten en social media marketing.

Omdat deze kosten enorm kunnen verschillen tussen makelaars, is het verstandig de makelaarstarieven te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten en vermijd je onaangename verrassingen.

Diverse verkoopkosten

Bij de verkoop van je huis komen verschillende kosten kijken. Denk aan notariskosten, kosten voor de overdracht en eventueel kosten voor het aflossen van je hypotheek. Een overzicht van alle verkoopkosten vind je hier.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze kosten, zodat je een realistische inschatting kunt maken van wat je netto overhoudt aan de verkoop van je huis. Goed voorbereid zijn op deze kosten helpt je grip te houden op het verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Nuenen?

Overweeg je jouw huis in Nuenen te verkopen? Dat is niet gek, aangezien de woningmarkt anno juli 2024 bijzonder dynamisch is. Het is daarin logisch dat je wellicht twijfels hebt over de verkoopbaarheid van je woning. Gelukkig is het ook relatief eenvoudig om duidelijkheid te krijgen over je verkoopkansen.

Zou het niet fijn zijn om te weten wat je huis waard is in de huidige markt? De sleutel tot succes is een goed onderbouwde waardebepaling van jouw woning. Met een realistische vraagprijs, gebaseerd op de huidige woningmarkt in Nuenen, zet je een belangrijke stap in de goede richting van het succesvol verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Nuenen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkopen van een huis kan een overweldigende taak zijn, maar met Huis Verkopen heb je een gemakkelijk te volgen stappenplan om je huis snel en efficiënt te verkopen. Dit helpt je om onnodige kosten te vermijden en om op de hoogte te zijn van elke stap die nodig is in het verkoopproces. Zodat je je huis succesvol kunt verkopen, zonder onaangename verrassingen along the way.

Vergelijken van makelaars

Huis Verkopen stelt je in staat om lokale makelaars te vergelijken op belangrijke prestaties. Door geavanceerde statistieken te verzamelen, vind je de makelaar die past bij jouw specifieke behoeften en verkooptempo.

Kosten besparen

Door duidelijk inzicht in de tarieven van diverse dienstverleners, zoals energieadviseurs en makelaars, garandeert Huis Verkopen dat je de beste deal krijgt. Zo bespaar je makkelijk op jouw makelaarskosten en andere uitgaven.

Onafhankelijkheid en stabiliteit

Als grootste platform voor woningverkopen, is Huis Verkopen volledig objectief en beschermt het de rechten van de verkoper. Hierdoor weet je dat je wordt voorzien van eerlijke en betrouwbare informatie.

Het overzicht behouden

Met een interactief stappenplan, biedt Huis Verkopen je een duidelijk overzicht van het volledige verkoopproces. Je kunt alles eenvoudig afvinken en op één plek regelen, waardoor je altijd goed geïnformeerd bent.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Nuenen

De eerste stap naar het verkopen van je huis in Nuenen is het aanvragen van een waardebepaling door een deskundige makelaar. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je huis waard is en wat een reële vraagprijs zou zijn.

Bij het verkopen van je huis in Nuenen komen verscheidene kosten kijken. Denk aan makelaarskosten, notariskosten, kosten voor een energielabel en eventueel kosten voor het verbeteren van de woning. Voor een gedetailleerd overzicht kun je terecht op deze pagina.

Je vindt de juiste makelaar voor de verkoop van je huis in Nuenen door verschillende makelaars te vergelijken. Zo kom je te weten welke makelaar het best bij jouw situatie en wensen past.

Om je huis in Nuenen snel te verkopen, zorg je voor een goede presentatie van de woning en stel je een realistische vraagprijs in. Meer tips vind je op deze website.

De beste manier om de verkoop van je huis in Nuenen aan te pakken, is door je goed voor te bereiden. Dat kan met behulp van het stappenplan dat op onze website te vinden is. Daarnaast is professioneel verkoopadvies van een lokale makelaar zeer waardevol.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen