Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Son en Breugel

Wil jij je woning in Son en Breugel voor de hoogste prijs verkopen? Het verkopen van je huis kan een uitdagend proces zijn. Onze pagina voorziet je van nuttige tips en informatie om je huis succesvol te verkopen zonder onnodig gedoe.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Son en Breugel

Bij het verkopen van je huis in Son en Breugel zijn er verschillende dingen waar je alert op moet zijn. Zo is een realistische verkoopprijs vaststellen essentieel om je huis zowel aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, als ook om je maximale winst te behalen. Daarnaast zijn foto's die je woning in het beste licht tonen belangrijk, net als een eerlijke, aansprekende woningomschrijving. Het goed voorbereiden van bezichtigingen is tevens iets om zeker niet over het hoofd te zien.

Zijn er vragen die je hebt over de woningverkoop, zoals gemiddelde verkoopsnelheden in Son en Breugel, of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Misschien vraag je je af hoeveel je zou kunnen besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Interessant in dit verband is de pagermakelaars vergelijken, die je kan helpen een goed presterende makelaar in Son en Breugel te vinden. De antwoorden op deze vragen en meer zul je hieronder vinden in de meest recente cijfers over de woningverkoop in Son en Breugel:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
33 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 568.110
Besparing (gem.)
€ 1.392

Je huis snel verkopen in Son en Breugel

In Son en Breugel worden woningen gemiddeld binnen 47 dagen verkocht. Dit is relatief snel en deze snelheid hangt mede af van je voorbereiding. Hier zijn enkele tips om je woning nog sneller te verkopen.

 1. Bereid je woning voor. Zorg ervoor dat je woning er op zijn best uitziet voordat deze in de verkoop gaat. Maak grondig schoon, maak kleine reparaties en vervaag persoonlijke accenten om het huis aantrekkelijker te maken voor kijkers. Geef bijvoorbeeld je muren een frisse laag verf of zorg voor goede verlichting om het huis er ruimer en lichter uit te laten zien. Hier lees je meer tips voor het verkoopklaar maken van je huis.
 2. Informeer jezelf over de waarde van je woning. Je wilt je huis aanbieden voor een concurrerende prijs, zonder dat je er teveel op verliest. Een professionele waardebepaling kan hierbij helpen. Hiermee krijg je inzicht in wat je kunt vragen en voorkom je dat je huis te lang te koop staat omdat de vraagprijs te hoog is.
 3. Vergelijk makelaars in jouw omgeving en kies de makelaar die het beste past bij jouw situatie. Een goede makelaar is bekend met jouw buurt, heeft een netwerk van potentiële kopers en kan je begeleiden in het gehele proces. Gebruik hiervoor de handige vergelijkingstool op onze website.

Tips in Son en Breugel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Son en Breugel op?

Wil je weten voor welke prijs je jouw huis kunt verkopen in Son en Breugel? In juni 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs in Son en Breugel rond de € 568.110. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de woning, de staat van onderhoud en de locatie binnen Son en Breugel.

Een andere interessante statistiek is de gemiddelde prijs per vierkante meter. Op dit moment bedraagt de gemiddelde prijs per vierkante meter in Son en Breugel ongeveer € 3.760. Dit geeft je een idee van wat je kunt vragen per vierkante meter van jouw woning, maar bedenk wel dat ook hier de specifieke kenmerken van je woning een rol spelen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Son en Breugel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.700
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Son en Breugel bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Son en Breugel.

Feitjes over Son en Breugel

 • Son en Breugel ligt in de provincie Noord-Brabant.
 • De plaats telt ongeveer 16.700 inwoners (2020).
 • Son en Breugel is een geliefde plek voor natuur- en wandelliefhebbers.

Tips om je woning te verkopen in Son en Breugel

Het verkopen van je huis in Son en Breugel kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en bepaalde strategieën te volgen. Hier zijn enkele praktische tips om je te helpen bij het succesvol verkopen van je woning in deze gemeente.

 • Onderhoud is cruciaal. Zorg voor reparaties waar nodig en houd je huis netjes en schoon. Ook je tuin mag je niet vergeten! Son en Breugel barst van de tuin- en onderhoudspecialisten die je hierbij kunnen helpen.
 • Zet de prijs correct in de markt. Te hoog en je schrikt potentiële kopers af, te laag en je verliest geld. Hier kan een lokale taxateur van pas komen.
 • Fotografie is belangrijker dan ooit. Professionele foto's kunnen het verschil maken tussen veel of weinig geïnteresseerden. Bij diverse fotografen in Son en Breugel kun je terecht voor kwalitatieve vastgoedfoto's.
 • Maak gebruik van lokale makelaars met een goed netwerk en bekendheid in Son en Breugel. Hun kennis van de lokale markt kan je enorm helpen.
 • Presenteer je huis op een manier dat het 'klaar om te betrekken' lijkt. Laat potentiële kopers zien hoe comfortabel en uitnodigend je huis is. Verschillende interieurspecialisten in de regio kunnen je hierbij van dienst zijn.

Ontdek jouw stappenplan in Son en Breugel:

 • Helpt je alles te regelen vanaf één plek
 • Zorgt voor een compleet en helder overzicht
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Je kunt er duizenden euro's mee besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Son en Breugel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Son en Breugel kost je als verkoper gemiddeld € 7.002. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Son en Breugel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 568.110) € 6.249
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.002

Kosten van makelaars in Son en Breugel

In Son en Breugel een huis verkopen kan gepaard gaan met aanzienlijke makelaarskosten. De meeste makelaars rekenen niet alleen courtage, maar ook opstartkosten. Deze opstartkosten liggen gemiddeld rond de € 515. De courtage is een percentage van de verkoopprijs en ligt gemiddeld op 1,10%.

De tarieven van makelaars kunnen sterk variëren en dit kan een grote impact hebben op de uiteindelijke kosten voor jou. Het is daarom belangrijk om makelaarstarieven in Son en Breugel te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste deal krijgt en geen cent te veel betaalt voor het verkopen van jouw huis.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

Als huiseigenaar moet je bij een verkoop rekening houden met verhuiskosten. Deze kosten kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je bezit en de afstand naar je nieuwe woonplaats.

Het komt zeker voor dat je kiest voor een professioneel verhuisbedrijf. Deze optie brengt ook kosten met zich mee. Deze bedrijven hebben vaak services zoals inpakken en meubilair demonteren, maar dat kan de kosten opdrijven.

Advocaat en notariskosten

Het is aan te raden een advocaat in te huren bij het verkopen van je huis. Deze professional kan je helpen bij het opstellen van de verkoopovereenkomst en andere juridische aspecten. Dit zijn extra kosten, maar ze bieden ook een gevoel van veiligheid.

Vergeet ook de notariskosten niet. Een notaris zal het verkoopproces officieel maken door het opmaken van de akte van levering. Alhoewel de koper vaak de kosten hiervan op zich neemt, kan het toch voorkomen dat jij als verkoper bijdraagt aan deze kosten.

Onderhoudskosten

Je wilt natuurlijk dat je huis er op zijn best uitziet wanneer potentiële kopers langskomen. Mogelijk moet je dus onderhoudskosten maken om je huis op te knappen. Denk hierbij aan schilderwerk of reparaties.

Daarnaast kunnen er kosten bijkomen als je huis leeg staat tijdens de verkoop. Je moet bijvoorbeeld de verwarming laag houden om eventuele bevriezing van leidingen te voorkomen. Dit zijn weer extra kosten om rekening mee te houden.

Wanneer mijn huis verkopen in Son en Breugel?

Is juni 2024 het perfecte moment om jouw huis in Son en Breugel te verkopen? Het antwoord kan ja zijn, aangezien de huidige marktomstandigheden gunstig zijn voor doorstromers. Er is een indrukwekkende koopintentie, waardoor de kans groter is dat je huis snel wordt verkocht.

Vraag je jezelf af of jouw woning aantrekkelijk genoeg is voor potentiële kopers? Maak je geen zorgen. Nu is het moment om de sprong te wagen. Gezien de actieve marktdynamiek, is de aantrekkelijkheid van je huis op zijn minst even belangrijk als de timing van de verkoop.

Vergelijk makelaars in Son en Breugel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt om je woning te verkopen, kan het handige stappenplan van Huis Verkopen voor jou de uitkomst zijn. Dit plan helpt je door alle fases van het verkoopproces heen en zorgt dat je niets over het hoofd ziet. Het scheelt je een hoop zoekwerk en je weet meteen waar je aan toe bent. Van het voorbereiden van de verkoop tot aan het afhandelen van de papieren, Huis Verkopen zorgt dat je voorbereid bent.

Gemak bij het regelen van energielabel en makelaar

Wat regel je eerst: een energielabel voor je huis of schakel je direct een makelaar in? Met Huis Verkopen is dit een keus waar je niet lang over na hoeft te denken. De volgorde wordt voor je uitgestippeld, zodat je stap voor stap alles regelt voor de verkoop van je woning.

Vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer

Of het nu gaat om het vinden van een ontruimer of een verhuizer, Huis Verkopen helpt je met het vinden van de juiste professional. Zo houd je tijd over voor de andere belangrijke zaken die komen kijken bij de verkoop van je huis.

Specialisten vergelijken in Son en Breugel

Het vinden van de juiste specialisten in Son en Breugel kan tijdrovend zijn. Huis Verkopen maakt dit traject makkelijker door vergelijken eenvoudig te maken. Het resultaat? De beste dienstverlening voor de laagste prijs.

Maximale uit verkoop halen

Wil je je huis snel verkopen of ga je voor de maximale prijs? Wat je ook zoekt, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Zo vang je de beste prijs voor je woning en zit je niet langer vast aan je oude huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Son en Breugel

Het bepalen van de prijs is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Als je huis te hoog of te laag is geprijsd, kan dit een negatieve invloed hebben op de verkoop. Het kan verstandig zijn om een professional in te schakelen voor hulp. Op onze pagina: vraagprijs bepalen, geven we meer informatie en tips voor dit proces.

Als je je huis gaat verkopen, dien je diverse documenten te verzamelen. Denk aan de koopakte, eigendomsbewijs, energielabel, taxatierapporten en bouwtechnische rapporten. Op onze pagina vind je een volledig overzicht van de benodigde documenten.

Er zijn verschillende manieren om het verkoopproces te versnellen, zoals de juiste vraagprijs vaststellen, zorgen voor goede foto's en beschrijvingen en een makelaar inschakelen. Ook de presentatie en de staat van onderhoud van je huis spelen een rol. Voor meer informatie en tips kun je terecht op onze pagina.

De kosten bij de verkoop van je huis kunnen variëren en hangen af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een makelaar, notariskosten, kosten voor het opstellen van een energielabel en eventuele marketingkosten. Voor een uitgebreid overzicht kun je een kijkje nemen op onze kostenpagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen