Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sint-Oedenrode

Je huis in Sint-Oedenrode verkopen is een spannende onderneming, zeker in de huidige levendige woningmarkt. Je pad wordt verlicht door kennis van lokale trends en gewoonten. Bij deze grote stap is het van groot belang om goed voorbereid en geïnformeerd te werk gaan.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sint-Oedenrode

Wanneer je in Sint-Oedenrode je huis wilt verkopen, zijn er diverse aspecten om rekening mee te houden. Natuurlijk telt de prijs die je voor je woning kunt krijgen zwaar mee. Ook kan het snel willen verkopen een drijfveer zijn. Je wilt natuurlijk dubbele woonlasten voorkomen. Een onderbelichte, maar zeer belangrijke factor, is het bedrag dat je betaalt voor een makelaar. Niet te veel betalen, maar vooral het kiezen voor een makelaar die goed presteert in Sint-Oedenrode.

Ben je benieuwd naar hoe snel woningen in Sint-Oedenrode gemiddeld verkocht worden? Hoeveel de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je mogelijkerwijs kan besparen door het vergelijken van makelaars? Voor die laatste vraag kan je van nut zijn om een kijkje te nemen op deze pagina, waar je makelaars kunt vergelijken. Direct hieronder vind je de actuele cijfers met betrekking tot woningverkoop in Sint-Oedenrode:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
43 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 556.091
Besparing (gem.)
€ 1.474

Je huis snel verkopen in Sint-Oedenrode

In Sint-Oedenrode gaan woningen gemiddeld binnen 43 dagen van de markt. Dit laat zien hoe dynamisch de vastgoedmarkt hier is, maar het betekent niet dat iedereen dezelfde ervaring zal hebben. Wij geven je enkele tips die kunnen helpen om je huis op een snelle en efficiënte manier te verkopen.

 1. Prijstelling. Een correcte prijsbepaling is essentieel om potentiële kopers aan te trekken. Te hoog geprijsde woningen stoten potentieel geïnteresseerden af, terwijl te laag geprijsde woningen kunnen leiden tot financieel verlies. Een waardebepaling door een erkende taxateur kan hierbij helpen.
 2. Professionele presentatie. Zorg ervoor dat je woning er piekfijn uitziet voor de foto’s die online komen te staan. Tover je huis dus even om tot een toonzaalmodel. Dit betekent niet dat je alles nieuw moet kopen, maar wel dat je wat opruimt, schoonmaakt en eventuele beschadigingen herstelt.
 3. Erkende lokale makelaar. Het inwinnen van dit advies bij een lokale verkoopmakelaar kan enorm helpen bij een snelle verkoop. Ze kennen de lokale markt, hebben een uitgebreid netwerk van potentiele kopers en bieden professionele ondersteuning bij het gehele verkoopproces.

Tips in Sint-Oedenrode

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sint-Oedenrode op?

De woningmarkt is een flinke uitdaging en in Sint-Oedenrode is dat niet anders. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in deze regio ligt momenteel rond de € 556.091. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ligging, onderhoudsstatus en de vraag en aanbod verhoudingen. De huidige situatie op de woningmarkt is daarin altijd leidend.

Wat ook bepalend is voor de opbrengst bij het verkopen van jouw huis, is de gemiddelde prijs per vierkante meter. Op dit moment ligt deze gemiddeld rond de € 4.091 in Sint-Oedenrode. Vergeet niet, de huizenprijzen zijn altijd in beweging en een goed moment om te verkopen kan snel veranderen. Een goede makelaar informeert je over deze ontwikkelingen en adviseert je over het perfecte moment om jouw woning in de verkoop te zetten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sint-Oedenrode

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.900
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sint-Oedenrode bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sint-Oedenrode.

Feitjes over Sint-Oedenrode

 • Sint-Oedenrode wordt ook wel "de groene oase" genoemd.
 • De plaats heeft een historisch centrum met watermolens.
 • Het is een officiële trouwlocatie in de gemeente Meierijstad.

Tips om je woning te verkopen in Sint-Oedenrode

Je huis in Sint-Oedenrode verkopen kan best een uitdaging zijn. Het is belangrijk om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Hier zijn een aantal handige tips om je huis verkoopklaar te maken en met potentieel succes te verkopen.

 • Onderhoud: Zorg dat je huis in tip-top conditie is. Kleine herstelwerkzaamheden kunnen een wereld van verschil maken. Barsten in muren of bladderen verf kunnen bezoekers afschrikken.
 • Schoonmaken: Een schoon, fris en ruimtelijk huis is aantrekkelijk voor kopers. Maak dus goed schoon en houd het huis zo netjes mogelijk tot na de verkoop.
 • Neutraliseer: Kopers willen zichzelf in je huis kunnen zien. Verwijder daarom zoveel mogelijk persoonlijke bezittingen en houd de inrichting neutraal.
 • Tuin: Vergeet je tuin niet! Een verzorgde tuin vergroot de aantrekkelijkheid van je huis. Zorg dat het er netjes uitziet en houd het gras bij.
 • Geur: Onderschat de kracht van een goede geur in huis niet. Zorg dat je huis fris en aangenaam ruikt. Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld te luchten en een geurkaars aan te steken.

Ontdek jouw stappenplan in Sint-Oedenrode:

 • Gratis interactief stappenplan specifiek voor jouw woning
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen in het verkoopproces
 • Kies optionele stappen om de woningwaarde te verhogen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sint-Oedenrode?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sint-Oedenrode kost je als verkoper gemiddeld € 8.224. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sint-Oedenrode In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 556.091) € 6.228
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.224

Kosten van makelaars in Sint-Oedenrode

Als je je huis wilt verkopen in Sint-Oedenrode, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. De vergoeding die een makelaar vraagt, ook wel courtage genoemd, is meestal een percentage van de verkoopprijs van je woning. Dit percentage staat niet vast en varieert per makelaar, maar het gemiddelde ligt rond de 1,12% van de verkoopprijs.

Naast de courtage brengen de meeste makelaars ook opstartkosten in rekening. Dit zijn kosten die gemaakt worden voor de aanvang van het verkoopproces, zoals foto's en plattegronden van de woning. De gemiddelde opstartkosten in Sint-Oedenrode zijn ongeveer € 515. Omdat de tarieven sterk uiteenlopen, is het zeker aan te raden om prijsafspraken te maken met diverse makelaars voordat je je keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Sint-Oedenrode.

Andere kosten bij verkoop

De makelaarskosten vormen voor veel mensen het grootste deel van de kosten bij het verkopen van een huis in Sint-Oedenrode. Gemiddeld ben je voor een makelaar € 6.228 kwijt, op basis van een gemiddelde courtage van 1,12%. Maar er zijn nog andere kosten om rekening mee te houden bij de verkoop van jouw woning. We nemen een aantal van deze bijkomende kosten graag met je door.

Notariskosten

Bij de verkoop van een huis in Sint-Oedenrode komen ook altijd notariskosten kijken. Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de opmaakkosten van de leveringsakte. Hierin staan de afspraken over de overdracht en de rechten en plichten van koper en verkoper.

Notariskosten kunnen flink variëren. Daarom loont het om van tevoren te informeren naar de kosten bij verschillende notarissen. Houd er rekening mee dat je naast de opmaakkosten van de akte ook kosten betaalt voor de inschrijving in het Kadaster.

Marketingkosten

Wil je jouw woning snel verkopen, dan kan het lonen om te investeren in marketing. Denk hierbij aan professionele foto's, een virtuele bezichtiging, plattegronden en eventueel een huisstijl voor de verkoopdocumentatie. Goede marketing kan de verkoop versnellen en de uiteindelijke verkoopprijs verhogen.

In sommige gevallen biedt een makelaar deze diensten aan als extra pakket. Maar het kan ook zijn dat je deze kosten apart moet betalen. Informeer dus goed bij jouw makelaar naar de mogelijkheden en de bijkomende kosten.

Energielabel

Je bent als verkoper verplicht om een energielabel aan te leveren voor jouw woning. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het aanvragen van een energielabel kost ook geld.

Let op: het niet leveren van een energielabel kan boetes opleveren. Daarom raden we aan om dit direct te regelen zodra je besluit jouw woning te verkopen. Op die manier voorkom je onnodige boetes en vertraging bij de verkoop van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Sint-Oedenrode?

Overweeg je om je huis in Sint-Oedenrode te verkopen? Dit kan een interessante stap zijn, gezien de huidige woningmarkt. Door het huis op de juiste manier in de markt te zetten, kun je de maximale verkoopprijs behalen. Een lokale makelaar kan je hierover uitgebreid adviseren en begeleiden tijdens dit proces.

Zit je met de vraag of de huidige woningmarkt in Sint-Oedenrode gunstig is om je huis te verkopen? Het antwoord is ja. De markt is in deze periode van juli 2024 zeker aantrekkelijk voor verkopers. Schakel een deskundige makelaar in, om je optimaal te laten adviseren voor de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Sint-Oedenrode Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk om je woning te verkopen met behulp van een uniek, op jouw huis toegesneden stappenplan. Het regelt niet alleen alle benodigde zaken omtrent de verkoop van je woning, maar helpt je ook om de beste deal te krijgen bij allerlei lokale specialisten. Door het volgen van het stappenplan zorg je ervoor dat er niets over het hoofd wordt gezien en voorkom je onnodige stress en zorgen. Ontzorg jezelf en regel de verkoop van je huis op de meest efficiënte manier.

Gratis waardebepaling

Met Huis Verkopen hoef je niet diep in je buidel te tasten om de waarde van je woning te kennen. De site biedt je een gratis waardebepaling aan. Zo weet je direct wat je huis waard is en kun je doelgericht onderhandelen over de verkoopprijs.

Vergelijk makelaars

Vind de beste makelaar voor jouw woning in Sint-Oedenrode. Huis Verkopen biedt je een unieke vergelijkingsfunctie waarmee je makelaars en hun tarieven gemakkelijk naast elkaar kunt leggen. Zo bespaar je op makelaarskosten door de meest voordelige deal te kiezen.

Online en onafhankelijk platform

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk platform, dat je geheel gratis kunt gebruiken. Onafhankelijkheid en transparantie staan hoog in het vaandel, waardoor je zeker weet dat je de beste keuze maakt voor de verkoop van je woning.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Met de uitgebreide data over makelaars die Huis Verkopen biedt, krijg je uniek inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties. Hierdoor kun je met een gerust hart de beste makelaar kiezen voor de verkoop van jouw woning in Sint-Oedenrode.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sint-Oedenrode

De allerbeste manier om je huis in Sint-Oedenrode te verkopen is door gebruik te maken van een professionele makelaar. Zoek naar de beste in jouw gebied door makelaars te vergelijken en kies degene die het beste bij jou past.

Het verkopen van je huis in Sint-Oedenrode kan een uitdagend proces zijn. Een handig stappenplan kan je helpen om te begrijpen wat je nodig hebt om jouw huis succesvol te verkopen.

Er zijn verschillende documenten die je nodig hebt bij de verkoop van je huis in Sint-Oedenrode. Je moet o.a. een energielabel aanvragen. Lees meer op onze pagina Wat moet ik regelen voor de verkoop.

Het bepalen van de waarde van je huis in Sint-Oedenrode kan lastig zijn. De beste manier is het gebruik van een erkend taxateur. Wil je meer weten voordat je deze stap neemt? Lees dan ons artikel over woningwaarde.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen