Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Uden

Overweeg je jouw woning in Uden te verkopen? Het kan een overweldigend proces zijn, maar de juiste voorbereiding en keuzes kunnen het aanzienlijk gemakkelijker maken en het potentieel hebben om de verkoopprijs van je woning te verhogen. Sta je klaar om deze uitdaging aan te gaan?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Uden

Als woningverkoper in Uden heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Het kan zijn dat je streeft naar een snelle verkoop, waardoor je zo min mogelijk tijd verspilt aan het verkoopproces. Misschien vind je de verkoopopbrengst het belangrijkst en wil je graag een zo hoog mogelijke prijs krijgen voor jouw woning. Of wellicht is het voor jou essentieel om de kosten van de verkoop zo laag mogelijk te houden, door de juiste makelaar te kiezen die goed presteert in Uden en tarieven biedt die passen bij jouw budget.

Je vraagt je mogelijk af hoe de woningmarkt in Uden zich ontwikkelt. Hoe snel worden huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je daadwerkelijk besparen door makelaars te vergelijken? Ook zou je geïnteresseerd kunnen zijn in het opvragen van tarieven van verschillende makelaars om te kijken welke het best bij je past. Je kunt via deze link makelaars met elkaar vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Uden:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 451.187
Besparing (gem.)
€ 1.489

Je huis snel verkopen in Uden

Als je in Uden woont en je wilt je woning snel verkopen, ben je beslist benieuwd naar de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in deze regio. Op dit moment worden woningen in Uden verkocht in gemiddeld 50 dagen. Gelukkig zijn er manieren om de verkoop van je woning te versnellen.

 1. Realistische vraagprijs: Het vaststellen van een realistische vraagprijs voor je huis is essentieel om de verkoop te versnellen. Is de prijs te hoog, dan zullen kopers sneller afhaken. Een waardebepaling door een makelaar kan je hierbij helpen.
 2. Compleet stappenplan: Gebruik het uitgebreide stappenplan van HuisVerkopen.nl. Zo vergeet je geen belangrijke stappen en kun je alles snel en efficiënt regelen. Een handige checklist om stress te voorkomen.
 3. Woningpresentatie: Goede foto's en een pakkende beschrijving van je woning kunnen het verschil maken. Potentiële kopers krijgen hierdoor een duidelijk en aantrekkelijk beeld van je huis, waardoor ze sneller geneigd zijn om een bezichtiging in te plannen.

Tips in Uden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Uden op?

Als je overweegt jouw huis in Uden te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel op € 451.187 ligt. Deze prijs is echter geen vaststaand gegeven, maar hangt samen met factoren zoals de grootte, het afwerkingsniveau en de locatie van je woning. Het is daarom altijd een goed idee om je goed te laten informeren voordat je jouw huis te koop zet.

Wat betreft de prijs per vierkante meter: in Uden ligt deze momenteel gemiddeld op € 3.550. Dit geeft een indicatie van wat je voor je woning kunt krijgen, maar het blijft raadzaam om een gespecialiseerd verkoopadvies aan te vragen. Op die manier krijg je een volledig beeld van de huidige woningwaarde en weet je welke vraagprijs reëel is in april 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Uden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.300
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Uden bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Uden.

Feitjes over Uden

 • Uden werd in de 2e eeuw na Christus al bewoond.
 • De Knoerissen, het oudste carnavalsgezelschap van Uden, begon in 1964.
 • De naam Uden betekent waarschijnlijk "Uitheide" of "uitgestrekte heide".

Tips om je woning te verkopen in Uden

Als je je huis in Uden wil verkopen, is een goede voorbereiding essentieel. Evenals het hebben van handige tips, die je net dat duwtje in de rug kunnen geven om sneller en voor een betere prijs te verkopen. Hier zijn enkele suggesties die je daarbij kunnen helpen.

 • Investeer in professionele fotografie. De eerste indruk telt op online advertentieplatforms. Met kwaliteitsfoto's van je huis verhoog je de aantrekkingskracht ervan aanzienlijk.
 • Zorg voor een neutrale inrichting. Misschien hou je van je felgele muren, maar potentiële kopers hebben mogelijk een andere voorkeur. Met neutrale kleuren kun je een bredere doelgroep aanspreken.
 • Regel de achterstallige klusjes. Een lekkende kraan of afbladderende verf kan kopers afschrikken. Zorg ervoor dat alles in orde is voordat je je huis te koop zet.
 • Verlichting is essentieel. Goede verlichting kan een kamer groter en aantrekkelijker maken. Zorg voor voldoende lichtbronnen en open de gordijnen als er potentiële kopers langskomen.
 • Laat je tuin er verzorgd uitzien. Een nette tuin geeft de indruk van een goed onderhouden huis. Zorg ervoor dat je tuin op zijn best is wanneer je huis wordt bekeken.

Ontdek jouw stappenplan in Uden:

 • Eenvoudig bijhouden van verkoopstappen per adres
 • Keuzevrijheid in optionele stappen om waarde te verhogen
 • Voorkomen van gemiste stappen in het verkoopproces
 • Oriëntatie en verkoopregeling wordt eenvoudiger
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Uden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Uden kost je als verkoper gemiddeld € 6.114. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Uden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 451.187) € 4.828
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.114

Kosten van makelaars in Uden

Als je jouw huis in Uden wilt verkopen, dan zal je te maken krijgen met makelaarskosten. Gemiddeld is de courtage in Uden 1,07% van de verkoopprijs. Maar dit is slechts een gemiddelde; de kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke diensten die de makelaar aanbiedt.

Je kunt een scherpere prijs krijgen door makelaars te vergelijken en offertes op te vragen. Laat makelaars thuis langskomen voor een vrijblijvende waardebepaling en een passend voorstel. Zo krijg je een beter beeld van wat ze kunnen en wat ze kosten, en kun je een weloverwogen keuze maken.

Lees meer over makelaars in Uden.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en klein onderhoud

Wanneer je je woning wilt verkopen, is het belangrijk om deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers. Een goed uitgevoerde verkoopstyling kan hier enorm bij helpen. Dit houdt in dat je je woning zo inricht en presenteert dat de sterke punten van de woning beter uitkomen. Denk aan een strakke presentatie van de woonkamer, een frisse uitstraling van de badkamer en een tuin zonder rommel.

Naast verkoopstyling is klein onderhoud aan je woning ook zeker van belang. Een lekkende kraan, een haperend slot of een beetje verf dat is afgebladderd zijn kleine mankementen die een potentiële koper kunnen afschrikken. Door deze kleine punten voordat je je woning te koop zet aan te pakken, vergroot je de kans op een goede prijs. De gemiddelde kosten voor deze vorm van voorbereiding zijn € 875.

Notariskosten

Bij de verkoop van je woning krijg je te maken met diverse notariskosten. Dit zijn kosten voor de juridische afhandeling van het verkoopproces. Het is goed om rekening te houden met deze kosten, want ondanks dat deze wettelijk zijn vastgelegd, kunnen ze soms nog flink oplopen.

Een belangrijk onderdeel van de notariskosten bij verkoop van je woning is het doorhalen van de hypotheek. Dit houdt in dat, na verkoop van de woning, de hypotheek wordt verwijderd uit het hypotheekregister. Zo weet een volgende koper dat de woning vrij is van hypotheek. De gemiddelde kosten voor het doorhalen van de hypotheek bij de notaris liggen rond de € 350.

Energielabel

Als je je huis verkoop, ben je verplicht om een geldig energielabel aan te leveren bij de overdracht. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning en kan invloed hebben op de verkoopwaarde van je huis. Je kunt zelf online het energielabel aanvragen.

Het energielabel wordt vastgesteld door een erkend deskundige, die je zelf kunt kiezen uit een lijst. Na aanvraag is het energielabel 10 jaar geldig. Het niet hebben van een energielabel bij verkoop kan je een boete opleveren, dus vergeet deze zeker niet aan te vragen!

Wanneer mijn huis verkopen in Uden?

Denk je eraan om je huis in Uden te verkopen en vraag je je af of april 2024 de juiste tijd is? Het simpele antwoord is, ja! De woningmarkt blijft verrassend sterk, wat betekent dat de kans groot is dat je huis relatief snel verkoopt. Dat betekent dat we niet kunnen garanderen dat de prijzen blijven stijgen, maar het blijft een verkopersmarkt.

Een groot verschil kan gemaakt worden door de juiste makelaar. Verschillende makelaars zien verschillende kansen, vooral in deze bijzondere tijd. Het betekent dat het handig kan zijn om makelaars te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de beste strategie volgt om jouw huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Uden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij Huis Verkopen geloven we dat de verkoop van je huis een eenvoudig en begrijpelijk proces moet zijn. Daarom hebben we een geweldig stappenplan ontworpen om je te begeleiden bij elke stap van de verkoop van jouw woning. Van het voorbereiden van je huis op de verkoop, tot de laatste stappen van het sluiten van de deal, ons stappenplan is er om ervoor te zorgen dat je het proces vol zelfvertrouwen tegemoet treedt.

Gratis waardebepaling van je woning

Bij Huis Verkopen start je met een gratis waardebepaling van je huis. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van wat je huis waard is op de actuele markt. Dit helpt je bij het bepalen van een realistische vraagprijs.

Onafhankelijke vergelijking van makelaars

Ons platform biedt je de mogelijkheid om makelaars op een onafhankelijke manier te vergelijken. Je kunt makelaarstarieven opvragen, zodat je kunt besparen op makelaarskosten. Ook krijg je inzicht in de prestaties van verschillende makelaars in jouw regio.

Eenvoudig te regelen diensten

Bij Huis Verkopen kun je allerlei aanvullende diensten eenvoudig regelen. Denk bijvoorbeeld aan een energielabel voor je huis, een verhuizer of woningstyling. Alles om de verkoop van je huis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ons platform is jouw moderne tool

Het moderne en gebruikersvriendelijke ontwerp van ons platform maakt het voor jou gemakkelijk om de verkoop van je huis te organiseren. Met Huis Verkopen regel je op een moderne, eenvoudige manier de verkoop van je huis, waarbij je niets over het hoofd ziet.

Appartement verkopen in Uden

Als je een appartement in Uden te koop wilt zetten, spelen er andere factoren een rol dan bij de verkoop van een woonhuis. Zo zijn bijvoorbeeld de vraag naar appartementen in het stadscentrum en de kwaliteit van de bewonersvereniging aspecten die van invloed zijn op de verkoopbaarheid van jouw woning. Bovendien draait het bij de verkoop van een appartement in de eerste plaats om de hoogste prijs; met een goede verkoopstrategie, een gedegen voorbereiding en kennis van de lokale markt kun je een mooie winst behalen.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je jouw appartement voor de hoogste prijs kunt verkopen. Allereerst is het goede presentatie van het appartement essentieel; professionele foto's en een aantrekkelijke omschrijving kunnen potentiële kopers overhalen om een bezichtiging in te plannen. Daarnaast is het belangrijk om een realistische vraagprijs vast te stellen op basis van de huidige marktwaarde; onderzoeken wat vergelijkbare appartementen in Uden hebben opgebracht, kan je hierbij helpen. Juiste timing en de beste verkoopkanalen kiezen zijn ook belangrijk voor succes bij de verkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Uden

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen variëren. Denk aan courtage voor de makelaar, kosten voor de notaris en in sommige gevallen aanvullende kosten voor een taxateur of stylist. Een gedetailleerd overzicht van de mogelijke kosten vind je op onze pagina over verkoopkosten.

De vraagprijs van je huis hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de locatie en de marktwaarde. Om de vraagprijs te bepalen, kun je gebruik maken van een taxateur of onze hulppagina over het bepalen van de vraagprijs.

Het kiezen van een goede makelaar hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de expertise van de makelaar en de kosten. Bij HuisVerkopen.nl kun je makelaars vergelijken om de makelaar te vinden die het beste bij je past.

Ja, het is wettelijk verplicht om een geldig energielabel te hebben bij de verkoop van je huis. Dit energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig je huis is. Je kunt een energielabel eenvoudig aanvragen bij HuisVerkopen.nl.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen