Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Uden

Het kiezen van een juiste makelaar kan jouw huisveiling in Uden versoepelen. Ook als je nog aarzelt over jouw woningverkoop, een deskundige makelaar kan je gratis adviseren en begeleiden, wat jouw beslissing kan vergemakkelijken. Een bewuste keuze voor de makelaar beïnvloedt rimpelloos de verkoop van je huis.

Over makelaars in Uden

Makelaars in Uden variëren op vele manieren, van hun marktkennis tot hun tariefstructuur. Kiezen is niet eenvoudig. Soms blinkt een makelaar uit met een uitgebreid netwerk van potentiële kopers, terwijl een ander bewezen ervaring heeft met jouw type eigendom. Dan is er nog de kwestie van de courtage - sommigen werken met een vast bedrag, anderen rekenen een percentage van de verkoopprijs. Dit maakt het vergelijken van makelaars in Uden via online vergelijkingssites zo waardevol. Je krijgt namelijk de kans om de opties naast elkaar te zetten en de best passende keuze voor je situatie te maken. Je ontdekt zo de makelaar die de sleutel is voor een voorspoedig verkooptraject.

Misschien vraag je je af: 'Hoe vind ik een makelaar die mijn woning optimaal kan presenteren? Welke makelaar kent de lokale markt het beste en kan een realistische verkoopprijs bepalen? En wie kan onderhandelingen vakkundig voeren om de hoogst mogelijke verkoopprijs te halen?'. Al deze vragen zijn volkomen begrijpelijk en wijzen op het belang van het vinden van een makelaar die echt bij jou en je woning past. Maak je geen zorgen. Op deze pagina vind je alle informatie om de beste makelaar in Uden te selecteren.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.174
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.229
Besparing (gem.)
€ 1.596

Actueel

 • Het verkopen van jouw woning kan gepaard gaan met courtages. In Uden ligt het gemiddelde courtagepercentage van makelaars momenteel rond de 1,07% van de verkoopprijs. Soms zijn er ook nog aanvullende kosten, dus het is goed om hier rekening mee te houden bij de verkoop van jouw huis.
 • De huidige huizenmarkt toont aan dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Uden € 3.757 bedraagt. Dit bedrag is van invloed op de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Op de woningmarktpagina kun je meer lezen over de recente huizenprijzen.

Uitgelichte makelaars in Uden

In Uden zijn talrijke makelaars actief die je bijstaan in het verkoopproces van je huis. Echter, het is verstandig niet zomaar de eerste beste makelaar op de hoek te kiezen. Het is aan te raden om eerst de makelaars in Uden grondig te vergelijken, en daarbij vooral te letten op zaken als prijs, service, ervaring en het aantal succesvolle verkopen.

Logo Bernheze Makelaars

Bernheze Makelaars

Bernheze Makelaars onderscheidt zich als een fullservice makelaarsorganisatie met meer dan 25 jaar ervaring. De zeer deskundige medewerkers, met ieder hun eigen specialiteiten, bieden een gerichte en up-to-date aanpak. Of het nu gaat om de verkoop, aankoop, verhuur of taxaties van woningen en bedrijfspanden, of speciaal advies in nieuwbouwprojecten en planschade, bij Bernheze Makelaars ben je op het juiste adres. Gevestigd in Uden, toont deze NVM-makelaar jaarlijks de betrouwbaarheid door honderden woningen succesvol te verkopen.
Logo Aarden Makelaardij

Aarden Makelaardij

Aarden Makelaardij is een professionele en persoonlijke makelaar die uitstekend werk verricht bij het kopen en verkopen van panden. Deze makelaar bespaart je zowel tijd als geld door efficiënt te opereren, en houdt rekening met jouw persoonlijke voorkeuren om de perfecte match te vinden. Of je nu op zoek bent naar de rust van het platteland of de drukte van de stad, of je een pand wilt verkopen met unieke kenmerken - Aarden Makelaardij is de ervaren makelaar die jou helpt.
Logo Makelaardij Ton van Lanen & Partner

Makelaardij Ton van Lanen & Partner

Makelaardij Ton van Lanen & Partner staat bekend om de persoonlijke aanpak en ruim 30 jaar ervaring in de regio Uden/Veghel. Of je nu een huis wilt verkopen of een nieuw huis wilt vinden, zij kunnen je helpen. Met hun kennis doen ze er alles aan om het beste resultaat voor jou te behalen. Ze bieden diensten zoals aankoop, verkoop, taxaties en verhuur en voldoen aan de laatste eisen van belangrijke certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT.
Logo Partner Wonen BV

Partner Wonen BV

Bij Partner Wonen kan je terecht voor een complete makelaarservice, van aankoop tot verkoop en taxatie. Ze handelen zowel nieuwbouwprojecten als bestaande huizen af, en geven je uitgebreid advies. Met erkenning door NVM en certificering via NWWI en NRVT, staan betrouwbaarheid en kwaliteit voorop. Ze bieden gedegen begeleiding, of je nu een starter bent of een doorgewinterde huizenkoper. Kies voor Partner Wonen als deskundigheid meetelt.
Logo Van de Ven Garantiemakelaars

Van de Ven Garantiemakelaars

Van de Ven Garantiemakelaars, een makelaar met een krachtige reputatie in de regio Uden, wordt gekenmerkt door deskundigheid, persoonlijke betrokkenheid en een klantgerichte benadering. Met 40 jaar ervaring, uitstekende verkoopcijfers en een gekwalificeerd team, zijn je belangen in betrouwbare handen. Naast verkoop en aankoop bieden ze taxaties aan, en dankzij hun lidmaatschap van NVM en Garantiemakelaars ben je verzekerd van een veilige en succesvolle transactie. Vertrouw op regionale marktkennis en persoonlijk contact bij Van de Ven Garantiemakelaars.
Logo Van der Loo Makelaardij Uden

Van der Loo Makelaardij Uden

Van der Loo Makelaardij Uden kenmerkt zich door een enthousiaste aanpak voor het optimaal verkopen van jouw woning. Bij deze unieke NVM-makelaar kun je rekenen op een professionele styling en fotografie, waardoor je huis aantrekkelijk wordt gepresenteerd op diverse online platforms. Ze blijven streven naar de beste dienstverlening, mede door het nastreven van feedback van klanten. Met een breed netwerk en ervaren registermakelaars wordt een snelle verkoop tegen de hoogste prijs nagestreefd. Ook voor taxaties staan ze voor je klaar.
Logo Van der Krabben Makelaardij Uden

Van der Krabben Makelaardij Uden

De makelaars van Van der Krabben Makelaardij Uden zijn sterk in verschillende diensten, zoals verkoop, aankoop, verhuur, financieel advies, taxaties en aanhuur. Ze hebben specialistische kennis van nieuwbouw en dragen belangrijke certificaten. De makelaar kent de regio goed en staat klaar om die kennis voor je te benutten. Het gemotiveerde team is zelfs bereid afspraken in de avonduren te plannen, wat zorgt voor een flexibele samenwerking.
Logo Van Lanen Woning- en Bedrijfsmakelaardij

Van Lanen Woning- en Bedrijfsmakelaardij

Van Lanen Woning- en Bedrijfsmakelaardij is al meer dan 60 jaar een toonaangevende speler in de woning- en bedrijfsmarkt. Ze bieden je een breed scala aan diensten, inclusief verkoop, aankoop, verhuur, beheer en taxaties. Daarnaast zijn ze ook betrokken bij nieuwbouwprojecten. Met een compact, enthousiast en gecertificeerd team dat voorop loopt in jouw belangen, weet je zeker dat je in goede handen bent voor alle makelaarsgerelateerde zaken. Ideaal voor iedereen die zijn woning of bedrijfspand wil verkopen of verhuren.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Uden dan die in onze lijst zijn vermeld. Misschien staat jouw ideale makelaar wel niet in deze selectie. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Uden mee in onze vergelijking. Zo vind je zeker de juiste makelaar voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk makelaars in Uden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Uden?

Een verkoopmakelaar in Uden rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,07% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 483.592 in Uden komt dit neer op € 5.174 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Veel makelaars hanteren een courtagesysteem, maar er zijn ook makelaars die werken met een vaste prijs. Bij een courtage betaalt je een percentage van de verkoopopbrengst. Gaat het om een vast bedrag, dan staan de kosten vooraf vast, ongeacht de verkoopopbrengst. Deze informatie vind je op de pagina van een makelaar.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Uden 0,66% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.596 door eerst tarieven op te vragen. Neem hier dus de tijd voor bij het plannen van de verkoop van jouw woning, het levert je mogelijks een mooie besparing op.

Kosten van makelaars in Uden

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 5.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Uden

Wanneer je jouw woning wilt verkopen in Uden, kom je al snel in aanraking met opstartkosten. Opstartkosten zijn de initiële kosten die een makelaar in rekening brengt voor het starten van de verkoop van jouw woning. Denk hierbij aan kosten voor professionele foto's, plaatsing van de woning op verschillende huizensites en Funda, het maken van een brochure en de administratieve handelingen om de verkoop voor te bereiden.

Wat veel mensen niet weten, is dat bijna alle makelaars in Uden opstartkosten rekenen. Deze kosten worden meestal in rekening gebracht bovenop het courtage (het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt als de woning verkocht wordt). De gemiddelde opstartkosten bij makelaars in Uden bedragen € 515. Houd deze kosten dus in gedachten bij het kiezen van de juiste makelaar voor jouw huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Uden

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Uden intrekkingskosten in rekening brengen als je besluit jouw woning vroegtijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn bedragen die je moet betalen aan de makelaar, als een soort compensatie voor de tijd en het werk dat zij in de verkoop van je woning hebben gestoken. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je besluit de woning te verhuren in plaats van te verkopen, of als je het aanbod van een potentiële koper accepteert zonder de tussenkomst van jouw makelaar.

De hoogte van deze intrekkingskosten kan flink variëren. Persoonlijke omstandigheden zoals het wisselen van baan of een onverwachte erfenis kunnen leiden tot een vroegtijdige intrekking van de verkoop. De gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Uden zijn € 500. Het is daarbij altijd verstandig om duidelijke afspraken te maken met jouw makelaar over deze kosten om latere verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Uden met een vast tarief

Er zijn vast en zeker makelaars in Uden die werken met een vast tarief. Dit biedt je als verkoper duidelijkheid over de totale kosten vooraf. Het mooie is dat je precies weet waar je aan toe bent, geen verrassingen achteraf. Deze makelaars hanteren gemiddeld een vast tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Aan de andere kant is het belangrijk om te bedenken dat een vast tarief ook nadelen kan hebben. Stel, je huis wordt verkocht voor een bedrag dat hoger is dan je had verwacht. Dan ben je geneigd om blij te zijn met de extra winst. Maar let op: als je met een makelaar werkt die een vast tarief hanteert, profiteert deze niet mee van de gestegen prijs. In plaats daarvan betaal je het vaste tarief, ongeacht of het huis is verkocht voor meer dan de vraagprijs.

Tip: De meeste verkopers in Uden kiezen juist voor een makelaar die werkt op basis van courtage. De reden is simpel: zij vinden een hogere verkoopprijs het allerbelangrijkst. Deze makelaars zijn extra gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen, omdat zij meeprofiteren bij een hogere verkoopprijs. Een strategie die goed kan uitpakken!

4 feitjes over makelaars in Uden

 • Een flink deel van de huizenverkopers in Uden geeft aan liever een traditionele makelaar in te schakelen dan een online variant. Maar liefst 92% kiest voor de persoonlijke begeleiding bij de complete verkoop.
 • Met een gekwalificeerde makelaar aan je zijde, kunnen jouw verkoopkansen in Uden aanzienlijk verbeteren. Door hun hulp verkopen woningen gemiddeld 35% sneller dan wanneer je het solo probeert.
 • Opmerkelijk is dat huizen in Uden, bij verkoop met assistentie van een makelaar, gemiddeld 11% meer opleveren dan wanneer de verkoop zonder makelaar plaatsvindt. De expertise van een makelaar blijkt dus ook financieel voordelig.
 • Uit onderzoek blijkt dat de meeste verkopers in Uden waarde hechten aan de prestaties van een makelaar. Een pagina waarop jij makelaars zelf kunt vergelijken is hier te vinden. Verkopers kiezen voornamelijk voor een makelaar die aantoonbaar betere resultaten behaalt.

Wat levert de beste makelaar in Uden op?

In Uden zijn er een handvol verkoopmakelaars die zich duidelijk onderscheiden van de rest, en dit is voornamelijk terug te zien in de verkoopprijzen die ze realiseren en de snelheid waarmee de verkoop rond is. Ze presteren opvallend beter dan vele anderen in de regio.

Dit is hoe je de beste makelaars in Uden herkent:

 • De topspelers onder de makelaars in Uden weten huizen doorgaans voor een bedrag boven de verwachte verkoopprijs te verkopen. Onze cijfers wijzen uit dat ze gemiddeld voor een bedrag van € 12.579 boven de verwachte prijs verkopen.

 • Onze statistieken laten verder zien dat de meest vaardige makelaars in de regio Uden in staat zijn om woningen veel sneller te verkopen dan anderen. Gemiddeld genomen weten ze dit maar liefst 15 dagen eerder te bereiken.

De beste makelaar in Uden vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Qua strategie, tarief, communicatie, er zijn verschillende factoren waar makelaars in Uden zich in onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in aanpak van een villa versus een rijtjeshuis.

Zodra je de juiste makelaar kiest, kan dit jouw verkoopresultaat sterk beïnvloeden. Daarom is het zeker de moeite waard om verschillende makelaars te vergelijken en te zien wie het beste bij jouw situatie en wensen past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Uden?

Het kiezen van een geschikte makelaar in Uden voor de verkoop van je huis, kent meerdere aandachtspunten:

Ervaring en kennis

Zorg dat je een makelaar kiest met voldoende ervaring en kennis van de lokale woningmarkt in Uden. Dit kan een grote invloed hebben op de verkoopprijs van je huis.

Persoonlijke aanpak

Een makelaar moet niet enkel deskundig zijn, maar ook een persoonlijke aanpak hanteren. Een goede makelaar luistert naar jouw wensen en behoeften, en houdt hier in zijn strategie rekening mee.

Verkoopprestaties

Bekijk hoe de makelaar in het verleden heeft gepresteerd. Dit geeft een indicatie van wat je kan verwachten. Let op het aantal verkochte woningen, de gemiddelde verkooptijd en de gerealiseerde verkoopprijzen.

Communicatie

Communicatie is essentieel in het verkoopproces van je huis. Ga na hoe de makelaar communiceert. Is deze persoon altijd bereikbaar? Word je goed op de hoogte gehouden van de vorderingen?

Tarieven

Als laatste punt is het belangrijk om te letten op de tarieven van de makelaar. Zij kunnen sterk verschillen. Ga goed na wat je krijgt voor je geld, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-makelaars in Uden zijn er om je bij te staan bij de verkoop van je huis. Als lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars bieden zij kwaliteit en betrouwbaarheid door hun uitgebreide expertise en netwerk. Hun kennis van de lokale markt is ongeëvenaard.

Naast NVM zijn er ook makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO. Allen hanteren hoge kwaliteitsstandaarden, maar elk heeft eigen specialisaties en werkwijzen. Door je te verdiepen in de verschillende makelaars, vind je vast een makelaar die het beste bij jou en je woning past.

Wat doet een makelaar in Uden?

Een makelaar in Uden kan je assistent zijn in het complexe proces van het verkopen van je woning. Dit betreft meer dan alleen een 'te koop' bord in de tuin zetten. De makelaar ontfermt zich over allerlei zaken om jouw woning succesvol op de markt te brengen.

Van het bepalen van de juiste vraagprijs tot aan het onderhandelen over de uiteindelijke verkoopprijs, je makelaar begeleidt je in elke fase. Daarnaast heeft de makelaar uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt in Uden, omtrent prijsniveau en woonwensen van potentiële kopers.

 • Marktonderzoek en waardebepaling van de woning.
 • Aansturing van professionele woningfotografie en -styling.
 • Opstellen van een aantrekkelijke verkoopadvertentie.
 • Coördinatie van bezichtigingen met geïnteresseerde kopers.
 • Onderhandelen over de verkoopprijs en opstellen van koopovereenkomst.

Waarom een makelaar in Uden inschakelen?

De verkoop van jouw huis is een groot proces met vele stappen. Een ervaren makelaar kan je begeleiden bij elke stap, van het bepalen van de verkoopprijs tot de afhandeling van de daadwerkelijke verkoop. Veel mensen vinden dit intimiderend, maar met de juiste hulp kan het verrassend gemakkelijk worden. Bovendien gaat het verkoopproces met een makelaar vaak sneller dan wanneer je alles zelf wilt doen.

Verkoopprijs bepalen

Het bepalen van de verkoopprijs is een belangrijke eerste stap. Een goede makelaar heeft kennis van de lokale markt in Uden en kan je helpen om een realistische prijs vast te stellen, zodat je woning snel wordt verkocht en je een goede prijs krijgt.

Presentatie van je woning

De volgende stap is de presentatie van je woning. Een professionele makelaar kan je adviseren over de beste manieren om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, bijvoorbeeld door middel van professionele fotografie en staging.

Promotie van je woning

Zodra de prijs is vastgesteld en je woning mooi is gepresenteerd, gaat de makelaar je huis effectief promoten. De in Uden gevestigde makelaar kent de lokale markt en weet hoe en waar je woning te adverteren voor de beste zichtbaarheid.

Bezichtigingen en biedingen

Tijdens de bezichtigingen zorgt een goede makelaar ervoor dat potentiële kopers een goede indruk krijgen van je woning. Ook begeleidt de makelaar je tijdens de vervolgstappen, zoals het ontvangen en beoordelen van biedingen.

Informatie over Uden

In het zuiden van Nederland vind je de bruisende stad Uden. Deze stad staat bekend om haar gastvrijheid en diversiteit.

Wonen in Uden betekent genieten van de stadse voorzieningen en de natuurlijke omgeving. Bosrijke gebieden, historische monumenten en culinaire hotspots vormen het decor van deze stad.

Met ongeveer 40.000 inwoners, heeft Uden een knus karakter. De stad stimuleert actief de gezelligheid en saamhorigheid middels verschillende evenementen en culturele activiteiten.

Weetje: De laatste jaren heeft er een behoorlijke prijsontwikkeling plaatsgevonden op de woningmarkt in Uden. Meer over deze prijsveranderingen vind je op de pagina met woningmarktcijfers.

Makelaars in Uden vergelijken

Bij Huis Verkopen kan je eenvoudig de makelaars in Uden vergelijken. Het is een handige, kosteloze service die je inzicht geeft in jouw mogelijkheden om je woning te verkopen.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in de verkoopprijs van je woning
 • Gratis verkoopadvies van professionals
 • Scherpe makelaarstarieven door vergelijking

Na het invullen van jouw adres en wensen, koppelen we je aan de meest geschikte verkoopmakelaars in Uden. Deze makelaars voorzien je van de nodige informatie, waardoor je een weloverwogen keuze kan maken voor de beste makelaar voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Uden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Uden

Je start door een lijst met mogelijke makelaars in Uden te verzamelen en hun services en tarieven te vergelijken. Hier op HuisVerkopen.nl kan dit gemakkelijk en in één overzicht.

De gemiddelde opstartkosten voor makelaars in Uden liggen rond de € 515.

Naast het tarief, kijk ook naar reviews, hun werkwijze en hoe snel ze huizen verkopen. Vraag een verkoopadvies aan om een beter beeld te krijgen.

Gemiddeld bespaar je € 1.596 door makelaars te vergelijken. Dit verschilt echter per situatie.

Meestal ontvang je binnen enkele dagen na het aanvragen van offertes deze van de verschillende makelaars in Uden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen