Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Schijndel

Overweeg je jouw huis in Schijndel te verkopen? Een maximale verkoopprijs is natuurlijk aantrekkelijk, maar vergis je niet: een goede voorbereiding kan hierin een wereld van verschil maken. Dat begint al bij een realistische prijsbepaling en een gedegen marketingstrategie.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Schijndel

Je huis verkopen in Schijndel brengt een aantal aandachtspunten met zich mee. Het is belangrijk dat je een goede prijs voor je huis krijgt en tevens dat je niet te veel betaalt aan de makelaar. Dubbele woonlasten kunnen kostbaar zijn dus je zult je huis ook snel willen verkopen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Schijndel worden verkocht, wat de gemiddelde opbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Het goede nieuws is dat je op de pagina goede makelaar vinden alle benodigde informatie kunt achterhalen. Hieronder zul je recente gegevens over de woningverkoop in Schijndel aantreffen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
41 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 545.005
Besparing (gem.)
€ 1.444

Je huis snel verkopen in Schijndel

Wanneer je besluit je woning in Schijndel te verkopen, is het goed om te weten dat woningen in dit gebied gemiddeld binnen 61 dagen verkocht worden. Wil je jouw verkoop graag versnellen? Hieronder geven we enkele tips.

 1. In de huidige vastgoedmarkt is het hebben van een goed onderhouden woning van groot belang. Zorg ervoor dat zowel de binnen- als buitenkant van je huis er goed uitzien. Denk aan kleine reparaties, een vers laagje verf en een bijgewerkte tuin.
 2. De presentatie is alles. Licht je woning op de juiste manier uit. Schone, opgeruimde ruimtes en goede verlichting kunnen een groot verschil maken. Denk ook aan professionele fotografie om je woning optimaal te presenteren.
 3. Laat je adviseren door meerdere makelaars. Nodig een aantal professionals uit om je woning te beoordelen en je een verkoopplan voor te stellen. Zo kan je de makelaar kiezen met het beste plan voor jouw specifieke situatie.

Tips in Schijndel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Schijndel op?

In Schijndel ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning momenteel op € 545.005. De verkoopsom van een huis wordt bepaald door diverse factoren. Denk aan zaken zoals de ligging, het aantal vierkante meter woonoppervlak, de staat van onderhoud, en de algehele woningmarkt op dat moment. Een sterk fluctuerende factor die hierin meespeelt, is het sentiment onder kopers en verkopers, wat kan variëren afhankelijk van de economische omstandigheden in juli 2024.

Wanneer we dieper inzoomen, zien we dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Schijndel momenteel op € 4.123 ligt. Het is belangrijk om je te realiseren dat dit bedrag betrekking heeft op de daadwerkelijke verkoopprijzen. Dit is doorgaans niet gelijk aan de gemiddelde vraagprijs per m2, die meestal weer anders ligt. Dit komt doordat vraagprijs en verkoopprijs niet hetzelfde zijn en er vaak nog wordt onderhandeld over de uiteindelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Schijndel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.700
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Schijndel bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Schijndel.

Feitjes over Schijndel

 • Schijndel is een deel van de gemeente Meierijstad.
 • Jaarlijks vindt het evenement Paaspop hier plaats.
 • De Sint-Servatiuskerk is een monument in Schijndel.

Tips om je woning te verkopen in Schijndel

Je wilt je huis in Schijndel verkopen. Een spannende en soms stressvolle gebeurtenis waarbij je mogelijk veel vragen hebt. Hoe pak je de verkoop het beste aan en hoe zorg je ervoor dat de verkoop zo soepel en succesvol mogelijk verloopt? Hier zijn enkele tips:

 • Marktkennis: Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de lokale huizenmarkt van Schijndel. Wat zijn vergelijkbare huizen onlangs verkocht voor? Welke trends zijn er? Verschillende lokale makelaars kunnen je hierbij helpen.
 • Persoonlijke bezittingen: Haal overbodige persoonlijke bezittingen weg. Hierdoor kunnen potentiële kopers zich beter voorstellen hoe het zou zijn om in jouw huis te wonen. Schijndelse professionele verhuizers kunnen ondersteuning bieden.
 • Kleine reparaties: Zorg ervoor dat kleine reparaties uitgevoerd worden voordat je het huis in de verkoop zet. Kopers letten op details en die lekkende kraan kan daardoor het verschil maken. In Schijndel zijn diverse klusbedrijven beschikbaar.
 • Fotografie: Laat professionele foto's maken van je geweldig huis. Goede foto's trekken online meer kijkers en zorgen voor een positieve eerste indruk. Er zijn verschillende vastgoedfotografen in Schijndel die je hierbij kunnen helpen.

Ontdek jouw stappenplan in Schijndel:

 • Specifiek stappenplan op basis van jouw woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Biedt overzicht en houdt jouw vooruitgang bij
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Schijndel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Schijndel kost je als verkoper gemiddeld € 6.577. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Schijndel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 545.005) € 6.104
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.577

Kosten van makelaars in Schijndel

Als je van plan bent om je huis in Schijndel te verkopen, zul je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. Deze makelaar rekent gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs van jouw woning. Daarnaast vragen de meeste makelaars ook opstartkosten, die gemiddeld neerkomen op: € 515.

Maar let op, het is niet alleen de courtage en de opstartkosten die belangrijk zijn. Je moet ook kijken naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar meent jouw huis te kunnen verkopen. Een hogere verkoopprijs kan namelijk opwegen tegen hogere kosten van de makelaar, waardoor het alsnog voordeliger is om voor die makelaar te kiezen.

Lees meer over makelaars in Schijndel.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopkosten

Bij het verkopen van je huis zijn er naast de makelaarskosten nog diverse andere kosten waar je rekening mee moet houden. Dit varieert van verplichte rapportages tot eventuele verbeteringswerkzaamheden om de verkoopwaarde van je huis te verhogen.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze uiteenlopende kosten. Waarom? Simpel, het helpt je om realistische financiële verwachtingen te hebben met betrekking tot je NETTO winst uit de verkoop van je woning. Misvattingen over deze kosten kunnen tot onaangename verrassingen leiden.

Verkoopstyling en klein onderhoud

Verkoopstyling en klein onderhoud kunnen helpen om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Denk aan het schilderen van muren, bijwerken van de tuin of zelfs het vernieuwen van verouderde fittingen. Deze maatregelen kunnen je helpen om een hogere prijs voor je huis te krijgen.

Verkoopstyling en klein onderhoud hoeven echter geen fortuin te kosten. In feite, met een gemiddelde prijs van € 875, zijn ze een relatief kleine investering vergeleken met het mogelijke rendement op de verkoopprijs van je huis.

Het energielabel

Het is belangrijk om te checken of je huis een geldig en definitief energielabel heeft. Een energielabel geeft potentiële kopers inzicht in de energieprestaties van je huis, wat een belangrijke overweging kan zijn in hun aankoopbeslissing.

Dus, voordat je jouw woning in de verkoop zet, controleer je of je over een geldig energielabel beschikt. Eventuele kosten om een nieuw energielabel aan te vragen, zijn zeker de moeite waard gezien het belang dat veel kopers hechten aan energiezuinigheid.

Wanneer mijn huis verkopen in Schijndel?

Je denkt erover na om je huis in Schijndel te verkopen en vraagt je af hoe de huidige woningmarkt is? Je bent niet de enige met deze vraag en de realiteit is dat de omstandigheden in de woningmarkt continu wisselen. Het is een bekend feit dat het nu een gunstige tijd is voor verkopers, maar voor specifieke inzichten in de Schijndelse woningmarkt is de expertise van een lokale makelaar zeer waardevol.

Vraag je je af wie jou het beste kan adviseren over de verkoop van je huis in Schijndel? Een lokale makelaar kan je het beste adviseren. Ze kennen de markt, volgen de trends en begrijpen wat potentiële kopers in de omgeving zoeken. Aangezien makelaars verschillende inzichten kunnen hebben, is het een slim idee om ook meerdere makelaars te raadplegen. Op deze manier krijg je een volledig beeld van de huidige woningmarkt in Schijndel rond juli 2024.

Vergelijk makelaars in Schijndel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je op het punt staat om jouw woning te verkopen, is een voorbereiding essentieel. Hierbij komt de website Huis Verkopen goed van pas. Het platform is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik, en verwijst je naar de juiste specialisten voor jouw verkoopproces. Het maakt het makkelijker om de juiste makelaar te vinden in Schijndel, en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Hierdoor bespaar je tijd, geld en stress.

Gratis waardebepaling

Een goede prijsbepaling is cruciaal voor de verkoop van je woning. Huis Verkopen heeft een gratis waardebepaling, wat betekent dat je op een eenvoudige manier kunt inschatten wat jouw huis in de huidige markt oplevert.

Bespaar op makelaarskosten

Eén van de grootste kosten bij het verkopen van je huis zijn de makelaarskosten. Met de tarievenvergelijking van Huis Verkopen kun je makkelijk en transparant verschillende makelaarstarieven vergelijken, en zo de beste deal kiezen.

Vergelijk lokale makelaars

De juiste makelaar is bepalend voor een succesvolle verkoop van je huis. Via Huis Verkopen kun je eenvoudig lokale makelaars vergelijken en hiermee de best passende makelaar voor de verkoop van jouw huis selecteren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Schijndel

Een accurate prijsbepaling is essentieel voor een succesvolle verkoop. Je kunt de waarde van je huis in Schijndel laten bepalen door een lokale makelaar. Hiervoor kun je online een waardebepaling aanvragen bij een makelaar.

Het verkopen van een huis bestaat uit verschillende stappen, zoals de waardebepaling, het aantrekkelijk maken van je huis voor kijkers, het onderhandelen en de overdracht van je woning. Voor een handig stappenplan, kun je een kijkje nemen op deze pagina.

Enkele belangrijke documenten die je nodig hebt bij de verkoop van je huis zijn: eigendomsbewijs, plattegrond, energielabel, bouwtekeningen en informatie over de Vereniging van Eigenaren, indien van toepassing. Voor meer informatie over het energielabel, bezoek deze pagina.

Een goede makelaar kennen de lokale markt en heeft ervaring in jouw buurt. Het is aan te raden om meerdere makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Hierbij kun je gebruik maken van deze vergelijkingstool.

Het snel verkopen van een huis kan bereikt worden door een aantrekkelijke presentatie, een competitieve prijsstelling en actieve marketing. Zorg altijd dat je woning klaar is voor bezichtigingen. Voor meer informatie, bezoek je deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen