Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Schijndel

Bij de verkoop van je woning in Schijndel is het kiezen van een vakbekwame makelaar een belangrijke stap. De tarieven van makelaars kunnen flink verschillen, dus het is raadzaam om diverse verkoopmakelaars te vergelijken ongeacht je budget. Let niet enkel op de kosten, maar ook op ervaring, dienstverlening en de klik.

Over makelaars in Schijndel

In Schijndel en omstreken heeft je een groot aanbod aan makelaars om uit te selecteren. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar wat deze makelaars onderscheidt van elkaar. Zo kan het zijn dat de ene makelaar een uitgebreider netwerk heeft terwijl de andere zich bijvoorbeeld meer richt op het geven van gedetailleerd persoonlijk advies.

We begrijpen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken tussen de vele makelaars in Schijndel. Daarom bieden we je de mogelijkheid om deze makelaars op verschillende manieren met elkaar te vergelijken. Dit helpt je om een keuze te maken die het best aansluit bij jouw wensen en behoeften. Iedere informatie die je nodig hebt over de makelaars in Schijndel is hier op deze pagina binnen handbereik.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.606
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.417
Besparing (gem.)
€ 1.326

Actueel

 • Als je denkt aan het verkopen van je huis in Schijndel, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars rond de 1,12% ligt.april 2024 is een goede periode om je hierin te verdiepen.
 • De huidige huizenprijzen in Schijndel zijn ook zeker de moeite waard om in de gaten te houden. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 rond de € 4.025 euro. Voor de meest actuele informatie over de huizenprijzen kun je altijd even een kijkje nemen op onze website.

Uitgelichte makelaars in Schijndel

In Schijndel zijn er legio makelaars actief die staan te popelen om je bij te staan in het proces van het verkopen van je huis. Maar neem niet te haastig een beslissing, het is namelijk van belang om niet zomaar de eerste de beste makelaar te kiezen. Het is raadzaam om de diverse makelaars in Schijndel eerst grondig te vergelijken, let daarbij op zaken zoals hun ervaring, dienstverleningspakket, tarieven en reputatie.

Logo Meierijstad Makelaardij

Meierijstad Makelaardij

Meierijstad Makelaardij, oftewel 'de Makelaar van Hier', staat voor een persoonlijke en zakelijke relatie. Door hun levenslange ervaring en kennis over Meierijstad, blijven ze betrokken en down-to-earth. Of het nu om bestaande, nieuwe bouw of zakelijk onroerend goed gaat, zij zetten zich in om de behoeften van klanten te begrijpen. Dit NVM-lid biedt vernieuwende diensten en producten aan en specialiseert zich in nieuwbouw en bedrijfsruimte. Je vindt ze op Kloosterstraat 6, Schijndel.

Marc Tummers Makelaardij

Marc Tummers Makelaardij is een vakkundig makelaarskantoor dat je helpt met jouw woonwensen. Gevestigd aan de Hoofdstraat in Schijndel, kan je rekenen op hun deskundigheid en ervaring. Als lid van branchevereniging VBO bieden ze betrouwbaarheid en kwaliteit. Met een sterke reputatie, getuige de hoge beoordeling op Funda, is Marc Tummers Makelaardij een uitstekende keuze voor een succesvolle samenwerking.

WOUTERS MAKELAARDIJ

Bij Wouters Makelaardij draait alles om kwaliteit, eerlijkheid en klantvriendelijkheid. Dit actieve kantoor in Schijndel, gespecialiseerd in zuid/oost Brabant, biedt betrouwbare diensten tegen gunstige tarieven. Of je nou wilt kopen of verkopen, een taxatie nodig hebt of hulp zoekt bij beheer van vastgoed, ze staan voor je klaar. Als lid van de VBO zijn ze altijd up-to-date over de vastgoedbranche en met certificaten als NWWI, NRVT en SCVM tonen ze hun professionalisme.

Let op: er zijn in en rondom Schijndel nog meer actieve verkoopmakelaars die mogelijk niet in de bovenstaande lijst staan. Bij Huis Verkopen betrekken we alle makelaars in Schijndel in onze vergelijking. Zo zorgen we dat je de makelaar vindt die het beste bij jouw behoeften past.

Vergelijk makelaars in Schijndel Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Schijndel?

Een makelaar in Schijndel rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 500.537 in Schijndel komt dit neer op € 5.606 aan makelaarskosten (update april 2024).

Veel makelaars in Schijndel stemmen hun courtage echter af op de desbetreffende woning en de bijbehorende woningwaarde. Dit houdt in dat als jouw huis een hoge waarde heeft, je mogelijk een hoger bedrag aan makelaarskosten betaalt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Schijndel 0,53% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.326 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Dit vergelijken biedt je de kans om tot de beste keuze te komen zonder enige verplichting of kosten.

Kosten van makelaars in Schijndel

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 5.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Schijndel

In Schijndel hanteren de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn kosten die gemaakt worden voordat een woning daadwerkelijk op de markt wordt geplaatst. Denk aan kosten voor het maken van foto's, promotie- en marketingkosten, en kosten voor de plaatsing op huizenplatforms. Het opvragen van een energielabel valt hier bijvoorbeeld ook onder. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn wanneer je een makelaar inschakelt voor de verkoop van je huis.

De daadwerkelijke opstartkosten van makelaars in Schijndel variëren, maar het gemiddelde ligt rond de € 515. Ben je benieuwd naar de precieze kosten van deze opstartkosten per makelaar? Om een duidelijker beeld te krijgen van deze en andere mogelijke kosten, kun je bij ons eenvoudig en vrijblijvend de tarieven opvragen. Dit zal je helpen om een beter overzicht te vormen van de totale kosten die bij de verkoop van je woning komen kijken.

Intrekkingskosten van makelaars in Schijndel

In de wereld van de woningverkoop kun je soms te maken krijgen met intrekkingskosten. Als je in Schijndel je huis in de verkoop hebt staan en je besluit te stoppen met de verkoop voordat de woning daadwerkelijk is verkocht, kunnen makelaars deze kosten in rekening brengen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je ineens besluit toch niet te willen verhuizen of als je thuissituatie onverwachts verandert waardoor verkoop niet meer nodig is.

Intrekkingskosten zijn een soort vergoeding voor de tijd en energie die de makelaar al in de verkoop van jouw huis heeft gestoken. Dit bedrag kan verschillen per makelaar, maar voor Schijndel ligt het gemiddelde op € 500. Dit bedrag wordt berekend op basis van de diensten die de makelaar tot dan toe heeft geleverd. Het is dus belangrijk om bewust te zijn van deze mogelijke kosten als je je woning in de verkoop zet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Schijndel met een vast tarief

Ook in Schijndel zijn makelaars werkzaam die werken met een vast tarief. Bij deze makelaars zijn de diensten die je krijgt meestal gedefinieerd in een pakket. Denk aan ondersteuning bij onderhandelingen, professionele foto's van jouw huis, een woningwaarderapport en het opstellen van een verkoopadvertentie. Het gemiddelde tarief voor deze diensten ligt rond de € 3.250 (update: april 2024).

Er zijn uiteraard ook risico's verbonden aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Zo kan je in een situatie belanden waarin het vaste tarief te hoog ligt in verhouding tot de waarde van jouw huis, waardoor je opdraait voor relatief hoge kosten. Ook kan het zijn dat de makelaar minder moeite doet dan je verwacht, omdat hij of zij toch het vaste bedrag krijgt.

Tip: Het is altijd nuttig om verschillende makelaars te vergelijken. Zo krijg je beter zicht op de verschillende tarieven en kan je beter inschatten wat deze voor jou betekenen in jouw situatie als woningverkoper. Wanneer je een reëel beeld hebt van de verschillende tarieven en diensten, kun je een optimale keuze maken voor de verkoop van jouw huis.

4 feitjes over makelaars in Schijndel

 • In Schijndel lijkt het duidelijk dat ervaring op de lokale markt telt. Bij het vergelijken van makelaars geven veel huizenverkopers de voorkeur aan een makelaar met aantoonbare ervaring in deze stad. Vind de beste makelaar voor jouw unieke situatie.
 • Volgens de statistieken, worden woningen die zonder makelaar in Schijndel worden verkocht, gemiddeld €20.000 minder opgebracht dan de woningen die verkocht worden met de hulp van een makelaar.
 • De overgrote meerderheid van de makelaars in Schijndel zijn aangesloten bij een branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. In feite is dit het geval voor zo'n 92% van de makelaars.
 • Verkopers in Schijndel nemen gemiddeld de tijd om hun opties te verkennen voordat ze een makelaar kiezen. De meeste verkopers vragen drie makelaars om advies. Vraag jouw eigen gratis verkoopadvies aan.

Wat levert de beste makelaar in Schijndel op?

Vooraanstaande makelaars in Schijndel worden niet alleen gekenmerkt door veelzijdige lovende recensies, maar hun meerwaarde is ook zichtbaar in heldere cijfers. Zij tonen aan betere resultaten te behalen, zoals het realiseren van een snellere verkoop en het behalen van een verhoogde verkoopprijs.

De kenmerkende verschillen van de betere makelaars in Schijndel zijn:

 • Onze onbevooroordeelde statistieken tonen aan dat de topmakelaars in Schijndel woningen doorgaans verkopen voor een bedrag dat boven de verwachte verkoopprijs ligt. Het verschil in de verkoopprijs is gemiddeld zelfs € 13.852.
 • In onze database is daarnaast opgemerkt dat de snelste makelaars in Schijndel huizen gemiddeld 14 dagen sneller weten te verkopen dan hun collega's. Dit kan een groot verschil maken in de woningmarkt van Schijndel.

De beste makelaar in Schijndel vinden

Velen zijn van mening dat de beste of snelste makelaar in Schijndel ook de duurste is. Dit is echter een misvatting. De kwaliteit van de dienstverlening staat niet gelijk aan het kostenplaatje van de makelaarsdiensten.

Via ons vergelijkingsformulier kan je makelaars vergelijken. Zo vind je de makelaar die het beste past bij jouw unieke situatie, behoeften en woning. Geen overbodige luxe, maar precies wat je nodig hebt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Schijndel?

Het kiezen van de juiste makelaar in Schijndel om jouw huis te verkopen, kan een flinke klus zijn. Hier zijn vijf aandachtspunten om je op weg te helpen:

Ervaring en kennis

Kies een makelaar die veel ervaring heeft met de verkoop van huizen in Schijndel. Hij kent de lokale markt en weet waar potentiële kopers naar op zoek zijn.

Echte prijzen

Let op de vraagprijzen die de makelaar hanteert. Zijn deze realistisch? Ook de manier waarop een makelaar onderhandelt kan veel verschil maken in het eindresultaat.

Communicatie

Kies een makelaar die goed communiceert. Het is belangrijk dat hij jouw verwachtingen begrijpt en dat jij op de hoogte blijft van de voortgang van de verkoop.

Presentatie

Een makelaar die jouw woning goed presenteert kan een groot verschil maken. Denk hierbij aan professionele foto's en aantrekkelijke teksten.

Vergelijk makelaars

Gebruik dit vergelijkingsformulier om makelaars te vergelijken. Zo vind je een makelaar die goed bij jouw woning, situatie en voorkeuren past.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Schijndel is een gekwalificeerde makelaar die lid is van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Deze makelaars kennen de lokale woningmarkt op hun duimpje en hanteren hoge kwaliteitseisen om je optimaal van dienst te kunnen zijn.

Wanneer je met een NVM-makelaar werkt, kun je rekenen op deskundig advies bij zowel het kopen als verkopen van een woning. Denk aan zaken rondom waardebepaling, onderhandelingen en juridische aspecten. Daarnaast zijn er in Schijndel ook makelaars verbonden aan VBO Makelaar en VastgoedPRO.

Wat doet een makelaar in Schijndel?

Een makelaar in Schijndel doet veel meer dan alleen een bord in je tuin zetten en advertenties plaatsen. Ze onderzoeken bijvoorbeeld de markt en de waarde van je woning. Zo kunnen ze een strategie bepalen om je huis tegen de best mogelijke prijs te verkopen.

Ook hebben ze een actieve rol in het onderhandelen over de prijs en de verkoopvoorwaarden. Daarnaast begeleiden ze je tijdens het hele proces, om ervoor te zorgen dat de verkoop soepel verloopt en je een eerlijke deal krijgt.

 • Onderzoeken van de lokale woningmarkt
 • Evalueren van de waarde van jouw woning
 • Ontwikkelen van een verkoopstrategie
 • Nemen deel aan onderhandelingen over prijs en voorwaarden
 • Begeleiden van de verkoopprocessen

Waarom een makelaar in Schijndel inschakelen?

Als je overweegt je huis in Schijndel te verkopen, kan de gedachte om dit zonder professionele hulp te doen overweldigend zijn. Een huis verkopen is een ingrijpend proces, het is dan ook belangrijk dat dit zorgvuldig en doordacht gebeurt. Een makelaar biedt een essentiële service die je hierbij kan helpen, zodat jij zonder zorgen door dit proces kunt navigeren. Hier zijn enkele voordelen van het inschakelen van een Schijndelse makelaar om je te helpen bij de verkoop van je huis.

Lokale expertise

Een Schijndelse makelaar kent de lokale markt als geen ander. Ze zijn op de hoogte van recente verkooptransacties, kennen de vraag en het aanbod en kunnen je huis op de juiste manier positioneren. Zonder deze kennis loop je het gevaar dat je huis te lang te koop staat of dat je te weinig voor je huis krijgt.

Bereik en marketing

Met een makelaar bereik je potentiële kopers die je zelf niet zou kunnen bereiken. Ze hebben toegang tot netwerken en databases vol mensen die op zoek zijn naar een huis. Bovendien zorgen ze voor professionele foto's en een overtuigende verkoopadvertentie. Probeer je dit zelf te doen, dan kan je het bereik en de kwaliteitspresentatie missen.

Ondersteuning bij het proces

Een van de grootste voordelen van het inschakelen van een makelaar is de begeleiding die ze bieden tijdens het gehele verkoopproces - vanaf het eerste advies tot aan de overdracht bij de notaris. Met hun ervaring voorkom je fouten en worden eventuele problemen snel opgelost. Zelfs bij de juridische aspecten en het papierwerk komt hun expertise goed van pas.

Risico's van zelfverkoop

Hoe aanlokkelijk het ook kan zijn om de kosten van een makelaar uit te sparen, het risico op fouten, gemiste kansen of zelfs juridische problemen is niet te onderschatten. Zo kan je bij zelfverkoop onder andere problemen ondervinden bij het onderhandelen, het opstellen van contracten en het nemen van strategische beslissingen.

Informatie over Schijndel

Schijndel is een schilderachtige plaats gelegen in de provincie Noord-Brabant. Door de rijke historie heeft Schijndel veel karakter en charme. De plaats trok in het verleden vele kunstenaars aan vanwege haar schoonheid.

In Schijndel is nog veel van de historische architectuur bewaard gebleven. Hierdoor ademt deze plaats nog steeds het authentieke boerenkarakter uit van weleer. Dit is terug te zien in de vele oude boerderijen en kerken die rijk zijn aan geschiedenis.

De gemeenschap van Schijndel is zeer levendig en gastvrij. Het staat bekend om haar gastvrijheid en hechte band onder de bewoners. Er zijn vele evenementen die door het jaar heen georganiseerd worden waar zowel jong als oud van kunnen genieten.

Weetje: De gemiddelde huizenprijzen in Schijndel zijn in de loop der jaren aanzienlijk gestegen. Het huidige gemiddelde bedrag ligt op € 500.537 (update: april 2024). Dit onderstreept de positieve ontwikkeling van de woningmarkt in Schijndel.

Makelaars in Schijndel vergelijken

Vergelijken van makelaars in Schijndel kan voelen als een hele klus. Maar met Huis Verkopen wordt dit eenvoudig en prettiger dan ooit tevoren. We helpen je met het vinden van de makelaar die het best aansluit bij jouw situatie en wensen.

 • Gratis waardebepaling van de makelaars
 • Krijg inzicht in de verwachte verkoopprijs
 • Gratis verkoopadvies voor een volledig beeld
 • Kans op lagere makelaarskosten door vergelijken

Naast de kwaliteit en prijs van de dienstverlening, kunnen de voorwaarden van makelaars ook sterk verschillen. Let daarom goed op deze details. Door te vergelijken via Huis Verkopen krijg je een compleet beeld van de mogelijkheden. Je wordt gekoppeld aan ervaren en succesvolle makelaars in Schijndel, voor de best mogelijke verkoop van jouw woning. Met Huis Verkopen kies jij voor gemak, inzicht en een succesvolle verkoop.

Vergelijk makelaars in Schijndel Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Schijndel

Het vinden van een goede makelaar begint met het vergelijken van verschillende makelaars. Op onze website kun je makelaars in Schijndel vergelijken op basis van kosten, services en ervaringen van voorgaande klanten. Zo krijg je een goed beeld van wat de best passende makelaar voor jouw situatie kan zijn.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Schijndel zijn € 5.606. Hierbij worden de courtage, opstartkosten en eventuele intrekkingskosten meegenomen. Voor een specifieker beeld kun je hier verschillende tarieven van lokale makelaars opvragen.

Gemiddeld worden huizen in Schijndel binnen 57 dagen verkocht. De juiste makelaar kan helpen het proces te versnellen. Het is dus belangrijk om een makelaar te kiezen die bekend is met de lokale markt.

Door makelaars in Schijndel te vergelijken, kun je flink besparen op de kosten. Gemiddeld kun je € 1.326 besparen. Vergelijk daarom altijd meerdere makelaars en vind de beste deal met behulp van onze vergelijkingstool.

Bij verkoop van je huis wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Schijndel is € 500.537. Voor een nauwkeurige bepaling van de waarde van je huis kun je een waardebepaling aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen