Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Boxtel

Overweeg je jouw woning in Boxtel te verkopen? Met onze deskundige tips en tools helpen we je om het maximale uit je verkoop te halen. Van de juiste prijs bepalen tot het aantrekkelijk presenteren, bij ons krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Boxtel

Als je je huis in Boxtel gaat verkopen, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je huis krijgen, maar je wilt ook niet te veel betalen voor een makelaar. Bovendien is het belangrijk om je woning snel te verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Het is daarom essentieel om ook goed te kijken naar de kosten die een verkoop met zich meebrengt.

Als toekomstige woningverkoper ben je wellicht benieuwd naar een aantal zaken. Hoe snel worden huizen in Boxtel eigenlijk verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Zodra je begrijpt hoe het woningverkoopproces in Boxtel werkt, kun je beter voorbereide beslissingen nemen. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Boxtel:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
43 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 488.355
Besparing (gem.)
€ 1.319

Je huis snel verkopen in Boxtel

In Boxtel neemt het gemiddeld 53 dagen in beslag om een woning te verkopen. Wil je jouw huis sneller verkopen dan het gemiddelde? Hier zijn enkele effectieve adviezen.

 1. Waarde vaststellen: Vraag een waardebepaling door een makelaar aan. Zo weet je wat de marktwaarde van jouw woning is en kun je een realistische vraagprijs vaststellen. Dit kan potentiële kopers aantrekken en het verkoopproces versnellen.
 2. Bodemprijs bepalen: Bepaal vooraf de laagste prijs die je voor je woning wilt ontvangen. Hiermee geef je de onderhandelingsruimte aan en bevorder je een snellere verkoop van je huis. Houd echter ook rekening met de waarde van jouw woning.
 3. Fotogalerij: Zorg voor kwalitatieve, aantrekkelijke foto's van je huis. Goede fotografie kan de juiste kopers aantrekken en een snellere verkoop bevorderen. Overweeg ook om een virtuele tour te creëren voor een betere online presentatie van je huis.

Tips in Boxtel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Boxtel op?

Ben je van plan je huis in Boxtel te verkopen? Dan wil je vast weten wat het je gemiddeld zou kunnen opleveren. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Boxtel is momenteel € 488.355. Dit bedrag is echter niet zomaar vast te stellen; factoren zoals de grootte van het huis, de staat van onderhoud en de locatie in Boxtel spelen een belangrijke rol bij de uiteindelijke verkoopsom.

Ook de prijs per vierkante meter is een cruciale factor in de verkoopwaarde van een woning. In Boxtel betaal je momenteel gemiddeld € 3.629 per vierkante meter. Let wel, deze prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijzen van de afgelopen drie maanden in Boxtel. Dit biedt alvast een goede indicatie, maar het blijft belangrijk om rekening te houden met specifieke kenmerken van jouw woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Boxtel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.500
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Boxtel bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Boxtel.

Feitjes over Boxtel

 • Boxtel ligt aan de rivier de Dommel, bekend voor zijn groene omgeving.
 • Het bekende attractiepark Oertijdmuseum is gevestigd in Boxtel.
 • Boxtel is centraal gelegen tussen Den Bosch en Eindhoven.

Tips om je woning te verkopen in Boxtel

Je wilt je huis in Boxtel verkopen. Een spannend en uitdagend proces, met mooie herinneringen en flinke inzet. Het is belangrijk om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, zodat het opvalt tussen het andere aanbod. Hier zijn enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

 • Duidelijke foto's: Hoogwaardige foto's van je huis zijn essentieel. Huur eventueel een professionele fotograaf in, want een eerste indruk kun je maar één keer maken.
 • Opgeruimd huis: Zorg ervoor dat je huis er netjes en verzorgd uitziet. Maak schoon, ruim op en zet dingen weg die afleiden van de essentiële elementen van je huis.
 • Persoonlijke items weghalen: Bezoekers moeten de mogelijkheid krijgen om zich het huis voor te stellen als hun nieuwe thuis. Verwijder daarom persoonlijke spullen zoals foto's en souvenirs.
 • Juiste vraagprijs: Bepaal samen met je makelaar een realistische vraagprijs. Te hoog schrikt potentiële kopers af, terwijl een prijs die te laag is kan leiden tot onnodig verlies.
 • Aantrekkelijke advertentie: Schrijf een aansprekende en uitnodigende advertentietekst, waarin je de unieke kenmerken van je huis benadrukt.

Ontdek jouw stappenplan in Boxtel:

 • Gratis stappenplan afgestemd op jouw woning
 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij verkoop
 • Doe-het-zelf functie laat je besparen op kosten
 • Vergelijk opties en maak de beste keuze makkelijk
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Boxtel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Boxtel kost je als verkoper gemiddeld € 6.457. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Boxtel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 488.355) € 5.518
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.457

Kosten van makelaars in Boxtel

Als je van plan bent een huis te verkopen in Boxtel, zou je moeten weten dat de gemiddelde kosten van een makelaar meestal worden uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage wordt ook wel courtage genoemd. In Boxtel ligt de gemiddelde courtage op 1,13%.

Het gemiddelde courtagepercentage van 1,13% betekent voor een huis met een gemiddelde verkoopprijs van € 488.355 in Boxtel, gemiddeld € 5.518 aan makelaarskosten. Maar let op, makelaars hanteren verschillende voorwaarden, dus het is belangrijk ook deze te vergelijken bij het selecteren van een geschikte makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Lees meer over makelaars in Boxtel.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw huis in Boxtel wil verkopen, krijg je te maken met notariskosten. Dit zijn kosten die de notaris in rekening brengt voor zijn werkzaamheden. Voorbeeld hiervan is het opmaken van de akte van levering, maar laat je hier niet door misleiden. Deze kosten zijn voor de koper, niet voor de verkoper.

Maar de kosten voor het opmaken van de hypotheekakte, zijn wel voor jouw rekening. Deze kosten zijn niet fiscaal aftrekbaar en afhankelijk van de notaris die je kiest kan het bedrag variëren.

Energielabel

Voor het verkopen van je huis in Boxtel is het belangrijk om aan jouw energielabel verplichtingen te voldoen. Dit houdt in dat je als verkoper verplicht bent om een definitief energielabel te hebben op het moment dat je de woning overdraagt aan de nieuwe eigenaar.

Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee. De hoogte van deze kosten varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de woning zelf en de professional die het energielabel opmaakt.

Onderhouds- en reparatiekosten

Voordat je jouw huis te koop zet, is het goed om te controleren of er nog onderhoud of reparaties nodig zijn. Potentiële kopers kunnen hier namelijk op afknappen. Het is dus aan te raden om een rondgang door je huis te maken en te noteren wat er gedaan moet worden.

Vergeet niet dat deze werkzaamheden geld kosten. De kosten hiervan kunnen flink oplopen, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Voor een goed overzicht van alle kosten die je als woningverkoper in Boxtel hebt, naast de kosten van de makelaar, kun je terecht op onze website. Zo houd je het overzichtelijk en voorkom je verrassingen.

Wanneer mijn huis verkopen in Boxtel?

Overweeg je om je huis in Boxtel te verkopen en vraag je je af of het nu het juiste moment daarvoor is? De marktomstandigheden veranderen voortdurend, maar gezien de huidige trends in de huizenmarkt, zou nu wel eens een heel goed moment kunnen zijn. Echter, zonder professioneel advies, kan het lastig zijn om deze beslissing te nemen.

Misschien vraag je je af hoe een makelaar kan helpen bij deze beslissing? Een makelaar kan een uitgebreide analyse maken van de lokale markttrends en verkoopcijfers tot op het niveau van jouw specifieke type woning en buurt. Dit biedt jou inzicht over de verkoopkansen van jouw huis in Boxtel in april 2024.

Vergelijk makelaars in Boxtel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je je huis? Huis Verkopen maakt het je makkelijk. Dit platform biedt een helder stappenplan dat je laat zien wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je woning. Zo vergeet je geen belangrijke zaken en maak je weloverwogen beslissingen. Het stappenplan is uitgebreid, maar wel overzichtelijk en daarom enorm handig. Zo pak je het verkoopproces slim en efficiënt aan.

Gemak van één platform

Met Huis Verkopen regel je alles rondom de verkoop van je huis op één plek. Of je nu hulp nodig hebt bij het vinden van een makelaar, verhuizer of ontruimer, Huis Verkopen biedt je de helpende hand. Bovendien is het gebruik van het online platform helemaal gratis en vrijblijvend.

Specialisten in Boxtel

Ben je op zoek naar specialisten in Boxtel? Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten makkelijk. Je ontdekt welke makelaar goed is en kiest voor de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Zo ben je verzekerd van de beste dienstverlening.

Snel of voor maximale prijs verkopen

Of je nou je huis heel snel wilt verkopen of juist voor een maximale prijs, Huis Verkopen begeleidt je naar de juiste keuze. Het platform biedt nuttige informatie en tools om de verkoop van je woning in Boxtel zo goed mogelijk te regelen.

Bespaar kosten

Gebruik Huis Verkopen om slim de verkoop van je woning aan te pakken. Je krijgt inzicht in de te verwachten kosten en maakt daarbij kostenbesparende keuzes. Zo houd je meer over aan de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Boxtel

Het kiezen van de beste makelaar hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de specifieke eigenschappen van je huis. De tool voor het vergelijken van makelaars van HuisVerkopen.nl kan je helpen om de beste keuze te maken.

Een goede voorbereiding is essentieel bij de verkoop van je huis. Overweeg om een verkoopadvies aan te vragen en je huis professioneel op te meten. Zorg ook dat je huis er netjes en aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers.

Een goede indicatie van de waarde van je huis wordt bepaald door een makelaar. Je kunt een waardebepaling aanvragen bij HuisVerkopen.nl voor een betrouwbare inschatting van de woningwaarde in Boxtel.

Makelaarskosten kunnen variëren en zijn onder andere afhankelijk van de verkoopprijs van je huis. Via HuisVerkopen.nl kun je snel en gemakkelijk makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars in Boxtel.

Voor het snel verkopen van je huis is het raadzaam om je te richten op een aantrekkelijke presentatie en prijsstelling. HuisVerkopen.nl biedt bovendien tips om een woning snel te verkopen aan.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen