Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Vught

Overweeg je jouw woning in Vught te verkopen? Met een goede voorbereiding en een juiste strategie kan het verkopen van je huis een succesvol en vlot proces zijn. Sta je open voor tips en adviezen om je optimaal voor te bereiden op deze grote stap?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Vught

Als je overweegt om je huis in Vught te verkopen, zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk een eerlijke prijs krijgen voor je woning, voorkomen dat je te veel betaalt voor een makelaar en het liefst het verkoopproces soepel en snel laten verlopen om dubbele woonlasten te vermijden. Een goede makelaar kan hierin een grote rol spelen.

Je vraagt je misschien af hoe lang het gemiddeld duurt om een huis in Vught te verkopen, wat de gemiddelijke verkoopopbrengst is en hoeveel je zou kunnen besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Gelukkig kan je op de vergelijkingswebsite voor makelaars een makelaar vinden die zich onderscheidt in Vught. Hieronder volgen actuele gegevens over de woningverkoop in Vught:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
41 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 641.371
Besparing (gem.)
€ 1.700

Je huis snel verkopen in Vught

Woningen in Vught worden ontzettend snel verkocht. Gemiddeld genomen wordt een huis in slechts 46 dagen verkocht. Toch benieuwd hoe je jouw kans op een razendsnelle verkoop nog kunt verhogen? Lees dan onze tips!

 1. Zorg voor een realistische vraagprijs, gebaseerd op de marktwaarde van jouw woning. Vraag bijvoorbeeld een waardebepaling aan bij een makelaar. Een eerlijke prijs trekt meer potentiële kopers en kan de verkoopsnelheid bevorderen.
 2. Maak je huis aantrekkelijk voor potentiële kopers. Een nette, opgeruimde woning met voldoende lichtinval komt beter over op foto's en tijdens bezichtigingen. Geef indien nodig muren een frisse verflaag.
 3. Overweeg een openbare woningverkoop via Funda of andere huizensites. Hiermee bereik je een breed publiek, wat kan bijdragen aan een snelle verkoop en een hoger verkoopbedrag.

Tips in Vught

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Vught op?

In Vught ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning momenteel op € 641.371 euro. Deze verkoopprijs hangt af van diverse factoren zoals de ligging van het huis, het aantal vierkante meters en de staat van onderhoud. Vooral bij luxueuzere woningen en monumentale panden kan de prijs hoger uitvallen, wat het gemiddelde omhoog drijft.

Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Vught € 4.791 euro. Maar let op, dit cijfer geeft niet altijd een volledig beeld. Het neemt bijvoorbeeld de grootte en kwaliteit van de tuin niet mee, terwijl die een grote waarde kan toevoegen aan de woning. Ook zaken als een garage, kelder of zolder, die niet in de vierkante meter prijs worden meegerekend, kunnen een woning meerwaarde geven.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Vught

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.600
€ 5.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Vught bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Vught.

Feitjes over Vught

 • Vught is de enige gemeente in NL met een natuurgebied.
 • Hier bevindt zich 's-Hertogenbosch, een bekend fort.
 • Vught kent ook het beruchte concentratiekamp Vught.

Tips om je woning te verkopen in Vught

Overweeg je jouw huis in Vught te verkopen? Met een goede voorbereiding en de juiste strategie, kan je de verkoop soepel laten verlopen en misschien zelfs je winst maximaliseren. Hier zijn enkele nuttige tips om de beste deal voor je huis te krijgen.

 • Huis reparaties: Zorg ervoor dat je huis in goede staat is. Eventuele lekken, kapotte tegels of afgebladderde verf moet je repareren. Een goed onderhouden huis trekt meer kopers aan.
 • Fotografie: Professionele foto's maken een groot verschil. Zorg voor goede belichting en let op de compositie. Dit kunnen kopers aantrekken om je huis te bezichtigen.
 • Geur: Zorg dat je huis aangenaam ruikt. Een slechte geur kan potentiële kopers afschrikken, ook al is je huis nog zo mooi. Kook iets lekkers of bak een appeltaart voor bezichtigingen.
 • Prijzen: Stel een realistische vraagprijs vast. Kopers zijn goed geïnformeerd en weten wat een eerlijke prijs is. Overprijs je huis niet, dit kan potentiële kopers afschrikken.
 • Promotie: Maak zoveel mogelijk mensen bewust dat je huis te koop staat. Gebruik social media en andere online platforms om je bereik te vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Vught:

 • Volledig gepersonaliseerd stappenplan voor jouw woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen bij verkoop overslaat
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door vergelijken
 • Gratis, interactief en geheel vrijblijvend, zonder verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Vught?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Vught kost je als verkoper gemiddeld € 9.268. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Vught In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 641.371) € 7.183
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.268

Kosten van makelaars in Vught

Zoek je een professionele makelaar in Vught om jouw huis te verkopen? Wees je dan bewust van de kosten die hiermee verbonden zijn. Makelaarskosten variëren per makelaar en worden vaak uitgedrukt in een courtage: een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Dit percentage ligt gemiddeld rond de 1,12%.

Let wel, een makelaarscourtage wordt vaak op maat vastgesteld. Het percentage dat jij voorgesteld krijgt, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan jouw type woning, de locatie, en de marktsituatie in Vught. Het is raadzaam om niet alleen op basis van het courtagepercentage een makelaar te kiezen, maar ook de geboden service en ervaring van de makelaar in jouw regio mee te nemen.

Lees meer over makelaars in Vught.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud- en reparatiekosten

Wanneer je je huis gaat verkopen, zullen potentiële kopers letten op de staat van onderhoud van je woning. Het kan daarom nodig zijn om onderhouds- of reparatiewerkzaamheden uit te voeren om de verkoopbaarheid te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van kozijnen of het repareren van een lekkende kraan.

Ook kan het lonen om grotere gebreken te verhelpen. Een defecte cv-ketel of vochtige muren kunnen kopers namelijk afschrikken. Als je deze problemen voor de verkoop oplost, heeft dit vaak een positieve invloed op de verkoopprijs van je woning.

Kosten voor energielabel

Tegenwoordig is het verplicht om een energielabel aan te vragen voor je woning voordat je deze verkoopt. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Het aanvragen van dit energielabel brengt kosten met zich mee.

Het energielabel dient aangevraagd en geregistreerd te worden door een erkend deskundige. Deze controleert een aantal gegevens van je huis, zoals de isolatie en het type verwarming, en bepaalt op basis daarvan welk label je huis krijgt toegekend.

Verhuiskosten

Vergeet niet dat je bij de verkoop van je woning ook te maken krijgt met verhuiskosten. Dit zijn de kosten die je maakt om je spullen van je oude naar je nieuwe huis te verplaatsen. Het kan variëren van het huren van een busje en verhuisdozen, tot het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf.

Als je veel grote meubels en andere zware spullen hebt, kan een verhuisbedrijf een flinke uitkomst zijn. Ze nemen je veel werk uit handen, maar dit brengt uiteraard wel extra kosten met zich mee.

Wanneer mijn huis verkopen in Vught?

Is juli 2024 een gunstig moment om je huis in Vught te verkopen? De woningmarkt fluctueert altijd, maar over het algemeen is het een goede tijd om je huis in de verkoop te zetten. Hoewel we geen aannames mogen doen over een mogelijke prijsstijging, zien we dat er een toenemende vraag is naar huizen in aantrekkelijke gebieden zoals Vught.

Maar, hoe zorg je ervoor dat je succesvol verkoopt in deze periode? Dat heeft alles te maken met een goed verkoopplan. Gelukkig hoef je dat niet allemaal zelf uit te vogelen. Een geschikte makelaar kan je daarin perfect begeleiden. Op onze website kun je gemakkelijk makelaars vergelijken om zo de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Vught Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je huis verkopen kan een ingrijpende en gecompliceerde ervaring zijn, maar met het overzichtelijke en eenvoudige stappenplan van Huis Verkopen wordt het een fluitje van een cent. Het stappenplan helpt je bij het regelen van alle noodzakelijke zaken voor de verkoop van je woning. Van het vinden van een geschikte makelaar tot een verhuizer, alles wordt overzichtelijk in een stappenplan gepresenteerd. En het mooiste van alles is dat het gebruik van dit waardevolle stappenplan helemaal gratis is! Dit maakt het mogelijk om zelf de controle te houden over je woningverkoop en het maximale uit je verkoop te halen.

Vergelijken van specialisten in Vught

Wil je zeker weten dat je de allerbeste specialisten betrekt bij de verkoop van je woning in Vught? Huis Verkopen maakt dit mogelijk. Het online platform van Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten eenvoudig en overzichtelijk. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor je verkoopproces.

Beste prijs/kwaliteit-verhouding

Op zoek naar de makelaar met de beste prijs/kwaliteit verhouding in Vught? De website van Huis Verkopen helpt je in je zoektocht. Door ze tegen elkaar af te wegen, bijvoorbeeld op basis van prijs en ervaringen van anderen, zorg je ervoor dat je de beste prijs/kwaliteit-verhouding krijgt voor je verkooptraject.

Snel en voor maximale prijs woning verkopen

Of je je woning nu heel snel wilt verkopen, of juist voor de maximale prijs, Huis Verkopen helpt je de perfecte balans te vinden. Door te kiezen voor een specialist die het snel verkopen van je woning kan realiseren zonder kwaliteit in te leveren, zorg je ervoor dat je het maximale haalt uit je woningverkoop.

Vergaande kennis van woningverkoop

Met Huis Verkopen ben je altijd op de hoogte. De website helpt je alles te leren over de verschillende aspecten van de woningverkoop. Met de vergaande kennis van woningverkoop die je hiermee opdoet, maak je altijd de juiste en weloverwogen beslissingen bij de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Vught

De woningmarkt fluctueert, dus het kan variëren per moment, gebied en jouw persoonlijke situatie. Vaak heeft het ook met de vraag en het aanbod te maken. Een waardebepaling kan daarbij helpen.

Het vinden van een goede makelaar hangt af van verschillende aspecten zoals ervaring, kennis van de lokale markt, kosten en service. Op onze website heb je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken.

Verscheidene stappen zijn cruciaal bij de verkoop zoals waardebepaling, woningfotografie, bezichtigingen en de onderhandelingen. We hebben een handig stappenplan op de website gezet.

De kosten voor het verkopen van een huis kunnen enorm variëren. Denk aan kosten van de makelaar, notariskosten en kosten koper. Op onze website kun je meer lezen over alle kosten die kunnen opduiken bij het verkopen van je huis.

Er zijn verschillende manieren om de waarde van je woning te verhogen. Denk aan renovaties, sfeervolle inrichting en vooral ook energie-efficiëntie. Ons verkoopadvies kan je hier verder bij helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen