Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Helvoirt

Als je overweegt jouw huis in Helvoirt te verkopen, kan het lijken op het doorkruisen van een doolhof. Wij bieden een overzichtelijk stappenplan die jou bijstaat om dit proces overzichtelijk en effectief te laten verlopen. Met ons plan verkoop je jouw woning op de best mogelijke manier.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Helvoirt

Als je in Helvoirt je huis gaat verkopen, zijn er diverse zaken waarmee je rekening moet houden. Het allerbelangrijkste is dat je er een goede prijs voor krijgt. Daarnaast is het zaak dat je niet te veel betaalt aan de makelaar die je in de arm neemt. Tegelijk wil je voorkomen dat je je huis niet snel verkoopt, want dubbele woonlasten liggen op de loer.

Je vraagt je als mogelijke woningverkoper waarschijnlijk af hoe snel huizen in Helvoirt verkocht worden. Wat is de gemiddelde opbrengst van een verkochte woning? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Een goede plek om dit uit te zoeken is op de website van vergelijk-verkoopmakelaars. Hier vind je makelaars die met succes in Helvoirt actief zijn. Hier volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Helvoirt:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
48 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 717.181
Besparing (gem.)
€ 2.008

Je huis snel verkopen in Helvoirt

Wil je jouw woning in Helvoirt te koop zetten? Goed om te weten is dat woningen gemiddeld binnen 48 dagen verkocht worden in dit dorp. Met de juiste aanpak kan dit proces wellicht versneld worden. Hieronder hebben we wat tips op een rijtje gezet.

 1. Vraag een waardebepaling aan: Het inschakelen van meerdere makelaars voor een gratis waardebepaling kan je een duidelijk beeld geven van de verwachte opbrengst van jouw woning. Dit helpt in de bepaling van een realistische vraagprijs. Vraag hier een waardebepaling aan.
 2. Zorg voor een nette, opgeruimde woning: Een net huis komt al snel vriendelijker over op potentiële kopers. Zorg er dus voor dat jouw huis netjes, opgeruimd en schoon is wanneer de foto’s worden gemaakt en bij eventuele bezichtigingen.
 3. Presenteer jouw woning optimaal online: Veel geïnteresseerden zullen voor het eerst kennis maken met jouw woning via een online platform. Zorg dus voor een volledige en aantrekkelijke online presentatie met goede foto's en een duidelijke omschrijving. Zo kun je hun interesse wekken.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Helvoirt

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Helvoirt op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Helvoirt? Momenteel ligt deze rond de € 717.181 euro. De verkoopsom is echter sterk afhankelijk van de ligging, grootte en staat van de woning. Gerenoveerde woningen en huizen op aantrekkelijke locaties, bijvoorbeeld in de buurt van het centrum of een park, brengen doorgaans meer op.

Om te begrijpen hoe het speelveld eruitziet, is het ook interessant om naar de gemiddelde prijs per vierkante meter te kijken. In Helvoirt ligt deze prijs voor februari 2024 op ongeveer € 3.613 euro per vierkante meter. Houd dit in je achterhoofd als je je oriënteert op de woningmarkt in Helvoirt en een prijs wilt bepalen voor je eigen huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Helvoirt

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.400
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Helvoirt bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Helvoirt.

Feitjes over Helvoirt

 • Helvoirt behoort tot de gemeente Vught sinds 2021.
 • De kerk Sint-Nicolaaskerk in Helvoirt dateert uit 1871.
 • Helvoirt ligt aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen.

Tips om je woning te verkopen in Helvoirt

Het verkopen van je huis in Helvoirt kan een grote uitdaging zijn. Je wilt je huis snel verkopen tegen een goede prijs. Hier zijn enkele nuttige tips die ervoor kunnen zorgen dat je huis in Helvoirt opvalt, waaronder het belang van het kiezen van de juiste verkoopmakelaar.

 • Presentatie kan het verschil maken. Maak je huis schoon, doe kleine reparaties en zorg dat je tuin verzorgd is. Een strak en opgeruimd huis trekt sneller potentiële kopers aan.
 • Gebruik professionele fotografie. Foto's zijn het eerste dat potentiële kopers zullen zien. Professionele foto's kunnen de beste aspecten van je huis benadrukken.
 • De juiste verkoopprijs bepalen is cruciaal. Een ervaren lokale makelaar kan een marktanalyse doen om de juiste prijs te bepalen.
 • Verkoopmakelaars hebben toegang tot netwerken van potentiële kopers en collega's makelaars. Dit kan de zichtbaarheid van je woning verhogen en de verkoop versnellen.
 • Vergeet niet de mooie omgeving van Helvoirt onder de aandacht te brengen. Een lokale makelaar weet precies welke kenmerken van de omgeving potentiële kopers zullen waarderen.

Ontdek jouw stappenplan in Helvoirt:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij de verkoop
 • Biedt een overzicht van alle nodige acties
 • Vergemakkelijkt de oriëntatie en regelwerk
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Helvoirt?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Helvoirt kost je als verkoper gemiddeld € 9.082. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Helvoirt In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 717.181) € 7.961
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.082

Kosten van makelaars in Helvoirt

Als je van plan bent om je huis in Helvoirt te verkopen, zul je waarschijnlijk eerst naar de kosten van een makelaar kijken. Gemiddeld rekenen makelaars een courtage van 1,11% van de verkoopprijs. In Helvoirt betekent dat, gebaseerd op een gemiddelde verkoopprijs van € 717.181, dat de makelaarskosten ongeveer € 7.961 zullen zijn.

Deze makelaarskosten zijn echter slechts een deel van het totaalplaatje. Het is namelijk ook belangrijk om te kijken naar wat de makelaar je oplevert. Een goede makelaar kan de verkoopprijs van je woning aanzienlijk verhogen, waardoor de kosten van de makelaar zichzelf kunnen terugverdienen. Bedenk dus goed wat waardevol voor je is bij het kiezen van een makelaar.

Lees meer over makelaars in Helvoirt.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Als woningverkoper zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Een daarvan zijn de marketingkosten. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor professionele fotografie, plattegronden, een video en online promotie van jouw woning.

Deze kosten zijn meestal onderdeel van de makelaarskosten. Het is daarom verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Zo krijg je een goed inzicht in wat je precies voor deze diensten betaalt.

Verkoopklaar maken van de woning

Een ander belangrijk aspect zijn de kosten voor het verkoopklaar maken van jouw woning. Denk hierbij aan het opknappen van beschadigingen, schilderwerk en tuinonderhoud. Het is de bedoeling dat jouw huis er bij de bezichtigingen zo aantrekkelijk mogelijk uitziet.

De kosten voor het verkoopklaar maken van de woning kunnen flink variëren. Het ligt er maar net aan wat er allemaal gedaan moet worden. Laat je goed informeren en vraag indien nodig meerdere offertes op.

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een geldig energielabel te overhandigen aan de koper. De kosten hiervoor draag je zelf. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is.

Middels een online tool kan je een energielabel aanvragen. De kosten hiervoor zijn vastgesteld door de overheid. Zonder geldig energielabel kun je jouw woning niet verkopen, dus vergeet deze niet aan te vragen.

Wanneer mijn huis verkopen in Helvoirt?

Twijfel je nog over het ideale moment om jouw huis te verkopen in Helvoirt? Kijk dan naar de huidige marktomstandigheden anno februari 2024: een continue vraag naar woningen, een beperkt aanbod en de sterke positie van verkopers geven je flink wat vertrouwen. Er zijn veel potentiële kopers die interesse kunnen hebben in jouw woning.

Vraag je je af hoe je de verkoop van jouw huis het beste kunt aanpakken? Een goede makelaar kan hierbij helpen. Zij hebben het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijd. Met de juiste makelaar aan jouw zijde kun je optimaal inspelen op de huidige marktsituatie en je huis succesvol verkopen.

Vergelijk makelaars in Helvoirt Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een huis gaat vaak gepaard met onzekerheden en vragen. Huis Verkopen heeft een speciaal stappenplan voor jouw woning ontwikkeld dat je door het hele verkoopproces begeleidt. Van de prijsbepaling tot de afronding bij de notaris, iedere fase wordt uitgebreid uitgelegd. Het stappenplan geeft je het volledige overzicht en zorgt ervoor dat je niks over het hoofd ziet. Een weloverwogen voorbereiding kan de uiteindelijke verkoopresultaat zeer positief beïnvloeden.

Gratis waardebepaling van je huis

Je wilt natuurlijk weten hoeveel je huis waard is. Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling, zodat je een goed startpunt hebt voor de vraagprijs. Deze waardebepaling is gebaseerd op gedetailleerde informatie over jouw woning en vergelijkbare huizen in Helvoirt.

Vergelijking van makelaars

Het vinden van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn. Huis Verkopen helpt je bij het vergelijken van verschillende makelaars. Daarbij houden we niet alleen rekening met de makelaarstarieven, maar ook met de prestaties en ervaringen van de makelaars in Helvoirt.

Besparen op makelaarskosten

Huis Verkopen geeft je de mogelijkheid om te besparen op de kosten van een makelaar. De website biedt een overzicht van de tarieven van verschillende makelaars in jouw regio. Zo kun je makkelijk kosten vergelijken en beslissen welke makelaar de meest gunstige prijs voor je kan realiseren.

Modern en gemakkelijk jouw huis verkopen

Met het online platform van Huis Verkopen regel je de verkoop van jouw woning op een moderne en eenvoudige manier. De user-friendly interface stelt je in staat om elk detail van het verkoopproces te beheren. Dit zorgt voor totale controle en gemak.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Helvoirt

Om een geschikte vraagprijs vast te stellen voor je woning in Helvoirt, is het belangrijk om eerst inzicht te krijgen in de huidige woningwaarde. Hiervoor biedt HuisVerkopen.nl een handige tool die je kan vinden op deze pagina.

Als je van plan bent je huis in Helvoirt te verkopen, zijn er verschillende stappen die je moet doorlopen. Een stappenplan wat je kan helpen bij dit proces kan je vinden op deze pagina.

Een goede makelaar vinden kan een lastige klus zijn. Op HuisVerkopen.nl kan je makelaars vergelijken om de beste keuze te maken. Je vindt de tool om dit te doen op deze pagina.

Er zijn verschillende dingen die je moet regelen bij de verkoop van je huis in Helvoirt. Voor een compleet overzicht kan je terecht op deze pagina. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een energielabel en het voorbereiden van bezichtigingen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen