Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Helvoirt

Ben je van plan je woning in Helvoirt te verkopen en vraag je je af hoe de huidige markt zich gedraagt? Hier tref je per direct waardevolle vastgoedcijfers op, zoals gemiddelde huizenprijzen, het aantal transacties en nog veel meer. Deze statistieken, steevast bepaald door vraag en aanbod, geven je een helder beeld van de woningmarkt in Helvoirt, zodat je goed geïnformeerd je volgende stappen kunt zetten.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Helvoirt

De gemiddelde verkoopprijs in Helvoirt is in de laatste 3 maanden € 717.181 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 577.800 euro. Het is belangrijk om te weten dat deze prijzen kunnen fluctueren, afhankelijk van wat er op de markt wordt aangeboden. Zo kan het zijn dat de prijs daalt als er met name kleinere woningen worden verkocht, en stijgt als er voornamelijk grote, luxere huizen op de markt komen. Onderstaande grafiek geeft deze prijsschommelingen weer:

Huizenprijzen in Helvoirt

Afgelopen 3 maanden

€ 136.000
€ 452.000
€ 767.000

Inzicht in de waarde per vierkante meter van woonruimte in Helvoirt kan waardevolle informatie bieden bij de verkoop van je eigen woning. Wist je dat de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter € 3.613 euro bedraagt? Dat biedt een goede indicatie van wat je kunt verwachten bij het op de markt brengen van je eigen huis. Kijk eens naar de onderstaande grafiek voor een beter beeld:

Huizenprijzen in Helvoirt per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.400
€ 3.900

Prijsontwikkeling Helvoirt laatste 12 maanden

In de woningmarkt van Helvoirt is de afgelopen 12 maanden beweging geconstateerd. Woningprijzen hebben namelijk een bepaalde trend gevolgd die hieronder zichtbaar wordt.

Als we specifiek kijken naar de afgelopen maand, was de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Helvoirt € 717.181 euro. Voor een gedetailleerder beeld van de prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Helvoirt waard?

De waarde van jouw woning in Helvoirt is afhankelijk van meerdere factoren. Zo kan de locatie van het huis, de grootte en het bouwjaar flinke invloed hebben op de vraagprijs. Ook de huidige conditie van de woning en hoe gewild jouw type woning is op de markt speelt een rol.

Wanneer je graag wilt weten wat de precieze waarde van jouw huis is, dan kan een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar het beste startpunt zijn. Zo'n waardebepaling kan helpen bij het maken van de beslissing om je huis al dan niet te verkopen. Voor een gedetailleerde en gratis waardebepaling kun je deze link volgen om een aanvraag te doen.

Een verkoopmakelaar zal bij een gratis waardebepaling bij je thuis komen voor een concrete inschatting. Dit is voordelig omdat een makelaar de exacte omstandigheden en details van de woning kan beoordelen. Het betekent ook dat je een persoonlijk en expert advies krijgt zonder enige kosten.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is een bekend feit dat de prijzen van huizen niet overal hetzelfde zijn. De fluctuatie in huizenprijzen is merkbaar als je verschillende locaties met elkaar vergelijkt. Neem bijvoorbeeld de verkoopprijzen van woningen in Helvoirt: deze zijn enigszins anders in vergelijking met de prijzen die je in omliggende plaatsen zou tegenkomen. Een diepgaande studie van de vastgoedcijfers kan ons een beter inzicht geven in deze variaties.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Helvoirt

Op HuisVerkopen.nl zijn wij experts in de woningmarkt in Helvoirt. Met een uitgebreide database met statistieken en gegevens van verschillende verkoopmakelaars, kunnen we zien hoe deze makelaars presteren. We kijken naar factoren zoals de snelheid van een woningverkoop, de gemiddelde verkoopprijs en hoeveel huizen elke makelaar daadwerkelijk verkoopt. Dit helpt ons om verschillende makelaars te vergelijken en jou zo te begeleiden bij het vinden van de meest passende verkoopmakelaar in Helvoirt.

De keuze voor de juiste verkoopmakelaar kan een groot verschil maken in het verkoopproces van jouw woning. De ervaring, expertise en lokale kennis van een makelaar kan invloed hebben op zaken zoals de verkoopduur en de verkoopprijs van je woning. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen en alle opties te overwegen voor het kiezen van een verkoopmakelaar die echt bij jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Helvoirt Of lees meer over makelaars in Helvoirt

Gemiddelde tarieven van makelaars in Helvoirt

Denk je over de verkoop van jouw huis in Helvoirt? Dan zul je merken dat de courtages van makelaars flink kunnen variëren. Het gemiddelde courtagepercentage in Helvoirt ligt op 1,11%. Hoeveel dit daadwerkelijk betekent in euro's, hangt af van de verkoopprijs van jouw woning. De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Helvoirt is momenteel € 717.181. Met het gemiddelde courtage van 1,11% kom je uit op gemiddelde makelaarskosten van € 7.961.

Afhankelijk van jouw situatie kan het slim zijn om dit kostenplaatje mee te nemen in je overweging. Heb je wat extra advies nodig of zoek je naar manieren om de kosten te minimaliseren? Overweeg dan eens het vergelijken van makelaars in Helvoirt. Ze informeren je graag over hun tarieven, werkwijze, en aanpak. Door de verschillende opties goed in kaart te brengen, maak je een geïnformeerde keuze en krijg je waar voor je geld.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Helvoirt

In het pittoreske Helvoirt zijn er in totaal koopwoningen. Een woning kan diverse bestemmingen hebben, te weten: woonhuis, vakantiehuis, bedrijfswoning of beleggingspand. Wanneer je overweegt je huis te verkopen, is het belangrijk te weten welke bestemming het meest geschikt is voor jouw woning. Deze keuze kan invloed hebben op de verkoopwaarde en potentiële kopersgroep.

Ben je van plan jouw huis in Helvoirt te verkopen?

Aan het verkopen van je woning in Helvoirt zijn verschillende aspecten verbonden waar rekening mee moet worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de regelingen omtrent het energielabel, de keuze voor een goede makelaar die bekend is met de lokale markt en de mogelijke inzet van een verhuisbedrijf. Ga dus niet zomaar overhaast te werk, maar bereid je goed voor en onderzoek de verschillende mogelijkheden.

Het is ontzettend handig om middels een helder stappenplan je woningverkoop te regelen. Dit zorgt ervoor dat je geen belangrijke zaken overslaat en dat je precies weet welke stappen je nog moet zetten. Het stappenplan voor de verkoop van jouw woning in Helvoirt biedt een overzicht van alles wat je moet regelen en kan je enorm helpen bij deze grote taak. Ga meteen aan de slag en zet de eerste stap naar de succesvolle verkoop van jouw woning!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Net als het weer, zijn ook de woningmarktcijfers in Helvoirt constant aan verandering onderhevig. Bij het besluit om je woning te verkopen, is het daarom handig om actuele marktinformatie bij de hand te hebben. Door de meest recente statistieken te raadplegen, krijg je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten bij de verkoop van je eigen woning. Deze pagina zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste veranderingen en trends in de woningmarkt.

Handige tools voor woningverkopers

Voor iedereen die de verkoop van hun woning wil voorbereiden, biedt HuisVerkopen.nl handige hulpmiddelen aan. Met de gratis waardebepaling krijg je inzicht in de mogelijke verkoopwaarde van je woning. Via de tool makelaars vergelijken, kun je makkelijk de beste makelaar in Helvoirt vinden die past bij jouw wensen en behoeften. Ons onafhankelijke platform helpt je om makelaarstarieven op te vragen, de verkoop van je woning stapsgewijs voor te bereiden met het stappenplan en om extra diensten te regelen. Dankzij Huis Verkopen regel je de verkoop van je woning op de slimste manier, zonder iets over het hoofd te zien.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen