Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Haaren

Op zoek naar de laatste cijfers over de woningmarkt in Haaren? Hier krijg je een accuraat beeld van de huidige staat van zaken. De huizenprijzen van februari 2024 helpen je bij het maken van een geïnformeerde keuze bij het verkopen van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Haaren

De gemiddelde verkoopprijs in Haaren is in de laatste 3 maanden € 414.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 919.666 euro. Deze cijfers geven een goed onderbouwd beeld van de huidige staat van de woningmarkt in dit gebied. Door de woningprijzen gemiddeld over een periode van drie maanden te bekijken, voorkomen we dat incidentele uitschieters het algemene beeld verstoren. Neem een kijkje naar de grafiek hieronder voor een duidelijke weergave:

Huizenprijzen in Haaren

Afgelopen 3 maanden

€ -883.000
€ 44.000
€ 970.000

Als je nieuwsgierig bent naar vastgoedtrends in Haaren, is het een goed idee om de waarde per vierkante meter te overwegen. Met deze informatie krijg je een beter beeld van wat je te wachten staat bij een gebeurlijke verkoop of aankoop van een woning. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Haaren is € 3.750. Het is ook belangrijk om de verschillen tussen de verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter in de gaten te houden, zoals de onderstaande grafiek aan je zal tonen:

Huizenprijzen in Haaren per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 800
€ 2.900
€ 5.000

Prijsontwikkeling Haaren laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Haaren in beweging geweest. Of het nu stijgende, dalende of stabiele prijzen betreft, dat ga je zo in de onderstaande grafiek zien.

De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand lag op € 414.000 euro. Dit maakt deel uit van de bredere context van de woningmarktcijfers:

Wat is mijn woning in Haaren waard?

De waarde van jouw woning in Haaren hangt af van verschillende factoren. Zo spelen de locatie en de staat van het onderhoud mee, maar ook factoren als de marktontwikkelingen en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Het is een complex geheel van invloeden dat de uiteindelijke waarde van een huis bepaalt.

Als je nieuwsgierig bent naar de exacte waarde van jouw huis, dan biedt een gratis waardebepaling door een makelaar uitkomst. Het is een ideale stap als je jouw huis wilt gaan verkopen of juist een nauwkeuriger beeld wilt hebben van de waarde, zodat je beter kunt besluiten of verkoop nu een slimme zet is. Een dergelijke waardebepaling kan je helpen om de beste prijs voor je woning te realiseren.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de inschatting te maken. Dit is kosteloos en geeft je een duidelijk inzicht in wat je woning nu echt waard is. Hiermee heb je ook een sterk startpunt bij onderhandelingen over de verkoop. Bovendien is het een goede manier om te bepalen welke verbeteringen eventueel nog meerwaarde kunnen bieden.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te zien hoe de vastgoedcijfers aanzienlijk variëren afhankelijk van de locatie. Zo kunnen de gemiddelde verkoopprijzen in de gebieden rond Haaren bijvoorbeeld aanzienlijk verschillen van de prijzen in Haaren zelf. Zo'n vergelijking kan onthullend zijn.

Om een reëel beeld te krijgen van de huidige staat van de woningmarkt, is het nuttig om de prijzen in verschillende gemeenten naast elkaar te leggen. Door deze brede beoordeling krijg je een uitgebreide indruk van het actuele marktscenario.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Haaren

Als je jouw huis in Haaren wilt verkopen, wil je natuurlijk de best presterende makelaar aan jouw zijde hebben. Er zijn tal van makelaars in Haaren die zich onderscheiden op verschillende punten. Denk aan snellere verkooptijd, hogere verkoopprijzen of betere beoordelingen van eerdere klanten. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan deze punten.

Je vraagt je misschien af waarom je de tijd zou moeten nemen om de perfecte makelaar te kiezen. Welnu, de keuze voor een makelaar heeft grote invloed op hoe vlot je verkoopproces verloopt en welke prijs je voor je huis kunt krijgen. Zorg ervoor dat je een weloverwogen keuze maakt door makelaars met elkaar te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Haaren Of lees meer over makelaars in Haaren

Gemiddelde tarieven van makelaars in Haaren

It's all in the percentages! Courtagekosten, ook bekend als de tarieven van makelaars, kan je flink in de zak duiken. In Haaren bedraagt de gemiddelde courtage 1,09% van de verkoopprijs van je huis. Dat kan snel oplopen, zeker als je rekening houdt met het huidige woningmarktklimaat. Wenst je een beter inzicht in de verkoopkosten van je huis? Dan kan je op overzicht kosten klikken.

Verkoop je je huis, let dan op het totaalplaatje. Niet alleen de courtage is belangrijk, maar ook eventuele extra kosten, zoals promotiekosten, kadastrale kosten en nog veel meer. Maak een vergelijking van verschillende makelaars en onderhandel over de tarieven. In deze actuele markt van toenemende woningprijzen is het ook slim om meerdere schattingen van je woning te laten maken. Extra inspanning nu, kan je later veel geld besparen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Haaren

Wanneer je een blik op Haaren werpt, zal je merken dat het merendeel van de woningen hier koopwoningen betreft. Sterker nog, het totale aantal koopwoningen ligt momenteel op . Maar dat betekent niet dat Haaren enkel uit koopwoningen bestaat. Naast koopwoningen, vind je hier ook een mix van (sociale) huurwoningen en panden met andere bestemmingen, wat zorgt voor een divers woonlandschap.

Ben je van plan jouw huis in Haaren te verkopen?

Wanneer je in Haaren jouw huis wilt verkopen, zijn er behoorlijk wat zaken om rekening mee te houden. In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk om de waardebepaling door een makelaar op te vragen zodat je een indicatie hebt van de mogelijke opbrengst. Daarnaast moet je rekening houden met de keuze voor een goede makelaar die de lokale markt goed kent en de aanvraag van een energielabel dat potentiële kopers een inzicht geeft in de energiezuinigheid van je woning.

Het kan enorm helpen om gebruik te maken van een stappenplan bij het regelen van de verkoop van je woning. Zo'n stappenplan biedt een overzichtelijke route waarbij je stap voor stap kunt volgen welke acties je moet ondernemen. Hierbij kan je denken aan het opvragen van de makelaarstarieven, het inrichten van je woning voor een aantrekkelijke presentatie en de uiteindelijke onderhandelingen over de verkoopprijs.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze pagina treffen je de meest recente statistieken over de woningmarkt in Haaren aan. Inzake woningverkoop is het noodzakelijk alert te blijven; de woningmarktcijfers zijn namelijk constant aan verandering onderhevig. Het bijhouden van real-time woningmarktcijfers kan je helpen om je woningverkoop aan te passen aan de actuele marktsituatie. Dergelijke gegevens kunnen je ondersteunen bij het maken van strategische beslissingen, zoals het vaststellen van de optimale vraagprijs voor je woning.

De voordelen van HuisVerkopen.nl bij de verkoop van je woning

Om je bij te staan in de verkoop van je woning, biedt HuisVerkopen.nl een tal van behulpzame tools aan. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling van jouw woning aanvragen, en krijg je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Dit helpt om de beste makelaar in Haaren te vinden. Daarnaast kun je besparen op makelaarskosten door makelaarstarieven op te vragen. Deze en andere diensten op ons platform stellen je in staat om de verkoop van je woning op de meest efficiënte manier te regelen, terwijl je de beste deal krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen