Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oisterwijk

Als je overweegt je woning in Oisterwijk te verkopen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de huidige markt. Met de wisselende vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties is Oisterwijk een interessante plek om in te investeren. Neem de tijd om de actuele vastgoedcijfers en statistieken in juli 2024 te bestuderen voor een succesvolle verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oisterwijk

De gemiddelde verkoopprijs in Oisterwijk is in de laatste 3 maanden € 615.978 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 730.927 euro. Deze prijzen zijn niet vast, ze reflecteren de huidige marktsituatie. Ze kunnen wijzigen door andere hoeveelheden beschikbaar vastgoed in de afgelopen periode. Aanschouw deze prijzen en hun evolutie in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Oisterwijk

Afgelopen 3 maanden

€ 231.000
€ 506.000
€ 781.000

Een handige barometer om de potentie van je woningverkoop in Oisterwijk in te schatten, is de prijs per vierkante meter (m2). Wanneer je het totale oppervlak van je woning vermenigvuldigt met de gemiddelde verkoopprijs per m2, krijg je een indicatie van de mogelijke opbrengst. Onderstaande grafiek verbeeldt de prijsontwikkeling per m2 in Oisterwijk van de laatste drie maanden:

Huizenprijzen in Oisterwijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 4.100
€ 4.700

Prijsontwikkeling Oisterwijk laatste 12 maanden

De ontwikkeling van huizenprijzen in Oisterwijk is een goed voorbeeld van hoe marktbewegingen in beeld worden gebracht. Echter, de specifieke richting waarin deze prijzen evolueren, kunnen we niet voorspellen of aannemen.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Oisterwijk afgelopen maand was € 615.978. In de grafiek hieronder zie je het volledige overzicht van deze en andere relevante marktcijfers:

Wat is mijn woning in Oisterwijk waard?

De waarde van jouw woning in Oisterwijk is afhankelijk van meerdere factoren. Deze kunnen variëren van eenvoudige kenmerken zoals het aantal kamers of de grootte van de tuin, tot meer complexe factoren zoals de recente ontwikkelingen op de huizenmarkt of het specifieke karakter van jouw buurt.

Als je benieuwd bent naar de exacte waarde van jouw woning, raden we je aan om een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Dit kan een goede eerste stap zijn als je overweegt om te verkopen, maar nog aarzelt omdat je niet zeker weet wat je huis nu echt waard is. Zien wat je huis waard is? Je kan een gratis waardebepaling aanvragen op de waardebepaling aanvragen pagina.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om jouw woning te beoordelen. Dit is volledig gratis en kan je een duidelijk en realistisch beeld bieden van de huidige waarde van jouw huis. Het stelt je in staat om gegrondere beslissingen te nemen, wat juist in het geval van een woningverkoop van groot belang kan zijn.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is een feit dat woningmarktcijfers flink uiteenlopen per plaats. Zo kent een plaats als Oisterwijk een heel ander prijskaartje voor woningen vergeleken met zijn omliggende buurtschappen. Het is geen vaststaande regel dat duurdere of goedkopere woningen kwalitatief beter of slechter zijn.

Het werkelijke bedrag dat je voor een huis betaalt, wordt mede bepaald door de huizenprijzen in andere gemeenten. Door deze getallen naast elkaar te leggen, krijg je een duidelijk marktbeeld. Dit is waardevolle informatie voor zowel toekomstige kopers als mensen die overwegen hun woning te verkopen. Door een goed beeld van de markt te hebben, kun je bewustere keuzes maken.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Oisterwijk

Op zoek naar een makelaar in Oisterwijk om jouw huis te verkopen? Makelaars in Oisterwijk kunnen veel van elkaar verschillen. Dat kan op verschillende vlakken zijn: denk aan de hoeveelheid kennis van de lokale markt, de mate van persoonlijke betrokkenheid, maar ook in tarieven en beschikbare diensten.

De keuze voor de juiste makelaar kan veel invloed hebben op het verkoopproces van je huis. Een goede makelaar kan je helpen om je woning optimaal te presenteren, de juiste prijsstrategie te bepalen en onderhandelingen te voeren. Doe je voordeel met het vergelijken van meerdere Oisterwijkse makelaars, alvorens je een keus maakt.

Vergelijk makelaars in Oisterwijk Of lees meer over makelaars in Oisterwijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oisterwijk

Veel mensen realiseren zich niet dat het courtagepercentage van makelaars in Oisterwijk gemiddeld 1,12% van de verkoopprijs is. Als je bedenkt dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Oisterwijk € 615.978 is, kun je je voorstellen dat dit al snel oploopt tot een bedrag van € 6.899. Een courtage is de beloning die de makelaar ontvangt voor zijn diensten en wordt meestal berekend als percentage van de verkoopprijs.

Let op: niet elke makelaar hanteert hetzelfde courtagepercentage. Ons advies is dan ook om niet direct met de eerste de beste makelaar in zee te gaan, maar eerst de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Via onze tool kun je makelaars in Oisterwijk en omgeving met elkaar vergelijken op basis van prijs, werkwijze en verkoopstrategie. Zo maak je een goed geïnformeerde keuze en kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oisterwijk

In het pittoreske Oisterwijk vind je een mix van woningtypen, waarbij er ook een aanbod is van sociale huurwoningen. Toch is het merendeel van de woningvoorraad in dit stadje bestemd voor verkoop. In feite bestaat het grootste deel van de woningen in Oisterwijk uit koopwoningen, met een totaal van 5962 exemplaren. Dit cijfer illustreert hoe sterk de nadruk in Oisterwijk ligt op bezit ten opzichte van huur.

Aantal verkochte woningen in Oisterwijk

In Oisterwijk hebben in de laatste 12 maanden heel wat woningen een nieuwe eigenaar gevonden. Het aantal verkochte woningen kan je vinden op de grafiek hieronder onder het label 204. De registraties in deze grafiek tonen ook aan dat mogelijkerwijs de maand van verkoop verschilt van de maand van aanmelding:

Ben je van plan jouw huis in Oisterwijk te verkopen?

Het verkopen van je woning in Oisterwijk kan verschillende uitdagingen met zich meebrengen. Een van de belangrijkste struikelblokken is het visualiseren van je huis voor potentiële kopers. Wellicht ziet je huis er in jouw ogen perfect uit, maar de uitdaging zit hem in het presenteren van jouw huis zodat het optimaal aantrekkelijk is voor de kopersmarkt. Daarnaast speelt ook de marktkennis een grote rol, aangezien het essentieel is om te weten wat het best passend bod is om je huis snel én tegen de juiste prijs te verkopen.<\p>

Om het verkoopproces van je woning in Oisterwijk te vergemakkelijken, is het raadzaam om gebruik te maken van de expertise van een ervaren makelaar. Een goede makelaar kan je helpen bij het correct prijzen van je huis, het inzetten van effectieve marketingstrategieën en het onderhandelen met potentiële kopers. Ze kunnen je ook adviseren over de verbeteringen die je kunt aanbrengen om de verkoopbaarheid van je huis te vergroten. Ga ook zeker even kijken bij ons stappenplan waar je een uitgebreid overzicht kunt vinden van alles wat er komt kijken bij de verkoop van jouw woning in Oisterwijk.<\p>

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ken je dat gevoel dat de huizenprijzen als knikkers allemaal verschillende kanten op lijken te rollen? In Oisterwijk is dit niet anders. Door het constant in beweging zijn van zowel vraagprijzen als verkoopprijzen, is het lastig om je weg te vinden in de wervelwind van het huis verkopen. Geen punt, want hier op HuisVerkopen.nl volgen we nauwkeurig de actuele status van de huizenmarkt in Oisterwijk. Of het nu gaat om het aantal transacties, de gemiddelde prijzen of recente aanmeldingen van koopwoningen, we houden alles actueel en inzichtelijk voor je.

De handige tools van HuisVerkopen.nl

De website van HuisVerkopen.nl is jouw betrouwbare gids in de verkoop van je woning. Met praktische tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, wordt het vinden van de beste deal in Oisterwijk een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het aanvragen van makelaarstarieven mogelijk, zodat je flink kunt besparen op makelaarskosten. De website biedt je de nauwkeurige informatie en tools die je nodig hebt voor het succesvol verkopen van je huis, inclusief een gedetailleerd stappenplan. Dit complete platform is jouw perfecte partner in crime bij het voorbereiden van de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen