Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oisterwijk

Als je jouw woning in Oisterwijk wilt verkopen, is een ervaren makelaar een must. Kijk naar zijn kennis van de lokale markt, verkoopstrategie en persoonlijke benadering. Vergeet niet, alle opties die deze pagina biedt om een makelaar te vinden, zijn vrijblijvend en kosteloos.

Over makelaars in Oisterwijk

In de regio Oisterwijk zijn er tal van makelaars die klaarstaan om je bij te staan bij de verkoop van jouw woning. Ieder met hun eigen manier van werken en unieke diensten. Zo kan de ene makelaar sterk zijn in online marketing, terwijl de andere zich voornamelijk richt op persoonlijke begeleiding. Het is dus belangrijk om te onderzoeken wat elke makelaar te bieden heeft en wat het beste aansluit bij jouw wensen.

We begrijpen dat het uitgebreid vergelijken van makelaars een tijdrovende klus kan zijn. Daarom bieden we verschillende manieren om een duidelijk beeld te krijgen van de makelaars in Oisterwijk. Van hun prijzen tot aan hun specialisaties. Op deze manier helpen we je een stukje dichter bij het maken van een goede keuze. Voor een compleet overzicht en gedetailleerde informatie over deze makelaars, kun je verder kijken op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.383
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.553
Besparing (gem.)
€ 1.510

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Oisterwijk is momenteel € 569.902. Interessant genoeg is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter zelfs € 4.081. Dit kun je terugvinden op de pagina met woningmarktcijfers.
 • Het is ook goed om te vermelden dat de gemiddelde courtage van een makelaar in Oisterwijk op dit moment 1,12% is. Dit courtagepercentage geldt voor de maand april 2024.
 • Uiteindelijk wil je als verkoper het beste voor je huis krijgen. Het is daarom verstandig om de tarieven van verschillende makelaars in Oisterwijk goed te vergelijken. De tarieven kunnen namelijk sterk uiteenlopen. Dit zou je gemiddeld een besparing van € 1.510 kunnen opleveren. Je kunt de tarieven opvragen en vergelijken voor het beste resultaat.

Uitgelichte makelaars in Oisterwijk

Direct onder deze tekst vind je een overzicht van verscheidene verkoopmakelaars die actief zijn in Oisterwijk. Let wel, er zijn meer makelaars actief in dit gebied, echter hebben deze allemaal hun eigen specialismen. Het is belangrijk om te onthouden dat de ideale makelaar in Oisterwijk voor jou degene is die perfect aansluit bij jouw specifieke woning, situatie en persoonlijke voorkeuren.

Logo Elzen Winkelman Makelaars

Elzen Winkelman Makelaars

Elzen Winkelman Makelaars is een deskundig en betrokken makelaarskantoor met als specialismen bedrijfsruimte en winkels. Met hun uitgebreide lokale kennis begeleiden ze je graag bij de verkoop, verhuur of taxatie van je vastgoed. Ze staan bekend om hun partnershipaanpak, en met drie gecertificeerde medewerkers hebben ze alle expertise in huis om je te ondersteunen. Dit maakt hen bijzonder geschikt voor bedrijfseigenaren die hun pand willen verkopen of verhuren.
Logo Finesse Makelaardij I Baerz & Co.

Finesse Makelaardij I Baerz & Co

Finesse Makelaardij I Baerz & Co is een enthousiast en gedreven NVM makelaarskantoor in Oisterwijk, dat zich toelegt op verkoop, aankoop en taxatie. Ze blinken uit in oog voor detail (ofwel 'finesse') en verzekeren jou een zorgvuldige dienstverlening. Het deskundige team, onder leiding van een gecertificeerde makelaar, biedt professionele fotografie en home-styling, korte communicatielijnen en persoonlijke betrokkenheid. Gevestigd op Groenstraat 31.
Logo Fijne Makelaar

Fijne Makelaar

Fijne Makelaar maakt woningaankoop en -verkoop in de regio Oisterwijk-Eindhoven zorgeloos en ontspannen. Dit kantoor staat voor helder contact en korte lijnen en biedt naast koop- en verkoopbegeleiding ook hulp bij huur en taxaties. Met lokale kennis en een uitgebreid netwerk weten zij precies welke woningen op de markt komen. Als gecertificeerd NWWI taxateur kunnen ze ook gevalideerde taxatierapporten opstellen voor alle geldverstrekkers en banken. Prima keuze voor een persoonlijke en betrokken makelaarservaring.
Logo Kroon Makelaardij

Kroon Makelaardij

Kroon Makelaardij is een jong en actief makelaarskantoor in Oisterwijk, gedreven om het beste resultaat te behalen in de verkoop, aankoop en taxatie van je woning. Het team combineert kennis van het makelaarsvak met een persoonlijke, professionele aanpak. Luisteren naar jouw wensen staat centraal, net als het volgen van de paden die anderen mijden. Ze zijn flexibel, met mogelijkheden voor afspraken buiten kantooruren, en hebben toegang tot een uitgebreid netwerk via hun NVM-lidmaatschap.
Logo Lelieveld makelaardij

Lelieveld makelaardij

Lelieveld Makelaardij, een gevestigde naam in de Brabantse vastgoedmarkt voor ruim 40 jaar, combineert kennis met een frisse blik. Ze heeft zowel expertise in het stads- als landelijke wonen, met kantoren in Oisterwijk, Vught en Oirschot. Je kan bij hen terecht voor advies, aankoop, verkoop en waardering van woningen en vastgoedprojecten. Ook biedt ze woningstyling, woningfotografie en raad met betrekking tot bedrijfsruimtes, herbestemmen, kantoren, monumenten en nieuwbouw aan.

HA Makelaars

HA Makelaars, gevestigd op De Lind 18 in Oisterwijk, is een professioneel makelaarskantoor en lid van de branchevereniging Vastgoedpro. Met een deskundig team van vier medewerkers, bieden ze diensten aan op het gebied van verkoop, aankoop en verhuur van vastgoed. Het kiezen voor HA Makelaars betekent kiezen voor kennis, ervaring en betrouwbaarheid binnen de vastgoedmarkt.

Internetmakelaars Regio Tilburg

Internetmakelaars Regio Tilburg staat bekend om hun uitstekende service en diepe kennis van de lokale vastgoedmarkt. Met een kantoor gevestigd in Oisterwijk, bedienen ze vakkundig de hele regio Tilburg. Hoewel ze geen lid zijn van een branchevereniging, betekent dit dat ze flexibel zijn en zich volledig kunnen aanpassen aan de behoeften van hun klanten. Kiezen voor deze makelaar betekent kiezen voor deskundigheid en persoonlijke aandacht.

Makelaardij Meeuwis

Makelaardij Meeuwis, gevestigd op de Kerkhovensestraat in Oisterwijk, is gespecialiseerd in landelijk en agrarisch onroerend goed in Noord-Brabant. Met een uitgebreide aanpak verbindt ze vraag en aanbod op de juiste manier, waarbij ze profiteren van de mogelijkheden van elke locatie. Hierbij biedt ze diensten aan als verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Als lid van branchevereniging VBO staat ze garant voor kwaliteit en professionaliteit.

Let op: er zijn nog meer makelaars actief in Oisterwijk dan alleen degenen die je al hebt gezien. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie en wensen staat mogelijk niet in de lijst die je zojuist hebt bekeken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Oisterwijk mee in onze vergelijking. Zo kun je de ideale match vinden voor het verkopen van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Oisterwijk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oisterwijk?

Een verkoopmakelaar in Oisterwijk rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 569.902 in Oisterwijk komt dit neer op € 6.383 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtages van makelaars zijn vaak lager wanneer de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. Dit komt omdat een makelaar minder tijd in de verkoop hoeft te steken en het risico op een langdurig verkoopproces vermindert. Deze besparing wordt dan doorberekend in de courtage.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Oisterwijk 0,53% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.510 door eerst tarieven op te vragen. Door te vergelijken ontdek je eenvoudig waar je het voordeligst uit bent en kun je een aanzienlijk bedrag besparen.

Kosten van makelaars in Oisterwijk

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oisterwijk

In de woningmarkt van Oisterwijk, rekenen de meeste makelaars zogenaamde opstartkosten. Deze kosten dekken de voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om jouw woning daadwerkelijk te kunnen verkopen. Denk hierbij aan fotografie, plattegronden maken, het opmaken van de woningpresentatie en het plaatsen van de woning op diverse verkoopkanalen zoals Funda. Het zijn kosten die je aan de voorkant maakt, nog voordat de verkoop daadwerkelijk van start gaat.

De hoogte van de opstartkosten kan variëren, afhankelijk van de aangeboden diensten van de makelaar. Maar gemiddeld gezien schommelen deze kosten in Oisterwijk rond de € 515. Het is echter belangrijk om niet blindelings voor de makelaar met de laagste opstartkosten te kiezen. Het gaat tenslotte om de kwaliteit van de dienstverlening en het uiteindelijke verkoopresultaat van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Oisterwijk

Het kan gebeuren dat je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Wellicht veranderen je plannen of is de markt niet zoals je had gehoopt. Bij veel makelaars in Oisterwijk zal dit gevolgen hebben voor de kosten. Intrekkingskosten worden dan vaak in rekening gebracht. Dit zijn kosten die je dient te betalen aan de makelaar voor de al gemaakte inspanningen en kosten.

Intrekkingskosten zijn bedoeld ter vergoeding voor de reeds gedaan werkzaamheden en het door de makelaar geïnvesteerde tijd. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor professionele foto's, het maken van een woningbrochure of het organiseren van bezichtigingen. Ook heeft de makelaar mogelijk al onderhandelingen gevoerd en advertenties geplaatst. Voordat je de verkoop stopt, is het verstandig om te overleggen met je makelaar over deze potentiële kosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oisterwijk met een vast tarief

Er zijn in Oisterwijk makelaars die werken met een vast tarief. Dit heeft als voordeel dat je direct weet waar je aan toe bent. Je betaalt eenmalig een vast bedrag en er komen geen onverwachte kosten bij. Op dit moment hanteren makelaars in Oisterwijk een gemiddeld vast tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief heeft echter ook een nadeel. Stel, je verkoopt je woning voor een hoger bedrag dan verwacht. In dat geval zou een courtage (een percentage van de verkoopprijs) lager uit kunnen vallen dan het vaste tarief. Je betaalt in zo'n situatie relatief gezien dus meer voor de diensten van je makelaar.

Tip: Onderzoek vooraf welke vorm van tarifering het best aansluit bij jouw situatie. Hoewel een vast tarief meer zekerheid biedt, kan een courtage, afhankelijk van jouw situatie en de verwachte verkoopprijs, soms goedkoper zijn. Blijf dus niet hangen bij de eerste optie die je tegenkomt, maar vergelijk makelaars en hun tarieven.

4 feitjes over makelaars in Oisterwijk

 • Een huis meer winstgevend verkopen? Het lukt in Oisterwijk met een makelaar aan je zijde. Men heeft gemerkt dat dit maar liefst 11% meer winst kan genereren dan zonder professionele hulp.
 • Intrigerende verschillen zijn vaak zichtbaar wanneer verschillende verkoopmakelaars de waarde van woningen in Oisterwijk inschatten. Deze taxatieschillen kunnen soms wel oplopen tot €36.000. Overweeg het aanvragen van een waardebepaling zodat je een beter beeld krijgt.
 • In Oisterwijk betalen woningverkopers gemiddeld 1,12% courtage aan de makelaar. Dit is iets om rekening mee te houden tijdens het budgetteringsproces.
 • Voor het maken van een weloverwogen keuze, nodigen verkopers uit Oisterwijk meestal drie verschillende makelaars bij hun thuis uit. Het vergelijken van deze professionals kan makkelijk met dit vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Oisterwijk op?

Niet alle makelaars in Oisterwijk leveren dezelfde resultaten op. De mate van geschiktheid, expertise en klantgerichtheid kan sterk variëren, wat aanzienlijk invloed heeft op de uitkomst van de verkoop van je huis. Kiezen voor een goede makelaar is daarom een stap die niet onderschat mag worden. Het kan het verschil zijn tussen een stressvolle verkoop en een soepel verkoopproces. Bijvoorbeeld, een doortastende makelaar weet potentiële kopers enthousiast te maken en te overtuigen om die extra stap te zetten.

Maar hoe weet je welke makelaars in Oisterwijk het beste presteren? Hier zijn twee duidelijke indicatoren:

 • € 20.856 - dit is het gemiddelde bedrag boven de verwachte verkoopprijs dat de beste makelaars in Oisterwijk weten te behalen volgens onze statistieken. Dit betekent dat ze je huis met succes kunnen verkopen voor een hogere prijs dan aanvankelijk werd verwacht, wat een duidelijk teken is van goede prestaties en kennis van de markt.
 • Binnen 15 dagen. Dit is de gemiddelde tijd die de snelste makelaars nodig hebben om een huis te verkopen in Oisterwijk, volgens onze rapporten. Dat is veel sneller dan andere makelaars in de regio, die er vaak veel langer over doen om dezelfde resultaten te behalen.

De beste makelaar in Oisterwijk vinden

Wil je jouw huis verkopen in Oisterwijk en ben je op zoek naar een topmakelaar? Maak het jezelf makkelijk en gebruik onze vergelijkingstool om de beste verkoopmakelaars te ontdekken die bij jouw situatie passen.

Met onze tool worden de meest geschikte makelaars voor jouw situatie en woning gematcht. Deze uitmuntende makelaars informeren je vervolgens over hun tarieven, hun specifieke verkoopstrategie en geven ze jou waardevolle tips voor de verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Oisterwijk?

Bij het selecteren van een geschikte makelaar voor de verkoop van je huis in Oisterwijk zijn er meerdere zaken waar je rekening mee moet houden:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met goede kennis van de huizenmarkt in Oisterwijk kan een correcte prijsschattig maken en potentiële kopers beter aantrekken.

Provisiestructuur

Let op de provisiestructuur van de makelaar. Je wilt duidelijkheid over de kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij de verkoop van je huis.

Communicatie

Je wilt een makelaar die je gedurende het gehele proces goed op de hoogte houdt. Controleer hoe en hoe vaak de makelaar met je gaat communiceren.

Verkoopstrategie

Vraag naar de strategie die de makelaar voorstelt voor de verkoop van je huis. Deze moet in lijn zijn met jouw wensen en verwachtingen om een succesvolle verkoop te garanderen.

Praktijkervaring

Check de ervaring van de makelaar. Een makelaar met jarenlange praktijkervaring heeft vaak meer kennis en kunnen sneller schakelen bij onverwachte situaties.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Oisterwijk zijn er meerdere NVM-makelaars actief, en dat komt met een reeks voordelen. Deze makelaars zijn gebonden aan de strenge kwaliteits- en integriteitseisen van de NVM, wat betekent dat ze betrouwbaar en deskundig zijn.

Naast de NVM-makelaars zijn er ook makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO. Ook zij onderschrijven strikte normen en ethische gedragsregels. Echter, een makelaar die niet bij een van deze brancheorganisaties is aangesloten, kan risicovoller zijn. Zo kunnen ze minder betrouwbare of niet-transparante diensten leveren, wat kan leiden tot ongewenste verrassingen.

Wat doet een makelaar in Oisterwijk?

Een makelaar in Oisterwijk begeleidt je bij het verkoopproces van je huis. In dit proces gaat de makelaar op zoek naar potentiele kopers, onderhandelt over de verkoopprijs en stelt een verkoopcontract op.

Met hun kennis van de lokale huizenmarkt kan een makelaar op een realistische manier jouw huiswaarde schatten. Ze hebben een uitgebreid netwerk en weten precies hoe potentiële kopers te bereiken en te overtuigen.

 • Gemoedsrust door de administratieve rompslomp van je over te nemen.
 • Met hun expertise kunnen ze een realistische huiswaarde bepalen.
 • Een groter bereik van potentiele kopers via hun professioneel netwerk.
 • Onderhandelt namens jou om de beste verkoopprijs te krijgen.
 • Deskundige begeleiding tijdens het gehele verkoopproces.

Waarom een makelaar in Oisterwijk inschakelen?

Het kiezen van een geschikte makelaar is een enorm belangrijke stap in de voorbereiding op de verkoop van jouw woning in Oisterwijk. Een ervaren makelaar kan immers het verschil maken tussen een langdurig proces en een snelle verkoop, en tussen een verkoopprijs die net voldoet en een prijs die je optimaal tevreden stelt. Besluit je om je huis te verkopen, dan kan een goede makelaar je door dit proces heen loodsen, bijvoorbeeld door het juiste stappenplan voor jouw specifieke woning en situatie toe te passen.

Marktkennis en prijsstrategie

Een makelaar in Oisterwijk weet precies wat er op de lokale markt speelt. Ze hebben kennis van prijzen, vraag en aanbod, en kunnen met deze informatie een verkoopprijs adviseren die potentiële kopers aantrekt en voor jou het maximum haalt.

Persoonlijk contact en begeleiding

Makelaars onderhouden direct contact met potentiële kopers. Ze beantwoorden vragen en weten hoe ze kijkers tijdens een bezichtiging enthousiast kunt maken over jouw woning. Hierdoor kunnen makelaars de verkoopsnelheid positief beïnvloeden.

Promotie en presentatie

Goede makelaars weten hoe jouw woning het best gepresenteerd kan worden. Ze regelen professionele fotografie en zorgvuldige omschrijvingen, en gebruiken hun netwerk en marketingkanalen om jouw woning onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep.

Onderhandelingen en administratie

Naast het regelen van bezichtigingen en promotie voert een makelaar ook de onderhandelingen voor je. Daarbij zorgt hij voor de benodigde juridische en administratieve afhandeling, zodat jij je kunt concentreren op je volgende woning.

Informatie over Oisterwijk

Oisterwijk, charmant gelegen in de provincie Noord-Brabant, staat bekend om haar prachtige natuur en rijke historie. De stad, beroemd om haar bossen en vennen, biedt een rustig en landelijk woongenot.

Oisterwijk kent een diverse architectuur met een mix van oude en moderne stijlen. De gezellige dorpskern en de vele groene plekjes maken het tot een gewilde woonplaats.

Naast de aantrekkelijke leefomgeving, kent Oisterwijk een gezonde economie. Veel bedrijven zijn in deze stad gevestigd, wat bijdraagt aan een goede lokale werkgelegenheid.

Weetje: de huizenprijzen in Oisterwijk hebben zich sterk ontwikkeld. De gemiddelde verkoopprijs van woningen is € 569.902 (update: april 2024). Voor een dieper inzicht in de lokale woningmarkt kan je op onze website terecht.

Makelaars in Oisterwijk vergelijken

Wist je dat het vergelijken van makelaars in Oisterwijk helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Met een beetje hulp van Huis Verkopen wordt dit klusje een fluitje van een cent.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in voorgestelde verkoopprijzen
 • Gratis verkoopadvies
 • Concurrerende makelaarstarieven

In Oisterwijk zijn er veel goede makelaars, maar de beste makelaar is degene die het beste bij jouw woning, situatie en wensen past. Door makelaars te vergelijken via Huis Verkopen vind je de juiste makelaar voor jouw specifieke situatie, zodat je met vertrouwen je huis kan verkopen.

Vergelijk makelaars in Oisterwijk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oisterwijk

De gemiddelde makelaarskosten in Oisterwijk bedragen € 6.383. Dit kan variëren, daarom adviseren wij om makelaarstarieven op te vragen via Huis Verkopen.

Het vinden van de beste makelaar in Oisterwijk is persoonlijk. Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun kosten, diensten en ervaringen van anderen. Vergelijk hier makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Oisterwijk ligt op 73 dagen. Deze periode kan echter variëren, afhankelijk van onder andere de vraagprijs en de conditie van het huis.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Oisterwijk bedraagt € 569.902.

Door verschillende makelaars in Oisterwijk te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.510 besparen. Het is zeker de moeite waard om een vergelijking te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen